Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
Luxorvalkje schreef:Ik betaal een groot bedrag (meer dan €200 per jaar) voor het ophalen van huisvuil.
De meeste buren scheiden dan ook niet.
Zelf ben ik ooit mijn bak kwijt geweest. En vorige zomer had iemand een open zak er ondersteboven ingegooid. Er zat onder andere satésaus en een rijsttafel aan de binnenkant geplakt.
Overigens ben ik wel blij dat ik niet per kg hoef te betalen. Ik heb twee poezen en dat grit moet ik ergens laten.
Ik heb wel een creditcard (visa). Daar kun je ook geld opzetten, dus positief saldo.
Boven de €500 krijg je 0,01% rente.
Ik sta daar dus ook nooit rood mee.
Hij is ideaal op vakantie, grote aankopen ivm extra verzekering of als je bijvoorbeeld een auto wilt huren.
Steenbok12 schreef:Ja salaris hier ook de 23e ipv de 25e komende week haha. Is de maand erop weer een beetje langer. Deze maand weinig gespaard denk ik. Naast het dressor van 450 euro is ook de geiser vervangen moeten worden in de caravan a 400 euro. Maargoed. Wel ietsje meer salaris deze maand. Vanaf half april terug naar 32 uur voor in ieder geval een half jaar dus krijg al de helft van dat verschil geloof ik deze maand.
Correctie.. volgens mij hebben we 500 euro alsnog op de spaar 'over' als er geen gekke dingen meer gebeuren. Valt mij toch weer mee.
Varekaj schreef:Meelezer hier: als wij wat over hebben en het is nog genoeg voor 1 portie gaat het ofwel in de vriezer, ofwel voor de dag nadien. Sommige dagen eet 1 van ons warm op het werk en dan eet de ander dat overschotje op. Hoeven we niks weg te gooien en ook niet te koken die dag.
Bepaalde gerechten maken we soms bewust in een grote hoeveelheid. Zo hebben we vorige week een hele grote kom pastasaus gemaakt, specifiek om in te vriezen. Leverde ons 5 bakjes voor 2 personen op. Moussaka is nog zoiets: dat maken we in een grotere hoeveelheid, een deel gaat in de eigen vriezer en dan 1 bakje naar schoonouders en 1 naar schoonbroer en schoonzus. Wij krijgen van hen dan weer verse lasagne in de plaats. Witloofstronkjes in hesp gerold en met kaassaus gaan we ook binnenkort in een grotere hoeveelheid maken, ook met het idee van invriezen.
Brood zit vaak extra in de vriezer en vlees bestellen we als het kan in een coulis/pakket bij een hoeveboerderij. Scheelt aanschuiven bij de slager, door de grote porties is het goedkoper en je hebt langere tijd genoeg in huis.
Zowel partner als ik krijgen maaltijdcheques van onze werkgever. Dat is maandelijks toch snel een bedrag van bijna €200 samen, scheelt natuurlijk een flinke hap van het boodschappenbudget.
@OleJon: ik heb een regenpijp die nu afloopt in een groot ondergronds watervat. Als dat vol zit (bij zo goed als) kan ik er een IBC-vat van 1000L op aansluiten. Ik heb nog een 2e ondergronds watervat zitten. Daar kan ik dan dat vol watervat in leeg laten lopen, en hervullen met regenwater
OleJon schreef:Varekaj schreef:Meelezer hier: als wij wat over hebben en het is nog genoeg voor 1 portie gaat het ofwel in de vriezer, ofwel voor de dag nadien. Sommige dagen eet 1 van ons warm op het werk en dan eet de ander dat overschotje op. Hoeven we niks weg te gooien en ook niet te koken die dag.
Bepaalde gerechten maken we soms bewust in een grote hoeveelheid. Zo hebben we vorige week een hele grote kom pastasaus gemaakt, specifiek om in te vriezen. Leverde ons 5 bakjes voor 2 personen op. Moussaka is nog zoiets: dat maken we in een grotere hoeveelheid, een deel gaat in de eigen vriezer en dan 1 bakje naar schoonouders en 1 naar schoonbroer en schoonzus. Wij krijgen van hen dan weer verse lasagne in de plaats. Witloofstronkjes in hesp gerold en met kaassaus gaan we ook binnenkort in een grotere hoeveelheid maken, ook met het idee van invriezen.
Brood zit vaak extra in de vriezer en vlees bestellen we als het kan in een coulis/pakket bij een hoeveboerderij. Scheelt aanschuiven bij de slager, door de grote porties is het goedkoper en je hebt langere tijd genoeg in huis.
Zowel partner als ik krijgen maaltijdcheques van onze werkgever. Dat is maandelijks toch snel een bedrag van bijna €200 samen, scheelt natuurlijk een flinke hap van het boodschappenbudget.
@OleJon: ik heb een regenpijp die nu afloopt in een groot ondergronds watervat. Als dat vol zit (bij zo goed als) kan ik er een IBC-vat van 1000L op aansluiten. Ik heb nog een 2e ondergronds watervat zitten. Daar kan ik dan dat vol watervat in leeg laten lopen, en hervullen met regenwater
Ja inderdaad ideaal, wel vreemd dat jullie dan geen geld terug krijgen dan. Dan hebben ze de prijs ook aardig opgeschroefd dan
OleJon schreef:Varekaj schreef:Meelezer hier: als wij wat over hebben en het is nog genoeg voor 1 portie gaat het ofwel in de vriezer, ofwel voor de dag nadien. Sommige dagen eet 1 van ons warm op het werk en dan eet de ander dat overschotje op. Hoeven we niks weg te gooien en ook niet te koken die dag.
Bepaalde gerechten maken we soms bewust in een grote hoeveelheid. Zo hebben we vorige week een hele grote kom pastasaus gemaakt, specifiek om in te vriezen. Leverde ons 5 bakjes voor 2 personen op. Moussaka is nog zoiets: dat maken we in een grotere hoeveelheid, een deel gaat in de eigen vriezer en dan 1 bakje naar schoonouders en 1 naar schoonbroer en schoonzus. Wij krijgen van hen dan weer verse lasagne in de plaats. Witloofstronkjes in hesp gerold en met kaassaus gaan we ook binnenkort in een grotere hoeveelheid maken, ook met het idee van invriezen.
Brood zit vaak extra in de vriezer en vlees bestellen we als het kan in een coulis/pakket bij een hoeveboerderij. Scheelt aanschuiven bij de slager, door de grote porties is het goedkoper en je hebt langere tijd genoeg in huis.
Zowel partner als ik krijgen maaltijdcheques van onze werkgever. Dat is maandelijks toch snel een bedrag van bijna €200 samen, scheelt natuurlijk een flinke hap van het boodschappenbudget.
@OleJon: ik heb een regenpijp die nu afloopt in een groot ondergronds watervat. Als dat vol zit (bij zo goed als) kan ik er een IBC-vat van 1000L op aansluiten. Ik heb nog een 2e ondergronds watervat zitten. Daar kan ik dan dat vol watervat in leeg laten lopen, en hervullen met regenwater