Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight |
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp | |
Pagina 1 van de 12 [ 283 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 12 Volgende |
|
Plaats een nieuw onderwerp |
Kerst menu's; wat zetten jullie op tafel? |
---|
Rytir | |
Ieder jaar is er een topic over de menu's voor de feestdagen, super handig voor inspiratie, recepten, tips en soms zelfs uitnodigingen om mee te komen eten! Dit jaar kon ik 'm niet vinden dus maak ik er zelf een aan.
Wat zetten jullie tijdens de feestdagen op tafel? |
Laatste bericht |
Geplaatst: 08-12-21 11:52 |
Soepblik | |
Varkenswangen! Enorm onbekend en op de één of andere manier ligt het bij de slager niet standaard in het schap, terwijl het echt het meest malse stukje vlees is wat er is. En als je die goed bereidt... niet normaal.
|
Geplaatst: 08-12-21 11:54 |
ElCamino | |
ben aan oefenen met mini-beef wellington
weet nog niet wat het precies wordt.... óf tapas hapjes, óf gourmet... maar dat is zo afgezaagd... ( wel makkelijk) |
Geplaatst: 08-12-21 11:59 |
Ceffyl | |
Hier het eeuwige kerstdilemma; wat zetten we op tafel. Vorig jaar heb ik mega uitgebreid gekookt, toen stond ik 7 uur in de keuken en was ik na afloop zo moe dat het eten mij niet eens meer smaakte. De gasten daarentegen waren lyrisch. Dus dit jaar wil ik iets eenvoudigers, maar geen idee wat. Ik gluur mee dus voor ideeën.
|
Geplaatst: 08-12-21 12:00 |
gaucho | |
Winter Bbq met veel groente uit het Green Bbq boek en ik denk ook een hele zalm zijde of andere vis zoals Dorade.
|
Geplaatst: 08-12-21 12:08 |
BaileyMix | |
Ik ga een poging wagen tot de vegan wellington van Avantgardevegan, was het plan althans. Maar zit nu onverwacht midden in een verhuizing dus ik weet niet of ik de moeite en tijd nog kan opbrengen
https://www.avantgardevegan.com/recipes ... ellington/ Heerlijk, met seitan (zelf maken), met sinaasappel en cranberry Waarschijnlijk dan iets van een simpele soep vooraf, salade erbij, paar kleine gerechtjes erbij. Als dat allemaal te veel werk is wordt het denk ik gevulde pompoen. |
Geplaatst: 08-12-21 12:20 |
Oshaa | |
Ik kook eigenlijk elk jaar een 3-gangen menu op 1 vd kerstdagen. Dit jaar is het iets anders, en gaan we waarschijnlijk hapjes doen. Omdat ik toch mijn 3-gangen menu wil maken doen we een pre-kerst met vrienden de week ervoor. Traditioneel maak ik kalkoen, maar ik heb er nog geen kunnen vinden die je voor de 18de kan ophalen! Dat wordt nog even puzzelen dus...
Ik zit te denken aan het volgende menu: Voorgerecht: rode bieten carpaccio en mogelijk geitenkaas-kruidenbolletjes. Hoofdgerecht: kalkoen (als ik het kan vinden) volgens het recept van Jamie Oliver in het Kerstkookboek (werkt altijd!), fondant aardappeltjes, geroosterde pastinaak, groene salade en zelfgemaakte cranberry saus met rum. Nagerecht: twijfel nog! Mogelijk een bombe met verschillende soorten mousse, maar is wel zwaar. Dus misschien iets dat een beetje lichter is. Of verschillende kleine glaasjes (tiramisu, triffle, panna cotta etc) Voor de hapjes op 1ste kerstdag heb ik nog niet echt een idee... We komen pas om één uur bij mijn ma aan (vanuit de schoonouders in België) en om drie uur komt oma al. Niet veel tijd dus. En als zij weg is, komen de volgende al. Niet helemaal handig, maar ja. |
Geplaatst: 08-12-21 12:44 |
ElCamino | |
We hadden afgelopen 3 jaar tapas planken. Was erg geslaagd,
We begonnen smiddags met een bakkie soep. Vanaf uur of 3 de planken op tafel.. 1 kaasplank met diverse franse kaasjes voor op toast en uit het vuistje 1 visplank met diversen vis gamba's, kleine garnalen, forelfilet, zalm, paling, makreel salade etc etc 1 vleesplank met serranoham, chorizo, worstjes etc etc los erbij nog druiven, vijgen, stokbrood,allerlei sausjes voor op stokbrood, pesto, aioli, ik had mini carpacciobolletjs gemaakt, zoutjes, dipstokjes, gevulde eitjes, een rollade en een huzarensalade.... en nog veel meer lekkers.... dagen erna nog restjes gegeten |
Geplaatst: 08-12-21 13:57 |
lor1_1984 | |
Ik ga iig 1 avond kaasfonduen met mijn ex.
En dan doen we verschillende soorten brood, groenten en vlees erbij. Verder denk ik kip-kaasrollade met bonenrolletjes en pommes duchesse, gourmetten of biefstuk met champignons en uien ofzo. |
Geplaatst: 08-12-21 17:21 |
kiwiwitje | |
Dit is hier een beetje de planning. Ik kook altijd 2 dagen met schoonmams
“Amuses” * Mini taco’s met groente en met mais en bruine bonen in santa maria taco tubs * Champignon gevuld met brie, walnoten en honing * Mac &cheese (amusebakje) * Carpaccio met pesto en truffel en carpaccio met portsaua “Hoofd” * Zwolsche stoof met wortel en champignons, zoete aardappel en boontjes met spek “Dessert” * Glutenvrije appel crumble met eiwit schuim(miljuschka recept) * ananas met vanille ijs, chocolade en kokos. Als iemand receptjes wil, even roepen. Maar anders word t bericht zo lang |
Geplaatst: 08-12-21 17:32 |
Fillis | |
Mijn schoonfamilie doet een winter-BBQ (ik hoop dat ze goede terrasverwarming regelen ),mijn moeder maakt een Indonesische rijsttafel.
Hoewel ik koken steeds leuker begin te vinden ben ik blij dat ik bij (schoon)familie kan eten, een kerstmenu zou ik echt te uitdagend vinden |
Geplaatst: 08-12-21 17:43 |
paddington | |
1e kerstdag lekker gourmetten.
2e kerstdag een kerst menu bestellen bij de griek waarschijnlijk. Ik ga en wil niet op zulke dagen uren in de keuken staan dus dan maar op een makkelijke manier. Wel maak ik tussen door hapjes en salades dus daar kan ik nog wel wat tips voor gebruiken. |
Geplaatst: 08-12-21 17:44 |
Lielle | |
ElCamino, ik had vorig jaar een fantastisch recept voor een grote Beef Wellington, link stond hier ergens op Bokt. Kan m opzoeken als je interesse hebt.
Kerstavond (2 personen) amuse van parmesanmousse met tomaat en basilicum tartaar van zeebaars met avocadoschuim en grapefruit parels entrecote met bearnaisesaus (of rodewijnsaus), aardappelgratin met truffel, en garnering van diverse groenten kaasplankje tarte tatin van ananas 1e kerstdag zorg ik voor een deel van het menu: - kerstham met uiencompote, gegrillde prei, rode kool salade - moderne poire belle helene met karamelijs, chocolade creme, geimpregneerde peer en stoofpeer, dropgel, oreocrumble en een krokantje van spek bron voor inspiratie voor ambitieuze koks https://www.receptenvantopchefs.nl/ https://www.gastronomixs.com/nl |
Geplaatst: 08-12-21 17:50 |
Firelight | |
Omdat dit topic beter op VT past ga ik het daar naartoe verplaatsen.
PF --> VT |
Geplaatst: 08-12-21 17:56 |
Appeltje_1 | |
Ik ben altijd de persoon die het dessert maakt.
En dat doe ik dan elk jaar anders. Dit jaar wil ik het wat complexer maken. Er komt lemon curd, italiaans schuim, red velvet taart, brownie, gingerbread koekjes en cruimels is voor. (en wat klein fruit, eetbare bloemen etc) Misschien pas ik nog iets aan. En het wordt ook de eerste keer dat ik het zonder recept doe Het is eigenlijk gewoon alle ingrediënten netjes op een bord Al vereist het wat geduld (daar moet ik even op oefenen Mocht iemand verdere uitleg willen, zeg t even Wij vieren kerst altijd met anderen, dus het is maar net hoe alles is in gedeeld |
Geplaatst: 08-12-21 18:04 |
Niniane | |
Ik hoef alleen Tweede Kerstdag mijn best te doen voor mijn ouders, maar dit is een beetje het idee dat ik nu heb.. Ik wil 3 à 4 gangen doen, met ongeveer dit:
Voorafje 1: zalmbonbon Voorafje 2: paprika-pesto soep https://www.lekkerensimpel.com/paprika-pesto-soep/ Hoofdgerecht: lamsvlees met pistache en groenten https://www.foodiesmagazine.nl/recepten ... -groenten/ Met iets erbij.. Nagerecht: Tiramisu, maar kan nog alle kanten op. https://www.lekkerensimpel.com/tiramisu/ |
Geplaatst: 08-12-21 18:30 |
Zebrastreep | |
Het toetje heb ik al wel heerlijke zelfgemaakte Tiramisu
https://www.leukerecepten.nl/recepten/tiramisu/ deze om precies te zijn , alleen viel die vorig jaar uit elkaar dat was dan weer een beetje jammer Ik gebruikte toen een bakvorm maar denk dat ik nu ook een schaal ga gebruiken. Voor en hoofdgerecht nog geen idee. Ik weet ook nog niet helemaal of mijn zusje en haar vriend er ook bij zijn of niet. Als die er wel zijn heb , moet ik wel iets zoeken wat ook vegetarisch is. Voor de vleeseters wel iets van biefstuk , aangezien we dat normaal nooit eten dus dat vindt ik wel leuk om met de kerst te doen. |
Geplaatst: 08-12-21 19:30 |
black_kelpie | |
Mijn moeder bestelt bij een plaatselijk restaurant dat ze wil steunen en mijn schoonouders hebben vast ook wat lekkers
|
Geplaatst: 08-12-21 19:32 |
wemkelover | |
ik denk dat we dit jaar weer alleen met ons gezinnetje zijn.
kerstavond is mijn schoonvader jarig en dan willen we hem uitnodigen en chinees bestellen (hij viert nooit). ik wil 1x gourmetten en ik wil 1x iets met rollade doen. met oud en nieuw waarschijnlijk ook ons vieren, hele avond tot nacht tapas avond doen. elke ronde wat op tafel |
Geplaatst: 08-12-21 19:33 |
SpikkelFire | |
Hier komen alleen mijn schoonouders Eerste Kerstdag.
Vooraf: salade van gerookte eendenborst met rode uiencompot en walnotendressing Hoofd maakt mn vriend: belgisch stoofvleesschotel Nagerecht: geen idee nog ik houd van desserts maken en wil graag uitpakken. Maar daardoor heb ik keuzestress Hopelijk krijg ik hier inspiratie! |
Geplaatst: 08-12-21 20:00 |
Marije_jiplover | |
Geen idee nog.
Weet sowieso nog niet waar we zijn met kerst en met wie. Ik gok dat we minimaal 1 dag met ons tweeën zijn en de kans is groot dat het dan erwtensoep of kapucijners oid wordt. Verder nog totaal niet over nagedacht. Nu eten wij sowieso altijd lekker en voor veel mensen al bijzonder, dus ik denk niet eens dat we ons al te hard gaan uitsloven. |
Geplaatst: 08-12-21 21:49 |
Padoertje | |
Ik volg. Eerste Kerst is het alleen koffie bij mijn schoonouders ivm gezondheid schoonvader. Op tweede Kerst kook ik voor mijn ouders. Geen idee nog wat, dus hier kan ik vast leuke ideeën op doen.
|
Geplaatst: 08-12-21 21:53 |
Zebrastreep | |
Paar uur later maar we hebben een menu voor elkaar dit is voor tweede kerstdag. Eerste kerstdag vieren we met mijn opa , oma en tante. Wel beetje gekke kerst dit jaar is voor het eerst zonder mijn andere oma.... dus het zal een beetje een Kerst zijn maar ook Kerst met een beetje gemis. Tweede kerstdag zijn we lekker thuis.
Voorgericht: Carpaccio Gevulde tomaten ( vegetarisch) Hoofdgerecht en bijgerechten: Ossenhaas met zelfgemaakte kruidenboter Vegetarische rollade Iets van patatjes uit de oven of aardappelschijfjes Een ovenschotel met bloemkool , mosterd en kaas ( nieuw recept dus ben benieuwd) Stoofpeertjes Nagerecht: zelfgemaakte Tiramisu |
Geplaatst: 08-12-21 23:54 |
Texas02 | |
Wij gaan eerste kerstdag gourmetten en meestal is er dan nog wel genoeg over om dat tweede kerstdag nog een keer te doen
|
Geplaatst: 09-12-21 01:15 |
Schuur_ | |
Soepblik schreef Varkenswangen! Enorm onbekend en op de één of andere manier ligt het bij de slager niet standaard in het schap, terwijl het echt het meest malse stukje vlees is wat er is. En als je die goed bereidt... niet normaal. He die staan er bij mij ook op! eerst lekker roken op de bbq en dan in de dutch oven stoven Verder wordt het een sharing platter als voorgerecht Parmaham met gegrilde vijg en blauwe kaas Gerookte eend met oosterse wortelrolletje tomaattoastje/carpaccio met mozzarellai iets met vis Paddestoelensoep (vers uit de winkel) Varkenswangetjes uit de Dutch Oven Pastinaak-aardappelpuree Geglazeerde wortels Stoofperen Espresso Martini Tiramisu Ik heb er mijn werk mee maar vind het heerlijk! Edit: voor de drinks beginnen we met bubbels. Er staat ook een alcoholvrije punch op de kast want de meeste gasten zijn niet zo een drinkers/cocktailliefhebbers. Voor de wel alcoholdrinkers ga ik de Gin Tonic uit de allerhande maken denk ik, die matcht ook mooi met de voorgerechten ivm de mandarijn. Verder blijft de wijnkeuze altijd moeilijk, Mijn schoonvader si van de wijnen maar heeft een heel andere smaak dan de meeste in het gezelschap dus ik wil hem niet vragen. Dus zelf uitzoeken maar ga ik dan voor lokaal of niet etc. Geen dessertwijn in ieder geval want daar houdt niemand van maar wel een rood en een wit selectie |
Omhoog |
Geplaatst: 09-12-21 07:36 |
Plaats een nieuw onderwerp | Plaats een reactie |
Pagina 1 van de 12 [ 283 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 12 Volgende |
|
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp |
Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Inloggen |