Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
journee schreef:Hebben jullie veel moeite moeten doen om die huidprik test te krijgen?
Mijn ervaring is dat veel artsen hier heel terughoudend in zijn en zich bij een bloedtest houden terwijl een bloedtest veel minder betrouwbaar is. Op het moment dat je een allergeen enige tijd niet gegeten hebt is hier ook geen antistof tegen in je bloed terug te vinden. En van sommige dingen vinden ze dan wel antistoffen maar daar reageert je lichaam dan soms zo weinig op dat je het zelf niet eens door hebt. Daar wordt je dan dus ook niet echt wijzer van.
DJZ schreef:Een salmonella levert ook winst: in 1 week tijd 10 kilo Oke oke, je bent dan ook wel aardig uitgedroogd als je niet uitkijkt en je voelt je echt lamlendig, maar hé wel 10 kilo minder
pmarena schreef:Ja ik ken dat advies maar ik ga fijn helemaal niks doen. Laat het eerst maar een poosje stabiel zijn, foutjes zullen er toch wel blijven gebeuren hier en daar. We hebben te vaak gehad dat hij na zo'n foutje ergens, weken zo niet maanden van de leg was met verstopt zitten.
En dan kom je bij kinderen al snel in zo'n cyclus terecht dat doordat het poepen pijn doet, ze op gaan houden en dan raak je nog verder van huis. Dan moeten we weer de hele boel op gang krijgen met een paar weken 4 zakjes Iberolax per dag. We zitten van de vorige keer nog op een standaard dosering van 2 zakjes per dag..... terwijl hij het voorheen op 1 zakje per dag prima deed.
Ik wil eerst eindelijk van die rommel af zien te komen. Na de kerst gaan we dat eerst eens lekker af proberen te bouwen en als dat lukt (laten we het hopen....) dan vind ik een jaar goeie poeperij later vroeg genoeg om te kijken of we iets op kunnen bouwen
Ik had zelf in mijn begin 20-er jaren wel dat ik last kreeg van een soort eczeem door koemelk.
Dat was van tijdelijke aard gelukkig. Hij heeft dat gelukkig niet
DJZ schreef:Een salmonella levert ook winst: in 1 week tijd 10 kilo Oke oke, je bent dan ook wel aardig uitgedroogd als je niet uitkijkt en je voelt je echt lamlendig, maar hé wel 10 kilo minder
maj0 schreef:Ik zeg altijd als ze vragen waar bent u allergisch voor? Waarvoor niet
Ik ben allergisch voor: bomen grassen, pollen, huisstofmijt, katten, honden, paarden en ik vergeet vast nog wel wat.
Nu heb ik ook een intolorantie voor gluten (coeliakie) dus ik eet ook glutenvrij en heb ik astma
jeetje77 schreef:Ik kom mij ook maar melden. Hooikoorts, vermoedelijk berk en wilg. Nooit getest. Maar niezen en snotteren. Een toen ik nog leegstaande lensdragent was kon dat niet in de lente.
Sinds een paar jaar weet ik ook dat ik prikkelbaar darm syndroom heb, met een lactose intolerantie. Die laatste is fors helaas. En omdat ik al dik 25 jaar vegetariër ben en altijd heb gezegd dat ik geen veganist werd vanwege alle verpakkingen die je dan moet lezen, is dit echt geniaal natuurlijk... Uiteten is een drama, eten bij vrienden die het niet snappen zelfde drama. En ik las ergens op een eerdere pagina iemand die schreef idd over letterlijk schijt hebben en toch gewoon taart eten. Ja absoluut! Soms, niet te vaak.
herr_balou schreef:maj0 schreef:Ik zeg altijd als ze vragen waar bent u allergisch voor? Waarvoor niet
Ik ben allergisch voor: bomen grassen, pollen, huisstofmijt, katten, honden, paarden en ik vergeet vast nog wel wat.
Nu heb ik ook een intolorantie voor gluten (coeliakie) dus ik eet ook glutenvrij en heb ik astma
Oja, gluten. Die verdraag ik in beperkte maten. In veel brood zijn extra gluten toegevoegd, daar kan ik dus niet tegen. Natuurlijke verhoudingen gaan goed. Het is dus geen allergie of intolorantie, maar hoe je het wel zou moeten noemen weet ik niet. Mijn eerder genoemde ernstig maag-darmklachten waardoor ik in korte tijd kilo's afviel waren veroorzaakt door veel te veel brood met toegevoegde gluten. Ik kon 1 week niets eten en bijna niets drinken, vervolgens een week niet veel meer dan rijstwafels met pindakaas en cashewnotenpasta eten en gelukkig wel weer genoeg vocht tot me nemen. Ik had al een hekel aan Nederlands brood maar na die pijnhel eet ik liever niets dan dat ik nog zo'n smerige kleffe boterham eet.
herr_balou schreef:jeetje77 schreef:Ik kom mij ook maar melden. Hooikoorts, vermoedelijk berk en wilg. Nooit getest. Maar niezen en snotteren. Een toen ik nog leegstaande lensdragent was kon dat niet in de lente.
Sinds een paar jaar weet ik ook dat ik prikkelbaar darm syndroom heb, met een lactose intolerantie. Die laatste is fors helaas. En omdat ik al dik 25 jaar vegetariër ben en altijd heb gezegd dat ik geen veganist werd vanwege alle verpakkingen die je dan moet lezen, is dit echt geniaal natuurlijk... Uiteten is een drama, eten bij vrienden die het niet snappen zelfde drama. En ik las ergens op een eerdere pagina iemand die schreef idd over letterlijk schijt hebben en toch gewoon taart eten. Ja absoluut! Soms, niet te vaak.
Wat is dat?
journee schreef:herr_balou schreef:Oja, gluten. Die verdraag ik in beperkte maten. In veel brood zijn extra gluten toegevoegd, daar kan ik dus niet tegen. Natuurlijke verhoudingen gaan goed. Het is dus geen allergie of intolorantie, maar hoe je het wel zou moeten noemen weet ik niet. Mijn eerder genoemde ernstig maag-darmklachten waardoor ik in korte tijd kilo's afviel waren veroorzaakt door veel te veel brood met toegevoegde gluten. Ik kon 1 week niets eten en bijna niets drinken, vervolgens een week niet veel meer dan rijstwafels met pindakaas en cashewnotenpasta eten en gelukkig wel weer genoeg vocht tot me nemen. Ik had al een hekel aan Nederlands brood maar na die pijnhel eet ik liever niets dan dat ik nog zo'n smerige kleffe boterham eet.
Dat noem je overgevoelig voor tarwegluten. Heb je ook al eens speltbrood (is een ouderwetse tarwe soort) geprobeerd? Vaak wordt dit beter verdragen dan gewoon tarwebrood. (en persoonlijk vind ik het ook beter smaken )
herr_balou schreef:Ik vind NLs brood gewoon smerig, dus de spelt variant hoef ik ook niet. Ik red me prima met brood van de biologische bakkerij of zelf gebakken brood (tarwe-roggebrood, met eigen zuurdesem, heerlijk).
In Duitsland hadden we vaak Dinkelbrot (Dinkel=spelt, daar niets nieuws of een hype, ik spreek over meer dan 20 jaar geleden toen vrijwel niemand in NL nog van spelt gehoord had). Ik ben sowieso dol op echt Duits en Frans brood, liefst zuurdesem.
herr_balou schreef:jeetje77 schreef:Ik kom mij ook maar melden. Hooikoorts, vermoedelijk berk en wilg. Nooit getest. Maar niezen en snotteren. Een toen ik nog leegstaande lensdragent was kon dat niet in de lente.
Sinds een paar jaar weet ik ook dat ik prikkelbaar darm syndroom heb, met een lactose intolerantie. Die laatste is fors helaas. En omdat ik al dik 25 jaar vegetariër ben en altijd heb gezegd dat ik geen veganist werd vanwege alle verpakkingen die je dan moet lezen, is dit echt geniaal natuurlijk... Uiteten is een drama, eten bij vrienden die het niet snappen zelfde drama. En ik las ergens op een eerdere pagina iemand die schreef idd over letterlijk schijt hebben en toch gewoon taart eten. Ja absoluut! Soms, niet te vaak.
Wat is dat?
herr_balou schreef:Mijn broertje had een koemelkallergie als baby en dreumes, tegen de tijd dat hij kleuter was was het over.
Zelf vond ik melk als kind heel smerig, als puber kreeg ik er een paar jaar geen genoeg van (liters per week in van die flessen net aluminiumdop van de "melk(/zuivel)man" die in de stadsbuurt kwam) en daarna was ik er weer helemaal klaar mee. Kijk er dus niet van op als hij ooit aangeeft er zin in te hebben.
pmarena schreef:Die van ons is nu de 8,5 gepasseerd en is van baby af aan een zéér grote melkdrinker, ik ben juist benieuwd of dat ooit minder wordt
Geitenmelk is geen probleem namelijk en we halen hier 2x per week 6 flessen biologisch dynamische geitenmelk vers uit de tank bij de geitenboer. Hij zou er liefst onder gaan liggen met het kraantje open
Ziet er ook echt super leuk uit al die mekkies die zo lekker in de wei rond de boerderij rondbanjeren.
journee schreef:herr_balou schreef:Ik vind NLs brood gewoon smerig, dus de spelt variant hoef ik ook niet. Ik red me prima met brood van de biologische bakkerij of zelf gebakken brood (tarwe-roggebrood, met eigen zuurdesem, heerlijk).
In Duitsland hadden we vaak Dinkelbrot (Dinkel=spelt, daar niets nieuws of een hype, ik spreek over meer dan 20 jaar geleden toen vrijwel niemand in NL nog van spelt gehoord had). Ik ben sowieso dol op echt Duits en Frans brood, liefst zuurdesem.
Tja, gelukkig kunnen we in Nederland ook zelf bepalen welke ingrediënten we in ons brood doen en we kunnen gelukkig ook zelf ons brood bakken. (dat doe ik zelf ook) en dat is dan wel brood van Nederlandse bodem, maar dat smaakt dan prima hoor!
SusanH schreef:Als ik alleen diarree kreeg van het eten van suiker zou ik zo een stuk taart nemen. Of een softijsje. Helaas heb ik de dagen erna ook nog na pret, doordat ik kapot moe ben.
herr_balou schreef:pmarena schreef:Die van ons is nu de 8,5 gepasseerd en is van baby af aan een zéér grote melkdrinker, ik ben juist benieuwd of dat ooit minder wordt
Geitenmelk is geen probleem namelijk en we halen hier 2x per week 6 flessen biologisch dynamische geitenmelk vers uit de tank bij de geitenboer. Hij zou er liefst onder gaan liggen met het kraantje open
Ziet er ook echt super leuk uit al die mekkies die zo lekker in de wei rond de boerderij rondbanjeren.
Dat is heel veel melk en dan ook nog melk met een erg uitgesproken smaak. Grappig.
Goed dat je dat bij een BD boerderij kan halen, mooi zijn die gemengde bedrijven.
A_nouk schreef:Veel mensen met voedsel en dieren allergieën hier
Mijn allergieën zitten meer in het ‘chemische’ en geneesmiddelen deel.
PPID (te vinden in haarverf en henna)
Blauw tinctuur
Bepaalde anitibiotica
Naproxen en Tramadol
UV licht (bij hoge index)
Heb standaard antihistamine tabletten en allerfree bij mij. Reactie komt altijd heel snel op. Zwelling, brandplekken en vaak gruwelijk jeukende netelroos. Ook altijd leuk bij een verkoudheid of een virusje, altijd die ellendige netelroos