Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73 |
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp | |
Pagina 411 van de 498 [ 12432 berichten ]
Ga naar pagina Vorige 1 ... 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414 ... 498 Volgende |
|
Plaats een nieuw onderwerp |
[FOTO] Show jouw maaltijd Deel 2! |
---|
Lisette0 | |
Haha sorry, ik wilde niks ontketenen.
Ik kookte altijd toen ik nog samenwoonde, maar mag inderdaad hopen dat er wel mannen zijn die zich gewoon redden in de keuken. |
Laatste bericht |
Geplaatst: 04-12-21 10:58 |
Exitium | |
Ik red me prima in de keuken
|
Geplaatst: 04-12-21 11:13 |
Lisette0 | |
Dat zeg ik toch ook?
|
Geplaatst: 04-12-21 11:14 |
Exitium | |
Nee, je hoopte het, ik bevestigde het Laatste tijd ben ik er door omstandigheden wat makkelijker in, maar koken is echt een hobby hier. Probeer ook graag nieuwe dingen uit enzo. Als ik begin volgend jaar verhuisd ben is één van de eerste dingen die ik weer wil maken een grote pan goulash, dat is echt véél te lang geleden
|
Geplaatst: 04-12-21 11:20 |
poes | |
Ik ken rondom mij meer koppels waar het huishouden idd redelijk goed verdeeld is (op allerlei manieren hoor). Zolang het maar werkt en je het allemaal weet te waarderen van elkaar
|
Geplaatst: 04-12-21 11:20 |
thequeensmum | |
Exitium schreef Nee, je hoopte het, ik bevestigde het Laatste tijd ben ik er door omstandigheden wat makkelijker in, maar koken is echt een hobby hier. Probeer ook graag nieuwe dingen uit enzo. Als ik begin volgend jaar verhuisd ben is één van de eerste dingen die ik weer wil maken een grote pan goulash, dat is echt véél te lang geleden Oh heerlijk. Ik pas nog grote pan goulashsoep gemaakt. Wat ik wel jammer vind: ondanks dat ik goulashkruiden koop in Duitsland krijg ik toch niet echt de typische Duits/Oostenrijkse smaak aan de goulash en de -soep. Het smaakt heerlijk hoor, maar vraag me af wat ik mis aan ingrediënten. Uit mijn hoofd is het rundvlees, spek, uien, knoflook, prei, aardappel, tomaten en -puree, groene en rode paprika, zout, peper, bouillonblokjes. Iemand een idee? |
Geplaatst: 04-12-21 11:48 |
Granoek | |
Goulash met rundvlees? Wij maken hem met varkensstoofsel
Edit; naast paprika ook nog paprikapoeder en nootmuskaat |
Geplaatst: 04-12-21 11:52 |
thequeensmum | |
In de alpenlanden krijgt is doorgaans rundvlees. Paprikapoeder doe ik er ook wel in, niet te veel want de kruidenmix bestaat ook al voor een groot deel uit paprikapoeder. Nootmuskaat doe ik er niet in, maar zal ik eens proberen
|
Geplaatst: 04-12-21 12:14 |
Exitium | |
Spek gaat er hier niet in, en qua vlees hier ook rundvlees. Ik gebruik meestal riblappen. Prei en aardappel gaat er hier ook niet in. Wellicht specerijen inderdaad: paprikapoeder (ik doe meestal een beetje gerookt en een beetje gewoon), laurierblad en een beetje karwijzaad.
|
Geplaatst: 04-12-21 12:23 |
thequeensmum | |
Misschien dat het karwijzaad mist in mijn goulash, ga dat eens proberen.
Vond vroeger als kind het kummel in Duitste gerechten zo vies. Maar wie weet. Gerookt paprikapoeder is denk ik ook wel een goede |
Geplaatst: 04-12-21 12:38 |
Boras | |
Ja, karwijzaad en gerookt paprikapoeder doen de truc! En nog een paar laurierblaadjes en zout en peper. Meer heb je niet nodig voor de typerende goulashsmaak
Ik maak goulash volgens dit recept https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... paprikamix. Het beste recept wat ik heb. Het doseren van de specerijen doe je altijd naar je eigen smaak. Rustig aan beginnen, meer toevoegen kan altijd nog. Maar het geeft een idee van de verhouding. Jullie brengen me op een idee, misschien vandaag nog een pan goulash opzetten voor morgen. Past wel bij een guur sinterklaasfeestje |
Geplaatst: 04-12-21 13:20 |
Lay_D | |
Hier koken wij afwisselend.
Mijn man heeft het zichzelf aangeleerd want van huis uit deed zijn moeder alles. Hij vind het ook leuk,vooral om nieuwe dingen te proberen. Het enige wat ik nog wel eens doe is de aardappels vast schillen of de saus voor de macaroni of spaghetti klaar maken. Zodat hij direct kan gaan koken als hij thuis is. Dit doe ik alleen als ik een avonddienst heb. |
Geplaatst: 04-12-21 14:18 |
thequeensmum | |
Boras schreef Ja, karwijzaad en gerookt paprikapoeder doen de truc! En nog een paar laurierblaadjes en zout en peper. Meer heb je niet nodig voor de typerende goulashsmaak Ik maak goulash volgens dit recept https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... paprikamix. Het beste recept wat ik heb. Het doseren van de specerijen doe je altijd naar je eigen smaak. Rustig aan beginnen, meer toevoegen kan altijd nog. Maar het geeft een idee van de verhouding. Jullie brengen me op een idee, misschien vandaag nog een pan goulash opzetten voor morgen. Past wel bij een guur sinterklaasfeestje Ik ga het snel eens proberen met karwijzaad, laurier en gerookte paprikapoeder. Benieuwd |
Geplaatst: 04-12-21 15:16 |
Lay_D | |
@work,
|
Geplaatst: 04-12-21 18:30 |
gaucho | |
Hier simpel maar smaakte bijzonder goed na anderhalf uur hardlopen in de regen
Geroosterde groente met een Beyond meat burger. |
Geplaatst: 04-12-21 18:51 |
Lisette0 | |
Exitium schreef Nee, je hoopte het, ik bevestigde het Laatste tijd ben ik er door omstandigheden wat makkelijker in, maar koken is echt een hobby hier. Probeer ook graag nieuwe dingen uit enzo. Als ik begin volgend jaar verhuisd ben is één van de eerste dingen die ik weer wil maken een grote pan goulash, dat is echt véél te lang geleden Ik schuif aan! Lekkerrrr! |
Geplaatst: 04-12-21 19:21 |
DideH | |
Nachos |
Geplaatst: 04-12-21 19:32 |
poes | |
O goulash. Ik ken dat zo niet. Eens kijken of ik er iets Vega van kan maken
|
Geplaatst: 04-12-21 20:00 |
JudithO | |
Kipshoarma met geroosterde aardappelblokjes, een salade van ijsbergsla en radijs, en een yoghurt sausje.
|
Geplaatst: 04-12-21 20:03 |
DieL_Zor | |
Mmm zou een paprikaloze goulash nog steeds goed smaken? De kruiden bevallen me wel altijd.
Schnitzel vanavond, met patat en sperziebonen. |
Geplaatst: 04-12-21 20:11 |
Exitium | |
Hoezo zonder paprika?
Lisette0 schreef Exitium schreef Nee, je hoopte het, ik bevestigde het Laatste tijd ben ik er door omstandigheden wat makkelijker in, maar koken is echt een hobby hier. Probeer ook graag nieuwe dingen uit enzo. Als ik begin volgend jaar verhuisd ben is één van de eerste dingen die ik weer wil maken een grote pan goulash, dat is echt véél te lang geleden Ik schuif aan! Lekkerrrr! Je moet nog wel even geduld hebben, krijg als het goed is begin volgend jaar de sleutel. Gisteren voor het eerst binnen geweest poes schreef O goulash. Ik ken dat zo niet. Eens kijken of ik er iets Vega van kan maken Je weet niet wat je mist! |
Geplaatst: 04-12-21 20:30 |
DieL_Zor | |
Exitium schreef Hoezo zonder paprika? Psychisch allergisch ervoor Gefeliciteerd met je nieuwe plek! |
Geplaatst: 04-12-21 20:34 |
Exitium | |
Thanks
Geef je paprika maar aan mij, ben er gek op. |
Geplaatst: 04-12-21 20:41 |
Lisette0 | |
Haha, ik ben heel geduldig.
En gefeliciteerd inderdaad! |
Geplaatst: 04-12-21 20:43 |
Michelleex | |
Reibekuchen und lachs... hmmmmm
|
Omhoog |
Geplaatst: 04-12-21 20:50 |
Plaats een nieuw onderwerp | Plaats een reactie |
Pagina 411 van de 498 [ 12432 berichten ]
Ga naar pagina Vorige 1 ... 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414 ... 498 Volgende |
|
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp |
Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Inloggen |