Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 6 van de 17 [ 404 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

Nog meer mensen die niet meer relaxed met hun hond lopen?

 
Profiel   

Ik loop ook niet meer inlosloopgebieden vanwege een soortgelijk probleem. Maar ook als ik in het bos andere honden aan de riem tegenkom, is het teveel voor mijn dame. De gouden truc hier blijkt een balletje te zijn. Ze is zo ontzettend op de bal gefocust, dat we zonder problemen een andere hond kunnen passeren als ik het balletje alleen maar in haar zicht vasthoud. Daarna gooi ik een paar keer en dan gaat de bal weer in de zak en kunnen we heel relaxt verder wandelen.
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-23 20:24 



 
Profiel   

Als je dit topic zo leest dan blijkt wel dat genoeg mensen vervelende ervaringen hebben.
Ik heb ze ook, maar, om toch even iets positiefs te melden, in verhouding tot de eindeloze uren die ik door de jaren heb gewandeld, valt het misschien nog wel mee.

Ik denk dat alles aanlijnen bepaald geen oplossing zou geven. Een hoop gefrustreerde honden en bazen die toch dezelfde ruimte moeten delen.
Het klopt dat in het buitengebied de honden los mogen, maar dat zie ik wel als iets anders dan een speciaal hondenlosloopgebied.
Ik vond in het buitengebied wandelen heel lastig. Aan de ene kant was het wel rustig, maar de honden die ik tegenkwam waren over het algemeen niet sociaal. En de bazen ook niet.
Om dan daar toch je hond los te laten vond ik een groot risico. Maar aan de lijn passeren was ook vaak moeizaam.

Ik heb in verschillende delen van het land gewoond, en ik ben blij dat ik nu woon in een gebied met veel, grote losloopgebieden, waar het redelijk rustig is, en waar ik vrij goed mijn eigen gang kan gaan. De minder sociale mensen en honden kan ik vrij goed vermijden.
In de wijk dus wel redelijk veel asociale baas/hond combi's, dat is wel uitkijken. Maar het wisselt; soms zijn er opeens mensen verhuisd of hebben de hond weggedaan. Dan is het ineens weer wat relaxter. De corona honden zijn volgens mij voor het grootste gedeelte ook weer herplaatst..

Ik blijf het wel apart vinden dat veel bazen niet inzien dat honden ook een persoonlijke ruimte hebben. Op een smal stoepje elkaar tegenkomen en geen stap opzij doen.. ik ben altijd degene die aan de overkant van de straat gaat lopen, of een zijweg inslaat, of even op een oprit gaat staan. Afstand doet wonderen.

Iets waar ik ook nooit aan meedoe: op een losloopveldje gaan staan met een groepje. Dat zie ik veel mensen doen. Lekker kletsen en de honden vermaken zich.
Ik heb er het type honden niet voor en ik vind het zelf niet leuk (zo passief) en vaak vragen om problemen.
Ik woonde eerder in een gemeente die van die kleine, al dan niet omheinde, losloopveldjes had. Daar zie je me dus niet. Net kinderen op een schoolplein. Ik hou er niet van, ik zoek altijd de rust en de ruimte.

En op dit moment werkt dat gelukkig heel goed :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-23 20:37 



 
Profiel   

MightyMike schreef
Robin_S schreef
Ik denk dat een losloopgebied voor veel hondeneigenaren hetzelfde aanvoelt als een speeltuin voor kinderen.

Na een lange dag werken en een hond vol energie even de hond lekker los laten gaan en lekker spelen met anderen. De eigenaar kan rustig lopen en de hond kan zijn ei kwijt. Ideaal *\o/*

Maar dan ontstaan er natuurlijk dergelijke situaties.


Wat mij betreft komt er overal een aanlijn plicht. Geen populaire reactie bij mensen die graag honden los laten lopen, maar deel het gevoel van Robin S wel. Hierbij zoals bij veel dingen, maken de onverantwoorde mensen het kapot voor de mensen die wel hun hond onder appel hebben. De meeste mensen denken dat het feestje voor hun uitgelaten hond voor iedereen enorm leuk is..

Hier is het hele buitengebied losloop gebied. Ik woon in het buitengebied, dus stap ik de poort uit, mogen de honden los lopen. Mijn honden zijn aangelijnd, en het is dan voor mijn gevoel omgekeerde wereld met de opmerkingen dat wanneer je je hond wil aanlijnen en niet van een andere hond gediend bent, je maar ergens anders moet gaan wandelen bijv. Ik stap vanuit huis snel een zandpad met fietspad er naast op, waar veel gewandeld en gefietst wordt. Het zijn altijd de honden die normaal nooit iets doen, die ineens niet zo vriendelijk blijken of zich gewoonweg aan jouw hond opdringen. Misschien is mijn hond daar niet van gediend, hetzij uit slechte ervaringen met andere honden, ander karakter, minder sociaal of heeft mijn hond pijn, waar de jouwe ongevraagd boven op zit te springen, de reden zou niet uit moeten maken. Ook al doet je hond niets gemeens, hij hoeft niet aan de mijne te zitten. Ik zit ook niet aan vreemde mensen als ik ga wandelen. Wij hebben al jaren boxers en die hebben blijkbaar voor sommige honden net iets andere hondentaal. Ze spelen wild, slaan met de poten overal boven op, ze heten niet voor niets boxers :o en hebben soms een wat dominante uitstraling, kop in de lucht, waarbij dit niet vanuit dominatie voortkomt, maar meer enthousiasme die ik vaker zie bij de bulldog achtigen, maar niet altijd begrepen wordt door andere rassen. Waarbij sommige honden hun speelse houding als dominantie zien en dan slaat de sfeer soms vanuit de andere hond om, door miscommunicatie. Altijd aangelijnd, onze boxers zijn altijd flierefluiters geweest, ik heb ze nog nooit onaangelijnd mee gehad. Hier rennen ze los in onze enorme wei, op straat loop je netjes mee is mijn standpunt.

Heb jij een hond die zich terug laat roepen, of die met een boogje om de mijne heen loopt en zijn eigen ding doet, geen enkel probleem mee. Maar de honden die boven op de mijne springen, of toch ineens uitvallen ben ik aardig klaar mee. En geloof mij, onderhand is dat een groter aantal dan de honden die zich wel gedragen. Onder het motto, wat schattig, ze willen spelen, honden moeten sociaal zijn, dus ik laat hem nu hier los zodat hij kan socialiseren, of de doet ie anders nooit hond.. Ik begrijp niet dat je als hondeneigenaar kunt denken dat alle hondjes lief samen willen spelen, maar dat schijnt heel naïef soms echt het uitgangspunt te zijn. Mensen die hondentaal van hun eigen hond of de hond die ze tegen komen totaal verkeerd inschatten. Je leert je kind ook geen vreemde honden te aaien, ik blijf de opvatting dat alle (elkaar onbekende) honden zo leuk samen kunnen spelen bijzonder vinden. Met het gevoel dat als het anders loopt, het nooit aan hun hond ligt.

Bij mij op kantoor ontstond een discussie over een hond die wel eens meegenomen werd, lieve hond, maar een aantal mensen zijn gewoon bang voor een hond. Vanuit hun standpunt kijkende, wandelend hier zonder hond op dezelfde plek als hiervoor omschreven, zijn er altijd wel wat honden per wandeling die los lopen en dan tegen mij als wandelaar opspringen of aan mijn hand snuffelen bijv. Ik houd van honden, maar voor mensen die ook heerlijk willen wandelen of deze route gebruiken (snelste route naar volgende stad) die niet van honden gediend zijn, te zot dat je dan met een hond van een ander moet dealen. Ik zou me dood schamen als mijn hond ongevraagd tegen iemand opspringt, maar he, moet je maar niet in losloop gebied komen volgens sommigen.. Losloop gebied is geen vrijstelling voor de verantwoordelijkheid van je opvoeding van je hond wat mij betreft.

Ik zie dan meer in een omheind hondenveld, voor mensen die hun hond zo graag willen laten spelen. Dan kan een ieder kiezen of je daar wilt zijn of niet.


Ik herken je stukje over boxers en het niet begrepen worden door andere honden. Ze zijn enorm lomp en enthousiast in hun spel en dat wil de andere hond wel eens net over het randje zien terwijl dat niet zo is bedoeld. Vraag me ook af dat wanneer ze stil staan en gefocused zijn, ze een aflopende houding hebben en dat misschien ook niet als ik door ander e honden wordt geaccepteerd. Wij hebben ook al 20 jaar boxers, geweldige honden :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-23 20:47 



 
Profiel   

@ Wintu: En dan idd staart strak omhoog, allemaal goed bedoeld, maar toch vaak niet begrepen. Ze zijn geweldig, heerlijk maf en enorm grappig, wij hebben ze ook al meer dan 20 jaar, ze zijn idd geweldig!

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-23 20:55 



 
Profiel   

Aanlijnplicht zegt ook niks.
Ben nu met de camper op pad.
Hond netjes aangelijnd aan het achterwiel, onder de luifel.
Inmiddels is hij terwijl hij lag te slapen 2x door een labrador en 1x door een airdale terriër besprongen aan zo’n f#cking rolllijntje.
Ok, de baasjes weten niet dat hier een rottweiler ligt te pitten, maar hou je hond bij je.
Hij schrikt zich letterlijk de tandjes, en dan is hij de valse rothond?

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-23 21:05 



 
Profiel   

Mighty Mike omheinde speelveldjes zijn echt een verschrikking. Daarbij doe ik mijn honden niet los om met anderen te spelen, wij wándelen. En ik loop geen rondje, maar minimaal twee uur.

Ik vind dat iedereen de verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn hond. Maar ik moet wel zeggen dat het me óók verbaasd dat de tolerantie naar honden soms wel heel laag is, ten opzichte van die naar kinderen & toebehoren.

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-06-23 22:01 



 
Profiel   

2Nikass, als die van jou dan los de mijne aangelijnd niet lastig zou vallen, dus geen contact zoekt en gewoon door loopt, heb ik ook geen problemen mee. Eigen verantwoordelijkheid zou zo moeten zijn, maar helaas is mijn ervaring dat het merendeel van de hondeneigenaren denken dat een andere hondeneigenaar wandelt om zijn hond met die van hem/haar te laten spelen.

Ik wandel ze om hun behoefte te laten doen en voor hun beweging, mijn boxer (en zo ging het ook met de andere boxers hiervoor) was super sociaal. Het zijn speelse en energieke honden, niet bang aangelegd en altijd in voor een spel. Helaas heb ik met alle boxers mee gemaakt dat andere honden soms van hun enorme enthousiasme en iets andere lichaamstaal, onder de indruk raken en zijn mijn honden allemaal op die manier wel eens gebeten door een andere hond. En nee, wij zochten die honden niet op, die kwamen ongevraagd een paar meter voor hun baas onze kant op, terwijl die van mij aangelijnd was en begonnen voluit te spelen. Totdat ze er achter kwamen dat die van mij met een ander kaliber speelt.. Daar raakt een hond sceptisch van, dus dan eindig jij met een boxer die bij de 1e onraad in de verdediging maar schiet en dan ineens heb jij een rothond aan de lijn. Ons teefje van nu is overigens sceptisch, maar zou niet eerst iets doen, maar hiervoor een reu gehad die na een bijtincident op de manier beschreven, andere honden grommend tegemoet ging, haar omhoog, duikende houding. Natuurlijk hou je daar als baas dan zelf rekening mee, maar dan nog zijn er honden die speels er boven op duiken en blijkbaar zijn duidelijke signalen over het hoofd zagen. Nooit hebben ze hard een ander terug gegrepen, op die keren na dat ze dus in een gevecht zijn geraakt, waarbij de andere hond begon. Maar ik kan daar zo van balen, en blijkbaar zit dat toch heel hoog, het neemt mij zoveel wandelplezier af, dat wat mij betreft om deze rotte appels die hun eigen hond zo leuk vinden, dat de hele wereld ze maar leuk moeten vinden, toch een aanlijnplicht. Of men zich er aan houd is dan weer een tweede, maar ik wandel dan rustiger. Ik heb best wel eens naar mijn hoofd geslingerd gekregen dat ik dan met mijn gevaarlijke hond (die dan alleen gromt omdat er iemand boven op hem springt ongevraagd) maar niet met hem op pad moet. Indien het niet meer mag onaangelijnd, is die discussie hopelijk voor die mensen anders. Nu krijg je soms bijna het beeld dat wanneer mijn hond wel zou reageren in de zin van bijten omdat er een andere hond bovenop haar zou liggen kronkelen ongevraagd, de mijne fout zou zijn. Ik begrijp werkelijk niet hoe mensen voorbij kunnen gaan aan de persoonlijke ruimte van een andere hond. Als ik boven op hen ga liggen enthousiast, wordt er aangifte gedaan, waarom moeten andere honden allemaal samen kunnen is mij een raadsel.. Wellicht anders als er een specifiek stukje losloopgebied is, waar je omheen kan, daar zou je mij dan zeker niet zien, maar nogmaals hier is alles buitenaf losloopgebied. Ik vertik het om op de mooie plek waar wij wonen, niet met eigen hond te wandelen en dan de hond in de auto te moeten gooien om de bebouwde kom in te gaan. Openbare weg is er voor iedereen en gedraag je gewoon allemaal netjes.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-23 07:26 



 
Profiel   

Natuurlijk is wel of niet aanlijnen iets waar veel mensen over na moeten denken.

Maar wat bijna iedereen vergeet is dat onze gezelschapsdieren in de loop van de jaren in een bepaalde omgeving zijn geëvolueerd. Toch leven we de laatste jaren in een veel stressvollere omgeving, de maatschappij en onze verwachtingen veranderen. De evolutie heeft hun echter nog niet uitgerust met mechanismen om in deze mate met stress om te gaan..
We vragen heel erg veel van onze honden, en dat hoeft niet erg te zijn, maar we vergeten om het tempo van de hond aan te houden. En gaan ze dan ook nog eens straffen voor gedrag wat we niet graag zien. Dit zorgt voor een verstoorde relatie.. erg jammer. Er zou meer aandacht aan het tempo van de hond als individu ook besteed moeten worden, aanleren wat we wel willen. Voorkomen wat we niet willen zien en anders leren wat we dan wel verwachten. Daar is echter gewoon geen tijd voor of er wordt te weinig bij stil gestaan..
Gelukkig is er wel steeds meer inzicht, maar zolang we daar nog niet allemaal bij stil staan zullen we onderweg nog veel reactieve honden tegen komen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-23 08:21 



 
Profiel   

Ik heb een klein hondje (volwassen gewicht 1,7 kilo..) en die nam ik ter oefening meteen mee naar het losloop gebied hier in de regio. We wonen zelf aan een hele drukke weg en je wilt toch juist op jonge leeftijd het loslopen aanleren. Maar dat was inderdaad echt levensgevaarlijk. Gelukkig gaf dat ons motivatie om de hond heel snel een duidelijke 'hier' te leren die er heel goed in zat en ik leerde hem dat als ik op mijn hurken ging zitten hij in mijn armen mocht springen en dan wat lekkers kreeg. Als ik dan honden aan zag komen die groot en lomp waren, baasjes op telefoons of kinderen die met de hond liepen tilde ik hem van te voren al op. Hondje was nooit bang, want hij was een grote oudere hond op ons erf gewend, en koppelde het optillen niet aan de honden om hem heen. Ik kreeg altijd een grote bek dat ik hem niet op mocht tillen terwijl de honden van anderen dan heftig tegen me op sprongen. Dat was normaal gedrag dan natuurlijk. :+

Uiteindelijk is dit maanden goed gedaan doordat ik aardig inzicht had in andere honden en baasjes en dus kon inschatten wanneer hij wel of niet los kon. Helaas is er 1 keer een loslopende retriever achter een heuvel vandaan gekomen die ik echt niet zag aankomen. Die dook zo op ons kleintje met 2 grove voorpoten. Beetje schreeuwen natuurlijk. Ik dacht dat hij dood ging, maar gelukkig viel het mee en heb ik hem er vooral angstig onder vandaan getrokken. Dat maakte ook wel echt impact bij hem en sindsdien is hij een 'vervelend kefhondje' geworden uit onzekerheid. Niet perse tijdens het lopen, maar vooral bij onbekende geluiden, en als er hele opdringerige honden zijn. Helaas heeft hij door een ander ongelukje een keertje zijn pootje gebroken en nu durven we het losloopgebied helemaal niet meer aan.

Die onopgevoede beesten zijn echt vreselijk. Onder appèl is gewoon echt niet duidelijk voor mensen. De lol van het wandelen gaat er inderdaad enorm af. Strand is een no go, het mooie wandelgebied hier in de regio is een no go. Alleen nog maar op en neer langs de drukke weg of we moeten er een heel eind voor rijden (maar dan komen we bij trauma 2 sinds het gebroken pootje: de auto).

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-23 08:39 



 
Profiel   

Ik denk dat wij als mensen vaak ten onrechte denken dat honden het geweldig vinden om te 'spelen' met wildvreemden.....
Vaak doe je ze er denk ik geen plezier mee.
Maar goed, in zo'n overvol losloopgebied hebben ze weinig keuze. En uiteraard zijn er honden die het fenomenaal lijken te vinden, al rollen die vaak weer door in hyperactief speelgedrag.

Mensen zeggen "laat het ze zelf maar uitzoeken", maar een retriever van 30 kilo breekt natuurlijk zomaar de rug van een hondje van 6 kilo. Een Retriever mag namelijk graag met de voorpoten 'slaan'. Om maar een voorbeeld te noemen.
Ik ben echter de 'baas' van mijn hond. En 'baas' zijn betekent dat ik zijn belang moet verdedigen. Mooie baas zou ik zijn wanneer ik WEL de baas speel, maar hem niet bescherm wanneer het er toe doet.

Zelf zoek ik het niet meer op en zoek lekker de ruimte op. Altijd aangelijnd, en in de tuin kunnen ze los rennen.
Ik vertrouw het niet meer zo.
Er zijn de laatste jaren ook weer enorm veel herders bij gekomen (populair ras blijkbaar), en dat gaat zelden goed.

Ik begrijp niet zo goed waarom mensen in toenemende mate vinden dat ze zelf alle regels mogen maken.
Regels gelden voor anderen maar niet voor hen. Dit zie je overigens op allerlei gebieden.
Vervelende ontwikkeling.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-23 08:48 



 
Profiel   

Je ziet maar zelden leuk spel tussen honden die elkaar net pas ontmoet hebben. Ik heb het liever niet.

Ik loop met twee intacte grote reuen. Één ervan luistert niet zo best als hij los loopt. Ik heb daar heel veel tijd en moeite in gestoken en ik ben heel ver gekomen maar van appel mag ik echt niet spreken. Ik woon in de stad en daar heb je wat kleinere losloopgebieden waar het vaak druk is met loslopende honden, soms zelfs zonder baas erbij. Daar mag hij los. Daar hoeft geen strak appel erop en kan hij gewoon kennis maken met buurtende honden. Hij is zo’n hond die hooguit snuffelt en weer door loopt, altijd met lage energie. Dat vind ik ook niet zo erg.
Ik ga met hem niet graag naar ander losloopgebied, juist omdat hij niet goed genoeg luistert. Ik wil hem bij me kunnen roepen als ik denk dat dat nodig is. Hij jaagt ook nog eens graag. Ik vind dat gewoon niet verantwoord.
Mijn andere hond kan wel overal los en luistert veel beter. Vrijwel altijd zelfs. Die kan ik naast me roepen als we een andere hond passeren. Ik wandel dan ook weleens tegelijk met ze, in losloopgebied met de ene vast. Dat verwart mensen vaak dus roep ik van een afstand vaak al dat de hond gewoon los mag blijven. Eigenlijk gaat dat nooit fout.

Maar loop ik met beide aangelijnd in aanlijngebied gaat het veel vaker mis. Je zou denken dat je in aanlijngebied wel voor appel zorgt maar dat lijkt men juist niet nodig te vinden. Hoe je er ook op komt je hond op twee aangelijnde grote reuen af te laten stormen snap ik echt niet. Die van mij maken dan soms hooguit herrie en meer gebeurt er niet, gelukkig. Maar ik vind het zo dom en ik wil het gewoon niet. Ze hoeven nooit zelf wat op te lossen en dat wil ik zo houden.

Mijn oudere reu is overigens echt heel vaak aangevallen door andere honden. Gelukkig is het echt een heel stabiele en zelfverzekerde reu dus hij is er nooit door veranderd. Meestal zat hij aan de lijn of liep hij zonder contact te maken langs en dan grepen ze. Precies op een moment als hij niet oplette. Het is echt bizar hoe veel mensen de schuld dan ook nog op mij of hem probeerde te schuiven.
Er zijn gewoon heel veel asocialen met honden.

Tip: 5 uur opstaan en je grote ronde lopen. Of tijdens etenstijd. Dan is er zelfs in mijn omgeving vrijwel niemand en ik loop heerlijk. De honden kunnen ontspannen en de rest van de dag zijn ze tevreden met kleinere rondes. In alle rust door de stilte dwalen is echt die rotwekker waard <3

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-23 09:09 



 
Profiel   

Ik heb een herder en woon aan los loop gebied.

Ze is zelf regelmatig gebeten (gelukkig door dikke vacht niet door gebeten) door een Friese stabij

Los gaat goed maar met kleine honden lijn ik haar aan. Vaak gaan die naar haar blaffen. Ze doet niks met kleind honden maar mocht ze wel wat doen.. dan heeft mijn herder het gedaan..

In bos waar ik woon weet ik precies met welke honden ze wel en niet kan. Als ik het niet vertrouw doe ik haar aan de lijn

In gaaf puber tijd was ze wel fel en toen bij Aniek winters terecht gekomen wat goed heeft geholpen.

Heb ook jaren apel training en behendigheid gedaan.

Ze wordt nu 8 en ouder en weet dat ze pubers honden niet leuk vind dus dat vermijd ik en doe ik aan de lijn.

Als heel druk in bos is loop ik niet fijn maar genoeg paden waar ik in kan duiken. Vooral honden die ik niet ken doe ik gwn haar aanlijnen en loopt de gwn braaf zonder geblaf of reactie met mij mee.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-23 09:31 



 
Profiel   

Goh, mijn herder is wat puberaal momenteel en snel overprikkeld. Heeft nog wat problemen met impuls controle en emotieregulatie, wat niet erg is, want hoort bij de leeftijd. Maar die laat ik momenteel nog niet los lopen, omdat hij nog niet goed kan doseren met spelen. Ik spreek dus voor hem play dates af, zodat hij goed leert spelen, maar ook leert om gewoon door te lopen als de andere hond geen zin heeft :)

Verder bezig met appèl en leren dat ik dingen voor hem oplos en dat hij dat niet zelf hoeft te doen, en op die manier er ook wat rust in brengen :)

Lopen is nu vooral een stukje training, op mij letten, de rest van de wereld negeren, en er komt een dag dat we dus heel chill in een losloopgebied kunnen lopen omdat hij zijn eigen ding kan doen, en niet de rest van de wereld lastig valt :) het is een weg.
Maar momenteel zoek ik het nog niet op, ik heb geen zin in de stress van een hond die niet luistert en de rest van de eigenaren heeft geen zin in een knettergekke Duitser :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-23 09:46 



 
Profiel   

Avalanche schreef
Goh, mijn herder is wat puberaal momenteel en snel overprikkeld. Heeft nog wat problemen met impuls controle en emotieregulatie, wat niet erg is, want hoort bij de leeftijd. Maar die laat ik momenteel nog niet los lopen, omdat hij nog niet goed kan doseren met spelen. Ik spreek dus voor hem play dates af, zodat hij goed leert spelen, maar ook leert om gewoon door te lopen als de andere hond geen zin heeft :)

Verder bezig met appèl en leren dat ik dingen voor hem oplos en dat hij dat niet zelf hoeft te doen, en op die manier er ook wat rust in brengen :)

Lopen is nu vooral een stukje training, op mij letten, de rest van de wereld negeren, en er komt een dag dat we dus heel chill in een losloopgebied kunnen lopen omdat hij zijn eigen ding kan doen, en niet de rest van de wereld lastig valt :) het is een weg.
Maar momenteel zoek ik het nog niet op, ik heb geen zin in de stress van een hond die niet luistert en de rest van de eigenaren heeft geen zin in een knettergekke Duitser :D

Tot de dag dat er uit het niets 2 grote mastiffs van ca. 80 samen bovenop hem duiken... En jouw hond is net wat groter dan die van mij (nog geen 25 kilo) maar dat zal hij ook niet leuk vinden. Het is een wonder dat de enige schade 2 kleine gaatjes waren en dat het gedrag naar grote honden slechts licht verslechterd is... Het baasje van de honden? Die maakte, al scheldend op mij, zich uit de voeten...

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-23 12:25 



 
Profiel   

Meen je niet....... echt schandalig gewoon -:(-

Dan doe je al die moeite om van de jouwe een leuk sociale hond te maken en krijg je dit soort dingen.......

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-23 14:59 



 
Profiel   

De ellende is dat je mensen met honden hebt, en hondenmensen.
Degene die hun hond te pas en te onpas los laten lopen en hun gang laten gaan, hebben totaal geen verstand van honden en hondengedrag. Die behoren tot de 1ste categorie en die ontloop ik altijd.
Mijn hond is best onzeker/afwachtend met andere honden, wil graag even de kat uit de boom kijken en dan gaat het gewoon goed. Komt er zo'n oponopgevoed ongeleid projectiel op m afgedenderd waar een baas achteraanslentert op 100m afstand,kijkend op zn telefoon ....ik maak dat ik wegkom. En als dat niet kan, dan zal ik ten alle tijden mijn hond verdedigen. Desnoods sla ik erop.
Ik zoek dus ook altijd de rustige tijden uit om te wandelen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-23 15:52 



 
Profiel   

Mijn border collie teefje is heel duidelijk in wat ze niet wil maar ook heel verbaal. Wat andere honden eigenaren vaak interpeteren als agressief terwijl ze alleen mij ooit heeft gebeten...

Het ergste is nog als er een loslopende hond of aan een flexi lijntje op haar af komt en ze van te voren al beginnen te roepen hij doet niks. Terwijl mijn hond aan de voet loopt. Ik roep tegenwoordig terug: "Die van mij wel!" werkt redelijk oke.

Ze kan onwijs leuk spelen, maar wel met de honden die ik voor haar uitkies en niet een random andere hond. Omdat ik juist bang ben dat het mis gaat...

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-23 15:55 



 
Profiel   

MM maar wat mij betreft heeft dat weinig met los of niet los te maken.
Ik heb meer problemen op straat, waar mijn honden aan de lijn lopen, waar ik mensen tegen kom met hun hond aan de lijn, maar die geen afstand houden, en van mening zijn dat honden wel kunnen passeren in elkaars ruimte. Dus waarbij ze elkaar kunnen aanraken.
Mijn reu is een super sociale boef in het losloopgebied (die hier absoluut niet overvol zijn gelukkig), maar hem benaderen als hij aan de lijn zit is een heel ander verhaal.
Dus als ik iemand zie aankomen op straat, dan zoek ik de ruimte door bijvoorbeeld de straat over te steken. Maar regelmatig geven mensen je niet even twee seconden de tijd om dat te doen, maar komen in flink tempo op mij toe gelopen. Of, ook zo grappig, achter me aan lopen, heb ik ineens een hondenneus in mijn knieholte. Tien meter lijn erachter loopt de baas. En ik maar snel mijn honden wegtrekken om gedoe te voorkomen.

In de losloopgebieden, die hier dus groot zijn, en niet te druk, zijn zowel mijn honden als degene die ik tegenkom, over het algemeen ontspannen. Soms inderdaad iets te enthousiast, en een handvol ruziezoekers heb je hier ook. Dat ontwijk ik zoveel mogelijk. Dat zijn reuen die graag vechten met andere reuen, en aangezien ik een intacte reu heb ga ik die confrontatie uit de weg.
Gelukkig weet ik globaal waar en wanneer ze lopen.
Dat vind ik uiteraard wel heel vervelend, en met een paar mensen heb ik wel ruzie gehad.

Ik heb een heel goed functionerend management met mijn honden. Zodra ik één van die reuen aan zie komen (of een mij onbekende hond die ik inschat als een reu van een beetje kaliber) dan ga ik dus weg, en mijn reu is altijd bij me.

Mijn hond zoekt het conflict pertinent niet op, maar gaat een provocerende reu ook niet uit de weg. (Hij is zelf een zelfverzekerde, "dominante"* reu)
Ik heb hem desondanks kunnen leren om bij een dreigende ruzie (twee gespannen reuen die om elkaar heen draaien) de spanning niet te laten escaleren en naar mij toe te komen. Het enige vervelende is wanneer de baas van de andere hond fysiek gaat ingrijpen. Dat kan net de druppel zijn om de situatie te laten escaleren. Maar gelukkig heeft mijn hond nog zelden een confrontatie. En de confrontaties waar ik het nu over heb zijn die tussen twee reuen, duurt een paar seconden en daarna geen schade. Maar ook die confrontaties wil ik pertinent niet.
Ik merk wel dat sommige reu eigenaren vinden dat zo'n schermutseling wel kan, omdat het niet tot fysieke schade leidt.
Maar het levert veel stress op, en aangezien mijn hond epilepsie heeft, is dat voor mijn hond wèl erg schadelijk.

* dominant is niet de juiste term, maar ik denk dat iedereen zo het beste begrijpt wat ik bedoel.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-23 19:03 



 
Profiel   

Ik vind dat wel heel veel mensen hier kiezen wanneer ze gaan wandelen (en dus zo weinig mogelijk honden tegen komen om problemen te voorkomen) en wie je absoluut niet tegen moet komen, wandelen zou toch niet zo moeilijk moeten zijn..

@Nikass, ik lees je verhaal wat tegenstrijdig. Ik lees goed management, maar ook confrontaties af en toe. Ik zit dan eigenlijk op geen enkele confrontatie te wachten en voorkom dat van mijn kant door aan te lijnen. Aangelijnd kun je altijd wel langs elkaar op een nette manier toch? Tenzij je van die mensen hebt die uitgelaten worden door hun hond :( Al zie je die meestal al van een afstand aan komen :D Ik herken je gevoel daar niet in dat dit lastiger zou zijn. Heb jij een hond die een confrontatie niet uit de weg gaat, stap je aangelijnd toch even aan de kant? Misschien wandel ik te weinig in de bebouwde kom hoor.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-23 19:42 



 
Profiel   

Dat is wel een dingetje: die ieniemienie hondjes. Niet de stevige terriërtjes, dat is geen probleem. Maar de chihuahua en de modieuze pomeriaantjes, kleine boomertjes, soms van die trillende hondjes.
Er ligt bij mij, met grote honden een verantwoordelijkheid. Dus zie ik zulke kleintjes, dan roep ik mijn honden bij me. Niet omdat zij iets tegen de miniatuurtjes hebben, maar omdat ik het door het formaat verschil bij voorbaat niet gelijkwaardig vind.

Maar verrassend genoeg denken veel eigenaren van de kleine pupsels er heel anders over: Ze laten het hondje zonder omkijken twintig meter achter zich lopen. Hondje moet zichzelf maar zien te redden.
Of ze laten het hondje, of soms meerdere hondjes, luid keffend op mijn honden afrennen. En vaak zie ik mensen er om lachen. Haha, praatjesmaker! Stoer hondje!
Terug roepen? Wel nee joh, die is toch geen gevaar voor een andere hond!

Ook grotere, angstige honden worden vaak aan hun lot overgelaten. Ze sluipen door de bosjes om andere honden te passeren, of blijven twijfelend achter terwijl de baas doorloopt (of hardloopt)
in tweestrijd tussen de baas willen volgen, maar niet langs andere honden durven.
Waarom helpen die mensen hun eigen hond niet? Waarom geen begeleiding, geen bescherming?
Stel je voor dat je met een kleuter een grote hond tegenkomt en het kind is bang en gaat huilen. Laat je dan het kind alleen achter op de stoep terwijl je zelf doorloopt? Los het zelf op joh, kind, stel je niet aan?

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-23 19:58 



 
Profiel   

jiehaaa schreef
Ik neem geen honden meer om die reden. De lol is er vanaf gegaan.



Dat heb ik ook. Helaas. Vroeger honden gehad die meerdere keren gegrepen zijn, o.a. door rottweilers. Ik kan niet meer ontspannen lopen met honden.
Wij beginnen hierdoor niet meer aan een hond.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-23 20:35 



 
Profiel   

MightyMike schreef
Ik vind dat wel heel veel mensen hier kiezen wanneer ze gaan wandelen (en dus zo weinig mogelijk honden tegen komen om problemen te voorkomen) en wie je absoluut niet tegen moet komen, wandelen zou toch niet zo moeilijk moeten zijn..

Mja ergens vind ik dat ook niet helemaal handig. Ik vind ook dat we (ik en mijn hond) er mee om moeten leren gaan. Alleen wel met begeleiding van mij. Vanmiddag was ik super trots op mijn puber want een hond waar we bijna tegenaan liepen (aan een flexlijn en baas op de telefoon), en een Mechelse herder, ook al niet onder appèl die nogal heftig reageerde en hij slaagde erin om beide honden te negeren.

Nu is dat ook wel iets waar we al even mee aan de slag zijn, en de ene dag is beter dan de andere, maar dit was de kers op de taart. Ik geloof niet dat ik altijd problemen kan voorkomen, maar ik vind het wel heel fijn als mijn arm er niet uitgerukt wordt als we een andere hond zien :+ de rest is bonus :j
Nikass schreef
Ook grotere, angstige honden worden vaak aan hun lot overgelaten. Ze sluipen door de bosjes om andere honden te passeren, of blijven twijfelend achter terwijl de baas doorloopt (of hardloopt)
in tweestrijd tussen de baas willen volgen, maar niet langs andere honden durven.
Waarom helpen die mensen hun eigen hond niet? Waarom geen begeleiding, geen bescherming?
Stel je voor dat je met een kleuter een grote hond tegenkomt en het kind is bang en gaat huilen. Laat je dan het kind alleen achter op de stoep terwijl je zelf doorloopt? Los het zelf op joh, kind, stel je niet aan?

Ja, snap ik niet. Enerzijds andere honden vermijden en als je ze dan tegenkomt moet die hond het zelf maar uitzoeken...... idd waar ben je dan als baas. Jouw taak om je hond erin te begeleiden en mee om te leren gaan.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-23 21:05 



 
Profiel   

Avalanche ik vermijd zeker geen honden in het algemeen, maar wel een aantal waarvan ik weet dat het uitloopt op problemen (vechtende reuen, zie mijn eerdere bericht) en zg "vechthonden", omdat ik de gevolgen te groot vind mocht er een confrontatie plaats vinden.
Dat zijn geen situaties waar ik mijn honden mee kan leren omgaan.
En dat geldt ook voor wat een aantal mensen hier beschreven heeft. Als er gevaarlijke honden in je omgeving lopen dan ga je niet je hond leren om die te negeren. Daar heeft ie namelijk weinig aan als hij wordt gegrepen.
Mensen gaan eerst voor veiligheid. En terecht.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-23 21:14 



 
Profiel   

Ik kan me helemaal aansluiten bij Nikass.

Ik heb juist ook de grootste problemen met aangelijnde honden. Die van mij is hartstikke angstig aan de riem en valt daardoor uit. Maar mensen houden totaal geen afstand.

Los gaat het dus altijd juist goed, omdat hij dan de situatie in alle ruimte uit de weg kan gaan.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-23 21:48 



 
Profiel   

DiantaM schreef
Ik kan me helemaal aansluiten bij Nikass.

Ik heb juist ook de grootste problemen met aangelijnde honden. Die van mij is hartstikke angstig aan de riem en valt daardoor uit. Maar mensen houden totaal geen afstand.

Los gaat het dus altijd juist goed, omdat hij dan de situatie in alle ruimte uit de weg kan gaan.


Maar altijd in overleg met de baas van de andere hond. Dus niet maar los laten lopen, omdat dat voor jou hond nu eenmaal beter past en laat de baas van de andere hond het maar uitzoeken.

Dus gewoon even aanklikken en overleggen, kan het niet houd je aangelijnd en loop je even door alvorens los te klikken en anders met beider toestemming los. Hoe moeilijk kan dat nu zijn.

Verder als je beide de honden aan de lijn hebt, ben je ook degene die zelf afstand kunt houden als je hond zo uitvalt.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-06-23 22:09 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 6 van de 17 [ 404 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen