Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 14 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

Franco, en ons jaar 2016!

 
Profiel   

Hallo luitjes!

Het is alweer bijna tijd om 2016 vaarwel te zeggen en dat wilde ik doen met een mooi topic over het jaar 2016 met Franco (6 jaar, v. Glock's Voice). Het was een gedenkwaardig jaar met veel ontwikkelingen voor Franco; ik ben er trots op het op deze manier te mogen afsluiten en 2017 "Hoi!!" te zeggen. :D

Eerst moet ik erbij zeggen dat Franco in 2015 een half jaar bijna stil gestaan heeft i.v.m. een rugblessure door slecht passende zadels dankzij mijn vorige zadelmaker. Zo liep hij helemaal super en vervolgens liepen we maanden te kloten.

Franco met 5 jaar begin 2015:

[ img ]

Januari
En zo begonnen we januari..... geblesseerd... Voor een jonkie van 5,5 jaar oud, liep Franco als een stokoud paard. Mijn dierenarts vreesde zelfs voor kissing spines en de behandeling van de fysio duurden voort. Ik zag aan Franco dat hij er niet veel zin meer in had. Het was winter, dus hij kwam vrijwel niet buiten. Ik zette hem elke dag opnieuw in de paddock en zat dan minimaal een uur te wachten tot ik hem er weer uit ging halen; tenminste... als ik niet de pech had dat mijn stalgenoten ons eruit schopten na een half uur, omdat ook zij gebruik wilden maken van de paddock. Daarom wandelde ik ook veel, maar het was gewoon niet genoeg. Zijn rugspieren deden zeer en door voornamelijk op stal te staan, werd het niet beter. Aan het eind van januari besloot ik Franco terug te verhuizen naar Batenburg, 6 minuten rijden van mijn huis. Ik had daar geen binnenbak meer, maar wat ik ervoor terug kreeg was mij nog veel dierbaarder.... Ik kreeg mijn paard terug.

Februari
De eerste week was om te wennen, maar wat was het een genot om mijn paard te zien spelen in de wei. Heerlijk kon hij naar buiten, de spierpijn van zich af lopen. Omdat hij aardig begon bij te trekken, begon ik hem 3x in de week te longeren aan een halstertje. Wauw, wat liep hij ineens! Zo had ik hem al lang niet meer zien lopen. Het plezier was er weer! De week erna deed ik hem licht bijzetten, zodat hij ook langzaamaan zijn rugspieren begon te belasten; ook dat was niet slecht!
Ik liet röntgenfoto's maken, maar deze bevestigden eigenlijk al wat ik vermoedde: er was niks mis met hem. Zijn spieren in de onderrug hadden alleen een trauma opgelopen en moesten d.m.v. rustig en opbouwend trainen weer leren ontspannen. Dus ik kreeg wat medicatie en mocht langzaam weer beginnen!

[ img ]

Maart
In maart pakte ik hem langzaam weer wat op, maar we waren elkaar na zo'n lange tijd toch behoorlijk kwijtgeraakt. Ook was zijn balans helemaal zoek en was hij erg scheef. Het zat toch ergens nog tussen zijn oren dat het nog zeer deed.

[ img ]

Ik besloot een nieuwe instructrice in de arm te nemen en kwam bij Manon van Lin terecht. Zij rijdt op hoog niveau, is gespecialiseerd in paarden die van nature erg heet zijn (Franco is normaal ook een heethoofd :j ) en is heel erg gericht op de basis. Helemaal wat Franco en ik nodig hadden. Zo gingen we langzaam verder.

[ img ]

April/mei/juni
In deze maanden reden we rustig door en gingen we met ups en downs toch steeds beter vooruit. Naast alle dressuur was er ook tijd voor gekkigheid en buitenritjes! *\o/*

[ img ]

[ img ]

Juli
Aangezien Franco het rijden weer leuk oppakte en ik toch ergens een keer een wedstrijdje wilde rijden, liepen we tegen het volgende probleem: de trailer. Uiteindelijk besloten Franco voor een week op een bootcamp bij Equinologica in Oudenhoorn te sturen. Daar deed hij het, ondanks wat gesputter hier en daar (hij zou Franco niet zijn als hij dat af en toe niet zou doen := ), super goed!

[ img ]

Op 31 juli was het dan eindelijk zover: onze eerste wedstrijd! Mijn doel was dat hij braaf bleef en we netjes onze rondjes konden rijden. Maar Franco nam daar geen genoegen mee en besloot eventjes 3 winstpunten mee naar huis te nemen! Wat een gave dag was dat! *\%/*

[ img ]

Augustus
Augustus was een topmaand! Zo reden we weer een wedstrijd waar we nogmaals 3 winstpunten reden! :D :)) Reden we lekker veel buitenritjes en zijn we met deze foto ook op de instagram pagina, facebookpagina en in het magazine van Divoza verschenen! :p Ook besloten we weer eens sinds lange tijd te springen, maar kwamen we erachter dat we dat toch wat vaker moeten oefenen _O-

[ img ]

[ img ]

[ img ]

September/oktober
Deze maanden reden we in totaal nog 3 wedstrijden en reden we nogmaals 7 winstpunten en een aantal eerste plaatsen bij elkaar! Dit betekende dat we B+13 hadden gehaald in 5 wedstrijden en alweer door mochten naar de L1! *\o/* Wat was ik trots op die heethoofd van mij! In oktober reden we onze eerste L1 wedstrijd en haalden ook daar direct een 3e plaats en 2 winstpunten.

[ img ]

November
In november waren de selecties; in overleg met mijn instructrice besloten om wel gewoon mee te doen en dan gewoon te kijken waar we zouden eindigen. Het deelnemersveld was ontzettend groot: 20 man. Ik had echt zoiets: "We zien wel; we komen hier als broekies, ben nu al trots op mijn paardje". Op alle twee de selecties reed ik een winstpunt en stonden we na 2 selectiewedstrijden in de tussenstand op een 6e plek!! <3 Echt super gaaf!!

[ img ]

December
In december reed ik één wedstrijd in Uden. Franco vond het een hele spannende accommodatie, maar liet zich wel echt super rijden. Tijdens het losrijden en de eerste proef heb ik echt op een kanon gezeten. Hij steeg zowat op! De tweede proef was hij erg moe en kwamen er foutjes, maar toch liep hij in een groot deelnemersveld van 20 man in de eerste proef naar een eerste plek met 202(!) punten en in de tweede proef een vierde plek met 188,5 punt. Wat betekent dat we nu, eind 2016, alweer L1+7 zijn! Wie had dat begin dit jaar kunnen bedenken! Wat ben ik trots op dat paard! Ik heb nu al zin in 2017! <3 :D
En natuurlijk bleven we de rest van december rustig doortrainen en lekker buitenritjes maken!

[ img ]

[ img ]

http://boktimg.nl/img/m/I18Zjg.jpg


Iedereen ook alvast een geweldig 2017 gewenst!

Groetjes Franco en Kim

PS: een reactie zou super leuk zijn! :DLaatst bijgewerkt door Neonlight op 26-12-16 11:37, in het totaal 6 keer bewerkt

Foto in link gezet, maximaal 15 zichtbare afbeeldingen toegestaan

Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-12-16 19:33  
Profiel   

Gaaf overzicht zeg! Het komt vast helemaal goed met jullie!

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-12-16 19:36  
Profiel   

Kimmie25501 schreef
Gaaf overzicht zeg! Het komt vast helemaal goed met jullie!


Dankjewel!! :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-12-16 19:59  
Profiel   

Ik zie mezelf :Y)

Goed bezig en lekker doorgaan! 't is een leuk paard :))

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-12-16 20:25  
Profiel   

wendy1987 schreef
Ik zie mezelf :Y)

Goed bezig en lekker doorgaan! 't is een leuk paard :))


Heeeeeeey Wendy! Zeker weten, samen met Kayenne :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-12-16 20:36  
Profiel   

Wat een mooi paardje heb je daar! <3 Erg knap wat jullie allemaal hebben bereikt in een jaar. Volgend jaar gaat vast een topjaar voor jullie worden. :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-12-16 20:45  
Profiel   

Valdesh schreef
Wat een mooi paardje heb je daar! <3 Erg knap wat jullie allemaal hebben bereikt in een jaar. Volgend jaar gaat vast een topjaar voor jullie worden. :)


Dankjewel! Nu hij weer wat spieren terug gekregen, is het weer wat!
Hopelijk heb je gelijk! <3

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-12-16 21:23  
Profiel   

Verder niemand?

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-12-16 13:30  
Profiel   

Wat een gaaf overzicht! Knap wat jullie allemaal bereikt hebben in een jaar. Volgend jaar wordt vast een top jaar boor jullie :))

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-12-16 13:42  
Profiel   

Leuk jaaroverzicht!

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-12-16 13:47  
Profiel   

Mooi overzicht! En een super imposant paard <3 kom heel graag foto's maken :D (we zijn al via fb in contact :p)

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-12-16 14:10  
Profiel   

Fijn paard heb je daar :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-12-16 14:15  
Profiel   

CastaMickey schreef
Mooi overzicht! En een super imposant paard <3 kom heel graag foto's maken :D (we zijn al via fb in contact :p)


Haha dat is toevallig! Heb er zin in! :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-12-16 15:41  
Profiel   

RIJ-ITP --> EJL-ITP
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-12-16 11:38 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 14 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen