Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 6 van de 7 [ 161 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

Apollo/Apolo is gecastreerd!

 
Profiel   

Jessix schreef
Ligt ook echt een beetje aan de leeftijd en het verleden. Hoe ouder je paard is en hoe langer het geïsoleerd is des te lastiger het kan zijn om weer in de groep te zetten of met in elk geval een maatje.

Het paard van TS is nog jong. Hopelijk heeft hij tot 2 of 3 jaar wel met andere paarden gestaan. Het zou goed zijn om zo snel mogelijk weer met een maatje te zetten. Volgend jaar duurt nog lang, helemaal als je daarmee het weide seizoen bedoelt. Dan heeft TS het paard volgens mij al weer 2 jaar.

Als het zo goed klikt met de merrie waarom probeer je dat dan niet?

Uiteraard is het aan TS zelf. Maar ik gun het haar paard. Ook krijg je er een zoveel leuker paard voor terug. Het is echt fijn als ze natuurlijk sociaal gedrag en beweging met elkaar kunnen hebben. Daar kan geen grondwerk, rijden, wandelen, stampmolen, aan de hand grazen tegen op.

En castratie moet daar eigenlijk niet eens een voorwaarde van zijn. Mijn hengsten hebben nog geen dag in hun leven alleen gestaan. Gaat prima samen. Ook in dit topic en voorgaande genoeg voorbeelden van sociaal gehouden hengsten. Natuurlijk klikt het niet altijd en moet je voorzichtig zijn, maar het is het zeker waard om
te proberen.

TS d’r paard is gecastreerd dus ik hoop dat ze de volgende stap naar een vrij sociaal leven ook binnenkort kan zetten.


Als ik haar eerdere posts lees, heeft het paard vorig seizoen ook al binnen gestaan. Dus ik hoop idd dat ie naar buiten mag, anders staat ie al twee weideseizoenen binnen, das zekers niet wenselijk lijkt me.
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-08-21 08:30  
Profiel   

Wat wordt hier ontzettend laag gedaan naar dit meisje zeg. Denken jullie nou echt dat zo’n meisje echt wat in te brengen heeft? Ik denk van niet. En dan gaan mensen op een online forum haar zo uitkafferen. Voor iets wat zij niet kan veranderen.

Mijn paard heeft ook 4 jaar lang op een stalling gestaan waar die maar een half uurtje per dag naar buiten kon. Als je mazzel had had wat langer. Dat soort zaken krijg je als je met 80 man 5 kleine paddocks moet delen. En als je in een omgeving zit waar geen stallingen zijn waar ze wel veel naar buiten kunnen.
Als je op zo’n stal staat waar iedereen het normaal vindt en jij niet beter weet ga je het zelf ook normaal vinden. Dat had ik ook.
Ik ben daar om verschillende redenen weggegaan die ik niet nodig vind om openbaar te delen. Maar ik had zelf de keuze om mijn paard te verhuizen! Dit meisje niet! En haar moeder weet waarschijnlijk ook niet beter omdat het normaal is daar. Dat had mijn moeder ook! Ondanks dat ik zelf de keuzes maak. En daar oud genoeg voor ben ;)

Ik had het geluk dat ik een plekje vond waar ze de hele dag naar buiten kon. Een privé plekje. Dat is gewoon super veel geluk geweest, want in mijn omgeving is het er simpelweg niet.

Ts, trek je niks aan van mensen die jou niet buiten een online forum kennen. En jou uit lopen te maken voor vanalles. Zij kennen jou situatie niet. Zij weten niet waar je wel of niet wat over te zeggen hebt.

Nee, ik zeg niet dat het goed is dat t paard de hele dag in zn hok staat. Ik zeg dat dit meisje zelf geen keus heeft.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-08-21 08:45  
Profiel   

Eretria
tegenwoordig kun je niet meer zeggen ik wist het niet.
In 1980 zonder internet zou ik het nog geloven, nu al lang niet meer.
Ook die moeder heeft een facebook account, heeft (volgens ts) hier een berichtje geschreven dus ook die kan zich niet meer verschuilen achter ik wist niet beter.
Ik wist niet beter staat meestal voor, dit is handiger voor mij.
En ondertussen weten we dat een paard meer behoeftes heeft dan 23 uur per dag op stal. En dat ze samen moeten met een maatje, niet langs, samen.
Dan krijg je fijne paarden die ook fijn te rijden zijn. Want die hebben op de wei lekekr hun koppie leeg gemaakt en kunnen dan goed opletten met rijden. Energie hebben ze er ook uit gebokt op de wei, dus ook dat hoeft niet meer met rijden. Win win.
Maar zeggen ik weet niet beter, niet meer in deze eeuw.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-08-21 09:14  
Profiel   

Eens met DP. Daarnaast, je kunt ergens wonen en geen keus hebben, dan heb je alsnog wel de keus om dan maar geen paard te houden als je hem geen paardwaardig leven kunt geven. Ik ken ook mensen die bijv. in Amsterdam wonen en hun paard een uur verderop hebben staan zodat het paard in ieder geval de hele dag buiten komt. Dat kan natuurlijk ook. :)* TS is inderdaad niet de eindverantwoordelijke, maar kan dit wel bijvoorbeeld aandragen naar haar moeder, of haar dit topic minstens laten lezen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-08-21 09:18  
Profiel   

Precies. Toen ik hartje Den Haag woonde heb ik voor ik een paard kocht voorwerk gedaan en gezocht naar geschikte stalling. Dat betekende minimaal een halfuur in de auto, later zelfs 40 minuten, maar mijn paard stond goed. Daarin doe ik gewoon geen consessies, dat wil ik niet. Net zo min als dat ik zou willen rijden op een manege waar paarden niet of amper buiten komen, gewoon niet. TS weet beter, want anders heeft ze niet aan dat ze geen commentaar wilt. Mee eens dat zij er verder weinig invloed op heeft. Maar het hoeft daarom niet toegejuicht te worden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-08-21 09:24  
Profiel   

Eens met bovenstaande. Je hebt altijd een keuze.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-08-21 09:54  
Profiel   

Je hoeft het niet te geloven want ik weet dat het waar is. Het is mijn paard. Hij staat met mijn merrie in een perkje. Aan jullie de keuze om het te geloven. Meer woorden maak ik hier niet meer.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-08-21 12:07  
Profiel   

Chanelle007 schreef
Ja, ik weet het. Hij komt wel iedere dag een paar uurtjes buiten. Hij staat een halfuurtje buiten in de paddock. De rest van de uren is het grondwerk, longeren, spelen en rijden


Je kunt het ons moeilijk kwalijk nemen dat we je niet geloven, want je hebt immers zelf bovenstaande getypt, voordat je kritiek kreeg.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-08-21 12:36  
Profiel   

Doe wat jullie niet laten kunnen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-08-21 13:03  
Profiel   

TS, als je je nou eens met dezelfde assertiviteit inzette voor de belangen van je paard, dan had hij zeker-weten een veel gezelliger leven. Dan waren dit soort topics en berichten van jou over dit paard niet nodig.

Je paard heeft het nodig om voor te vechten, om te voorkomen dat we volgend jaar weer allemaal een deja vu krijgen


Laatst bijgewerkt door Rocamor op 11-08-21 15:11, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-08-21 15:06  
Profiel   

wat is een perkje eigenlijk? Voor mij is een perkje iets in de tuin, een bloemenperkje oid. In ieder geval geen wei waar een paard fatsoenlijk z'n benen kan strekken en kan rennen

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-08-21 15:10  
Profiel   

Chanelle007 schreef
Je hoeft het niet te geloven want ik weet dat het waar is. Het is mijn paard. Hij staat met mijn merrie in een perkje. Aan jullie de keuze om het te geloven. Meer woorden maak ik hier niet meer.

Dan moet je jezelf niet zo tegen spreken. Je schrijft steeds wat anders. Had dan gewoon direct gezegd dat hij nu samen met je merrie buiten staat. Geen idee wat een perkje is maar fijn voor het dier dat hij uit z’n stal komt en dus samen met je merrie loopt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-08-21 15:22  
Profiel   

TS, als je toch alleen maar boos wordt van de reacties hier, wáárom plaats je dan nog updates?
Laat het topic lekker leegbloeden en doe met je paard wat je wil, maar dan hoeft niemand er verder last van te hebben.

Ik vind dit echt heel sneu voor het paard..

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-08-21 20:53  
Profiel   

Kinke schreef
wat is een perkje eigenlijk? Voor mij is een perkje iets in de tuin, een bloemenperkje oid. In ieder geval geen wei waar een paard fatsoenlijk z'n benen kan strekken en kan rennen

Ik zie het idd ook zo..

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-08-21 08:22  
Profiel   

purny schreef
Kinke schreef
wat is een perkje eigenlijk? Voor mij is een perkje iets in de tuin, een bloemenperkje oid. In ieder geval geen wei waar een paard fatsoenlijk z'n benen kan strekken en kan rennen

Ik zie het idd ook zo..

Even terug lezen, ts legt het ergens uit

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-08-21 08:36  
Profiel   

Ze legt uit dat een perkje een stukje weide is, maar een paar berichten eerder mocht hij volgend jaar pas op de weide en ze heeft ook uitgelegd dat hij niet op stal staat tijdens: half uurtje paddock, rijden, spelen, longeren en volgens mij grondwerk.

Ja sorry... ik hoop dat het echt zo is, maar waarom zou TS dat dan pas zeggen wanneer uitgelegd wordt dat paarden met vriendjes naar buiten moeten?

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-08-21 09:16  
Profiel   

En hoe gaat het rijden en longeren enz nu ts? Merk je dat hij minder last heeft van zn hormonen?

En wat vervelend voor jou ts dat je verder afhankelijk bent van andere als het om stalling gaat! Ik hoop dat er in toekomst een beter plekje ergens vrij komt waar hij lekker paard kan zijn en tot rust kan komen in een stabiele kudde want dat is wat ieder paard verdient! Lekker samen grazen en gek doen en heerlijk kroelen met elkaar!

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-08-21 10:52  
Profiel   

Leo schreef
SjonnieZ schreef
Wij hebben een net gecastreerde 7 jarige pre op stal. Mocht 3 maanden na castratie bij ons in de groep op de wei. Dit omdat het een stabiele kudde is.
Hij heeft mijn paard in een hoek gedreven en in mekaar gebokst en de rest Van de groep opgejaagd.

Dit paard staat nu ook even een paar maanden alleen op de paddock of wei. En net als in de groep / kudde loopt hij te ijsberen en heeft hij moeite met de paarden om hem heen. Haal je hem uit de paddock/wei is hij direct kalm.

Een half uur in de paddock is idd kort.

maar als er geen andere mogelijkheden zijn is alleen in de paddock soms de meest veilige optie. Ook voor het paard zelf.


Wat een vervelende situatie! Voor alle paarden, absoluut.
Het klinkt alsof dit paard de sociale regels absoluut niet begrijpt, wat heel goed mogelijk is als hij, zolang hij hengst was, alleen gehouden is geweest. Heel sneu. Een langzame hersocialisatie in hele kleine stapjes, is dan de enige manier.Klopt en dat gebeurt ook maar wat ik er mee duidelijk wil maken is dat dit mss ook geldt voor het paard van TS.

Alleen kunnen wij dat niet beoordelen en oordelen vanachter onze computer.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-08-21 11:41  
Profiel   

Hoi, we hebben besloten om toch te verhuizen van stal met onze paarden. Ze mogen de hele dag op de weide staan

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-21 21:54  
Profiel   

Wat enorm goed van jullie! :j
En wat fijn voor de paarden

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-21 22:04  
Profiel   

Top! Goed nieuws

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-21 22:06  
Profiel   

Wat fijn voor ze!

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-09-21 06:44  
Profiel   

Fijn dat jullie een plekje voor ze gevonden hebben :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-09-21 07:37  
Profiel   

Wat fijn dat jullie zo'n plekje voor ze gevonden hebben!

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-21 22:41  
Profiel   

Ts, ik wil graag even melden dat ik het erg knap van je vind. Je krijgt eigenlijk veel kritiek over je heen waar je het totaal niet mee eens bent. Je staat dan wel in de startblokken om terug te schreeuwen, maar je denkt er wel over na. En dat vind ik knap! Fijn voor Apollo en je merrie dat ze straks de hele dag op de wei kunnen. Je herkent je paarden nadat ze gesetteld zijn vast niet terug (op een goede manier)!
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-09-21 09:03 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 6 van de 7 [ 161 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen