Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 4 [ 99 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

Welke 'gezonde' koekenpan? (inductie)

 
Profiel   

Ik heb niet zoveel verstand van, maar ik werd er op gewezen dat ik mijn (Tefal) pannen eens moet vervangen, omdat er toch wat krasjes (minimaal, maar toch) in de anti aanbaklaag zitten en die pannen waren een paar jaar terug nog van slecht/giftig materiaal gemaakt.

Dus ik zoek een nieuwe koekenpan en een hapjes/wokpan. Maar wat is goed (fijn) en wat is niet goed? En bij voorkeur niet te zwaar, makkelijk schoonmaken, misschien met minder olie of geen olie nodig heb ik ergens gelezen. Ik heb inductie trouwens.
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-03-23 22:34 



 
Profiel   

Hier heeel erg blij met pannen van de buyer. Zijn wel iets zwaarder maar heel fijn in gebruik. Alleen schoonmaken met heet water en absoluut niet met sop. Verder hoe zwarter de uiteindelijk worden hoe fijner ze zijn met koken.
En na afwassen even met een papier doekje met klein beetje olie invetten elke x

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-03-23 22:39 



 
Profiel   

Wij gebruiken sinds een paar maanden de plannen van Greenpan, koken ook op inductie. Daarnaast heb ik nog een gietijzeren pan, maar de koekenpan een hapjespan van Greenpan gebruiken we het meest.

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-03-23 23:16 



 
Profiel   

Inductie. Minder kans op beschadigen van de aanbaklaag Spring Vulcano Cut Resist. Deze heeft een keramische laag in kleine vakjes. Die vakjes is een rvs rooster, ligt hoger dan aanbaklaag, beschadigingen te voorkomen. Of helemaal zonder aanbaklaag de Fissler Crispy Steelux Premium, deze heeft een gebobbelde bodem. Echter pannen met een keramische aanbaklaag zullen altijd minder risico geven op aanbakken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-03-23 23:34 



 
Profiel   

Freekieee schreef
Hier heeel erg blij met pannen van de buyer. Zijn wel iets zwaarder maar heel fijn in gebruik. Alleen schoonmaken met heet water en absoluut niet met sop. Verder hoe zwarter de uiteindelijk worden hoe fijner ze zijn met koken.
En na afwassen even met een papier doekje met klein beetje olie invetten elke x

Dit. Voor het geval ik ingrediënten met zuren (bijvoorbeeld tomaat, limoen/citroen, azijn) gebruik heb ik een rvs koekenpan. Verder een plaatstalen wok van de toko, een gietijzeren wok en hapjespan met dikke rvs bodem en wanden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 01:17 



 
Profiel   

Emaille pannen zijn niet giftig. Mijn moeder heeft er een die is al 40 jaar oud. Weet niet of ze geschikt zijn voor inductie

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 01:31 



 
Profiel   

Hier ook een Greenpan op inductie. Bevalt prima.
Ook een broodbakmachine en grill en bakblik zonder teflon.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 02:18 



 
Profiel   

Hier ook le buyer. Ik heb onlangs ook mn hapjespan vervanger, verder heb ik een pannekoekpan en braadpan ervan

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 06:31 



 
Profiel   

Voor fissler of demeyere kijken. Veel mooier gelijkmatig gebakken vlees/groente.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 07:22 



 
Profiel   

Ik heb sinds 1,5 maand de Greenchef.
Wat een enorm fijne pan.
Amper olie of boter nodig en denk ook een gezonde bereft laag.
En de prijs is ook nog fijn.

Ik heb er de wokpan van.

https://www.blokker.nl/greenchef-diamon ... 95434.html

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 07:31 



 
Profiel   

Greenchef en emaille / gietijzer heb ik, greenchef is een stuk lichter, de andere pannen zijn verder wel erg fijn.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 07:40 



 
Profiel   

Als je iets wilt dat niet giftig is dan zul je richting gietijzer gaan.
Maar daar kun je super fijn mee bakken. Al mijn pannen zijn van gietijzer en gebruik ze op inductie.

Wel even goed inbranden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 07:43 



 
Profiel   

Ik heb keramische pannen, ook op inductie, super fijn!

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 08:05 



 
Profiel   

Ik gebruik marble stone /granite stone pannen.
https://www.action.com/nl-nl/p/granite-stone-koekenpan/
Enige is dat deze pannen niet in de vaatwasser mogen.

Ik heb een wok met keramische coating, die is ook fijn.
Die mag wel in de vaatwasser.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 10:03 



 

hier ook een set green pan, uitgezocht op inductie-proof aangezien we soms een losstaan inductieplaatje gebruiken. Maar meestal wel gas, dus heb niet onwijs veel ervaring ermee op inductie. Bevalt prima en ze zien er leuk uit (padova).

Regelmatig goede aanbiedingen ook, ik had ze geloof ik met 60% korting ofzo een jaar geleden.

Ze zijn wel zwaar overigens, vind ik zelf.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 17:24 



 

Roodvos schreef
Ik gebruik marble stone /granite stone pannen.
https://www.action.com/nl-nl/p/granite-stone-koekenpan/
Enige is dat deze pannen niet in de vaatwasser mogen.

Ik heb een wok met keramische coating, die is ook fijn.
Die mag wel in de vaatwasser.

PFOA vrij is dus niet hetzelfde als PFAS vrij :

zie:

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/ ... isleidend/

En als ze expliciet PFOA zeggen en niets over PFAS vrees ik er een beetje voor.
Ben geen mietje, maar sinds dat gedoe met die dode kanaries komt er bij mij echt geen PFAS pan meer in :o .

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 17:30 



 
Profiel   

Ik heb goede verhalen gehoord over de Greenpan, dus die wil ik ook aanschaffen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 17:36 



 
Profiel   

Gietijzer had ik, maar vond het lastig in de omgang. Bakt wel heel fijn.
Ik heb nu een RVS pan, heel fijn ook en makkelijker. Wel goed laten opwarmen anders bakt alles aan

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 17:47 



 
Profiel   

Ik heb ook 2 greenpan koekenpannen. Opzich blij mee hoor, maar bijvoorbeeld pannekoeken hoef ik er niet in te bakken, dat bakt echt als een gek aan

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 18:03 



 
Profiel   

Menino schreef
Roodvos schreef
Ik gebruik marble stone /granite stone pannen.
https://www.action.com/nl-nl/p/granite-stone-koekenpan/
Enige is dat deze pannen niet in de vaatwasser mogen.

Ik heb een wok met keramische coating, die is ook fijn.
Die mag wel in de vaatwasser.

PFOA vrij is dus niet hetzelfde als PFAS vrij :

zie:

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/ ... isleidend/

En als ze expliciet PFOA zeggen en niets over PFAS vrees ik er een beetje voor.
Ben geen mietje, maar sinds dat gedoe met die dode kanaries komt er bij mij echt geen PFAS pan meer in :o .


Welke dode kanaries? :o?

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 18:33 



 
Profiel   

Biks2 schreef
Gietijzer had ik, maar vond het lastig in de omgang. Bakt wel heel fijn.
Ik heb nu een RVS pan, heel fijn ook en makkelijker. Wel goed laten opwarmen anders bakt alles aan

Heb al jaren rvs en gietijzer, echt, als je ermee kunt omgaan (is echt niet moeilijk), heb je geen rare laagjes nodig. Ook smeedijzer werkt prima.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 18:44 



 
Profiel   

Hier hebben we koekenpannen van De Buyer. Speciale crêpe pannen van De Buyer voor pannenkoeken.

Die pannen van De Buyer goed inbranden en daarna nog uitsluitend met heet water afwassen, niet met zeepsop en zeker niet in de vaatwasser.
Fijnere pannen ben ik nog niet tegengekomen.

En een hapjespan van Le Creuset.

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 18:51 



 

Schuur_ schreef
Menino schreef

PFOA vrij is dus niet hetzelfde als PFAS vrij :

zie:

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/ ... isleidend/

En als ze expliciet PFOA zeggen en niets over PFAS vrees ik er een beetje voor.
Ben geen mietje, maar sinds dat gedoe met die dode kanaries komt er bij mij echt geen PFAS pan meer in :o .


Welke dode kanaries? :o?


https://www.ad.nl/binnenland/cynthia-ve ... ~aa6e47ce/ is het oudste artikel dat ik kan vinden, maar dit is dus echt al veel langer een ding. Er was ooit iets over op televisie met betrekking tot tefal. Ik geloof van de rijdende rechter of een ander consumentenprogramma, denk echt al 15 jaar geleden. En dat was toen een redelijk iconische aflevering.

Dat als je tefal pannen gebruikt je kanaries soms dood neervallen.
Het is in ieder geval algemeen bekend dat als je kookt met PFAS dat je vogels daar dood aan kunnen gaan, door de dampen.

Voor mensen is het goedgekeurd, maar vind het zelf een vrij zorgwekkend feit.
Zelf altijd een beetje het voorgevoel dat PFAS het nieuwe asbest of lood gaat worden :o .

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 19:02 



 
Profiel   

Fissler <3

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 19:03 



 
Profiel   

amand0 schreef
Ik heb ook 2 greenpan koekenpannen. Opzich blij mee hoor, maar bijvoorbeeld pannekoeken hoef ik er niet in te bakken, dat bakt echt als een gek aan

Ik ben ook niet zo tevreden over Greenpan. Bakt erg snel aan.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-23 19:04 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 4 [ 99 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen