Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Marije_jiplover schreef:Kan iemand mij vertellen wat een airfryer toevoegt als je een goede oven hebt?
Of hebben jullie allemaal geen oven?
Want de dingen die ik hier voorbij hoor komen, gaan bij mij allemaal de oven in.
Zoals brood, pizza, vlees, vis, aardappeltjes, groente, maken we hier allemaal regelmatig in de oven.
En groenteplaten met bv doperwtjes gaan in de oven wel goed zonder dat ze uit elkaar spatten.
Ik stel me dus oprecht de vraag of een airfryer iets toevoegt dan?
Mizora schreef:Eieren kook ik altijd in de airfryer. Grote eieren moeten 12 minuten op 120°C, kleine eieren moeten 10 min. Daarmee heb je hardgekookte eieren die geen rubber zijn.
Afbakbroodjes die ik van tevoren (vrijwel) doorgesneden heb en er een plak kaas en ham tussen heb gedaan blijft voor eeuwig goddelijk. Het afbakken blijft hetzelfde als je normaal met die broodjes zou doen.
Vlees maak ik vrijwel altijd in de airfryer klaar.
Voorgekookte aardappeltjes (zo'n zakje uit de koeling of diepvries) ook.
Groenten ben ik in de meeste gevallen niet zo'n fan van, maar ik ben ook geen fan van groenten uit de oven. Pas had ik aubergine-reepjes gedaan om te dippen en dat was best wel lekker, veel lekkerder dan verwacht.
In de tijd dat ik met een pistolet ontbeet, was het niet ongebruikelijk dat de airfryer 4-5x per dag aan stond (eieren, pistolet, lunch ev. ook pistolet, aardappelen, vlees).