Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 29 [ 709 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

Volgtopic: kaukasische owcharka Akula

 
Profiel   

Ik wilde een volgtopic maken over onze puppy om hopelijk een soort taboe te doorbreken… helaas was het de afgelopen week nog al hectisch dus ben een week verlaat.. oepsie…. :D Vandaar dit ‘korte’ :') overzicht..

Hoe het allemaal begon…
Bijna zes jaar geleden kochten wij een Bull Mastiff puppy bij een fokker met een gelegenheidsnestje, een prachtig mooi rood reutje met stamboom.. compleet verliefd… Natuurlijk direct aangemeld bij een Bull Mastiff forum om met liefhebbers te praten en foto’s uit te wisselen. Helaas vielen alle verwachtingen (sterke gezonde hond, waaks en shows lopen) in het water. Voordat ik gestopt ben met het forum (de prachtige grote reuen met showresultaten waren toch wel iets confronterend :') jaloers? Nee joh helemaal niet :+ ) liet iemand een foto zien van een kaukasische owcharka en hell breaks loose.. mijn interesse was gewekt :') Toen we onze Bull Mastiff reu in hebben moeten laten slapen op 4 jarige leeftijd vanwege een kwaadaardige tumor en uitgezaaide kanker ;( besloten we te oriënteren op een ander ras... je raad het al… de kaukaskische owcharka .. :P .. uren gezocht met google translate erbij.. lijsten gemaakt met interessante bloedlijnen en fokkers…

Februari 2015 reisden we af naar Tsjechië, we zijn hartelijk ontvangen (ondanks een ernstige taalgebrek) prachtige honden gezien en we waren verkocht <3 in de zomer zouden wij hier onze puppy halen.

Helaas bleek de taal barrière toch wat groot, ook reageerde ze niet meer op emails :\ Tijd voor plan B, vanwege werk en vakanties waren we namelijk helemaal ingesteld op een puppy in de lente/zomer.. niet najaar/winter. Een andere fokker in Polen benaderd en direct professioneel en duidelijk contact.. een verademing.. een bevriende fokker had twee reutjes met stamboom.. *\o/* … foto’s gekregen en afstamming… de keus was direct duidelijk… verliefd geworden op onderstaande foto:

[ img ]

En toen.. het aftellen.. 1,5 week lang :+ alles voorbereid, spullen en voer gekocht.. de reis naar Polen gepland.. we zouden in een weekend 2062 KM afleggen. Zaterdagochtend vroeg zijn we weg gereden om dan 1 nacht in een hotel te verblijven. In het hotel was ik zo gespannen dat ik bijna niet kon wachten tot de volgende ochtend :') Om zes uur stond de wekker, want we moesten om half 8 bij de fokker zijn… Het toeval wil (hoe kan het ook anders :+ ) dat de fokker een enorme handelsstal had met wel 130 paarden. Prachtige accommodatie en aardige mensen. Onze pup werd gehaald.. en daar kwam hij aan.. mooier en leuker als we verwachten, een heerlijk vrolijk karakter en een prachtige bouw en kleur. De vader werd ook nog even geshowd, erg indrukwekkende hond!

To be continued, week 1 vanavond al :)
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 11:18  
Profiel   

Wat leuk! Ik ga volgen!

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 11:57  
Profiel   

oh wat ontzettend gaaf! Heb je ook foto's van de locatie, nu ben ik wel benieuwd haha :)) ik zie altijd prachtige foto's van Polen voorbij komen.

Lijkt een beetje op de tibetan Mastiff of heb ik het mis? :P

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 13:03  
Profiel   

Ik ga jullie ook volgen, ik vind hem erg leuk in ieder geval. Ben benieuwd hoe hij is en opgroeid, het schijnen nog niet de makkelijkste te zijn volgens het internet , hoe ervaren jullie dat zo ?

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 13:09  
Profiel   

Ik ben benieuwd hoe dit uitpakt maar persoonlijk ben ik er niet voor om zulke honden in Nederland te halen, al zijn er natuurlijk uitzonderingen en ik hoop dat jullie er zo een zijn ;)
Welk taboe doel je op? Er is bijna niemand die het ras kent, laat staan dat er een taboe op kan rusten :+
Kun je wat meer vertellen over je woonsituatie, gezin, andere dieren enz?


Laatst bijgewerkt door anneliesdj op 30-06-15 13:48, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 13:40  
Profiel   

Oeh die honden zijn zo gaaf!
Wij hebben enigszins ook zo'n type (mixje met Karakachan) en ze zijn wel heftig.
Ik ben benieuwd hoe het jullie af gaat!

Wat voor huis/omgeving wonen jullie? Lijkt me niet dat je met zo'n hond in een rijtjeshuis woont :')

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 13:45  
Profiel   

Het schijnen erg lastige honden te zijn, daarom het taboe denk ik!

Maar ik ben benieuwd naar meer foto's TS! :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 13:48  
Profiel   

anneliesdj schreef
Ik ben benieuwd hoe dit uitpakt maar persoonlijk ben ik er niet voor om zulke honden in Nederland te halen, al zijn er natuurlijk uitzonderingen en ik hoop dat jullie er zo een zijn ;)
Welk taboe doel je op? Er is bijna niemand die het ras kent, laat staan dat er een taboe op kan rusten :+
Kun je wat meer vertellen over jullie zelf, gezin, woonsituatie, eerdere honden enz?
Ik begrijp al je vragen, maar ben je niet van mening dat je deze vragen beter via een pb'tje aan TS kunt vragen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 13:48  
Profiel   

Het is toch een volgtopic, waarom zou dat niet op zijn plaats zijn?

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 14:01  
Profiel   

anneliesdj schreef
Het is toch een volgtopic, waarom zou dat niet op zijn plaats zijn?
Dus in een volgtopic mag je - in mijn ogen - persoonlijke vragen stellen? Weer wat geleerd.

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 14:03  
Profiel   

Je kan het ook anders brengen; wat zijn jullie plannen met deze hond? Moet hij het erf gaan bewaken of gaan jullie de sport in? :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 14:03  
Profiel   

Ailill schreef
anneliesdj schreef
Het is toch een volgtopic, waarom zou dat niet op zijn plaats zijn?
Dus in een volgtopic mag je - in mijn ogen - persoonlijke vragen stellen? Weer wat geleerd.

Ik snap niet wat het probleem is, ik hoef toch niet te weten waar ze 't geld vandaan heeft gehaald?
Hoe ze leeft en of ze dieren/kinderen in huis heeft wordt gaandeweg het topic vanzelf duidelijk, dus waarom niet nu meteen?


MarlindeRooz schreef
Je kan het ook anders brengen; wat zijn jullie plannen met deze hond? Moet hij het erf gaan bewaken of gaan jullie de sport in? :D

Had ook gekund ja :+ Hoewel ik het wel wat persoonlijk vind te veronderstellen dat ze bewaking nodig heeft hoor :P

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 14:07  
Profiel   

Je vragenvuur kwam op mij nogal direct en enigszins aanvallend over, kan aan mij liggen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 14:11  
Profiel   

Helemaal vergeten; Ts, de pup heeft een erg vriendelijke uitstraling. Ben benieuwd naar de up-dates :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 14:12  
Profiel   

Wauw, wat een prachtige hond. Ik ga zeker volgen!

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 14:17  
Profiel   

WoW van een bull mastif naar een owcharka :wow:
Ik hoop van harte dat het goed uit pakt voor jullie!
Ook ik ben van menig dat deze honden hier bijna nooit passen maar goed dat is ieder z'n keuze ;)

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 15:22  
Profiel   

Bedankt voor de leuke reacties!

Allereerst, jawel.. wij wonen in een rijtjeshuis :') nu moet ik zeggen dat deze binnenkort te koop komt en we dan naar een boerderij gaan. Om eerlijk te zijn zie ik het in deze fase als een voordeel om in de stad te wonen. De hond went aan veel geluiden, in de buurt van mensen/dieren en ook dicht bij ons.
Wij hebben nog een chihuahua, twee katten, twee cavia's. Geen kinderen, ook geen kinderwens.

Ailill: hij kijkt ook daadwerkelijk altijd vriendelijk en ontdekkend

Lifaya: helaas geen foto's gemaakt van de locatie, ik was veel te zenuwachtig :+ Opzich hebben ze daar wel ietsjes van weg qua bouw en beharing, andere kop en kleuren.

Cheytjuh: even in het kort, tot nu toe ervaren wij een hele lieve vriendelijke hond, zit echt geen kwaad in. Hij is alleen wat eigenwijzer en koppiger dan andere puppies die wij kennen. De vader van onze puppy staat er om bekend hele vriendelijke karakters te geven.

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 17:19  
Profiel   

Week 1

Hoe het voor hem begon.. niet zo leuk.. 10 uur in de auto := hij heeft zich kranig gehouden. We waren al voorbereid met handdoeken, vuilniszakken, keukenpapier en natte doekjes. Maar dit is niet nodig geweest. We zijn natuurlijk regelmatig even gestopt.. of hij het leuk vond in de auto.. neuhhh dat niet :o Hij heeft in de eerste 7 uur maar 20 minuutjes geslapen.. doorzettertje? :')
[ img ]
Ook het lopen aan de riem was hij niet gewend.. getuigende de deadrolls die hij met een sprong uitvoerde als we iets aan de riem trokken :') Vanwege de lange reis heeft hij de eerste nacht in 1x door geslapen in de bench en s ochtends was nog alles droog.. to good to be true…..? O:)

Ja dus :+ gevolgd door drie nachten met gehuil, piep en bench afbreken. Uiteindelijk moesten we hem wel een paar dagen naar boven halen want tjah.. de buren hebben niet voor een hond gekozen…Positief aan die eerste dagen…. hij is blijkbaar zinnelijk geboren.. daar hebben we niks aan hoeven doen. Alleen regelmatig uitlaten.

Verder de week van vele socialisatie tripjes, naar mijn moeder, vrienden op visite, naar een recreatieplas bij ons in de buurt, mee naar mijn werk, naar een groot tuincentrum. Opvallend dat hij in het begin heel rustig was, niet echt op vreemde mensen afkwam en ook niet echt wat van spelen af moest weten met andere honden, maar na meer contact met honden en mensen is dit helemaal veranderd :D Richting het einde van de week is meneer s’nachts stil en gaat overdag ook wel vrijwillig in de bench liggen :) Koppig, eigenwijs is hij wel.. met een enorme dosis aan doorzettingsvermogen. Echter als je rustig, consequent en geduldig door blijft gaan doet hij het toch, je krijgt terug wat je geeft. We hebben ondertussen meer een beeld van zijn karakter en we zijn erg enthousiast. Al waaks met zijn 12 weken, maar een goed karakter.. goed met de katten, onze chihuahua en andere mensen. Voer en botjes mogen we aanzitten en afpakken. De basis commandos beginnen te landen, zitten, kom hier, zijn naam, op de plaats, wachten en nee. Hij loopt netjes links mee aan de riem en autorijden blijkt toch niet altijd erg te zijn. We zijn erg trots! Wel willen we graag nog even naar de stad, je kunt merken dat hij in een afgeschermd gebied opgegroeid is, auto’s motoren, fietsers en scooters vind hij toch echt wel een beetje eng/raar. Voer voor week 2!

Foto's van bij de recreatieplas
[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Eigenlijk ligt hij overdag vaak zo:
[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 20:01  
Profiel   

Ik volg ook

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 20:10  
Profiel   

Ben echt heeeel erg benieuwd hoe hij op groeit! Heb filmpjes van het ras in actie gezien, daar waar ze voor gemaakt zijn en ben érg onder de indruk. Blijft een feit dat het een prachtig ras is, maar ik geloof dat je erg sterk en zelfverzekerd in je schoenen moet staan. Ik volg lekker mee! Hij is prachtig!

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 20:10  

Oh wauw wat een dotje <3
Ik ben erg benieuwd naar al je bevindingen dus ga je topic graag volgen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 20:25  
Profiel   

Wat leuk dat je er een volgtopic van hebt gemaakt! Ik volg hier ook mee en vind het leuk dat ik hem van de week al even in levende lijve heb mogen ontmoeten. Vind het echt een ontzettend leuke pup! En ben benieuwd hoe hij verder op gaat groeien. Als dat uurtje wat ik hem heb gezien enige indicatie is voor hij als volwassen hond gaat zijn, krijg je er in elk geval een ontzettend leuke hond aan!

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 20:37  
Profiel   

Ik volg mee,benieuwd naar jullie weg met deze knappe jongeman. Wat een heerlijk koppie heeft hij trouwens!

Wie weet steek ik er nog wat van op.

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 20:43  
Profiel   

Ok je woont nog in een rijtjeshuis ook... Ik ben heel benieuwd :+
Maar je hebt het over 12 weken, heeft hij zijn inentingen al gehad?

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 21:11  
Profiel   

Jeetje zeg Anneliesdj. Ik ben het eens met Aillil, ik vind jouw manier van reageren niet sympathiek. Wat doe jij sarcastisch en banketstaaf zeg. Ik kom TS al meer dan een jaar tegen in een topic over dit ras, als er iemand is die zich heeft ingelezen en voorbereid is zij het wel. Laten we dit topic gewoon leuk houden.

Ik volg ook, vind het een machtig interessant ras! Ik zou er zelf denk ik niet voor durven (of willen) kiezen maar ik ben heeel benieuwd hoe deze opdroogt :D
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-06-15 21:37 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 29 [ 709 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen