oji schreef:Ik wil van de week eens gaan experimenteren met bloemkoolrijst als vervanger voor rijst. Iemand daar ervaring mee? Is dat een beetje te eten? Ik vind bloemkool lekker....en toch heb ik mij er nog nooit toe kunnen zetten om rijst te vervangen door bloemkoolrijst terwijl dat zoveel calorieën en koolhydraten scheelt. Maar ga het deze week gewoon een keer doen.
Ik eet al een poosje koolhydraat-beperkt (dus niet zo strikt als koolhydraat-arm), en vind groenterijst als aanvulling op gewone groenten echt heerlijk!
Ik maak dat zelf met mijn elektrische hakkertje, en gebruik naast bloemkool ook broccoli, koolraap en knolselderij. Vooral die laatste twee zijn prima vervangers voor aardappelen - als rijst, puree of een bodem voor ovenschotels. Sinds ik deze heb leren kennen eet ik broccoli en bloemkool weer gewoon liever als roosjes.
Ik kook groenterijst ook niet, rauw heeft het een betere 'bite'.
@Anouk_H: Slimpie siroop gebruik ik ook, erg lekker door Griekse yoghurt (waar ik ook ijsjes van maak). Tot nu toe heb ik de smaken bosvruchten, framboos en perzik-ijsthee geprobeerd. Framboos vind ik daarvan nog het minst.
Ik heb een tijd MyFitnessPal gebruikt om te leren hoe vetten, eiwitten en koolhydraten over mijn favoriete maaltijden zijn verdeeld, heel handig. En na verloop van tijd weet je zelf wel wat je beter kunt laten staan of met mate eten.