Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 79 van de 83 [ 2063 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

CPL topic

 
Profiel   

Ik geef het enkel in de winter inderdaad, in de zomer komt het snel zuur,
Ik weeg hier 500 gram pulp af en portie vitaminebrok voor 6 paarden een mooie portie te geven,
In de zomer geef ik equifyt pre active als ze gewerkt hebben en lexa vitamine cobs uit de hand.
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-03-23 18:32 



 
Profiel   

ik geef equifyt zupa, met vitaminekorrel pavo vital er door.
dat gaat goed :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-03-23 18:35 



 
Profiel   

Zo blij dat ik het hier gevraagd heb! Ziet er absoluut zeer geschikt uit. Als onze huidige voorraad op is dan lekker overschakelen naar dit. Hopelijk krijgen we het zo rustig en stabiel. Het enige waar ik gigantisch van baal is het niet meer voeren van kuil. Hij vind dat zo lekker daar kijkt hij winterdag echt naar uit. Ze hebben 24/7 hooi maar in de middag wachten ze echt op het dagelijks portie kuil. Zal meer in mijn hoofd zitten dan dat hun er last van hebben als we er komend najaar gewoon niet mee starten.

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-03-23 18:54 



 
Profiel   

Hier staan ze onbeperkt op voordroog, gezien mijn spanjaard niet tegen hooi kan. Bij mooi droog voordroog laag in suiker valt dat ook wel goed mee hoor,

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-03-23 18:58 



 
Profiel   

Duhelo schreef
Hier staan ze onbeperkt op voordroog, gezien mijn spanjaard niet tegen hooi kan. Bij mooi droog voordroog laag in suiker valt dat ook wel goed mee hoor,


Wij hebben alles in eigen beheer maar nooit laten testen op voedingswaarde. Het is bij ons niet droog in elk geval maar dat kan natuurlijk aangepast worden voor komend jaar. Misschien eens uitzoeken hoe lang het dan het beste kan liggen op het land voor inpakken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-03-23 19:05 



 
Profiel   

mindful schreef
Kaatastrof schreef
Ik had hem al gedeeld maar hoe meer reclame hoe beter lijkt me. :)) Ga je zelf ook?

Mijn man gaat, ik moet helaas werken


Had helemaal gemist dat dit nog niet geweest was. Ik las op Facebook ergens dat het zeer interessant was maar meer niet en kan daar niet reageren. Weet iemand of er nog een dag in de planning zit?

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-03-23 09:24 



 
Profiel   

Geen idee, maar het was wel een succes zou ik zeggen. Ik verwacht dus wel dat er nog wel zaken zoals dit zouden kunnen volgen in de toekomst. :)

Ikzelf heb niet bizar veel meer bijgeleerd maar desondanks dat was het een fijne opfrissing van alles en zijn er bepaalde zaken wel zeker blijven hangen. Het was ook fijn om Marieke in het echt eens te kunnen spreken. :j Vooral de gedissecteerde benen vond ik een eye-opener. Ik heb er wel wat gezien op foto destijds maar in het echt is toch nog anders. Zeker een paar van de extreme gevallen die ze mee had. De hoeveelheid bindweefsel die zich opstapelt tot een dikke plak van haast 10 cm tegenover een dun laagje huid van pakweg 1 cm bij een regulier paard is gewoonweg bizar om te zien.

Ik heb wel een paar foto's ter idee van de dag.

In spoiler want gedissecteerde benen:
Spoiler:
[ img ]



[ img ]
[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-03-23 12:36 



 
Profiel   

https://www.trekpaard.net/nl/cpl-boek
Via bovenstaande link is het boekje/naslagwerk over de informatie dag van gisteren qua CPL te bestellen. ;)

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-03-23 19:15 



 
Profiel   

staan er in dat boekje nog nieuwe dingen die niet op de cpl site van hannah johnsen staan?

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-03-23 19:33 



 
Profiel   

ellepel schreef
staan er in dat boekje nog nieuwe dingen die niet op de cpl site van hannah johnsen staan?

De info op de site van Hannah zijn gebaseerd op beschikbare wetenschappelijke studies, die zijn beperkt, dus daar baseert Marieke zich uiteraard ook op. Er is dus zeker wel overlap qua informatie. Ik vind het wel een nuttig boekje - de complexiteit van de ziekte wordt er goed in beschreven. Hannah (haar site en de FB pagina) is overigens zelf ook geciteerd in het boekje en bepaalde cases vanuit de FB groep zijn ook kort door Marieke toegelicht tijdens de presentatie (bv het gebruik van Anisol creme bij CPPD is iets waar Hannah mee geëxperimenteerd heeft oa samen met Fenway).

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-03-23 19:40 



 
Profiel   

ja die anusol creme, dat is aambeienzalf toch.
ik weet dat er iemand is die dat gebruikt bij haar paard die cppd heeft.
toch apart om te bedenken om dat er op te smeren. :')
maar goed,als het helpt dan helpt het.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-03-23 19:50 



 
Profiel   

Hoi allemaal!

Ik kom even binnenvallen hier nadat ik mij suf gegoogled heb over het behandelen van mijten.. 8)7 Ik heb geen paard met CPL, maar omdat jullie (denk ik) de meeste ervaring hebben met mijt behandelen denk ik dat ik hier het beste kan zijn.

Situatie; ik heb 2 merries met flinke jeuk staan. Dierenarts 1 dacht in november schimmel dus meerdere keren lopen wassen met imaverol, lichte verbetering maar niet voldoende. Daarna moest ik wassen met chloorhexidine, lichte verbetering maar niet voldoende. Dierenarts 2 laten komen nadat er geen contact meer te krijgen was met da1. Da2 dacht aan mijt, beide merries (Waarvan 1 trouwens op flinke leeftijd en 1 drachtig) behandeld met Spotinor, weer lichte verbetering maar niet voldoende. Nu heb ik beide paarden 3x gewassen met Byemite met iedere keer een week er tussen, dekens en halsters ook daarmee gewassen, geen borstels meer gebruikt maar die staan ook klaar om gewassen te worden. Tussendoor ook diatomeeënaarde gebruikt, zwavelbloem olie en een etherische olie mengsel (niet allemaal tegelijk natuurlijk) De oude merrie leek gisteren (afgelopen maandag 3e keer gewassen) geen jeuk meer te hebben. De drachtige merrie heeft nogsteeds jeuk, lijkt wel iets minder te zijn gelukkig. Het was bij haar zo erg dat ze haar achterbenen kapot schuurde met haar hoeven, naast de staartaanzet helemaal kaal en ook dikke achterbenen dus waarschijnlijk is zij allergisch voor de mijt ivm extreme reactie -O-

Ik moet vanmiddag de dierenarts weer bellen hoe het gaat en hoe verder, maar aangezien ik zelf steeds een behandeling aan moet dragen doe ik ook mijn eigen research. Ik las dat na 3x chemische behandelen zonder effect de mijten waarschijnlijk resistent zijn, dus een 4e keer wassen met byemite zie ik eigenlijk niet zo zitten. Sowieso zijn we er alle 3 spuugzat van, paarden staan 24/7 buiten en alleen koud water beschikbaar :brr:

Ik las ook dat het even kan duren voordat de jeuk weg is na behandelen, dus ik denk dat ik het aankomende week nog even aan wil kijken zonder wat te doen (alleen doorpoederen met diatomeeënaarde).

Maar voor het geval dat het niet verbeterd; ik lees hier heel veel over cydectin pour on. Alleen via google bij het product lees ik een dosering van 60ml per 600kg paard (1ml op 10kg) en hier kom ik op 180ml per 600kg paard (1.5 mg per kg). Dat is nogal een verschil, welke dosering gebruiken jullie? En zien jullie ook die enorme reacties met kale plekken waar je het spul aanbrengt?

De drachtige merrie heeft het vooral rondom de staartaanzet en binnenkant achterbenen, de oude merrie op 1 achterbeen en haar hals maar bij haar lijkt er overal weer haar op te groeien. Dus ik denk dat als ik het zou gebruiken, ik het niet over de 4 benen moet verdelen maar wel het hele paard.

Ze staan met nog 2 paarden die nergens last van hebben, behandelen jullie alle paarden in de groep? En heeft iemand misschien een indicatie van de kosten? Ik ben inmiddels een halve vakantie armer :$

Heel verhaal geworden.. Oeps sorry :')
Respect als je alles gelezen hebt! _/-\o_

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-03-23 12:27 



 
Profiel   

Geen kenner nu 1 ervaring en wij hebben de sokken eraf gehaald en de zee aan de andere kant van de dijk waar we zo in kunnen. Dus na scheren, zee in en opdrogen. Toen goed ingesmeerd met sudocreme en 2 dagen later weer zee in, uurtje rond rijden en bij thuiskomst mok creme gedaan en dag later Sudocreme en vervolgens dag later zee in enz. Hier is de mijt verdwenen zonder verdere behandeling. Paard is rustig en de andere nooit meegepakt in behandeling. Ze slapen gerust in elkaars stal maar zie geen besmetting tot nu toe

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-03-23 12:40 



 
Profiel   

ik zou denk ik eerst eens gaan voor bewijs van mijt want er zijn ook echt nog wel andere redenen die jeuk kunnen geven op die plekken.
zeker oudere paarden kunnen plekken krijgen door voeding,of hormonale veranderingen.
mijn 29 jarige tinker merrie was elke winter half kaal op het hoofd,hals, binnenkant achterbenen, jeuk in de flanken ..echt vreselijk.
sinds die meer eiwit in het voer krijgt en beter in de vitamines zit en beter ruwvoer eet is dat met 95% verbeterd.
ga dus ook eens verder kijken dan alleen mijt?

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-03-23 13:13 



 
Profiel   

minetje schreef
Hoi allemaal!

Ik kom even binnenvallen hier nadat ik mij suf gegoogled heb over het behandelen van mijten.. 8)7 Ik heb geen paard met CPL, maar omdat jullie (denk ik) de meeste ervaring hebben met mijt behandelen denk ik dat ik hier het beste kan zijn.

Situatie; ik heb 2 merries met flinke jeuk staan. Dierenarts 1 dacht in november schimmel dus meerdere keren lopen wassen met imaverol, lichte verbetering maar niet voldoende. Daarna moest ik wassen met chloorhexidine, lichte verbetering maar niet voldoende. Dierenarts 2 laten komen nadat er geen contact meer te krijgen was met da1. Da2 dacht aan mijt, beide merries (Waarvan 1 trouwens op flinke leeftijd en 1 drachtig) behandeld met Spotinor, weer lichte verbetering maar niet voldoende. Nu heb ik beide paarden 3x gewassen met Byemite met iedere keer een week er tussen, dekens en halsters ook daarmee gewassen, geen borstels meer gebruikt maar die staan ook klaar om gewassen te worden. Tussendoor ook diatomeeënaarde gebruikt, zwavelbloem olie en een etherische olie mengsel (niet allemaal tegelijk natuurlijk) De oude merrie leek gisteren (afgelopen maandag 3e keer gewassen) geen jeuk meer te hebben. De drachtige merrie heeft nogsteeds jeuk, lijkt wel iets minder te zijn gelukkig. Het was bij haar zo erg dat ze haar achterbenen kapot schuurde met haar hoeven, naast de staartaanzet helemaal kaal en ook dikke achterbenen dus waarschijnlijk is zij allergisch voor de mijt ivm extreme reactie -O-

Ik moet vanmiddag de dierenarts weer bellen hoe het gaat en hoe verder, maar aangezien ik zelf steeds een behandeling aan moet dragen doe ik ook mijn eigen research. Ik las dat na 3x chemische behandelen zonder effect de mijten waarschijnlijk resistent zijn, dus een 4e keer wassen met byemite zie ik eigenlijk niet zo zitten. Sowieso zijn we er alle 3 spuugzat van, paarden staan 24/7 buiten en alleen koud water beschikbaar :brr:

Ik las ook dat het even kan duren voordat de jeuk weg is na behandelen, dus ik denk dat ik het aankomende week nog even aan wil kijken zonder wat te doen (alleen doorpoederen met diatomeeënaarde).

Maar voor het geval dat het niet verbeterd; ik lees hier heel veel over cydectin pour on. Alleen via google bij het product lees ik een dosering van 60ml per 600kg paard (1ml op 10kg) en hier kom ik op 180ml per 600kg paard (1.5 mg per kg). Dat is nogal een verschil, welke dosering gebruiken jullie? En zien jullie ook die enorme reacties met kale plekken waar je het spul aanbrengt?

De drachtige merrie heeft het vooral rondom de staartaanzet en binnenkant achterbenen, de oude merrie op 1 achterbeen en haar hals maar bij haar lijkt er overal weer haar op te groeien. Dus ik denk dat als ik het zou gebruiken, ik het niet over de 4 benen moet verdelen maar wel het hele paard.

Ze staan met nog 2 paarden die nergens last van hebben, behandelen jullie alle paarden in de groep? En heeft iemand misschien een indicatie van de kosten? Ik ben inmiddels een halve vakantie armer :$

Heel verhaal geworden.. Oeps sorry :')
Respect als je alles gelezen hebt! _/-\o_



Ik zou zeggen laat een afschraapsel nemen door de DA dan weet je of het überhaupt mijten zijn. Want als ik jou behandelingen zo lees; zou je paard kaal moeten zijn en op z'n minst veel pijn hebben aan de bestreden plekken....

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-03-23 13:15 



 
Profiel   

Dierenfan: Fijn dat dat voor jullie werkt! Hier geen optie helaas, geen zee in de buurt -O-

Ellepel: Ik doe niets anders dan onderzoeken/verder kijken, geloof mij maar dat ik het vreselijk vindt om mijn paarden niet te kunnen helpen. Het zijn echt de typische kale plekken en schilfers van mijt, ook volgens de dierenarts. De dierenarts denkt niet dat een afschraapsel nut heeft omdat ze zeker weet dat het mijt is. Ik kan natuurlijk alsnog zeggen dat ik dat wil maar dan ben ik zonder de kosten van het afschraapsel of nieuwe behandeling al 200,- kwijt aan het bezoek alleen. Aangezien er nu al onwijs veel geld in zit wil ik niet onnodig nog meer geld uit geven. Ze krijgen alles wat ze nodig hebben en wat moet dat moet hoor, maar nogmaals zo'n bedrag en nog geen behandeling hebben vind ik gewoon zonde.

Voeding is allemaal gezond, ook al een eliminatie dieet gedaan om te kijken of het daar een reactie op was. Ze krijgen genoeg eiwit en een balancer bij, het ruwvoer is ook getest.

Uniflap: Deze behandelingen zijn niet allemaal in dezelfde week gedaan he? :+ Ik ben er nu al een half jaar mee bezig. Uiteraard gooi ik geen behandelingen door elkaar, doe ik niks waar de paarden pijn aan zouden hebben en houd ik ze in de gaten.

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-03-23 13:51 



 
Profiel   

ja vervelend allemaal, ben er ook flink bekend mee maar gelukkig gaat het goed.
misschien moet je ook gewoon even niks doen en dat de huid rust nodig heeft en het vanzelf weg trekt?

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-03-23 14:03 



 
Profiel   

Kaatastrof schreef
Byemite, Sarnacuran en Sebacil is allemaal hetzelfde - het bevat allemaal als actieve ingrediënt Phoxim. En wat dat betreft deel ik je frustratie, want ondanks ik alles volgens het boekje deed (àlle paarden behandelen, ook de asymptomatische; stallen en spullen ontsmetten etc.) merkte ik dat het ook niet heel veel deed.

Recentelijk heeft dierenartse Marieke Brys een studie uitgevoerd met Cydectin Pour On (actief ingrediënt Moxidectine - wat ook in ontworming zit zoals Equest). Hier een linkje naar haar werk https://libstore.ugent.be/fulltxt/RUG01 ... 001_AC.pdf Ik heb zelf ook regelmatig contact met haar en heb mijn Tinkers obv haar studie en advies behandeld onlangs. Hierbij heb ik gerekend op een dosis van 1.5 mg/kg. Het is even rekenen, maar ik kwam voor mijn merrie ongv. 40 ml uit en voor mijn ruin 55 ml per been. Als je het gewicht weet van je paard, wil ik gerust wel helpen rekenen. (Ik ben dierenartsassistent van opleiding en heb dit geleerd tijdens mijn studie) Ik heb 1 liter Cydectin Pour On gekocht en daar heb ik dus 2x 2 paarden mee kunnen behandelen. Ik gok dat er ongeveer nog één behandeling met het overschot gedaan kan worden.

Enfin, je spuit het dus met een lege 20 of 30ml spuit op. Het heeft een olie-achtige samenstelling waardoor dit wel vlot gaat. Idealiter zijn de sokken geschoren en op voorhand gewassen en gedroogd. Indien deze nat of vuil zijn, is het product namelijk minder effectief (door o.a. verdunning). Je gebruikt dan het spuitje om het zowat over het hele been te verspreiden. Met handschoenen aan kan je het dan manueel uitwrijven. Als er echt een flinke open wonde is, best enkel rond de wondranden blijven. Bij andere plekjes kan het er gerust in. Met sokken lukt eventueel ook - dat heb ik bij mijn ruin gedaan - maar je moet zien dat je echt tot op de huid spuit. En het is meer arbeidsintensief en gepriegel. Ik merk dat de effectiviteit van het product ook minder is doordat je het minder goed kan verspreiden. Na het behandelen moeten de benen minimaal 24 uur droog zijn. Ik heb ze hier tijdens de natte periode dus noodgedwongen 24 uur even op stal voor moeten zetten..

De pony's en omgeving heb ik dit keer niet behandeld, omdat eradicatie met dit product blijkbaar mogelijk was zelf zonder dit te doen. En wonderbaarlijk, het gebruik van dit product ging heel vlot. Normaliter durft mijn merrie echt wel heftig reageren op bv. Sarnacuran of zelf met Frontline (Fipronil) ging ze helemaal over de rooie. Hierbij bleef ze keurig staan. Ook na de behandeling liep ze niet zo gigantisch te stampen. Het duurde wel even voor ze er mee stopte.. Een dag na het behandelen waren ze toch nog fel aan het jeuken - maar systematisch stopte het. Nu nul gestamp. Bij mijn merrie was het dit jaar zo extreem dat ze om de zo veel minuten ging liggen om in haar sokken te bijten. Haar achterbenen vol wondjes en kale plekken op een paar dagen tijd..

Maar hieronder een foto van de progressie. Zoals met elk ander product na 7 dagen herhalen ivm het product de eitjes niet dood en dan de larven uitkomen.
[ [url=m/KX9uAh.png]Afbeelding[/url] ]

Wat heel bijzonder is met Moxidectine is het massaal loskomen van de hyperkeratose. Dit beschreef Marieke ook in haar studie, maar ik stond er zelf echt versteld van. Dit heb ik met nog geen enkel ander product zien gebeuren. Volgens haar bevindingen zijn paarden, na correct behandelen, tot 6 maand mijt-vrij.

Voor de geïnteresseerden wordt er vanuit Trekpaard.net een infodag rond CPL gehouden in Asse, België (vlakbij Brussel). Er is zelf mogelijkheid om je koudbloed mee te nemen en gespecialiseerd advies te krijgen. Marieke is daar ook aanwezig. Ik ga uiteraard ook. ;) Inschrijving kost 30 euro en kan nog tot maandag 20 februari.
https://www.trekpaard.net/nl/cpl-koudbloeden-infodag

Edit; Ohja, wel even een kleine disclaimer. Gezien het moxidectine betreft, wat ook een bekend bestanddeel is in ontworming - raad ik aan om hier enorm voorzichtig mee om te springen om resistentie te voorkomen. Behandel enkel correct met de juiste dosis.


Ik lees hier net als Minetje een totaal andere dosering als wat overal op internet geadviseerd wordt. Gezien overdosering voorkomen moet worden en onder dosering vast niet werkt...wat is de juiste dosering? Ik lees overal 1ml per 10 kg paard. Wat kun je nu beter opvolgen? Wanneer herhalen na eerste keer behandelen? Gisteren helaas toch weer een plek namelijk dus gelijk dut spul besteld bij de dierenarts. Ik kan er donderdag avond om. Dan wachten op 24 uur droogte
Uiteraard vraag ik de dierenarts ook goed naar de juiste dosering maar erg nieuwsgierig waarom bovenstaande berekening zo enorm afwijkend is tov wat verder echt overal vermeld staat

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-03-23 05:47 



 
Profiel   

ik ben ook altijd uitgegaan van 1 Ml per kilo paard.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-03-23 08:40 



 
Profiel   

Duhelo schreef
ik ben ook altijd uitgegaan van 1 Ml per kilo paard.


Je bedoelt waarschijnlijk ook 1 ml per 10 kg?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-03-23 08:54 



 
Profiel   

ik zou de dosering gebruiken die ze voor koeien adviseren?

Als pour-on bedraagt de dosis van moxidectine 500 microgram/kg of 1 ml/10 kg. In meerdere studies werd de werkzaamheid van moxidectine als pour-on geëvalueerd voor de behandeling van steek- en bijtluizen. Meestal was deze groot zowel voor de steekluizen als voor de bijtluizen en werd de therapeutische activiteit gedurende 6 tot 8 weken behouden. De veiligheidsmarge van moxidectine pour-on is zeer ruim. Eenmalige doseringen van 10 x of 25 x de aanbevolen dosis leidden niet tot bijwerkingen.

bron:
https://www.vetcompendium.be/nl/node/5118

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-03-23 09:09 



 
Profiel   

dierenfan schreef
Duhelo schreef
ik ben ook altijd uitgegaan van 1 Ml per kilo paard.


Je bedoelt waarschijnlijk ook 1 ml per 10 kg?

oh djeez, ja dus -O-

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-03-23 09:11 



 
Profiel   

Hier ook altijd 50ml voor mijn paard van 500 kilo.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-03-23 09:36 



 
Profiel   

De dosering verschilt inderdaad van wat er in de bijsluiter staat van Cydectin Pour On. De dosering van 1.5 mg per kg komt uit het onderzoek van Marieke Brys (Ik raad aan deze ook te lezen, zoek op Mite or Myth of paar pgs terug hier). Dit is inderdaad bijna 3x zo veel dan bij koeien. Om tot deze dosering te komen is zij studies gaan vergelijken met bv. de ontwormingspasta's die moxidectine bevatten voor paarden. Deze is, dacht ze, pakweg 0.4 mg per kg. Er is echter ook een studie gebeurt waarbij het gebruikt is op de huid om paarden te ontwormen. Het is logisch dat er dan veel meer nodig is, omdat de huidbarrière veel dikker is tov orale toediening. Er komt dus slechts een deel van het product dat je topicaal smeert terecht diep in het paard. Dit verlies dien je bij te rekenen bij het bepalen van een dosering. Een andere factor was het feit dat ook topicale toediening je paard dus ontwormt en dat men wilt voorkomen dat we paarden zouden over- of onderdoseren en dus ultiem resistentie of andere problemen veroorzaken. De basis was dus de dosering uit de studie met de ontworming van paarden via topicale weg. Op basis daarvan is ze nog hoger gegaan qua dosering door de extreme hyperkeratose en fibrose die veel paarden met CPL hebben. Dus het deel dat door die dikke laag gaat is nog kleiner dan bij gezonde paarden en daarom moet er een groter verlies berekend worden.

Kijk bv eens naar de foto van de gedissecteerde benen die ik eerder poste, dat vormt een goed beeld over de waarom vind ik.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-03-23 09:37 



 
Profiel   

Super bedankt voor deze heldere extra uitleg! Ik heb er 1 met beginnend CPL en 1 vrij ervan gelukkig. Ik zou dus daarop gebaseerd de dosering het beste wat aan kunnen passen.

Heel gek gedacht waarschijnlijk maar kun je het spul dan niet beter hoger op de benen toedienen bij CPL? Of krijg je dan weer kans op kale plekken.

Het middel is natuurlijk voor koeien officieel maar daar wel ook berekend op werking door de huid heen. Ik ga dat onderzoek vanavond eens nalezen.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-03-23 10:59 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 79 van de 83 [ 2063 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen