Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 17 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

Goedbewegende springhengst Cassini II x Grand Vert

 
Profiel   

Ik overweeg om mijn merrie Feandra van de Hagenhorst volgend jaar te laten dekken en hoop dat jullie met mij mee kunnen denken in de keuze voor een passende hengst.

Linkje naar Horsetelex: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigr ... 92/feandra

De merrie heeft 1.35 gesprongen en loopt momenteel L2-M1 niveau dressuur.
Merrie heeft veel bloed (bijna 60% volbloed), hoewel je dit qua maat en formaat wellicht niet direct zou denken.

Mijn eigen interesse ligt in de dressuur, maar het zou afbreuk doen aan de mooie stam waar ze uitkomt en aan haar eigen prestaties om voor een dressuurhengst te gaan. Het doel is dus een zo goed mogelijk bewegend springpaard te fokken, dat , indien het niet bij mij blijft, als springpaard verkocht zal worden.

Ik zit dus zelf richting Contender nakomelingen te kijken, maar sta ook zeker open voor andere suggesties.

Punten die ik wil behouden:
- Ze heeft een fantastisch karakter en instelling en hier wil ik niks op inleveren
- Ze heeft zeer veel uithoudingsvermogen
- Ze heeft een goede galop
- Ze heeft maat en formaat, hoewel ze ook niet robuuster hoeft (1.74 zal ze ongeveer zijn)

Waar ik naar op zoek ben:
- Ik wil souplesse en elasticiteit toevoegen, specifiek het ruggebruik verbeteren
- In het parcours wordt ze erg heet en kan ze het overzicht wat verliezen. Door het hete drukt ze dan ook snel de rug wat weg
- Schouder is iets stijl en zou schuiner mogen
- Ze zou makkelijker tot dragen mogen komen

Mijn lijstje tot nu toe is (willekeurige volgorde):
1. Contendro I (Contender x Reichsgraf x Rasputin) 1.68
Vers beschikbaar bij Triple V Dekdiensten

2. Catoo (Con Air x Caletto I x Corporal)
Via Caletto I zou je terugfokken op Cor de La Bryere x Consul - ik weet niet wat dat qua inteeltcoefficient oplevert
Beschikbaarheid?

3. Conthargos (Converter I x Carthago) 1.72
Via Carthago zou je terugfokken op Capital - ik weet niet wat dat qua inteeltcoefficient oplevert
Vers beschikbaar
Duur, maar dat is niet direct leidend, ik wil eerst zoeken naar de beste match

4. Hamlet (Nimmerdor x Notaris x Le Val Blanc xx)
Vrijer bloed icm mijn merrie
Alleen diepvries beschikbaar

Nog wat informatie over de moeder van Feandra, Leandra:
Leandra heeft zelf succesvol in de klasse ZZ gesprongen en daarmee het sportpredicaat verdiend. Leandra’s halfzus Germania VIII (v. Calando I) heeft op internationaal niveau gesprongen. Leandra’s moeder Cortina II (v. Lord) is een dochter van de Calypso I-dochter Udine II. Laatstgenoemde is de moeder van de ZfdP-goedgekeurde hengst Campagne (v. Campione) en de grootmoeder van tal van goedgekeurde hengsten en sportpaarden. Zo is Udine II grootmoeder van het 1,60m springpaard Chicago Lyngriis (v. Carano), die eerder onder Camilla Ernst en nu onder Kirsten Coe op het hoogste niveau springt.
Verder is Leandra sterk gerelateerd aan de goedgekeurde hengst High Valley Z (v. Ahorn), die onder Jos Lansink op het hoogste niveau van de springsport acteerde. Ook Tikita (v. Corland) bevindt zich in de nabije moederlijn van Leandra. Tikita sprong voorheen onder Angelique Hoorn en op 1,40m niveau onder Tiffany Foster en wordt nu op 1,60m niveau uitgebracht door Eric Flameng. Daarbij is de in Holstein en Zangersheide goedgekeurde hengst Commanchi (v. Cassini) ook gerelateerd aan Leandra. De Duitse ruiter Jörg Naeve behaalde vele successen met de hengst, waaronder overwinningen in Hannover, Dublin, Falsterbo en Wiesbaden. Verder vinden we in Leandra’s moederlijn onder andere de volgende internationale springpaarden terug: Not Again (v. Lux) onder Ludo Philippaerts, de naar Mexico geëxporteerde Argentino van de Zuuthoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve), Uletta van de Dwerse Hagen (v. Cento Lano) onder Patrick Spits en Dollar van de Zuuthoeve (v. Heartbreaker) onder Mohammad Bin Nasser Al Thani.

[u]Enkele foto's van Feandra:

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Alvast dank voor het meedenken!
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-07-21 19:55  
Profiel   

Nog even een toevoeging, de standfoto is van 2 jaar geleden ongeveer en ze is inmiddels best uitgezwaard. Hoewel deze foto wat verder af genomen is, geeft hij wel een indruk van hoe ze nu is. De rijfoto in wedstrijdkleding is ook oud, de andere twee rijfoto's zijn recent.

[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-07-21 20:44  
Profiel   

Heb laatst met dezelfde wensen een rondgekeken en dan niet alleen Van Gogh wat meestal naar boven komt. Ik had op het lijstje Chico's Boy, diepvries bij Sprehe. Unaniem al is dan maat een dingetje. Rock Forever als dressuur bekend maar eigenlijk springgefokt en er lopen ook genoeg nakomelingen in springsport tot S. Vidar in hannover

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-07-21 09:07  
Profiel   

De moederlijn heeft het heel goed gedaan met Calando 1 zie ik, terug fokken op Cor de La Bryere lijkt me zo gek nog niet.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-07-21 07:51  
Profiel   

Dank voor de reacties!
Inderdaad is Cor de La Bryere zeker geen verkeerde om op terug te fokken.
Hetzelfde kan je natuurlijk zeggen van Capitol, beiden zijn stempelhengsten die zoveel hebben bijgedragen aan de fokkerij.
Toch is Cor de La Breyere qua beweging denk ik gunstiger als Capitol. Ook qua model ben ik bij Capitol bang voor een wat ouderwets en wellicht erg grof type - mijn Merrie is dat zelf ook (hoewel ze met rijden super fijn gevoelig is en totaal geen slagschip).

Hebben jullie buiten het lijstje wat al genoemd is nog andere ideeën om naar te kijken?
Ik zag dat Numero Uno ook goed scoort op vrij bewegen bewegingsindex.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-07-21 20:47  
Profiel   

Ik heb Calando 1 eens opgezocht maar wil vanwege het karakter niet die kant op. Ik lees dat hij een moeilijke hengst was met een heetgebakerd karakter, die dat ook mee gaf aan zijn nakomelingen.
Ik zal eens naar andere Cor de La Bryere nakomelingen kijken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-07-21 20:50  
Profiel   

NU klopt wat je zegt, nakomelingen kunnen vaak fijn bewegen. Geen modern dressuurpaard beweging maar gewoon goed. Alleen deze wnes 'In het parcours wordt ze erg heet en kan ze het overzicht wat verliezen. Door het hete drukt ze dan ook snel de rug wat weg' ga je niet verbeteren eerder bevestigen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-07-21 08:16  
Profiel   

Bewegen, springen en mooi: Chapper! Heb 'm bij Van den Oetelaar gezien en ik vond dat ie beter bewoog dan de Escolar-zoon. Komt via moederskant uit een een "dressuur"tak (of liever gezegd top bewegende Duitsers), gecombineerd met Argentinus (die zelf ook kon bewegen). Via vaderskant heb je Contender voor de beweging en Cantus voor het springen en het bloedmooie model.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-07-21 08:40  
Profiel   

Het Contender bloed geeft ook een beetje hetzelfde type als jouw merrie waar vooral het verloop van de rug een aandachtspuntje is.

Wellicht is Connect of een van diens zonen een interessante optie, wel veel lijnenteelt.

Lux bloed geeft ook vaak goede bewegers en mooie types, Farfan M is wellicht interessant al heb ik even niet gekeken hoe deze vererft of springt zelf.

Je kijkt naar diepvries van Hamlet maar als je die kant op gaat zou ik eerder kijken naar Burggraaf. Lijnenteelt op Cor en deze gaf goede bewegers.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-07-21 08:40  
Profiel   

Elisa2 schreef
Het Contender bloed geeft ook een beetje hetzelfde type als jouw merrie waar vooral het verloop van de rug een aandachtspuntje is.

Wellicht is Connect of een van diens zonen een interessante optie, wel veel lijnenteelt.

Lux bloed geeft ook vaak goede bewegers en mooie types, Farfan M is wellicht interessant al heb ik even niet gekeken hoe deze vererft of springt zelf.

Je kijkt naar diepvries van Hamlet maar als je die kant op gaat zou ik eerder kijken naar Burggraaf. Lijnenteelt op Cor en deze gaf goede bewegers.


Lux bloed heb je gelijk. Farfan heeft Lux in de moederlijn, verder een dikke nee. Leuk plaatje maar dat is alles. Ik zou dan eerder naar Lupicor, L'esprit kijken. Burggraaf gaf wel redelijke tanken. Is er eigenlijk nog wat van over in de fokkerij? In de moeders ws wel maar dan moet een hengst sterk naar zijn moeder vererven.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-07-21 10:52  
Profiel   

Door Elisa op idee gebracht; wat denk je van Innovation VanGogh en dan x Contendro 1 beide bekend om het geven van beweging

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-07-21 10:53  
Profiel   

Ik snap maar niet wat Bokt in Connect of diens zonen ziet, vind het echt 3 keer niks. Leuk voor de hunter-fokkerij, maar meer ook niet. L'Esprit heeft ook niks gegeven en is verkocht als Hunter (dekhengst).
Lupicor gaf gruwelijk veel beweging mee, wij fokken zelf met een Lupicor merrie. Maar houdt er wel rekening mee, dat een Lupicor ieder bewegend grassprietje ziet.
Er is momenteel nog een Duitse hengst die hoewel helemaal springgefokt, ook de kampioenshengst in de dressuur heeft gegeven. Kan zo even niet op de naam komen. Edit: Cascadello 1.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-07-21 10:59  
Profiel   

Dank voor de suggesties. Vind Innovation een heel goede. Hij heeft ook een mooi model en zal dat wellicht ook kunnen verbeteren.
Ik ben nog op zoek naar een filmpje van hem in beweging (vrij of onder het zadel, maar niet springend). Als iemand dat weet te staan, hoor ik het graag

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-07-21 09:41  
Profiel   

Hen001 schreef
Dank voor de suggesties. Vind Innovation een heel goede. Hij heeft ook een mooi model en zal dat wellicht ook kunnen verbeteren.
Ik ben nog op zoek naar een filmpje van hem in beweging (vrij of onder het zadel, maar niet springend). Als iemand dat weet te staan, hoor ik het graag


Stuur anders even een mailtje naar de Wiemselbach, ze willen je vast wel iets sturen

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-08-21 09:03  
Profiel   

Hen001 schreef
Dank voor de suggesties. Vind Innovation een heel goede. Hij heeft ook een mooi model en zal dat wellicht ook kunnen verbeteren.
Ik ben nog op zoek naar een filmpje van hem in beweging (vrij of onder het zadel, maar niet springend). Als iemand dat weet te staan, hoor ik het graag


https://www.youtube.com/watch?v=Amfoj6MbHWY

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-08-21 07:52  
Profiel   

hoogendroog schreef
Ik snap maar niet wat Bokt in Connect of diens zonen ziet, vind het echt 3 keer niks. Leuk voor de hunter-fokkerij, maar meer ook niet. L'Esprit heeft ook niks gegeven en is verkocht als Hunter (dekhengst).
Lupicor gaf gruwelijk veel beweging mee, wij fokken zelf met een Lupicor merrie. Maar houdt er wel rekening mee, dat een Lupicor ieder bewegend grassprietje ziet.
Er is momenteel nog een Duitse hengst die hoewel helemaal springgefokt, ook de kampioenshengst in de dressuur heeft gegeven. Kan zo even niet op de naam komen. Edit: Cascadello 1.Helemaal met je eens!! Connect heeft zelf niet noemenswaardig gepresteerd, geeft niet de makkelijkste karakters (doe beroepsmatig zadelmak maken, en heb er al genoeg gehad, dus kan het weten). Absoluut geen hengst om te gebruiken als je een fijn/makkelijk/meewerkend karakter zoekt.

Belangrijk om je daar even goed in te verdiepen. Als je op de site van de Hengstenhouder kijkt, heeft namelijk iedere hengst een top karakter

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-08-21 08:17  
Profiel   

Ik denk meteen aan Pegase vh Ruytershof, die gaat je merrie korter, bloederig en ruimer bewegend maken ;)
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-09-21 10:15 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 17 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen