Moderators: Ladybird, Mjetterd, xingridx, ynskek, Polly, Hanmar
Telpeva schreef:Ik heb meestal wel een schoudertas bij mij voor mijn rommel, of zo'n sport riem met van die kleine zakjes, die past ook onder je kleding en kan je toch je sleutels, ID en geld meenemen In mijn bh ga ik niet aan beginnen, behalve dat ik het niet netjes vind naar de persoon achter de kassa toe om zo'n viezig damp warm ding aan te pakken, maar ook omdat het gewoon awkward staat wanneer je achter de kassa in je bh moet graven
Aight schreef:Een restaurant hoeft toch niet voor jou bij de super de vervangers te gaan halen? Als ze het wel hadden gedaan, super service. Maar zoniet, ja jammer dan.
Aight schreef:Telpeva schreef:Ik heb meestal wel een schoudertas bij mij voor mijn rommel, of zo'n sport riem met van die kleine zakjes, die past ook onder je kleding en kan je toch je sleutels, ID en geld meenemen In mijn bh ga ik niet aan beginnen, behalve dat ik het niet netjes vind naar de persoon achter de kassa toe om zo'n viezig damp warm ding aan te pakken, maar ook omdat het gewoon awkward staat wanneer je achter de kassa in je bh moet graven
Maar hoe pak je daar subtiel iets uit zonder onder je jurkje te lopen graaien? (uit die riem voor onder je kleding)
Overigens, met dat gourmet restaurant, het lijkt me dat zij nogal op vlees zijn ingesteld. Dan kun je heel eerlijk wel verwachten dat de opties voor een veganist niet optimaal gaan zijn (dat is de insteek van het restaurant eenmaal niet). En iets zeggen zoals: ''ze mag alles van de vega slager'' Een restaurant hoeft toch niet voor jou bij de super de vervangers te gaan halen? Als ze het wel hadden gedaan, super service. Maar zoniet, ja jammer dan.
Ik vind niet dat restaurants met een bepaald concept hun hele keuken om hoeven te gooien voor een overtuiging. Er zijn genoeg restaurants met een andere inslag (of meer vega/veganistische opties) die wel kunnen. Maar bij een argentijns grill restaurant ga ik ook niet vragen om een veganistische steak
Shadow0 schreef:Inmiddels zouden we toch echt wel kunnen verwachten dat restaurants gewoon redelijke maaltijden kan bieden voor mensen die vegetarisch willen eten. Zo moeilijk is dat niet. (En bij gourmetten zeker niet.)
Shadow0 schreef:Inmiddels zouden we toch echt wel kunnen verwachten dat restaurants gewoon redelijke maaltijden kan bieden voor mensen die vegetarisch willen eten. Zo moeilijk is dat niet. (En bij gourmetten zeker niet.)
oomens schreef:Als je daarbij dan naast de dingen die je om medische redenen niet mag, ook nog eens zelf ervoor kiest om je een hele hoop extra beperkingen op te leggen, dan maak je het voor een restaurant wel heel ingewikkeld.
oomens schreef:Shadow0 schreef:Inmiddels zouden we toch echt wel kunnen verwachten dat restaurants gewoon redelijke maaltijden kan bieden voor mensen die vegetarisch willen eten. Zo moeilijk is dat niet. (En bij gourmetten zeker niet.)
Vegetarisch is één ding, die geef je gewoon een salade geitenkaas of een preiquiche. Veganistisch is alweer een stuk lastiger. Als je daarbij dan naast de dingen die je om medische redenen niet mag, ook nog eens zelf ervoor kiest om je een hele hoop extra beperkingen op te leggen, dan maak je het voor een restaurant wel heel ingewikkeld. Blijf dan gewoon thuis of stel je een keertje wat minder principieel op. Daar ga je (als er geen noten in zitten) echt niet meteen dood van.
Emmaa_ schreef:Dat restaurants geen veganistische opties hebben kan ik nog wel begrijpen, maar als er van tevoren aangegeven is dat iemand veganistisch eet heb je als restaurant imo twee opties, je kan zeggen dat je je best doet om er iets van te maken (wat ook weer niet zo heel moeilijk is, je hoeft daar echt geen stad en land voor af te zoeken), of je zegt simpelweg dat het te ingewikkeld wordt om daar rekening mee te houden en dat betreffende klant dus niet mee kan eten. Dan kan je zelf kiezen of je een ander restaurant kiest of je als klant bv zelf eten meeneemt in overleg.
Het probleem hier is dat het restaurant zegt dat ze het gaan oppakken en vervolgens met drie groentenspiezen komen, waar ze de klant vervolgens de volledige prijs voor laten betalen. Dat is natuurlijk wel van de zotte, 25 euro voor drie groentenspiezen is echt niet normaal.
Lori schreef:@Indestal een vegetariër eet ook geen vis hoor, dat is ook gewoon een levend dier die gedood wordt om op te vreten. Reageer op je zin van "Maar veganistisch is dat niet dat je geen dierlijke eiwitten eet? Dus ook geen zuivel eieren en vis? "