Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 3 van de 5 [ 109 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

Peuterdochter met ontlastings-/darmproblemen

 
Profiel   

Niet je dochter zomaar op dieet doen hoor:
https://www.voedingscentrum.nl/encyclop ... dida-.aspx
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-08-19 18:24 



 
Profiel   

Ik had een kat met deze symptomen, die bleek uiteindelijk een flinke vernauwing van de darm te hebben. Misschien toch een Rx foto met contrast laten maken?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-08-19 22:11 



 
Profiel   

Hoi allemaal,

Echt superfijn dat jullie de moeite hebben genomen om mee te denken en een reactie te plaatsen of een PB te sturen, erg bedankt!

Het is inderdaad echt een hele vervelende situatie voor ons allemaal, maar voor onze dochter natuurlijk het meeste. We proberen haar zoveel mogelijk te ondersteunen en troosten maar meer kunnen we helaas niet doen op dit moment. Het is vreselijk om haar zo in paniek te zien en je voelt je als ouder vooral heel machteloos. Vandaar ook mijn post hier op Bokt: zoveel Bokkers, zoveel adviezen/ideeën/tips waar ik misschien iets mee kan!

Ik heb m'n best gedaan om op zoveel mogelijk onderwerpen/ideeën te reageren, maar sommige waren al eerder genoemd dus heb ik alleen op het eerste bericht gereageerd. Ik heb wel alle berichtjes gelezen natuurlijk, maar mocht ik toch iets cruciaals gemist hebben dan hoor ik het graag. Na een lange dag werken, mijn paard verzorgen en en 's avonds ook nog met de kids druk in de weer ben ik niet meer even scherp. Here it goes!

BelgenGek schreef
Krijgt ze nog borstvoeding?

Heb je al eens gedacht aan een homeopaat?

Ze heeft maar 3 weken borstvoeding gehad dus vooral flesvoeding totdat ze op een gegeven moment gewoon met ons mee at. Precieze leeftijd weet ik niet meer. Homeopaat had ik nog niet aan gedacht, zal ik ook naar kijken.

Liselot schreef
Allergietesten zijn onder de 4 jaar weinig betrouwbaar, dus coeliakie zou ik nog niet direct wegstrepen.
Glutenvrij eten is tegenwoordig niet zo moeilijk meer. Misschien een dietiste inschakelen om wat handvatten te kunnen krijgen?

Dat begrijp ik nu inmiddels ook, ik dacht eerder echt dat het wel uit de bloedtest zou komen maar die is dus helemaal niet zo accuraat. Had de kinderarts me ook wel even mogen vertellen. :-( Ik heb contact gehad met een diëtiste over het lactosevrije dieet dus ik kan ook nog weer contact met haar opnemen over eventueel een glutenvrij dieet.

Bravura schreef
Toen ik de beginpost las moest ik ook gelijk aan Crohn, IBD of ulceratieve colitis denken. Echter is mij ook bekend dat het soms genen kunnen zijn die eea mbt de darmen kunnen veroorzaken (zeldzaam, toevallig iemand die ik ken heeft dat en is er aan geholpen). In Nijmegen Radboud zit een gespecialiseerde afdeling. Misschien toch eens goed verder laten zoeken door specialisten dmv bv biopten. Echt heel naar en zielig voor je dochtertje zoveel pijn en angst. Sterkte.

Qua gevoel en symptomen dacht ik precies hetzelfde maar dan zou er toch wel iets uit het bloed- en/of ontlastingsonderzoek naar voren gekomen zijn lijkt me? Want Crohn, IBD en Colitis Ulcerosa zijn ontstekingen in de darm en daar is ze meerdere keren op getest.
Mag ik (via PB) weten wat jouw kennis voor zeldzame darmproblemen had?


Alwiene schreef
Zeker is glutenvrij nu goed te doen, maar wel verstandig om je goed te informeren. Ik ben nu zelf glutenvrij en er zijn volgens mij weinig intoleranties/allergieën waarbij kruisbesmetting zo nauw komt. (Ze zijn er, zoals notenallergie, maar niet veel). Om geen verkeerde conclusies te trekken zou ik het dus ook inderdaad 100% goed willen doen en vind het dus heel goed van TS dat ze goed wil weten hoe en wat!

Wat betreft de kruisbesmetting had ik dat al gelezen inderdaad, mochten we beginnen met glutenvrije voeding dan wordt het nog best een uitdaging maar we zijn niet de enige die er dan mee moeten leren leven. Als het nodig is om dochterlief ‘beter’ te maken dan doen we het.

silverdapple schreef
Logeert ze wel eens bij anderen en heeft ze dit probleem dan ook? En sinds wanneer is ze zindelijk/gaat ze zelfstandig naar de wc?

Nee ze heeft nog nooit ergens gelogeerd. Het was altijd al een moeilijke slaper door haar verlatingsangst (vooral bij mama) dus dat wilde ik andere mensen niet aandoen.

Officieel is ze nog niet zindelijk. Met 2,5 jaar (begin van zomer 2018) zijn we er rustig mee begonnen en ging het eigenlijk best goed, paar plasjes op de wc, een keer gepoept, enz. Alleen op een gegeven moment vond ze het toch te spannend worden en wilde ze niet meer. Toen zijn we ermee gestopt omdat ze er blijkbaar niet aan toe was en we wilden aan het einde van jaar nog maar eens een nieuwe poging wagen. We zijn lekker op vakantie geweest eind augustus en er was geen vuiltje aan de lucht. Thuis was het potje toch ook wel wat interessant en zonder luier met mooie onderbroekjes rondlopen ook. Het ‘gewone’ leven begon vervolgens weer en een paar weken later rond eind september was het opeens mis. Op aanraden van de kinderarts (januari dit jaar) zijn ook niet verder gegaan met de zindelijkheidstraining omdat ze moet loslaten in plaats van ophouden.

Onofficieel is ze allang zindelijk in de vorm dat ze precies aanvoelt wanneer ze moet plassen of poepen. Als ze moet plassen gaat ze met luier en al op het potje of op de wc zitten en doet ze haar plasje. Pasgeleden heeft ze ook een paar keer geplast zonder luier en hebben we haar natuurlijk de hemel in geprezen. Vind ze het spannend? Ja absoluut, daarom mag ze zelf het tempo aangeven en proberen we er geen druk op te zetten.

biancatjuh27 schreef
Ik heb geen tips, maar lees wel mee. Wij zitten hier met hetzelfde probleem bij onze kleuter.
Ook hier zijn al door de genoemde testen gedaan. Wij willen ter zijnder tijd nog wel een hoopt laten nemen van haar darmen om op die manier glutenallergie uit te sluiten. Uit de bloed/ontlastingstesten is hierover niks uitgekomen. Wel had ze een lichte reactie bij de lactosetest, maar onvoldoende om er het label allergie er aan te geven.

Ik hoop dat jullie ook een oplossing zullen vinden voor jullie kleuter, ik weet wat jullie doormaken en dat het soms erg heftig is.

karijn schreef
Vergeet niet dat meisjes over het algemeen zich sneller bewust zijn van poepen en plassen dan jongens. Als uit alle onderzoeken naar voren is gekomen dat er geen lichamelijke oorzaak voor te vinden is, zou ik in jullie geval ook gewoon even stoppen ermee. Nu wil ik niet zeggen dat ik een expert ben, verre van, maar laat het maar even gebeuren. Focus juist meer erop om haar meer groente te laten eten. Ze heeft al zoveel prikkels moeten verwerken. Dus probeer juist de prikkels van het moeten poepen weg te halen en concentreer op nieuwe goede dingen.
Mijn jongste zoon was niet zindelijk toen hij naar groep 1 ging. Hoe meer ik ermee bezig was, hoe meer hij in verzet kwam. Na drie maanden “vechten” heb ik het opgegeven en het met de leerkracht besproken. Zij zei “laat het los, laat hem het zelf beslissen.” Ik vertelde de ochtend erna tegen mijn jongste dat de juf had gezegd dat hij zelf mocht beslissen om zonder luier naar school te komen en zelf mocht beslissen om zelf naar de wc te gaan. Drie keer raden wat er gebeurde...hij deed zijn luier af en is sindsdien zindelijk.

Nogmaals, ik wil niet zeggen dat er bij jullie dochter niks lichamelijks te vinden is of zal zijn maar bekijk het eens vanuit een ander positief perspectief. Je hebt het beste voor met je kind maar soms moet je dingen ook loslaten.

Dat weet ik en omdat het een gevoelig meisje is heeft het ook geen nut om er veel op te focussen. Daarbij ontwijkt ze het onderwerp ook als we er naar vragen. Maar dit is niet iets wat je even kunt negeren want het komt elke dag weer terug. Ook al zeg/vraag ik er op een dag niks over dan komt ze alsnog bij me voor steun en troost. Of geeft ze aan dat ze zo’n buikpijn heeft, ik vind zelf niet dat ik dat zomaar kan negeren. Hebben we in het begin wel geprobeerd om de lading van het poepen af te halen maar helaas zonder resultaat. Van mij hoeft ze ook niet elke dag te poepen en ook het stukje zindelijkheid komt wel. Als ze verder goed in haar vel zit dan vind ik het prima, maar dat is dus niet het geval.

Ook qua eten: ik wil met liefde focussen op bijvoorbeeld meer groente eten, maar soms heeft ze ’s avonds zoveel buikpijn (of zit haar buik vol met ontlasting) dat ze uiteindelijk gaat slapen met 2 hapjes pasta in haar buikje. Als ze niet meer wil eten dan dat dan houdt het op. Vandaar dat ze ook moeilijk op gewicht te houden was.

genja schreef
Jij schrijft dat ze zonder de macrogol eigenlijk diarree heeft maar is dit wel echt diarree en geen overloop diarree ? Dat ze zo verstopt zit dat de dunne ontlasting voorbij de verstopping gaat dat doet natuurlijk wel pijn en dan ook logisch dat ze vrij snel naar het poepen weer diarree heeft .
Neem aan dat de dosering macrogol al heel hoog is geweest om haar echt leeg te krijgen ?

Al eens met arts overlegd om haar een week of 2 standaard op paracetamol of andere pijnstiller te zetten? Kijken of je daarmee de vicieuze cirkel kan doorbreken dat ze leert dat poepen niet altijd pijnlijk is. Kijken of er dan een ritme in komt waardoor ze minder klachten krijgt .
Daarbij inderdaad een osteopaat om dar hele gebied wat meer ontspannen te krijgen

Op de röntgenfoto was in ieder geval geen opstopping in haar darmen te zien, ook niet toen ze het een week heeft opgehouden. Ze heeft in ieder geval erg zachte ontlasting qua geur ruikt het echt naar diarree. Het is niet waterig maar gewoon ontzettend zacht en lichtbruin van kleur. Ze heeft in het begin inderdaad dagelijks hoge doseringen macrogol gehad.

Je suggestie wat betreft de pijnstilling heb ik ook aan zitten denken. Ga ik het over hebben met de kinderarts. Volgens haar doet paracetamol niet zoveel tegen buikpijn maar ik zie mijn dochter er wel van opknappen als ze er eentje heeft gehad. Wat mij betreft is het dan tijdelijk wel het proberen waard.

kiomiamigo schreef
Hier is mijnsinziens nog winst te behalen. Zo lang hier bij jou onbewust "lading" op zit zal je dochtertje dit blijven spiegelen. Normaliter leert mijn ervaring dat als de ouder deze lading aanpakt, dat het gedrag vanzelf bij het kind oplost. Of dat nu ook het geval is durf ik niet te garanderen, maar het is wellicht het proberen waard.

Ik begrijp wat je bedoelt maar ik heb niet het idee dat er bij mij nog lading op zit, omdat het bij mij al meer dan 20 jaar goed gaat qua ontlasting. Als dat zo was dan ga ik er vanuit dat mijn dochter dit probleem ook tussen 1 en 2,5 jaar had moeten hebben, maar toen was er niks aan de hand. Ze ging/gaat altijd gezellig met ons mee naar de wc en dat hebben we ook altijd goed gevonden, juist zodat ze kan zien dat naar de wc gaan heel normaal is.

Humpiedumpie schreef
Misschien zou cranio sacraal therapie je dochter op zowel lichamelijk als psychisch vlak kunnen helpen..

Zal ik me ook eens in verdiepen qua mogelijkheden bij kinderen, dank je!

conejo schreef
Koemelkeiwit dacht ik ook gelijk aan. En dat is heel wat anders dan lactose. En in de gekste dingen zit melkeiwit. In gewoon en stukje vlees kan het wel zitten. Waspoeder is alleen de eiwitten bv. En ook het echt uit te sluiten zou je echt heel streng moeten zijn en ook niks wat sporen kan bevatten eten. En voor langere tijd.

Maar zou ze daar niet al eerder last gehad moeten hebben? Voordat al deze ellende begon dronk ze ook wel eens melk, at ze toetjes, kaas, enz.? Heb geen idee hoor maar zat het me af te vragen. Zal er er wel wat meer over gaan lezen in ieder geval. You’ll never know…

annibel schreef
Wat zielig voor je dochtertje zeg!!
Hebben ze al eens naar de vitamine b12 waarde gekeken? Haar klachten komen erg overeen met de klachten die ik heb gehad..
Sinds ik b12 injecties krijg is dat helemaal over..

Hmm goeie, dat weet ik niet zeker. Ga ik navragen bij de kinderarts als ik haar weer spreek!

cariena1973 schreef
Mijn dochter is 7,5 nog steeds luiers om lopen er al 4 jaar mee in het ziekenhuis schiet niet op kan ontlasting niet ophouden ben bang dat ze gepest gaat worden straks na de vakantie in groep 4
Sterkte

Ik voel met jou en je dochter mee, ik hoop dat jullie een oplossing zullen vinden voor haar. Zou het misschien helpen als ze tijdens de eerste schooldag erover verteld aan de juf en de kinderen in haar klas voor wat meer begrip? Las dat ze voor de Ziekte van Crohn een speciale folder hebben ontwikkeld die kinderen met de ziekte aan hun juf kunnen geven en dat ze vaak spreekbeurten houden over de ziekte zodat de klasgenootjes weten wat er aan de hand is. In ieder geval heel veel sterkte!

tengeltje11 schreef
ik zou sowieso eens een goeie osteo die gespecialiseerd is in kinderen bezoeken.

daarnaast dacht ik ook aan crohn.
mijn zus heeft crohn,veeel krampen,diaree,buikpijn,....

is er al eens bloed genomen om te kijken of er ontstekingswaarden te vinden zijn?

Een kinderosteopaat zit bij ons in de buurt dus daar kan ik zeker nog contact mee opnemen. De ontstekingswaarden zijn getest in zowel het bloedonderzoek als ontlastingsonderzoek, maar kwam niks uit. De kinderarts wil wel nog een keer de ontlasting checken op ontstekingswaarden voor de zekerheid.

Pepperrr schreef
Heb je tarwe ook laten testen? Ik heb geen glutenintolerantie, maar wel een tarwe allergie. Krijg er dezelfde klachten van. Stinkpoep en moeilijk kunnen poepen en buikpijn onder de navel idd. Alleen is het bij mij linksonder. Hoop dat je kleine uk er snel vanaf is, succes met de zoektocht naar antwoorden en veeeel beterschap gewenst!

Edit:

Ik lees nu ook over het lactosevrije dieet. Hoe lang heb je dit met haar gevolgd? Bij soort diëten merk je pas na een paar weken/maanden verschil. Mijn broertje heeft overigens ook ooit een lactose en gluten test gedaan, maar daar is nooit wat uitgekomen. Ondertussen eet hij al jaren lactose en glutenvrij en heeft hij nergens last meer van.

Mocht je meer info willen over lactose, gluten en tarwevrij dieten mag je mij altijd een pb sturen. Ben ondertussen erg ervaren ermee en weet precies waar het allemaal wel of niet in zit :)

Nee op tarwe is niet getest, op gluten wel maar daar kwam niets uit. Het lactosevrije dieet hebben we een paar weken gevolgd, uit m’n hoofd moest het 4 weken en daarna weer ‘gewoon’ eten om te kijken of er verschil te zien was in klachten. Ik heb echt nul verschil gezien helaas. Nu ben ik er inderdaad ook wel achter dat de testen niet heel accuraat zijn, echt waardeloos. Je aanbod houd ik overigens zeker in gedachten, dank je!

kwita schreef
Het verhaal lijkt op dat van ons nichtje, zij heeft haar darmen gespiegeld in haar buik liggen.

Ook het gluten verhaal zou wel eens kunnen kloppen dat had dat meisje dus ook nog even als lactose intollerantie.

Zelf heb ik ook veel problemen als kind met mijn dikkedarm gehad, dat dus echt ook het stukje bang om te poepen kan ik ook echt snappen.Ik heb wat bloed gepoept, harde ontlasting en veel heel veel diarree echt ik kan haar gespannenheid echt begrijpen.

dat heel gevoelig zijn...dat kan er wel mee te maken hebben maar gebruik het niet als verweer omdat bij ons nichtje er dus na 19 jaar uitkwam dat er een mechanisch probleem was.
heel haar jeugd echt zo veel kinderartsen gehad en niemand had dat ooit bekeken dus laat ze echt alle hoe onmogelijk ook dingen onderzoeken!

En ook nog even een dikke knuffel voor jullie beiden er bij,het is me wat! :(:)

Daar had ik echt nog nooit van gehoord en wat ontzettend vervelend dat ze er zo lang mee rond heeft gelopen! Het gevoelige karakter van mijn dochter speelt zeker mee en ook een stukje controle houden & loslaten, maar voor mijn gevoel is dat het gevolg van en niet de oorzaak. Alleen wat is dan de oorzaak he?! En bedankt voor de knuffel, kunnen we goed gebruiken. ;-)

Charlotte446 schreef
Ik heb vroeger ook last gehad met poepen. Het eerste stuk was regelmatig echt drama, heel pijnlijk. “Gelukkig” was ik iets ouder en snapte ik dat het eruit moest. Heeft wel heel lang geduurd voordat het vanzelf over ging. Heb overigens nooit wat tegen mijn ouders gezegd, alleen als ik echt zoveel pijn had dat ik ervan moest huilen.

Daarna heb ik er eigenlijk zo’n 15 jaar geen omkijken meer naar gehad. Ik ben schijnbaar heel gevoelig voor stress, mijn darmen spelen dan als eerste op. Nu heb ik alweer een een aantal jaren last van mijn darmen.

Wat ik een tijdje terug heb laten doen is een voedselintolerantietest. Bleek dat ik iets reageer op 2 producten die ik best wel veel at. Het minder (vaak) eten daarvan heeft een positief effect gegeven. Misschien is zo’n test een idee?

Het is in die zin ook lastig omdat ze zo jong is en niet goed kan uitleggen wat er aan de hand is. Wat je zegt over stress die op je darmen slaat dat herken ik. Dat heb ik zelf ook en ik ben voor sommige voedingsproducten ook gevoelig. Bij mijn dochter heb ik nog niet kunnen achterhalen of iets haar darmen triggert qua voeding maar het zou goed kunnen. Naar mogelijke allergieën en/of intoleranties wil ik zeker naar kijken.

druppeltje schreef
Mijn dochter heeft coeliakie, geconstateerd net nadat ze 1 jaar was. Nu lees ik bloed en ontlastingstesten maar ik mis eigenlijk nog een biopt. Is er een biopt genomen van haar darmen? Er is namelijk een vorm van coeliakie die niet aantoonbaar is in het bloed maar wel bij een biopt. En sowieso kunnen ze dan misschien meer achterhalen.

Heel veel sterkte, het lijkt me echt vreselijk om je kind steeds zo in paniek te zien.

Er is nog geen biopt van haar darmen genomen maar daar ga ik ook op aandringen. Al is het alleen maar om weer iets uit te sluiten.

twinducklin schreef
Ik zou allergieën niet uit sluiten. Al is het wel apart dat het een tijdlang wel goed is gegaan.

Alleen vermoed ik dat ze nutridrink heeft gehad en die bevat volgens mij wel koemelk. Dus als daar de klachten niet mee verergde vermoed ik geen koemelkallergie.

Klopt, het is een tijdlang wel goed gegaan dus daarom snap ik er ook niks van. Ze krijgt verder drinkvoeding van Nutricia, denk dat dat hetzelfde is als wat jij bedoelt. Het is wel lactosevrij maar er zit wel koemelk in als ik het goed heb. En daar doet ze het verder goed op.

Silvia schreef
Als ik goed heb gelezen ben je al bij een fysio geweest. Maar was dat een fysio gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met poep/plasproblemen? Die zijn er namelijk.

Ja we zijn bij twee fysio’s geweest die daar veel ervaring mee hadden, onder andere bij het buikpijncentrum. Ze zat wel wat vast in haar bekken maar heel dramatisch was het niet.

stalgerrits schreef
beste ts
ik heb je artikel gelezen envind het bijzonder heftig wat je dochter meemaakt
ik weet niet of je er wat mee kunt maar in Hilversum zit een zeeeer goede kinder osteopaat ik heb zijn telefoonnummer voor je als je daar interesse in hebt
geef even een pb en we mailen verder
verder kan ik je vertellen dat ik dertig jaar lang met darmklachten heb rond gelopen en ben er achter gekomen dat ik een candida bezmetting in mijn darmen had tengevolgen van atibiotieca gebruik
ik heb een dieet gevolgd en alles met gist laaten staan dus ook brood[ik nam zuurdesem brood ]
het is geen leuk dieet maar het help wel
altans het heeft mij geholpen
maar heet gaat om jou dochter als je meer wilt weten geef maar een berichtje

mvg

Dank je, ik houd het zeker in gedachten! Bij ons in de buurt zit een goede kinderosteopaat heb ik van kennissen begrepen dus daar wil ik contact mee opnemen.
Volgens mij is de ontlasting van mijn dochter ook getest op candida, maar dat zou ik nog een keer moeten navragen voor de zekerheid.

Brainless schreef
Niet je dochter zomaar op dieet doen hoor:
https://www.voedingscentrum.nl/encyclop ... dida-.aspx

Ben ik me zeker van bewust, dank je! Ik ben sowieso altijd al van het onderzoeken, uitzoeken en voorbereiden dus voordat we met een dieet beginnen gaan we eerst avondenlang googlen en bij de diëtiste langs.

picobello schreef
Ik had een kat met deze symptomen, die bleek uiteindelijk een flinke vernauwing van de darm te hebben. Misschien toch een Rx foto met contrast laten maken?

Iemand anders noemde dit ook inderdaad, heb ik opgeschreven om met de kinderarts te bespreken. Als ik google op de symptomen dan komt niet alles overeen, maar je weet het nooit. Ik sta voor alles open van datgene.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-08-19 22:14 



 
Profiel   

Wat bij onze dochter hielp: geen haast. Kind op t toilet. Krukje onder de voeten (zeer belangrijk voor de ontspanning van het onder lichaam) boekje/Donald duck er bij. Boterham op schoot, kopje thee. Deur open en mama of papa rommelt/ruimt op/doet iets in de buurt. Geen haast hebben. Duurt het een half uur? Prima.

Verder raad ook ik aan een osteopaat te bellen.

Succes.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-08-19 22:16 



 
Profiel   

Misschien lees ik er overheen, maar hoe was, en is nu het slapen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-08-19 22:38 



 
Profiel   

Paardrijden (en dan met name zonder zadel of met een bareback pad) kan helpen om het op gang te brengen. Ik heb een cliëntje met dezelfde klachten. Een haf uurtje paardrijden helpt vaak om te ontspannen en de darmen te motiveren. Het pakt niet zo zeer de oorzaak misschien, maar wel het op gang helpen.
Dus als je toevallig een braaf paard hebt, lekker er op laten stappen. Zittend (rechtop) en liggend op de buik (achterstevoren).

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-08-19 22:43 



 
Profiel   

Ik herken deze symptomen echt 1 op 1 van bij mezelf: ziekte van crohn. Vooral de pijn rechtsonder is heel herkenbaar, enige wat iets verlichting voor mij geeft is druk zetten op de buik, opgerold met een kussen ertegen ofzo.

achteraf gezien heb ik vanaf baby al darmproblemen gehad volgens mijn moeder, maar dat is tot ik eind 20 was en een gigantische opvlamming had nooit gediagnosticeerd. Bloedwaarden zijn niet altijd afwijkend bij crohn/cu.
Is er al een scope gedaan bij haar? Ik snap dat dit niet zo snel gedaan wordt bij kleine kindjes, maar als je daarmee de oorzaak kunt achterhalen is het wellicht de moeite waard om eens achteraan te vragen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-08-19 06:21 



 
Profiel   

Saskia9 schreef
Misschien lees ik er overheen, maar hoe was, en is nu het slapen?

Toen ze ongeveer 8 maanden was werd het slapen 's avonds echt een probleem. Overdag kon je haar gewoon in bed leggen en ging ze lekker slapen.

's Avonds was daarentegen echt drama. Ik was echt de hele avond bezig met haar in slaap te krijgen. Zodra ik maar een stap richting de deur zette dan was het huilen, krijsen, enz. Ook een beetje rommelen op de overloop hielp niet, ik moest echt op aanraak-afstand zijn en dan werd ze rustig. Nou heb ik een hoop geduld en inlevingsvermogen maar op een gegeven moment moest er wel wat gebeuren. Papa kon er ook niet veel in betekenen want ze wilde alleen maar mama. Uiteindelijk hulp gevraagd aan Stephanie Lampe en met haar advies is het goed gekomen.

Nu is het een hele goed slaper. Ze gaat in bed liggen, draait zich om en valt in slaap. Als ze mag kiezen dan wil ze waarschijnlijk alleen maar bij ons in bed liggen ;-), maar zolang ik voor het slapen gaan nog even bij haar kom liggen dan is het goed.

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-08-19 08:27 



 
Profiel   

Ingrid_92 schreef
Paardrijden (en dan met name zonder zadel of met een bareback pad) kan helpen om het op gang te brengen. Ik heb een cliëntje met dezelfde klachten. Een haf uurtje paardrijden helpt vaak om te ontspannen en de darmen te motiveren. Het pakt niet zo zeer de oorzaak misschien, maar wel het op gang helpen.
Dus als je toevallig een braaf paard hebt, lekker er op laten stappen. Zittend (rechtop) en liggend op de buik (achterstevoren).

Ik heb een heel braaf paard toevallig :-), ook met kleine kinderen alleen mijn dochter vindt het nog iets te spannend om op haar rug te zitten. Aaien, poetsen en kijken is leuk maar erop is nog een brug te ver. Kan me wel voorstellen dat het helpt om de boel wat op gang te helpen en het is daarnaast wel rustgevend lijkt me.

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-08-19 08:29 



 
Profiel   

schuimpie schreef
Ik herken deze symptomen echt 1 op 1 van bij mezelf: ziekte van crohn. Vooral de pijn rechtsonder is heel herkenbaar, enige wat iets verlichting voor mij geeft is druk zetten op de buik, opgerold met een kussen ertegen ofzo.

achteraf gezien heb ik vanaf baby al darmproblemen gehad volgens mijn moeder, maar dat is tot ik eind 20 was en een gigantische opvlamming had nooit gediagnosticeerd. Bloedwaarden zijn niet altijd afwijkend bij crohn/cu.
Is er al een scope gedaan bij haar? Ik snap dat dit niet zo snel gedaan wordt bij kleine kindjes, maar als je daarmee de oorzaak kunt achterhalen is het wellicht de moeite waard om eens achteraan te vragen?

Ik heb het volgens mij hierboven ook ergens neergezet maar ik had ook echt het gevoel dat het ziekte van Crohn of CU zou zijn. Het zou voor mij wel wat verklaren over hoe ze als baby was. Mag ik weten wat voor darmproblemen je zelf had als baby/kind? Mag natuurlijk ook via PB.

Volgens de kinderarts had er wel iets uit het bloed of de ontlasting naar voren zijn gekomen als ze Crohn of CU heeft, maar als ik het zo van jullie hoor dan is het bloedonderzoek echt overbodig geweest omdat daar niet altijd iets uit naar voren komt. Zo stom, ik had haar helemaal voorbereid op het bloedprikken met een speciale app en het thuis naspelen en het ging echt supergoed. Alleen we hebben er uiteindelijk niks aan...

Wat je zegt over de druk geven op de buik voor verlichting dat herken ik wel bij haar. Ze zit iedere keer op haar buik te drukken of ze gaat steeds met haar buik op de bank liggen. Dan lijkt het net alsof ze maf aan het doen is, want tijdens het spelen springt ze om de zoveel tijd op de bank. Of ze leunt met haar buik op de stoelzitting of bankleuning en dan is ze aan het 'schommelen' zoals ze zelf zegt. Als je er niet echt op let dan lijkt het alsof ze gewoon aan het spelen is maar toen ik haar in de gaten hield kwam ik erachter dat ze het doet om druk op haar buik te geven.

Er is nog geen inwendig onderzoek gedaan naar haar darmen en door de impact ervan doen ze dat volgens mij alleen als er echt aanleiding toe is. Ik heb al om een second opinion gevraagd bij een maag/lever/darm-kinderarts bij een kinderziekenhuis en dan wil ik dit ook aankaarten. Ondanks dat het voor haar heel heftig is denk ik dat het echt nodig is.

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-08-19 08:49 



 
Profiel   

Ik heb als baby, tot een dik jaar schijnbaar heel veel gehuild, vroeger was je dan gewoon een lastig kind en werd verder geen onderzoek gedaan. Mijn moeder wist wel dat ik buikpijn had, heel veel lucht, snel dunne ontlasting of ineens keihard, maar een oplossing was er niet.
Vanaf dat de bv gestopt werd ging het iets beter maar diarree had ik nog steeds snel, men ging er vanuit dat ik gewoon wat heftiger dan andere kindjes reageerde op bepaalde voeding, maar met blijven aanbieden gingen mijn darmen daar vast aan wennen... :(
Ik kan me niet anders herinneren dan dat ik regelmatig heftige buikpijn had, daar was ik aan gewend en voor mij was het daardoor normaal. Ik zeurde dus ook niet over buikpijn, waardoor nooit verder onderzoek gedaan is. Tot ik eind 20 was is dit eigenlijk zo gebleven, en toen kwam ik op een punt dat de buikpijn en diarree beetje bij beetje toenamen. Imodium erin en verder... Oké dan maar 3 Imodium en wat minder eten op het werk... Ik ben tot 12 Imodium en niet eten voor/tijdens mijn werk gekomen, maar toen zelfs een bekertje water niet meer lukte was het toch tijd eens een dokter op te zoeken.
Bloed en ontlasting lieten geen oorzaak zien, dus scopie: ze zijn na 2 minuten gestopt omdat alles zo gigantisch ontstoken was dat ze bang waren voor een perforatie.

Goed dat je een specialist gaat opzoeken met haar, en ik hoop dat daar snel een oorzaak gevonden wordt. Ik weet hoe ellendig buikpijn is, arm meisje... :(:)

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-08-19 10:12 



 
Profiel   

Jeetje 12x Imodium op een dag en dan ook niet eten, dat is wel echt heftig! Bij mijn dochter moet de oorzaak dan nog achterhaalt worden maar het zou mij zelf niets verbazen als ze Crohn of CU heeft.

Gisteren heb ik het ziekenhuis gebeld en aangegeven dat ze de second opinion bij de maag/lever/darm-kinderarts maar alvast in gang moeten zetten. Ik verwacht dat er uit het extra ontlastingsonderzoek niets naar voren zal komen, anders was dat in maart ook al gebeurd want haar klachten waren toen hetzelfde als nu. Hoop dat we met de andere arts verder komen en een oplossing kunnen vinden. *fingers crossed*

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-08-19 10:46 



 
Profiel   

Ik kan je helaas niet helpen, maar wel een compliment geven dat je dit zo serieus oppakt!

Het kind van familie hield ook zijn ontlasting op, hij was toen 12, en is met spoed opgenomen in het ziekenhuis omdat letterlijk zijn darmen vol zaten en op knappen stonden.

Hij heeft toen intense therapie bij een psychiater gevolgd om hem van de fobie af te helpen.

Hij kon wel poepen, maar vond het zó vies dat hij niet wilde poepen.

In eerste instantie nam niemand het serieus, ik vind het dus goed dat jij dat wel doet en blijft doorvragen en zoeken! _O_

Succes voor je meisje!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-08-19 10:56 



 
Profiel   

Mijn dochter had al een paar jaar rare buikklachten. Vooral als ze ongesteld moest worden, kon ze bepaalde dingen niet eten. Zij eet nu dus glutenarm en nu gaat het stukken beter. Bepaalde broodsoorten/koekjes/chips/beschuit/enz kan ze wel eten, maar ook heel veel niet.
Zij heeft geen glutenallergie, maar meer intolerantie.
Verder heeft zij acupunctuur laten doen en ze is bij een chiropractor geweest. De acupunctuur heeft haar wel goed geholpen ( ze had ook nog andere klachten).

Misschien een optie voor jouw dochtertje.
Heel veel sterkte!

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-08-19 11:14 



 
Profiel   

Zo herkenbaar. Zowel mijn dochter als stiefdochter hebben darmproblemen gehad.
Mijn dochter had vreselijke verstoppingen, harde opgezette buiken en zat geregeld aan de laxeermiddelen. Uiteindelijk bleek het bij haar een zeer trieste oorzaak te hebben. Mijn dochter werd vreselijk gepest op school, bleek last te hebben van dyscalculie waardoor zij heel veel spanning opbouwde op school.

Mijn stiefdochter daarentegen had angst voor het poepen. Van baby af aan darmkrampen,aambeien, diaree en verstopping zorgde ervoor dat poepen echt een ding was geworden.
Uiteindelijk ging ze ook steeds slechter eten. Omdat zij zich vol voelde maar ook omdat ze wist; eten word poep.
Zij hield het ook rustig een week op wat resulteerde in gillen, krijsen, huilen en pure angst voor aandrang en het daadwerkelijke poepen.
Ook zij is volledig nagekeken maar nooit iets geconstateerd.

Uiteindelijk hebben wij de tablet meegegeven naar het toilet en haar op gym gedaan. Die extra beweging + afleiding van de tablet hebben ervoor gezorgd dat ze nu (10jaar) wel weer gewoon gaat.
Wel heeft ze nog steeds de link met voedsel waardoor ze ontzettend slecht eet en groeit.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-08-19 11:55 



 
Profiel   

KimD schreef
Ik kan je helaas niet helpen, maar wel een compliment geven dat je dit zo serieus oppakt!

Het kind van familie hield ook zijn ontlasting op, hij was toen 12, en is met spoed opgenomen in het ziekenhuis omdat letterlijk zijn darmen vol zaten en op knappen stonden.

Hij heeft toen intense therapie bij een psychiater gevolgd om hem van de fobie af te helpen.

Hij kon wel poepen, maar vond het zó vies dat hij niet wilde poepen.

In eerste instantie nam niemand het serieus, ik vind het dus goed dat jij dat wel doet en blijft doorvragen en zoeken! _O_

Succes voor je meisje!!


Dank je wel, dat is aardig van je. Moet zeggen dat wij het in het begin ook niet serieus namen, daar voel ik me achteraf ook wel vervelend over. Dan was ze het weer aan het ophouden en zeiden we ook dat ze gewoon moest poepen en niet zo moeilijk moest doen.

Alleen op een gegeven moment bedacht ik me dat iedereen wel zegt dat het tussen haar oren zit, maar is dat ook wel echt zo?! Niemand heeft nog echt in haar buik gekeken dus als het medische stukje niet is uitgesloten dan is het ook niet eerlijk naar haar toe om te zeggen dat ze zich aanstelt. Ik geloof ook niet dat het 100% tussen haar oren zit, deels wel maar niet helemaal.

Ze vindt het poepen zelf ook niet vies zoals jouw familielid maar ik denk dat de therapie op een gegeven moment wel nodig zal zijn. Wel fijn dat het nu beter gaat met hem!

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-08-19 09:49 



 
Profiel   

Misty12 schreef
Mijn dochter had al een paar jaar rare buikklachten. Vooral als ze ongesteld moest worden, kon ze bepaalde dingen niet eten. Zij eet nu dus glutenarm en nu gaat het stukken beter. Bepaalde broodsoorten/koekjes/chips/beschuit/enz kan ze wel eten, maar ook heel veel niet.
Zij heeft geen glutenallergie, maar meer intolerantie.
Verder heeft zij acupunctuur laten doen en ze is bij een chiropractor geweest. De acupunctuur heeft haar wel goed geholpen ( ze had ook nog andere klachten).

Misschien een optie voor jouw dochtertje.
Heel veel sterkte!


Ik ben er nog niet achter welke voeding de buik van mijn dochter triggert maar ik heb zo'n vermoeden dat ze wel eens gevoelig voor gluten zou kunnen zijn. Dat gaan we verder uitzoeken.
Acupunctuur heb ik wel vaker goede verhalen over gehoord, zal ik eens over gaan lezen. Bedankt!

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-08-19 09:51 



 
Profiel   

Forcalquier schreef
Zo herkenbaar. Zowel mijn dochter als stiefdochter hebben darmproblemen gehad.
Mijn dochter had vreselijke verstoppingen, harde opgezette buiken en zat geregeld aan de laxeermiddelen. Uiteindelijk bleek het bij haar een zeer trieste oorzaak te hebben. Mijn dochter werd vreselijk gepest op school, bleek last te hebben van dyscalculie waardoor zij heel veel spanning opbouwde op school.

Mijn stiefdochter daarentegen had angst voor het poepen. Van baby af aan darmkrampen,aambeien, diaree en verstopping zorgde ervoor dat poepen echt een ding was geworden.
Uiteindelijk ging ze ook steeds slechter eten. Omdat zij zich vol voelde maar ook omdat ze wist; eten word poep.
Zij hield het ook rustig een week op wat resulteerde in gillen, krijsen, huilen en pure angst voor aandrang en het daadwerkelijke poepen.
Ook zij is volledig nagekeken maar nooit iets geconstateerd.

Uiteindelijk hebben wij de tablet meegegeven naar het toilet en haar op gym gedaan. Die extra beweging + afleiding van de tablet hebben ervoor gezorgd dat ze nu (10jaar) wel weer gewoon gaat.
Wel heeft ze nog steeds de link met voedsel waardoor ze ontzettend slecht eet en groeit.


Wat ontzettend vervelend voor zowel je dochter als stiefdochter! Wij hebben via de kinderpsycholoog ook wat info gehad over een speciaal programma voor kinderen over poepen (Superpoeper). Heb je een app en een boek van en wij hebben beiden aangeschaft. Dat vindt dochterlief ook heel interessant en ze heeft het er ook regelmatig over. Tekenfilmpjes op youtube mag ze ook kijken als ze op de wc/potje zit maar dat heeft allemaal nog niet geholpen helaas. Zodra ze aandrang heeft dan is ze eigenlijk voor geen reden vatbaar.

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-08-19 09:55 



 
Profiel   

Ik heb niet alles gelezen, maar hebben ze al wel getest op ziekte van hirschsprung. Mijn zus heeft dat ook. Google het maar eens, kan het niet zo goed uitleggen zo wat het is. Komt er kort op neer dat er stukken darm niet functioneren.

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-08-19 10:11 



 
Profiel   

Vanaf dat mijn dochter 6 weken was zat ze volledig verstopt. Daarvoor dacht iedereen dat ze giga spuitluiers had op de bv, ook met veel krampen. Ik moest maar overgaan op fles met speciale voeding.
Achteraf bleek ze gewoon volledig verstopt te zitten, daar kwamen ze achter omdat ze geen voeding meer binnen hield. Flink wat klysma's gehad, lactulose noem maar op.
Het is altijd een probleem geweest, zindelijk worden was een drama.
Uiteindelijk na veel gedoe (toestemming van mijn zorgverzekering gekregen om door te gaan naar het ziekenhuis) bij een kinderarts terecht gekomen. Deze nam het wel serieus en moest een paar dagen lactulose geven in combi met Forelax. De Forelax moesten we steeds met een paar dagen ophogen net zo lang totdat ze aan de diarree ervan ging (dit stadium bereikte we met 8 zakjes) en moesten dit minimaal een week volhouden. Volgens de kinderarts moest eerst de verstopping helemaal eruit, maar ook de rommel die normaal achter blijft in de ribbels van de darmen (omdat juist hierop snel weer een nieuwe verstopping opbouwt).
Poeh je wilde niet weten wat eruit kwam, ook na een week nog. Keiharde versteende ontlasting. Omdat het na een week nog steeds eruit kwam moesten we doorgaan op deze dosis. Net zo lang dat er niets meer aan harde stukken uitkwam.
Toen dat eenmaal zo was, mochten we echt hel langzaam gaan afbouwen totdat het enigszins een wat vastere vorm had. En dan op die dosis blijven voor een langere tijd.

Toen pas ging het uiteindelijk langzaam aan steeds wat beter. Ze ging haar ontlasting niet meer ophouden omdat het haar geen pijn meer deed. Maar dit heeft maanden geduurd voordat we bij dat stadium aankwamen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-08-19 10:28 



 
Profiel   

Er worden best wat medische redenen/ ervaringen gegeven maar tussen de regels door lees ik ook dat ze wat problemen heeft met zindelijkheid. Gaat het plassen wel goed? En doet het poepen echt pijn (dus niet de klachten van het ophouden en daardoor pijn)?

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-08-19 11:03 



 
Profiel   

Daantjuh88 schreef
Ik heb niet alles gelezen, maar hebben ze al wel getest op ziekte van hirschsprung. Mijn zus heeft dat ook. Google het maar eens, kan het niet zo goed uitleggen zo wat het is. Komt er kort op neer dat er stukken darm niet functioneren.


Ik heb erover gelezen maar volgens onze kinderarts had ze vanaf haar geboorte dan al problemen moeten hebben. Het is tussen 1 jaar en 2,5 jaar altijd goed gegaan dus ik had ziekte van hirschsprung al van het lijstje gestreept. Of is het bij jouw zus ook later pas ontdekt?

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-08-19 11:09 



 
Profiel   

kiki1976 schreef
Vanaf dat mijn dochter 6 weken was zat ze volledig verstopt. Daarvoor dacht iedereen dat ze giga spuitluiers had op de bv, ook met veel krampen. Ik moest maar overgaan op fles met speciale voeding.
Achteraf bleek ze gewoon volledig verstopt te zitten, daar kwamen ze achter omdat ze geen voeding meer binnen hield. Flink wat klysma's gehad, lactulose noem maar op.
Het is altijd een probleem geweest, zindelijk worden was een drama.
Uiteindelijk na veel gedoe (toestemming van mijn zorgverzekering gekregen om door te gaan naar het ziekenhuis) bij een kinderarts terecht gekomen. Deze nam het wel serieus en moest een paar dagen lactulose geven in combi met Forelax. De Forelax moesten we steeds met een paar dagen ophogen net zo lang totdat ze aan de diarree ervan ging (dit stadium bereikte we met 8 zakjes) en moesten dit minimaal een week volhouden. Volgens de kinderarts moest eerst de verstopping helemaal eruit, maar ook de rommel die normaal achter blijft in de ribbels van de darmen (omdat juist hierop snel weer een nieuwe verstopping opbouwt).
Poeh je wilde niet weten wat eruit kwam, ook na een week nog. Keiharde versteende ontlasting. Omdat het na een week nog steeds eruit kwam moesten we doorgaan op deze dosis. Net zo lang dat er niets meer aan harde stukken uitkwam.
Toen dat eenmaal zo was, mochten we echt hel langzaam gaan afbouwen totdat het enigszins een wat vastere vorm had. En dan op die dosis blijven voor een langere tijd.

Toen pas ging het uiteindelijk langzaam aan steeds wat beter. Ze ging haar ontlasting niet meer ophouden omdat het haar geen pijn meer deed. Maar dit heeft maanden geduurd voordat we bij dat stadium aankwamen.


Klopt, hebben wij ook gedaan maar dan met Macrogol. Beetje zelfde idee, het maakt/houdt de ontlasting zacht en hoe meer poeder hoe zachter het werd. We hebben het weken achter elkaar gedaan maar er kwam verder niks geks uit. Al had ik 'graag' gehad dat het was want dan kun je er tenminste iets mee. Wel heel fijn voor je dochter dat jullie haar konden helpen!

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-08-19 11:11 



 
Profiel   

Rytir schreef
Er worden best wat medische redenen/ ervaringen gegeven maar tussen de regels door lees ik ook dat ze wat problemen heeft met zindelijkheid. Gaat het plassen wel goed? En doet het poepen echt pijn (dus niet de klachten van het ophouden en daardoor pijn)?


Op zich is ze zindelijk maar het plassen zonder luier vind ze nog wat spannend, dus we doen het in kleine stapjes. Eerst met luier elk plasje op het potje of op de wc doen en dan een keer zonder. Ze weet ook heel goed wanneer ze moet plassen en dan gaat ze ook zelf naar de wc bijvoorbeeld.

Ik denk zelf dat het poepen zelf ook pijn doet, zo lijkt het in ieder geval. Ze kan het zelf ook niet goed uitleggen, dat is het lastige ervan.

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-08-19 11:14 



 
Profiel   

Tussen de regels door lees ik ook verlatings angst, niet zonder mama kunnen en school komt er aan, kan ze het niet onbewust (ook al zijn haar klachten duidelijk aanwezig zonder daar iets aan af te doen) gebruiken, zelf mede veroorzaken omdat het aandacht van mama oplevert ?
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-08-19 11:23 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 3 van de 5 [ 109 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen