Hier is deel 1 al goed gelukt, de cranberry jam en sinaasappel curd
Ceetje_bokt
Berichten: 5169
Geregistreerd: 01-05-07
Geplaatst: 24-12-21 15:58
Mijn eerste opgerolde koek/cake is een feit. Maar ik ben niet tevreden: de cake is geen cake genoeg: te weinig gerezen. Ik las dat je het zéker niet te lang moest bakken, want anders werd het rollen te moeilijk en denk dat ik m daardoor iets te vroeg uit de oven heb gehaald. Door Spikkelfire kwam ik op de combinatie lemoncurd en framboos. Helaas geen lemoncurd in de supermarkt dus die ‘noodgedwongen’ ook zelf gemaakt.
Hier ook de cake gebakken. Had half recept gedaan, want we zijn maar mrt 4 personen, en kleinere bakvormen. Ook 2 lagen gebakken ipv 3, maar uiteindelijk waren ze nog erg laag gebleven. Door midden snijden ging bij 1 ook niet helemaal recht.
Hier nog in progress:
Ondertussen Italiaans schuim gemaakt, die is echt zijdezacht geworden Uiteindelijk zo geworden, morgen nog wat schijfjes sinaasappel erop en dan ben ik er klaar mee hij is lekker robuust! De cake al geproefd, die was erg lekker.
Was wel wat werk, denk 20 minuten? Uiteindelijk hielp mn vriend, want na elke toef smeerde ik het uit met een lepeltje, maar die moet je dan ook weer even schoonmaken anders worden ze niet mooi glad. Dus dat mocht hij doen
Ik ben bezig met een taart voor mijn ouders die zijn zondag 41 jaar getrouwd en kunnen al voor het tweede jaar hun grote feest voor hun 40 jarige huwelijk niet vieren. Denk alleen dat ik nog in het open stuk 2 gouden ringen maak. Verder wil ik hem eigenlijk niet te druk maken.
Ik heb alleen altijd ruzie om de fondant langs de zijkanten helemaal strak te krijgen. Ik hou altijd plooien. Dus dat moet ik ooit nog eens uitvogelen hoe je dat voorkomt.
Mijn man en vader zijn ook niet gek van fondant, mijn taarten zijn tegenwoordig 50/50 fondant/botercrème of soms ganache Ik merk dat botercrème of ganache steeds meer in opkomst is, maar met deco en boetseersels mensen vaak toch voor fondant kiezen
Oh sorry, het was niet zo plat bedoelt als dat het er staat. Het is enkel een wat dikke laag bekleding, en dan ook nog dikkere versiering. Dat eet dan toch niet lekker weg? Maar dat heb ik inderdaad heel snel met fondant, kan heel goed dat anderen dat juist heerlijk vinden !
Mijn fondant was ook maar een dun laagje. Teveel ervan is idd niet lekker.
Anoniem
Geplaatst: 18-01-22 21:05
Joanne1987 schreef:
De dikke laag bekleding valt bij mij ontzettend mee hoor, max 2mm En de eenhoorn is uiteraard niet om te eten, die is uitgehard
Dan hebben we een meningsverschil, maar dat is toch helemaal prima? Ik zou super blij zijn als jij die taart voor me had gemaakt want hij ziet er fantastisch uit!