Caesar schreef:En daarbij is het belachelijk dat ons diervriendelijk geproduceerde eten wordt geëxporteerd. Hou het in Nederland. Net zo veilig en alles in de hand
Ik pik deze er even uit.
Dat is belachelijk, ja, waarom moet een klein kikkerlandje als Nederland de hele wereld voeden?
Maar de boeren willen dit oa zelf ook, die verdienen meer geld met de export van hun vee/vlees/melk dan als 't binnen Nederland blijft.
Ik sprak gisteren nog een varkensboer en die vond het goed dat er in China een te kort aan varkensvlees is, want dat houdt zijn prijs hoog. Hij produceert niet perse voor de Nederlandse markt.
En ik denk idd dat het daar dus misgaat.
Als ik zie welk mooi vlees er naar USA, Japan, Zuid-Korea, Singapore, Australië, Midden-Oosten vertrekt...
En ik zie dat vlees ook daadwerkelijk, dat is nl een deel van mijn werk.
Dan is het eigenlijk van de zotte hoeveel Nederland exporteert, als je weet hoe klein en hoe vol ons landje is.
Ik sta absoluut achter de boeren, met een semi-agrarische achtergrond en werkzaam in de agrarische sector, maar de hele mindset moet wel om.
Niet alleen bij de boeren overigens, zeker ook bij de Nederlandse consument. Die moeten geld over hebben voor eerlijk en lokaal geproduceerd voedsel en niet alleen een mond vol hebben van dierenwelzijn en in de supermarkt naar de kiloknallers grijpen.
Maar als de Nederlandse boeren louter voor de binnenlandse markt gaan produceren, dan hebben we op dit moment wel echt een te grote veestapel.
Dus dan zal er aan die kant toch ook iets moeten gebeuren...