Moderators: Ladybird, Mjetterd, xingridx, ynskek, Polly, Hanmar
pmarena schreef:Corine: dat valt nog heel goed mee inderdaad! Wordt dat randje niet lelijk door contact met water...?
Ik moet even kijken of ik de GSM aan kan slingeren nu om een foto te plaatsen
pmarena schreef:Wij plaatsen de keuken gewoon zelf Dan weten we tenminste zeker dat hij netjes komt te staan
Maar het is natuurlijk wel lekker om de wasbak en kookplaat uit te laten frezen...daar doen ze het computergestuurd neem ik aan, om dat zelf zo netjes voor elkaar te krijgen dat valt niet mee.
Maargoed, die Karlby aanrechtbladen met houten toplaag....daar worden ze dus altijd zo raar verzonken in aangebracht als je het door de eigen IKEA keuken-montage-service laat doen, waarschuwden ze. En op de vraag waaròm het zo gedaan wordt en of het niet anders kan....kwam niet echt een duidelijk antwoord. "Omdat de houten toplaag maar een paar mm dik is" ... dat snap ik niet, wat maakt dat nou uit voor hoe diep je die bak er in freest
Maar ik vind de Karlby sowieso wat minder aantrekkelijk worden hierdoor. En twijfel eigenlijk of ik het toch wel aandurf, zo'n houten toplaag. Als ik wereldwijd reviews lees van klanten dan zie je dat mensen die deze werkbladen gebruiken als bureatje ofzo, er dol enthousiast over zijn
Maar degenen die het als aanrechtblad gebruiken hebben toch wel te mopperen over dat het snel lelijk wordt. Ik vind het denk ik toch ook te tricky, dat hout.... dus dan toch maar op zoek naar zo'n zelfde soort kleur maar dan gewoon standaard "geen hout" aanrechtblad. Hebben we nu ook en bevalt eigenlijk prima.
Het lijkt trouwens of een waterkering tegenwoordig een beetje "uit" is bij aanrechtbladen...?
Blue_flower schreef:Superpony, wij hebben het hier al eens eerder over gehad hoe jij jou houten blad gebruikt. En ik blijf het bijzonder vinden dat die mooi blijft.
Volledig massief hout zit ook wel een ander prijskaartje aan.
Blue_flower schreef:Waterkering is inderdaad uit. Sommige toplagen kunnen niet gebogen worden vanwege de stevigheid. Sommige kunnen het wel. Maar weinig mensen hebben de waterkering nog nodig, veel gaat een vaatwasser in. Daarnaast kan dat maar op 1 (misschien 2, weet nu even niet meer) diktes van bladen. Veel mensen gaan tegenwoordig voor dun en chique of dik en robuust.
https://www.kunststof-aanrechtbladen.nl ... 1603879355
Kijk eens of hier iets voor je tussen zit. Je kan ook stalen aanvragen voor thuis te bekijken. Bladen worden in Nederland gemaakt.
pmarena schreef:Maar dan denk ik weer: ik wil gewoon een blad waarbij je het eigenlijk niet verkeerd kan doen.
Ik wil gewoon zonder al teveel nadenken kunnen doen wat je in een keuken doet. Een onderzetter onder een hete pan zetten dat trek ik nog nèt
Maar eerlijk is eerlijk...echt niet alle vocht of zelfs plasjes water, zal ik binnen een paar seconden of zelfs maar een paar minuten opruimen en ik vind dat dat ook straffeloos moet kunnen op een aanrechtblad.
En eigenlijk wil ik wel gewoon een waterkering. Ook zodat eieren of iets er niet vanaf rollen
(...)
Dus het moet gewoon functioneel en onderhoudsarm zijn, dat als eerste
pmarena schreef:Ja precies, ik wil ook sowieso geen opbouw spoelbak want je moet gewoon alles zó die spoelbak in kunnen vegen