Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 2 [ 31 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

Wie heeft ervaring met paardrijvakanties op IJsland?

 
Profiel   

Mijn vriendin wil al jaren naar IJsland om paard te rijden. Wie heeft ervaring met deze vakantie? Wie heeft tips, zoals wat de beste periode is om te gaan, kan je rondtrekken en paardrijden combineren etc?
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-21 11:25  
Profiel   

Ter info: het is daar echt schitterend.
[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-21 14:50  
Profiel   

Ik heb daar een rit gemaakt in de buurt van Akureyri bij Hestaleigan Kátur maar die is tijdelijk gesloten sinds corona. Mijn beste advies is: zoek het een beetje uit de buurt van Reykjavik. Daar zag ik af en toe hele grote toeristische groepen met oranje overals rond rijden. Dat leek af en toe meer op een gevangenistransport dan op een plezierrit. En sommige paardenziektes komen niet voor op IJsland dus paardrij-spullen mag je alleen mee nemen als ze nieuw en ongebruikt of goed gereinigd zijn.

edit: https://ijslandspecialist.nl/ijsland/ov ... /paklijst/ over de kleding. Lederwaren en cap schijnen helemaal niet mee te mogen tenzij nieuw.

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-21 15:13  
Profiel   

Ik heb volgens mij bij Eldhestar gereden, weliswaar in de winter.

Het was prachtig, en ik had mazzel, want ik had een privérit. [ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-21 15:31  
Profiel   

niet helemaal hetzelfde, maar een bokker woont in Zweeds Lapland, en daar kun je ook vakanties boeken met IJslanders : https://www.horsesoftaiga.com/

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-21 15:49  
Profiel   

Als je geld genoeg hebt boek een trektocht ;)

Ik heb jaren geleden de Sheep-RoundUp gedaan (standplaats) en het jaar erna de Kjolur trail.
Die laatste ging bij mij van zuid naar noord in een dag of 8 a 6 uur p.d te paard. Pittige rit maar je krijgt veel te zien en te rijden.
Bij beide tochten ook een dagje Reykjavik.


Cap even reinigen en laarzen ook (dettol, bleek) Dan kan dat zo mee. Jas even wassen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-21 16:58  
Profiel   

Ik heb de landmannalaugar trail gedaan met skalakot. Naar het schijnt nóg mooier dan kjolur. Het was fenomenaal. 90 paarden en 17 ruiters. Heerlijk.

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-21 17:05  
Profiel   

Ik heb denk ik 5 haar geleden de golden circle trektoch gemaakt via trailfinders. Dit was echt fantastisch. Wel heb ik 5 dagen regen gehad. Maar regenpak aan en gaan en vooral heel erg genieten van het prachtige landschap.

[ img ]

https://www.horseholiday.com/ijsland/tr ... en-circle/

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-21 17:45  
Profiel   

Ik heb met ishestar de horse round up gedaan . Was echt een geweldig tocht en als het niet zo duur was ging ik zeker nog een andere tocht doen

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-21 18:04  
Profiel   

Ik heb de golden circle tour gedaan bij Ishestar via Trailfinders en dat viel erg tegen. Veel onervaren rijders (ookal stond er dat je echt gevorderd moest rijden, dit is blijkbaar per land verschillend) een gezin wat de hele groep ophield, elke dag wel een kreupel paard, voornamelijk getolt en gestapt, maar de meeste paarden tolten niet zo makkelijk en k leerde terug in NL pas dat wij het "verkeerd" aanleerden. Bij de geisers zo weinig tijd dat het afgeraffeld moest worden.

Nee, voor dat bedrag waar ik jaren voor gespaard had, had ik echt meer verwacht. Misschien had ik net de verkeerde groep of de verkeerde week, ik weet het niet, maar ik raad het je niet aan, er zijn meerdere aanbieders.

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-21 18:28  
Profiel   

Het is wel de trail die door beginners wordt gereden. Bij de andere langere trail is dat echt minder. Skalakot kon ik heel erg aanraden. Prachtige paarden, niet simpel altijd hoor ze tolten ook echt niet vanzelf.

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-21 18:35  
Profiel   

Ik zou inderdaad even goed kijken naar wat een stal verstaat onder ‘ervaren ruiters’.
Ik heb een 3 uurs rit gemaakt op IJsland. Uiteindelijk wel een leuke rit gehad omdat de groep werd gesplitst toen bleek dat een deel van de mensen die vonden dat ze ervaring hadden en ook over hun eigen paarden vertelden niet meer dan een heel rustig drafje durfden (een IJslander zat toch wel heel anders dan hun eigen pleasure paarden…) dus er werd wel goed mee omgegaan maar in een trektocht zou het toch moeilijk geworden zijn.

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-21 18:51  
Profiel   

Bij ons was er 1 onervaren ruiter, dan ik (die wel kan rijden maar bang is) en dan stuk voor stuk goede ruiters met veel IJslander en buitenrij ervaring. Er waren net genoeg hele brave paarden voor de beginner en die heeft af en toe ook gewoon afgezien en net genoeg brave maar pittige voor mij. De rest waren er erg veel minder makkelijke paarden. En als je valt blijft de kudde en jouw paard dus ook niet staan. Dus het is of als de bliksem rechtspringen, hopen dat jij je paard nog vast hebt of iemand hem kan vangen en er letterlijk op springen, of wachten op het busje die je hopelijk redelijk dichtbij kan oppikken. En dan heb je een gezadeld paard die vrolijk nog heel wat kilometers mee rent :D

Er is 1 paard kreupel geworden. Ijzer verloren eerste dag en weer erop kunnen zetten. Dag twee ging het er weer af en waren we het kwijt. Dag drie halverwege de dag liep hij gevoelig en is hij opgehaald.

Zo gingen er ook eens twee paarden vandoor (waren erg onrustig en het was al enkele kilometers hard werken voor de dames). Gids zei nog: na een paar km stoppen ze wel vanzelf.
Die zijn we uiteindelijk toch mogen gaan zoeken :D

Maar eigenlijk ging het echt super hoor! Je hoort ook wel eens verhalen van kuddes die gaan lopen en tochten die uren langer duren dan gepland :D zeker aan het begin van het seizoen zijn de paarden frisser en soms ook gewoon groener.

De gidsen waren extreem kundig en 90% van de tijd was het heerlijk relax maar geen stap vakantie op makke paarden. Je volgt verplicht het tempo van de kudde en op vlakke stukken kan dat rustig 2u lang rustige galop/snelle draf/vlotte tolt zijn.
Op moeilijker begaanbaar terrein of bergop gaat het uiteraard trager. Maar nogmaals: je moet mee. Een groep reed voor de kudde en een groep erachter.

Je wisselde toen ook om de paar uur van paard. Met opstijgen moest je snel zijn haha.

Ik vond het heerlijk!

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-21 19:27  
Profiel   

Ik heb de Kjolur tour gedaan met Eldhestar. Was geweldig. Vanwege ruig terrein ligt het tempo op sommige dagen vrij laag, maar je hebt genoeg te doen met een vrij lopende kudde erbij :D
Dit is volgens mij de enige tocht die ik ooit gedaan heb met 0 mensen gevallen. Was een zeer ervaren groep ruiters.
Geweldige types die IJslandse paarden. Er zat flink pit in de dieren die ik gereden heb, maar zodra het pauze was veranderden ze per direct naar rustmodus. Lekker efficient haha.

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-21 19:47  
Profiel   

Ja en dan allemaal achter een simpel touwtje blijven staan dat je gewoon vast houdt haha.

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-21 19:48  
Profiel   

poes schreef
Ja en dan allemaal achter een simpel touwtje blijven staan dat je gewoon vast houdt haha.


Ja dat! Vaak met de lunch onderling afgewisseld met touwtje vasthouden haha.
Iets minder idyllisch als het regent :+

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-21 19:55  
Profiel   

Of horizontaal hagelt :D wij hebben enkel de laatste dag echt rotweer gehad. Alle andere dagen 18 graden en zonnig echt zoveel geluk mee gehad. Het was echt zo bijzonder. De landschappen, watervallen, bergen, lava, rivieren, warmwaterbronnen (kon je lekker kiezen waar je ging zitten naargelang hoe warm je het wou), hele tijd daglicht.

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-21 20:03  
Profiel   

NoeskaMoos schreef
Ik heb de Kjolur tour gedaan met Eldhestar. Was geweldig. Vanwege ruig terrein ligt het tempo op sommige dagen vrij laag, maar je hebt genoeg te doen met een vrij lopende kudde erbij :D
Dit is volgens mij de enige tocht die ik ooit gedaan heb met 0 mensen gevallen. Was een zeer ervaren groep ruiters.
Geweldige types die IJslandse paarden. Er zat flink pit in de dieren die ik gereden heb, maar zodra het pauze was veranderden ze per direct naar rustmodus. Lekker efficient haha.Ik heb deze tocht ook gedaan met een vriendin, wij deden van noord naar zuid. Echt een geweldige vakantie!! Uuuuuren in het zadel, heerlijke tölt en telgang (ook wel draf galop natuurlijk :) ), super fijne paarden welke je per dag-deel een ander kriigt. Hele leuke en kundige eigenaren en gidsen. Je rijd met de kudde op/mee, heel bijzonder om mee te maken. Ik ben wat dat betreft echt gevallen voor het ras, vurige paardjes maar ook heel lief en mens gericht. Top vakantie. Ennn heel afwisselend terrein, zelfs een lava veld.


[ img ]


[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-10-21 20:36  
Profiel   

Iemand ook nog een winter tour gedaan in IJsland?

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-10-21 13:19  
Profiel   

Ik heb jaren geleden de Sheep Round-up gedaan bij Eldhestar, was echt heel goed geregeld. Lekker eten ook :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-10-21 14:02  
Profiel   

Ik heb in augustus 2019 een 4 daagse tour gedaan op Snaefellsnes. https://www.horsebackridingiceland.is/

Echt een aanrader luxe accommodatie, goed eten, geweldige paarden en mooie tochten.
De eigenaresse is ook Nederlandse. Elke dag keer je terug naar de accommodatie en slaap je dus in een goed bed, hottub enz. De paarden blijven soms in het veld.

Elke dag werden de paarden verdeeld en werd gekeken welk paard het beste bij je paste. Er waren hele brave paarden en wat pittigere paarden. De groep werd soms tijdens het rijden opgesplitst in een groep die het rustig aan deed en een groep de op volle snelheid wilde.

Je rijdt ook over strand. In volle tölt over het strand was echt geweldig! <3
Je rijdt dus over het strand, ook langs lavavelden en langs de kust met watervallen.
Geweldige herinneringen aan deze vakantie.


In de zomer van 2022 wil ik weer een meerdaagse rit maken in IJsland. Het idee is Noord-Ijsland omdat ik daar nog niet ben geweest. Iemand tips?

In 2018 ben ik al in zuid IJsland geweest en in 2019 dus in het westen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-10-21 11:01  
Profiel   

axel_1997 schreef
Ik heb daar een rit gemaakt in de buurt van Akureyri bij Hestaleigan Kátur maar die is tijdelijk gesloten sinds corona. Mijn beste advies is: zoek het een beetje uit de buurt van Reykjavik. Daar zag ik af en toe hele grote toeristische groepen met oranje overals rond rijden. Dat leek af en toe meer op een gevangenistransport dan op een plezierrit. En sommige paardenziektes komen niet voor op IJsland dus paardrij-spullen mag je alleen mee nemen als ze nieuw en ongebruikt of goed gereinigd zijn.

edit: https://ijslandspecialist.nl/ijsland/ov ... /paklijst/ over de kleding. Lederwaren en cap schijnen helemaal niet mee te mogen tenzij nieuw.


Super, bedankt voor de tips! Hoe controleren ze op goed gereinigd dan? Of gaat dat op basis van goed vertrouwen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-10-21 10:15  
Profiel   

NoeskaMoos schreef
Ik heb de Kjolur tour gedaan met Eldhestar. Was geweldig. Vanwege ruig terrein ligt het tempo op sommige dagen vrij laag, maar je hebt genoeg te doen met een vrij lopende kudde erbij :D
Dit is volgens mij de enige tocht die ik ooit gedaan heb met 0 mensen gevallen. Was een zeer ervaren groep ruiters.
Geweldige types die IJslandse paarden. Er zat flink pit in de dieren die ik gereden heb, maar zodra het pauze was veranderden ze per direct naar rustmodus. Lekker efficient haha.


Dat ziet er inderdaad super uit. Maakte je een tocht met onbekenden?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-10-21 10:17  
Profiel   

Michelleex schreef
Ik heb volgens mij bij Eldhestar gereden, weliswaar in de winter.

Het was prachtig, en ik had mazzel, want ik had een privérit. [ [url=m/sLnU3N.jpg]Afbeelding[/url] ]


Super! Hoe was het in de winter? Heb je toen het noorderlicht kunnen zien?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-10-21 10:19  
Profiel   

Zebraatje schreef
Ik heb in augustus 2019 een 4 daagse tour gedaan op Snaefellsnes. https://www.horsebackridingiceland.is/

Echt een aanrader luxe accommodatie, goed eten, geweldige paarden en mooie tochten.
De eigenaresse is ook Nederlandse. Elke dag keer je terug naar de accommodatie en slaap je dus in een goed bed, hottub enz. De paarden blijven soms in het veld.

Elke dag werden de paarden verdeeld en werd gekeken welk paard het beste bij je paste. Er waren hele brave paarden en wat pittigere paarden. De groep werd soms tijdens het rijden opgesplitst in een groep die het rustig aan deed en een groep de op volle snelheid wilde.

Je rijdt ook over strand. In volle tölt over het strand was echt geweldig! <3
Je rijdt dus over het strand, ook langs lavavelden en langs de kust met watervallen.
Geweldige herinneringen aan deze vakantie.


In de zomer van 2022 wil ik weer een meerdaagse rit maken in IJsland. Het idee is Noord-Ijsland omdat ik daar nog niet ben geweest. Iemand tips?

In 2018 ben ik al in zuid IJsland geweest en in 2019 dus in het westen.2000 euro voor 6 dagen :9 dat is niet gratis. Ziet er wel echt fantastisch uit
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-10-21 10:20 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 2 [ 31 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen