Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 3 [ 64 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

Wat gebeurt er met jouw paard als je overlijdt?

 
Profiel   

Een vraag die in me op kwam na lezen van dit topic: [TAO] Paard in testament, welk bedrag geef je mee?
Eigenlijk dus nog een stap ervoor: wat gebeurt er met jouw paard als je overlijdt? Wat heb je hier over vastgelegd? Of niet? Welke afspraken heb je gemaakt? Heb je je paard in je testament opgenomen of gaat hij automatisch over naar je partner of andere wettelijk geregelde erfgenaam (ouders?)?

Ik heb hier eigenlijk nog niets voor geregeld. Als ik kom te overlijden zijn mijn ouders automatisch erfgenamen. Nu denken mijn vriend en ik over een geregistreerd partnerschap, waardoor dat automatisch op hem overgaat. Tenzij ik een testament opmaak bij de notaris.

Zowel mijn ouders als mijn vriend zijn geen paardenmensen. Mijn ouders zouden er echt geen raad mee weten, mijn vriend zou daar nog wel voor open staan. Maar zal dan wel hulp nodig hebben.
Kortom, wat hebben jullie geregeld?
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 13:50  
Profiel   

Mijn beesten en spullen gaan naar mn ouders :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 13:51  
Profiel   

Blijft bij mijn ouders. Die hebben een hobbyboerderij met meerdere paarden aan huis

Ik heb een fries (met pasgeboren veulen) , 2 shetlanders en een welsh hengstje van 1

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 13:51  
Profiel   

ik had altijd geregeld dat mijn oude merrietje naar een vriendin zou gaan en als die haar niet meer kon houden werd ze ingeslapen. Mijn ruin mocht verkocht.
inmiddels is mijn merrie ingeslapen en mijn ruin loopt in bruikleen dus denk dat hij daar blijft dan.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 13:53  
Profiel   

Ik heb hier nog niet echt over nagedacht. En dat terwijl dit paard na iemand zijn overlijden bij mij terecht is gekomen. Ik heb dus aan de andere kant van deze beslissing gezeten.

Als ik logisch nadenk, denk ik dat mijn paard bij mijn moeder blijft. Ze heeft al jaren paarden en ik denk dat mijn ruin dan zijn leventje op de wei mag slijten. Hem maak ik niet blij met nog een verhuizing en daarbij heeft hij ook een verleden waardoor ik hem graag dichtbij hou. :j Wellicht zoekt ze een leuke verzorger die dingen met hem gaat ondernemen. Maar verkocht wordt hij niet.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 13:56  
Profiel   

Ik heb hiervoor dus een testament gemaakt,om mijn paard verzorgd achter te laten. En ook nog een levenstestament, Om ervoor te zorgen dat zijn rekeningen netjes betaald blijven als ik in een toestand zou geraken dat ik zelf mijn financieen niet meer zou kunnen beheren.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 13:59  
Profiel   

Hebben jullie dit ook ergens vastgelegd (officieel of onofficieel?)?

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 14:00  
Profiel   

Amanda schreef
Hebben jullie dit ook ergens vastgelegd (officieel of onofficieel?)?

Nee. Op dit moment nog niet. Ik moet er nog even een echt plan voor gaan bedenken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 14:01  
Profiel   

Mijn merrie zou naar mijn vriendin gaan, merrie was al ouder en die voldeed dus met een weilandje. Helaas is mijn merrie vorig jaar ingeslapen dus dat is niet meer aan de orde.
Wanneer ik een nieuw paard zou kopen zou die of naar de vorige eigenaar gaan of verkocht worden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 14:01  
Profiel   

Amanda schreef
Hebben jullie dit ook ergens vastgelegd (officieel of onofficieel?)?

Nee niet vastgelegd. Wel iets om overna te denken dus ga ik zeker doen.

Hoe zit dat als je gaat trouwen? Is mijn paard dsn automatisch van hem? Mijn vriend heeft niks met paarden en mijn ouders wel. Zou het zonde vinden dat hij ze verkoopt terwijl het niet hoeft. Al zou ik hem wel snappen

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 14:02  
Profiel   

Tenzij je dat opneemt in een testament :j
Anders wordt hij inderdaad automatisch jouw erfgenaam.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 14:07  
Profiel   

Als ik overlijd gaan mijn paarden automatisch naar mijn man (testament op langs levende gemaakt) en hij zal de paarden, trailer, en alle spullen schenken aan lieve Bokkers (noem lekker geen namen :P ) die altijd voor ons klaar staan en ons helpen. Mijn man is te oud om de paarden nog te kunnen doen alleen.
Dus pas als mijn man overlijd, moet ik iets gaan regelen, maar als ik zie dat het niet meer gaat, dan gaat in een keer alles weg en regel ik dat zelf. Dus alleen als wij samen opeens wegvallen hebben we een probleem.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 14:11  
Profiel   

Dan wordt de volgende in lijn erfgenaam, bijvoorbeeld kinderen of broers/zussen als er geen kinderen zijn.
Hoe dat verder gaat weet ik eigenlijk niet. Neven/nichten denk ik?

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 14:12  
Profiel   

Dan zijn ze van mijn man.
Aan hem de keus om ze te houden (ze staan aan huis) of (deels) te verkopen. Hij weet daarvoor wie hij moet benaderen ivm verkoop.

Ik vind dat ik niet van hem mag verlangen dat hij ze voor altijd zou houden. Hij weet niet wat hij met ze zou doen als ik kom te overlijden.

Als wij beiden overlijden heb ik niks geregeld.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 14:18  
Profiel   

Mijn paard zou terug gaan naar zijn vorige eigenaar (nu mijn vriend) in Spanje. Als ik daar tzt woon blijft paard ook bij hem. Kosten etc neemt hij dan voor zijn rekening.
Mocht hij nu overlijden komen zijn paarden naar NL bij mij. (op de handelspaarden na die worden dan verkocht). Zodra ik daar woon komt de stal ook op mijn naam en zal ik daar blijven wonen met de paarden. Mochten we beiden overlijden, geen idee hoe het dan komt, Daar hebben we nog niet over nagedacht..

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 14:18  
Profiel   

Onze fjord is van mijn vriend en mij samen. Als ik dood ga dan blijft hij van mijn vriend en andersom hetzelfde. Mochten we allebei komen te overlijden dan gaat mijn fjord naar mijn ouders.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 14:22  
Profiel   

Naar mijn partner en als wij beiden overlijden naar mijn ouders met voldoende geld voor de verzorging.
Mochten mijn ouders er niet meer zijn naar mijn broertje.

Is allemaal vastgelegd in onze testamenten.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 14:46  
Profiel   

Ze gaan naar mijn man, maar wat moet die met 5 pony's?
Mijn wedstrijd pony's zullen verkocht worden, die kunnen nog heerlijk bij een ander genieten.

De 3 pensionado's (waarvan 1 eigenlijk al zijn pony is, 11, 22 en 25 jaar oud, 11 jaar, 18 jaar en 13 jaar bij ons, eentje heb ik langer dan dat ik mijn man ken) zullen blijven tot ze dood gaan. Wie wil er 2 cushing pony's (waarvan 1 met flink veel melanomen, een sarcoid en een atactisch been, en de ander die verder wel 'gezond' is een trauma voor de wagen) en een pony met artrose (en een apart karakter)? Wij zijn er gek mee, maar wat moet een ander er mee?

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 14:58  
Profiel   

Ik heb niks vastgelegd. Maar alle dieren (en spullen trouwens) zijn voor mijn vriend.
Wij gaan trouwen dus dan zal er het een en het ander vast gelegd worden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 15:00  
Profiel   

Ik heb niks vastgelegd, maar ben altijd duidelijk geweest in mijn wens wat mijn paarden betreft.
Mijn shetlander mag onder geen beding verkocht worden, mijn spaargeld laat ik 'aan haar' na, ik wil dat het gebruikt wordt om haar te verzorgen. Gezien haar ziekte mag ze absoluut niet verkocht worden, wanneer mijn nabestaanden niet meer voor haar kunnen zorgen wil ik dat ze haar in laten slapen.

Wat betreft mijn paard vind ik het lastig. Ze is nu 12 jaar, dus nu zou ik zeggen: aan jullie de keuze. Of ze blijft bij de familie, of schakel iemand in om te verkopen. Met de juiste persoon heeft ze een prachtig leven voor zich. Mijn ouders weten wie ze voor de verkoop kunnen benaderen. Zijn we 10-15 jaar verder, dan hoop ik dat ze haar van haar pensioen laten genieten, wanneer dat niet kan wil ik dat ze haar in laten slapen. Ik wil niet dat er met een oud paard met 'special needs' wordt gesleept. :n

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 15:07  
Profiel   

Mijn pony blijft bij mijn man als ik overlijd.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 15:20  
Profiel   

Ik heb er 3 in pensioen van de manege, ik ga er vanuit dat zij daar dan weer over gaan. De andere 3 neem ik aan dat mijn vriend icm de manege een oplossing bedenkt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 15:23  
Profiel   

Mijn paard zal dan van mijn vriend worden, en verder blijft ze staan waar ze staat, bij zijn oom waar ze super verzorgd word... Hij heeft al aangegeven haar niet weg te doen als er iets met mij gebeurt, andersom geld dat voor mij voor zijn honden ook...

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 17:08  
Profiel   

denk dat mn jongste verkocht word zodat er gewoon iemand mee kan blijven werken. en mn oudje met shetlander staan op de boerderij bij mijn ouders niet in de weg, en anders dat oudje inslapen en de shet bij andere familie onderbrengen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 17:24  
Profiel   

Het is heel hard, maar mijn paard zou naar de slacht gaan... Mijn ouders zijn geen paardenmensen, vriendin wilt hem wel verzorgen van zijn eigen budget, maar niet met hem werken, en een paard houden is nu eenmaal duur. Mijn erfenis gaat na uitvaart niet voldoende wezen voor ouder paard nog een aantal jaar te houden. Gezien zijn leeftijd en karakter, en graag willen werken, is gratis weggeven aan een goede plek ook een uitdaging :\
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-05-19 17:53 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 3 [ 64 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen