Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

Regels en richtlijnen [EHK] Exterieur en Hengstenkeuze

 
Profiel   

Welkom op [EHK] Exterieur en Hengstenkeuze

Motivatie en toelichting op het forum
Dit forum is bedoeld om je paard/pony te laten beoordelen op het exterieur, eventueel in verband met de juiste hengstkeuze voor je merrie. Waar moet je op letten als je de keuze moet maken door welke hengst je je merrie laat dekken? In hoeverre voldoet je paard aan de rasstandaard? Allemaal zaken waar je mee te maken krijgt als je ervoor kiest een veulentje te fokken bij je merrie, als je van plan bent keuringen te gaan bezoeken of als je gewoon graag wilt weten in hoeverre je merrie/ruin/hengst voldoet aan de rasstandaard.

Richtlijnen
  • Topics over paarden en pony's van een ras waarvoor Bokt een eigen subforum heeft, kun je op dat subforum plaatsen. Je zult daar meer en betere antwoorden krijgen, want daar vind je de kenners van het betreffende ras:
    Rassenpraat
    [WN-FA] Western Fokkerij
  • Bij topics over hengstkeuze is het niet de bedoeling dat er alleen met namen van hengsten gestrooid wordt, probeer te onderbouwen waarom je voor die hengst zou kiezen. Op welke punten verbetert de hengst de merrie?

Tips voor het plaatsen van een topic:

In de topics waar een exterieurbeoordeling gevraagd wordt moet een goede standfoto van opzij en eventueel nog een foto van voor en achter geplaatst worden. Op de standfoto moet het paard op een vlakke bodem en evenwijdig aan de camera opgesteld staan. Het paard moet in de ‘open stand’ staan, dus niet vierkant, maar met alle vier de benen zichtbaar in beeld, de benen aan de kant van de fotograaf staan verder uit elkaar dan die aan de andere kant.

voorbeeld standfoto:
[ img ]

In hengstenkeuzetopics idem, maar dan ook met duidelijke foto's van de gangen of een filmpje en eventueel een springfoto of filmpje. Vermeld indien bekend leeftijd, afstamming, predikaten en sportprestaties. Geef verder een duidelijke omschrijving (doel, karakter, goede en slechte eigenschappen, gebreken, pluspunten enz) van de merrie en een korte omschrijving van wat het doel van het veulen is.

Bedankt voor het lezen van dit topic. Meer informatie is te vinden in de Help. Wil je contact opnemen met een moderator van dit forum dan kun je terecht bij:
- Apple
- C_arola
- Coby
- Dyonne
- Nicole288
- PistascheLaatst bijgewerkt door Nicole288 op 02-06-21 20:08, in het totaal 30 keer bewerkt

check 02/06/2021


Link naar dit berichtGeplaatst: 15-07-06 00:10 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen