Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73 |
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp | |
Pagina 461 van de 498 [ 12432 berichten ]
Ga naar pagina Vorige 1 ... 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464 ... 498 Volgende |
|
Plaats een nieuw onderwerp |
[FOTO] Show jouw maaltijd Deel 2! |
---|
Freekieee | |
_Jody_ schreef Freekieee schreef Hier manlief gekookt. Bladerdeeg met daarin spinazie en feta. En dan daarna wat honing er overheen. Erggg lekkker [ [url=m/v4wVp1.jpg]Afbeelding[/url] ] Hmmm dit klinkt erg lekker, heb je een receptje? In een schaaltje bladerdeeg. Spinazie even bakken met een uitje en peper en zout. Als dat allemaal geschonken is uitlekken. Dan de feta mengen met de spinazie. Mengsel op het bladerdeeg en dan daarboven weer bladerdeeg, en dan in de oven En honing erover heen doen als je gaat eten |
Laatste bericht |
Geplaatst: 18-01-22 13:33 |
DieL_Zor | |
Granoek schreef Oké voor nu heb ik besloten rendang als eerste te proberen want dat kon ik uitspreken en stoofschotels lukken me over het algemeen wel goed. Gaucho, ik heb graag gele curry, kokos dingen vind ik lekker, ben wel vleeseter, paprika is niet zo mijn ding, alles met tomatensaus kan ik wel smaken, liever vlees dan vis maar ik lust wel vis. Zag ook dingen met boontjes, daar kun je me ‘s nachts voor wakker maken Er zijn weinig dingen die ik niet lust op champignons en rauwe tomaat na Butter chicken is ook altijd een succes. En qua curry’s voer ik vaak wat ingrediënten in die ik wil gebruiken op Google + ‘recept’ en daar rolt meestal wel wat lekkers uit Ontbijt en lunch Peer en cruesli met yoghurt Broodje truffelhumus (gek op truffel, maar ik hou het voortaan toch voor het avondeten) en aioli |
Geplaatst: 18-01-22 14:04 |
Exitium | |
Granoek schreef Oké voor nu heb ik besloten rendang als eerste te proberen want dat kon ik uitspreken en stoofschotels lukken me over het algemeen wel goed. Gaucho, ik heb graag gele curry, kokos dingen vind ik lekker, ben wel vleeseter, paprika is niet zo mijn ding, alles met tomatensaus kan ik wel smaken, liever vlees dan vis maar ik lust wel vis. Zag ook dingen met boontjes, daar kun je me ‘s nachts voor wakker maken Er zijn weinig dingen die ik niet lust op champignons en rauwe tomaat na Rendang is sowieso een goeie optie, heerlijk maar alleen tijdrovend. Heb 'm ook nog nooit zelf gemaakt, wil ik na de verhuizing een keer voor gaan kijken De twee die ik gisteravond noemde zijn curry's op basis van een currypasta (gisteren al even snel gekeken, bij de Appie staan ze in ieder geval op de site ) en kokosmelk Panang moo is een rode curry met varkensvlees. Ik gebruik er varkenshaas voor en serveer met boontjes en rijst, en vaak nog wat ringetjes peper er overheen. Je kan panang ook met ander vlees maken, rundvlees is erg populair geloof ik Massaman is een milde curry met invloeden uit onder meer India en Perzië, onder meer kaneel, kruidnagel en kardemom die je in andere Thaise curry's niet terug gaat vinden. Heeft een erg rijke, kruidige smaak. Er zit onder meer aardappel en ui door, en bij mij ook meestal wel paprika. (sorry ) Qua vlees is het vaak kip, rundvlees of lam. Ik doe het eigenlijk standaard met kip (braadsticks of eventueel drumsticks) en laat het dan anderhalf, twee uur op lage temperatuur pruttelen in de oven. Moet zeggen dat dit toch wel mijn favo curry is ondanks dat ik best van pittig eten hou |
Geplaatst: 18-01-22 14:38 |
Roodvos | |
@Granoek: hier vind je een hele lijst aan Indische recepten:
https://www.24kitchen.nl/populair/indische-recepten Met kip, vis, rund, varken enz. Meer en minder pittig, gestoofd, gegrild of soep. |
Geplaatst: 18-01-22 14:40 |
Maflinger_S | |
@Granoek: je kunt eens beginnen met de Knorr wereldgerechten. Daar zitten kruidenmengsels in en dan moet je nog vlees, groenten, rijst etc. toevoegen. Dat is simpel.
Afhankelijk van de keuken die je wilt zou je voor Indiaas de kruidenmengsels van Patak's kunnen proberen en voor de Indische keuken de Conimex boemboes. Een relatief makkelijk te maken Indisch gerecht is sajoer boontjes (met sperciebonen) en rendang, rundvlees. Rendang moet wel lang sudderen dus je moet het koken wel plannen. Bij Indiaas eten is een naan (brood) in plaats van rijst ook altijd lekker. |
Geplaatst: 18-01-22 17:53 |
pien_2010 | |
vega bourguignon
|
Geplaatst: 18-01-22 18:10 |
Miesemuisje | |
Lunch, wrap met vega kip
Gisteravond, stroganof Vanavond, Libanese bloemkool |
Geplaatst: 18-01-22 18:41 |
Jilletje | |
HF pide
|
Geplaatst: 18-01-22 18:49 |
Annetje | |
Ik zie weer een hoop lekkere dingen!
Ik at de dahl van vorige week. Als mijn vriend avonddienst heeft dan eet ik alleen dus in de andere week vries ik porties in voor mezelf om te eten. |
Geplaatst: 18-01-22 18:50 |
Exitium | |
Hokkien mie
|
Geplaatst: 18-01-22 19:12 |
DideH | |
Vandaag boboti gemaakt bij mijn ouders Mama is geopereerd gister en papa is niet zo’n held in de keuken, dus rijd ik deze week uit werk daarheen om te koken |
Geplaatst: 18-01-22 19:16 |
gaucho | |
Ik heb bij mijn broertje gegeten, die had curry gemaakt.
|
Geplaatst: 18-01-22 19:34 |
Jilletje | |
DideH schreef [ [url=m/G5p9iB.jpg]Afbeelding[/url] ] Vandaag boboti gemaakt bij mijn ouders Mama is geopereerd gister en papa is niet zo’n held in de keuken, dus rijd ik deze week uit werk daarheen om te koken Wat lief |
Geplaatst: 18-01-22 19:37 |
poes | |
HF lasagne met courgette en spinazie. De courgette moest je eerst in de oven doen met olijfolie, peper en zout en dat was zo lekker. Maar dat viel weg in de lasagne. Dus volgende keer serveer ik die los. Wel echt lekker verder. |
Geplaatst: 18-01-22 19:39 |
Exitium | |
DideH schreef [ [url=m/G5p9iB.jpg]Afbeelding[/url] ] Vandaag boboti gemaakt bij mijn ouders Mama is geopereerd gister en papa is niet zo’n held in de keuken, dus rijd ik deze week uit werk daarheen om te koken Is de operatie goed gegaan? |
Geplaatst: 18-01-22 19:46 |
DieL_Zor | |
Die massaman curry ga ik ook aan de lijst toevoegen, kende ik ook niet
Wraps met vegashnitzel |
Geplaatst: 18-01-22 19:48 |
DideH | |
Exitium schreef DideH schreef [ [url=m/G5p9iB.jpg]Afbeelding[/url] ] Vandaag boboti gemaakt bij mijn ouders Mama is geopereerd gister en papa is niet zo’n held in de keuken, dus rijd ik deze week uit werk daarheen om te koken Is de operatie goed gegaan? Operatie is inderdaad geslaagd gelukkig! Ze heeft alleen nu wel veel pijn, dus eigenlijk met alles hulp nodig omdat ze maar 1 arm een beetje kan gebruiken. Ga morgen daar ook werken overdag omdat papa dan weg moet. Dus het is een beetje behelpen nu, maar stap 1 is in ieder geval gezet. Zo moeten we het maar zien |
Geplaatst: 18-01-22 19:58 |
DieL_Zor | |
Hopelijk zakt de pijn snel weg. Op naar meer goede stappen
|
Geplaatst: 18-01-22 20:02 |
Suliko | |
Orzo ovenschotel met courgette, oesterzwam, bundelzwam, cherrytomaatjes, pijnboompitten, verse oregano en tijm en parmezaanse kaas. Zo simpel en lekker!
|
Geplaatst: 18-01-22 20:17 |
Jespri | |
pien_2010 schreef Recept koolrabi cq knolrabi. Het was erg lekker en aparte nieuwe smaak Voor de oven [ [url=m/Ow1m27.jpg]Afbeelding[/url] ] Na de oven [ [url=m/AgPT4s.jpg]Afbeelding[/url] ] [ [url=m/P69vdy.jpg]Afbeelding[/url] ] Ziet er goed uit Pien! Suliko, dat ziet er ook goed uit! DideH, fijn dat de operatie goed gegaan is. Hopelijk heeft ze snel minder pijn. |
Geplaatst: 18-01-22 20:34 |
xTammyy | |
Suliko schreef Orzo ovenschotel met courgette, oesterzwam, bundelzwam, cherrytomaatjes, pijnboompitten, verse oregano en tijm en parmezaanse kaas. Zo simpel en lekker! [ [url=m/Sktmo7.jpg]Afbeelding[/url] ] Receptje? Dit klinkt lekker! |
Geplaatst: 18-01-22 20:55 |
Suliko | |
xTammyy schreef Suliko schreef Orzo ovenschotel met courgette, oesterzwam, bundelzwam, cherrytomaatjes, pijnboompitten, verse oregano en tijm en parmezaanse kaas. Zo simpel en lekker! [ [url=m/Sktmo7.jpg]Afbeelding[/url] ] Receptje? Dit klinkt lekker! Het recept is geïnspireerd door een orzo schotel die ik eerder had gemaakt van Ottolenghi uit het boek Plenty More https://flambe.nl/recept/ovenschotel-van-orzo-met-mozzarella-en-oregano/ Wat ik hier ongeveer gedaan heb (was genoeg voor 1-1,5 persoon) 175 gr orzo 240 ml groenteboullion Paar takjes oregano en tijm 250 paddestoelen (ik had oesterzwam en bundelzwam) 0,5-1 courgette 40 gr geraspte parmezaanse kaas Flinke hand cherrytomaatjes Handje pijnboompitten Zout en peper Oven voorverwarmen op 180 graden. Paddenstoelen en courgette in stukjes/plakjes snijden en bakken op middelhoog vuur. In een ovenschaal doe je de orzo en verse kruiden, hier giet je de groenteboullion overheen. Roer hier de parmezaanse kaas en gebakken paddenstoelen en courgette doorheen. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Halveer de cherrytomaatjes en leg er bovenop met de pijnboompitjes en strooi evt nog wat gedroogde tijm erover. 25 minuutjes in de oven (langer als je meer maakt, even tussendoor proeven of de orzo gaar is) |
Geplaatst: 18-01-22 21:45 |
lynnXtubbie | |
|
Geplaatst: 18-01-22 22:23 |
Michelleex | |
Ontbijtje
En onder de worst en uitjes zit boerenkool |
Geplaatst: 18-01-22 22:51 |
Helderder | |
Bagelburger met omelet, spek en ernaast waffle fries. Meer tips voor lekker eten in Antwerpen zijn welkom
|
Omhoog |
Geplaatst: 18-01-22 23:20 |
Plaats een nieuw onderwerp | Plaats een reactie |
Pagina 461 van de 498 [ 12432 berichten ]
Ga naar pagina Vorige 1 ... 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464 ... 498 Volgende |
|
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp |
Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Inloggen |