Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
DiantaM schreef:https://www.nederlandsebrouwers.nl/bier ... bier%20zit.
Dit is wel interessant. In alcoholvrij bier mag nog een klein percentage alcohol zitten.
Utixo schreef:In het deeg voor afbakcroissants, van die Danarolldingen, zit ook alcohol. Minimaal, maar meer dan in DubbelFriss. Als iemand afbakcroissant trakteert, sla je ze dan ook af?
Ibbel schreef:Een mocktail wordt gemixt waar je bij staat, normaalgesproken. Al dan niet met veel showschudden en ijsblokjesgetinkel.
Dubbelfriss zit in een sappak. Ik zou er niet eens bij nadenken of het als 'after work' drankje zou tellen.
Overigens kennen we al jaren ginger beer en ginger ale. Daar heeft voor zover ik weet nog nooit iemand over gezegd dat het bier/ale zou zijn.
996981 schreef:Utixo schreef:In het deeg voor afbakcroissants, van die Danarolldingen, zit ook alcohol. Minimaal, maar meer dan in DubbelFriss. Als iemand afbakcroissant trakteert, sla je ze dan ook af?
Het gaat voor veel mensen over de associatie. (0,0) bier, wijn of mocktails staan voor ontspanning buiten werktijd. Evenals borrelnootjes.
Croissantjes associeer ik met zondagochtend en ook niet mee werken. Overigens nog nooit iemand gezien of gehoord die croissantjes trakteert?
Utixo schreef:Ik werk deels in de zorg, dus het is net even een ander vak. Maar qua eten/drinken komt er dus een hoop voorbij.
We willen graag een huiselijke omgeving creëren. Als mijn collega in de avond samen met een cliënt een 0.0 biertje drinkt omdat die cliënt dat gezellig vind, zou ik daar ook weinig van vinden.
Utixo schreef:Maar daar zit de associatie ook al. Al zou ik op kantoor werken, ik eet een croissant als ik daar trek in heb.
Het geeft voor mij totaal geen associatie met het weekend. Zelfde voor borrelnootjes, of ik nou een handje pinda's eet of borrelnootjes, het is toch niet zo dat je op kantoor niets mag snacken?
En frisdrank wordt toch ook gewoon gedronken op werk?
Utixo schreef:Misschien hebben wij gewoon een te gekleurd beeld van de wereld, maar mijn associatie met "speciaal weekendeten/drinken" is echt non-bestaand. Natuurlijk, je drinkt geen alcohol op het werk, want je moet helder zijn. Dat is duidelijk. Maar verder is alles maar gewoon een naam. Ik moet ook altijd lachen als mensen een tosti "echt iets voor in het weekend" vinden. Het is een boterham met kaas. Tussen de grill gegooid. Hoezo echt iets voor in het weekend?
Ibbel schreef:DiantaM schreef:https://www.nederlandsebrouwers.nl/bier ... bier%20zit.
Dit is wel interessant. In alcoholvrij bier mag nog een klein percentage alcohol zitten.
Als er 0.0 op staat moet er echt 0% in zitten.
Dus je hebt alcoholvrij bier, daar zit een half procent in, en je hebt 0.0 bier. Daar zit echt niks in.
Andere landen noemen de eerste vorm alcohol-arm, wat een stuk eerlijker is.
Het is zo ontstaan omdat de eerste alcoholvrije bieren gewoon nog niet echt zonder alcohol te maken waren.
BrankaZ schreef:Het zal aan mij liggen, maar waarom wil je op je werk een alcoholvrije borrel drinken? Zo komt dit n.l. op mij over. Maar dat is mijn mening. Anderen zien het misschien als vruchtensapje met hippe naam.
Op een DoMiBo of VrijMiBo is het misschien anders, maar tijdens je werk? Niet voor mij, ik hou het wel op koffie/thee en water