Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
Neonlight schreef:Soupmaker kun je zien als een waterkoker met ingebouwde blender. Je hoeft niets meer zelf te doen als je de ingrediënten erin hebt gedaan en het programma hebt gekozen. 20 minuten later is je soep kant en klaar.
Humpiedumpie schreef:Op de vers pakketten van de supermarkt staat ook een stap voor stap beschrijving . Er staat ook vaak een alternatief op voor vlees. Zonder vlees ben je vaak ook goedkoper uit. De verspakketten zijn voor 3 a 4 personen (of dus dagen). Ik eet het vaak 2 dagen en de rest in de vriezer.. de pakketten kosten 5 euro en zijn nagenoeg compleet en dus met gebruiksaanwijzing .
Depende schreef:_Christina schreef:Pas op, tegenwoordig (in ieder geval bij de AH hier) is op groente vaak nog maar 25% datum korting. Ze hebben hier heel sneaky de stickers aangepast naar "kijk op het prijskaartje" of zoiets en daar staat dan heel klein 25% korting op.
Klopt de stickers zijn aangepast, maar soms heb je daardoor juist meer korting. Zo had ik laatst 70% op de champignons, dus daar 2 grote bakken van meegenomen en soep gemaakt.
Nielojram schreef:Wat is er mis met aardappelen/groente &vlees?
Voorbereiding:aardappels schillen, groente snijden, vlees bereiden, max 8 minuten?
Koken, met tafel dekken en opdienen, 25 minuten?
Als je geld wil besparen èn gezond wil eten is dit de beste keuze.
Genoeg groente en vlees elke week in de aanbieding.
BaileyMix schreef:Ik zit even te loeren in m'n receptenboekje voor je Maar vind het lastig inschatten wat nou 'te veel gedoe' is qua koken en wat niet. Anywaaaay:
Gnocchi traybake
Gnocchi, broccoli, courgette, zongedroogde tomaat, olijven, pesto. Gnocchi met olijfolie in de oven op 200 graden, broccoli/courgette grof snijden, dan die ook erbij. Dan zongedroogde tomaten en olijven erbij. In de oven laten totdat de gnocchi goudbruin wordt en licht knapperig van buiten, zacht van binnen is (max 15 minuutjes). Dan pesto erdoor, klaar is kees.
Broodje falafel
Pitabroodjes, falafel, komkommer, tomaat. Pitabroodjes even in je broodrooster, falafel knapperig bakken in een pannetje. Ik maak van sojayoghurt een yoghurt-knoflook sausje (sojayoghurt, mayonaise, knoflookpoeder, dille, zout, peper, paprikapoeder), je kan er natuurlijk ook saus naar keuze kant en klaar in doen.
Aardappeltjes uit de oven
Kan op 101 manieren. Gewoon een zak aardappelen kopen, veel goedkoper dan voorgesneden partjes. Niet schillen, nergens voor nodig. Gewoon wassen, grof snijden, even koken. Dan de oven in. Moeten wel best lang in de oven voor lekker resultaat, maar tijdens dat kan jij gewoon de horlepiep dansen als je wil. Als ik niks weet om te eten doe ik maar gewoon een allegaartje met alles wat ik in huis heb. Aardappel met olijfolie, zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, chilipoeder naar smaak. Wat snoeptomaatjes en paprika (rauwkost) erbij, vleesvervanger ernaast. Niet mega gezond, maar ook niet echt ongezond.
Couscous
Kan eigenlijk alles bij wat je wil. Zoete aardappel, pompoen (minder werk dan het lijkt, flespompoen!), courgette, aubergine, wortel, paprika, tomaat, etc. etc. Alles wat je wil in de oven. Couscous met een half bouillonblokje laten wellen, daarna groenten door de couscous roeren, klaar.
Broodje hamburger
Ook dit vind ik niet per se ongezond haha. Zoete aardappelfrietjes in de oven, burger naar keuze (kan ook gezond door bv. een bonenburger, of groenteschijf), rauwkost/toppings naar keuze. Hamburgerbroodjes kan je invriezen.
Oven is denk ik key in 'makkelijk koken' Ui en knoflook standaard in huis hebben als smaakmakers. En zorgen dat je gul bent met kruiden. Zout, peper, MSG, paprikapoeder, Italiaanse kruiden (los of als mix), cajunkruiden, komijnpoeder, dille zijn denk ik mijn belangrijkste basiskruiden.
LaPluche schreef:Moestuin is hier de fijnste optie.
Marije_jiplover schreef:Bij aanbiedingen soms ook gewoon niet laten verleiden door een grotere hoeveelheid tegen een lagere kiloprijs.
Als jij aan 200 gram van iets genoeg hebt en dat kost 99 ct, maar als je een pond koopt, kost het bv 1,98.
Beslist goedkoper per eenheid, maar je geeft wel het dubbele uit.
En als je het pond niet op krijgt voor het niet meer goed is, heb je dus meer uitgegeven dan nodig was. Niet altijd alles is in te vriezen of anderszins langdurig te bewaren.
BaileyMix schreef:Ik zit even te loeren in m'n receptenboekje voor je Maar vind het lastig inschatten wat nou 'te veel gedoe' is qua koken en wat niet. Anywaaaay:
Gnocchi traybake
Gnocchi, broccoli, courgette, zongedroogde tomaat, olijven, pesto. Gnocchi met olijfolie in de oven op 200 graden, broccoli/courgette grof snijden, dan die ook erbij. Dan zongedroogde tomaten en olijven erbij. In de oven laten totdat de gnocchi goudbruin wordt en licht knapperig van buiten, zacht van binnen is (max 15 minuutjes). Dan pesto erdoor, klaar is kees.
Broodje falafel
Pitabroodjes, falafel, komkommer, tomaat. Pitabroodjes even in je broodrooster, falafel knapperig bakken in een pannetje. Ik maak van sojayoghurt een yoghurt-knoflook sausje (sojayoghurt, mayonaise, knoflookpoeder, dille, zout, peper, paprikapoeder), je kan er natuurlijk ook saus naar keuze kant en klaar in doen.
Aardappeltjes uit de oven
Kan op 101 manieren. Gewoon een zak aardappelen kopen, veel goedkoper dan voorgesneden partjes. Niet schillen, nergens voor nodig. Gewoon wassen, grof snijden, even koken. Dan de oven in. Moeten wel best lang in de oven voor lekker resultaat, maar tijdens dat kan jij gewoon de horlepiep dansen als je wil. Als ik niks weet om te eten doe ik maar gewoon een allegaartje met alles wat ik in huis heb. Aardappel met olijfolie, zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, chilipoeder naar smaak. Wat snoeptomaatjes en paprika (rauwkost) erbij, vleesvervanger ernaast. Niet mega gezond, maar ook niet echt ongezond.
Couscous
Kan eigenlijk alles bij wat je wil. Zoete aardappel, pompoen (minder werk dan het lijkt, flespompoen!), courgette, aubergine, wortel, paprika, tomaat, etc. etc. Alles wat je wil in de oven. Couscous met een half bouillonblokje laten wellen, daarna groenten door de couscous roeren, klaar.
Broodje hamburger
Ook dit vind ik niet per se ongezond haha. Zoete aardappelfrietjes in de oven, burger naar keuze (kan ook gezond door bv. een bonenburger, of groenteschijf), rauwkost/toppings naar keuze. Hamburgerbroodjes kan je invriezen.
Oven is denk ik key in 'makkelijk koken' Ui en knoflook standaard in huis hebben als smaakmakers. En zorgen dat je gul bent met kruiden. Zout, peper, MSG, paprikapoeder, Italiaanse kruiden (los of als mix), cajunkruiden, komijnpoeder, dille zijn denk ik mijn belangrijkste basiskruiden.
Love_myhorse schreef:Volgende week zijn bij de ah de soep verspakketen in de bonus soms heb je nog mazzel als er ook nog korting sticker op zit. Gewoon porties invriezen.
Vaak hebben de verspakketen ook nog korting stickers als het bijv de dag zelf op moet. Ik kook het voorruit en stop het in de vriezer. Couscous vinden wij ook erg lekker en is heel makkelijk. Als je vega bent stop ik er vega gehakt in en met eitje.
En anders met gehakt of runderworstje of iets.
Marjo schreef:Marije_jiplover schreef:Bij aanbiedingen soms ook gewoon niet laten verleiden door een grotere hoeveelheid tegen een lagere kiloprijs.
Als jij aan 200 gram van iets genoeg hebt en dat kost 99 ct, maar als je een pond koopt, kost het bv 1,98.
Beslist goedkoper per eenheid, maar je geeft wel het dubbele uit.
En als je het pond niet op krijgt voor het niet meer goed is, heb je dus meer uitgegeven dan nodig was. Niet altijd alles is in te vriezen of anderszins langdurig te bewaren.
De zakjes roerbakmix zijn goed in te vriezen
AH heeft die zakken van 400gr wel eens in de aanbieding en die kan ik dan per 200gr invriezen, dat werkt wel ideaal
Ja de groentes komen er wat nat en soggy uit, maar ze gaan toch door een pastasaus dus daar merk je qua smaak niks van gelukkig
8nnemiek schreef:Ik heb deze van Philips: *link*
Redelijk betaalbaar, en hij had goede reviews. Ik ben er super blij mee, werkt perfect!
moonsparkle schreef:Ik raad trouwens een airfreyer aan ik rooster er groente in zoals wortels, bak er aardappels in, maak er schnitzels en kippetjes in, je kunt er broodjes in afbakken, tosti maken, ik vind het ideaal natuurlijk kun je er ook snacks indoen maar daar gebruik ik 'm dan eigenlijk bijna niet voor.
Natuurlijk je kunt een gewone oven gebruiken, maar het is zoveel sneller.