Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
verootjoo schreef:safina schreef:Ik krijg die zorgbonus. Maar ik weet ook zeker dat het virus bestaat en ernstige gevolgen heeft. Of ik werk al maanden in een ontzettend goed geregisseerd theaterstuk zonder dat ik het door heb. Dat honderden mensen om me heen elke dag toneel spelen om me te doen geloven dat er een virus is dat eigenlijk helemaal niet bestaat.
Maar als al die collega's, patiënten en familieleden samen met z'n allen al zo lang in staat zijn één grote show rondom dat virus op te voeren zonder dat ik het merk....zou die bonus dan wel echt bestaan?
Nou ik krijg m ook, maar zolang die nog niet op m’n rekening staat vind ik het allemaal erg verdacht.
Heel interessant
Dimphyl schreef:Nou dan haal je de horeca uit de rest van mijn lijstje. De bezorgers etc, en winkelmedewerkers etc (met maatregelen en boze klanten dealen) hebben ook enorme inzet getoond de afgelopen maanden.
bigone schreef:Horeca krijgt veel meer dan alleen die 4000 euro. Zal in sommige gevallen niet voldoende zijn maar er waren ook genoeg bedrijven die op omvallen stonden en er nu nog zijn door de steunmaatregelen.
secricible schreef:tja, ik heb het ontzettend met ze te doen. Maar als iedereen nu gewoon lekker zijn eigen plannen gaat trekken, is de samenleving en de zorg de dupe. Mogen die dan ook zomaar de schouders ophalen en zeggen "wij doen niet meer mee."?
mysa schreef:Horeca is ongelofelijk sneu. Er zijn compensaties ja. Maar huur/hypotheek, verzekering/, lease-inventaris evt, energie, dat alles wordt niet gecompenseerd volgens mij. Ik ken er al eentje die het bijltje er bij neer heeft moeten gooien.
Citaat:Tijdelijke verbreding TVL
De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is bedoeld om ondernemers te helpen met het betalen van hun vaste lasten, zoals huur, terwijl er veel minder geld wordt verdiend. Tot nu was de TVL beperkt tot een aantal sectoren, maar het kabinet heeft besloten om de TVL tijdelijk open te stellen voor alle sectoren. Niet alleen direct getroffen bedrijven merken de gevolgen van de overheidsmaatregelen, maar ook toeleveranciers, de transportsector en de voedingstuinbouw. Voor de tijdelijke verbreding TVL is € 140 miljoen gereserveerd. Bedrijven kunnen vanaf medio november een aanvraag indienen.
secricible schreef:tja, ik heb het ontzettend met ze te doen. Maar als iedereen nu gewoon lekker zijn eigen plannen gaat trekken, is de samenleving en de zorg de dupe. Mogen die dan ook zomaar de schouders ophalen en zeggen "wij doen niet meer mee."?
secricible schreef:ik vraag me ook af hoeveel gezonde horecabedrijven er nu omvallen. Begrijp me niet verkeerd, ik zal nergens ontkennen dat ze het loeizwaar hebben. Maar ik ken hier in de omgeving maar 1 horeca-onderneming die failliet is gegaan en die had de boel daarvoor al flink niet op orde. De rest weet met veel creativiteit de boel boven water te houden. En dat is stutten en hozen, absoluut, waarbij de noodmaatregelen noodzakelijk zijn. Maar het is volgens mij ook niet zo dat de horeca bij bosjes neervalt nu.
safina schreef:Ik vind horeca nou echt zo'n sector waar we qua duurzaamheid en gezondheid wel met wat minder toekunnen. Vrees alleen dat de vreet- en zuipschuren het wel weer zullen overleven.
Dimphyl schreef:safina schreef:Ik vind horeca nou echt zo'n sector waar we qua duurzaamheid en gezondheid wel met wat minder toekunnen. Vrees alleen dat de vreet- en zuipschuren het wel weer zullen overleven.
Dus de ondernemers die hun hele leven iets hebben opgebouwd mogen nu zo dood neervallen?
Ik zit in de toeristenspot hier, en kan je zeggen dat het afzien is voor de horeca. Er zijn hier zoveel zaken, dat afhaal geen doen is behalve als je iets bijzonders hebt waar de inwoners voor komen. Toeristen zijn er nauwelijks sinds de nieuwe lockdowns in België/Duitsland, en de gemiddelde die er nu loopt, wil alleen een broodje/koffie afhalen voor tijdens de wandeling. Dat is niet vol te houden voor een horeca bedrijf, daar kun je geen huur van betalen, laat staan de lonen. Ook als je wel afhaal doet, is het moeilijk, ivm inkoop op kleinere schaal etc verdien je gewoon minder.
En spaargeld/opbrengst? Dat gaat hier vaak na de zomer in verbouwingen etc, dus de meeste ondernemers hebben gewoon niks extra, en hadden ze dat wel, is het inmiddels echt wel op..
Dat er steun is, is top, maar de steun die er is is gewoon knudde. Als je na 1 februari bent opgestart krijg je al niks. Teveel vallen tussen schip&wal. En ja, dat is een risico van zzp/ondernemen, maar feit is dat de groep horeca ondernemers in NL groot is, en juist die worden nu in een hoekje gedrukt, ze mogen niks, kunnen niks, en krijgen niks(/te weinig om overeind te blijven)
Brainless schreef:mysa schreef:Horeca is ongelofelijk sneu. Er zijn compensaties ja. Maar huur/hypotheek, verzekering/, lease-inventaris evt, energie, dat alles wordt niet gecompenseerd volgens mij. Ik ken er al eentje die het bijltje er bij neer heeft moeten gooien.
Jawel hoor.
Naast tegemoetkoming voor de salarissen is er een extra tegemoetkoming.Citaat:Tijdelijke verbreding TVL
De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is bedoeld om ondernemers te helpen met het betalen van hun vaste lasten, zoals huur, terwijl er veel minder geld wordt verdiend. Tot nu was de TVL beperkt tot een aantal sectoren, maar het kabinet heeft besloten om de TVL tijdelijk open te stellen voor alle sectoren. Niet alleen direct getroffen bedrijven merken de gevolgen van de overheidsmaatregelen, maar ook toeleveranciers, de transportsector en de voedingstuinbouw. Voor de tijdelijke verbreding TVL is € 140 miljoen gereserveerd. Bedrijven kunnen vanaf medio november een aanvraag indienen.
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/ni ... ket-corona