Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight |
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp | |
Pagina 256 van de 261 [ 6515 berichten ]
Ga naar pagina Vorige 1 ... 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259 ... 261 Volgende |
|
Plaats een nieuw onderwerp |
Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3 |
---|
SpikkelFire | |
Dat is idd heel veel suiker!
Hier is deel 1 al goed gelukt, de cranberry jam en sinaasappel curd |
Laatste bericht |
Geplaatst: 22-12-21 18:35 |
Ceetje_bokt | |
Mijn eerste opgerolde koek/cake is een feit. Maar ik ben niet tevreden: de cake is geen cake genoeg: te weinig gerezen. Ik las dat je het zéker niet te lang moest bakken, want anders werd het rollen te moeilijk en denk dat ik m daardoor iets te vroeg uit de oven heb gehaald. Door Spikkelfire kwam ik op de combinatie lemoncurd en framboos. Helaas geen lemoncurd in de supermarkt dus die ‘noodgedwongen’ ook zelf gemaakt.
|
Geplaatst: 24-12-21 15:58 |
Joanne1987 | |
Ziet er lekker uit!
|
Geplaatst: 24-12-21 16:21 |
SpikkelFire | |
Oeeh die ziet er heel goed uit!
Hier ook de cake gebakken. Had half recept gedaan, want we zijn maar mrt 4 personen, en kleinere bakvormen. Ook 2 lagen gebakken ipv 3, maar uiteindelijk waren ze nog erg laag gebleven. Door midden snijden ging bij 1 ook niet helemaal recht. Hier nog in progress: Ondertussen Italiaans schuim gemaakt, die is echt zijdezacht geworden Uiteindelijk zo geworden, morgen nog wat schijfjes sinaasappel erop en dan ben ik er klaar mee hij is lekker robuust! De cake al geproefd, die was erg lekker. |
Geplaatst: 24-12-21 18:09 |
Ceetje_bokt | |
Jeetje! Die ziet er goed uit. Hoe lang ben je bezig geweest met ‘afsmeren’?
|
Geplaatst: 24-12-21 18:58 |
SpikkelFire | |
Was wel wat werk, denk 20 minuten? Uiteindelijk hielp mn vriend, want na elke toef smeerde ik het uit met een lepeltje, maar die moet je dan ook weer even schoonmaken anders worden ze niet mooi glad. Dus dat mocht hij doen
|
Geplaatst: 24-12-21 20:27 |
Ceetje_bokt | |
Het resultaat mag er zijn
|
Geplaatst: 24-12-21 20:42 |
SpikkelFire | |
Dank je wel!
|
Geplaatst: 24-12-21 21:14 |
Joanne1987 | |
Mooi!
|
Geplaatst: 24-12-21 22:50 |
rockwitch | |
Ik ben bezig met een taart voor mijn ouders die zijn zondag 41 jaar getrouwd en kunnen al voor het tweede jaar hun grote feest voor hun 40 jarige huwelijk niet vieren.
Denk alleen dat ik nog in het open stuk 2 gouden ringen maak. Verder wil ik hem eigenlijk niet te druk maken. Ik heb alleen altijd ruzie om de fondant langs de zijkanten helemaal strak te krijgen. Ik hou altijd plooien. Dus dat moet ik ooit nog eens uitvogelen hoe je dat voorkomt. |
Geplaatst: 14-01-22 16:24 |
Kinke | |
dat is niet zo moeilijk. Je begint bovenaan, je werkt dan rondom, steeds iets verder naar beneden (rond blijven gaan). Vooral er niet aan trekken
|
Geplaatst: 14-01-22 16:28 |
Ceetje_bokt | |
Kinke schreef dat is niet zo moeilijk. Je begint bovenaan, je werkt dan rondom, steeds iets verder naar beneden (rond blijven gaan). Vooral er niet aan trekken En met de zijkant van je hand idd, steeds een klein stukje lager. |
Geplaatst: 14-01-22 18:07 |
SpikkelFire | |
Plus je stuk fondant moet een heel stuk groter zijn, minstens 3 cm overlap maar liever meer. Anders krijg je het nooit strak.
|
Geplaatst: 14-01-22 18:11 |
Joanne1987 | |
Maar voordat je onder smeert, eerst de tand fixeren, anders heb je kant op scheuren daar
|
Geplaatst: 14-01-22 18:49 |
Joanne1987 | |
Ik mocht vandaag ook weer iets leveren. Zoontje van een vriendin viert zijn verjaardag vandaag
Denk dat ik straks nog een mini taartje maak, morgen bij mijn beste vriendin op kraamvisite |
Geplaatst: 15-01-22 12:04 |
Joanne1987 | |
|
Geplaatst: 16-01-22 00:03 |
Anoniem | |
Heel mooi hierboven, maar dat is toch vreselijk smerig om te eten
Leuk ook die batman taart en cupcakes. ! Lekker creatief iedereen weer. En die gouden tekst is erg mooi ! |
Geplaatst: 16-01-22 16:45 |
Anoniem | |
Dat is aardig om te zeggen....
|
Geplaatst: 16-01-22 17:11 |
SpikkelFire | |
Nou idd, waarom zou dat vreselijk smerig zijn
Mijn vriend kan ik begraven onder fondant hoor. |
Geplaatst: 16-01-22 17:33 |
Jester_ | |
Mij ook, liefst happen vol
|
Geplaatst: 16-01-22 18:52 |
Joanne1987 | |
Mijn man en vader zijn ook niet gek van fondant, mijn taarten zijn tegenwoordig 50/50 fondant/botercrème of soms ganache
Ik merk dat botercrème of ganache steeds meer in opkomst is, maar met deco en boetseersels mensen vaak toch voor fondant kiezen |
Geplaatst: 16-01-22 19:26 |
Anoniem | |
Oh sorry, het was niet zo plat bedoelt als dat het er staat. Het is enkel een wat dikke laag bekleding, en dan ook nog dikkere versiering. Dat eet dan toch niet lekker weg? Maar dat heb ik inderdaad heel snel met fondant, kan heel goed dat anderen dat juist heerlijk vinden !
|
Geplaatst: 16-01-22 23:09 |
Joanne1987 | |
De dikke laag bekleding valt bij mij ontzettend mee hoor, max 2mm
En de eenhoorn is uiteraard niet om te eten, die is uitgehard |
Geplaatst: 16-01-22 23:24 |
rockwitch | |
Mijn fondant was ook maar een dun laagje. Teveel ervan is idd niet lekker.
|
Geplaatst: 16-01-22 23:33 |
Anoniem | |
Joanne1987 schreef De dikke laag bekleding valt bij mij ontzettend mee hoor, max 2mm En de eenhoorn is uiteraard niet om te eten, die is uitgehard Dan hebben we een meningsverschil, maar dat is toch helemaal prima? Ik zou super blij zijn als jij die taart voor me had gemaakt want hij ziet er fantastisch uit! |
Omhoog |
Geplaatst: 18-01-22 21:05 |
Plaats een nieuw onderwerp | Plaats een reactie |
Pagina 256 van de 261 [ 6515 berichten ]
Ga naar pagina Vorige 1 ... 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259 ... 261 Volgende |
|
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp |
Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Inloggen |