Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
axel_1997 schreef:Marmer. Dat is nog wel een tip voor als m'n siliconenmat versleten is. Of als ik me weer eens niet in kan houden.
Lusten je huisgenoten dan geen zuurdesembrood? Meer voor jou toch?
Het ene desem schijnt overigens het andere niet te zijn. ik heb een nauwelijks zure desemcultuur gekregen en je schijnt daar wat in bij te kunnen sturen.
Ik begin daar nu mee te experimenteren. Iets droger (dikte van pap) voor meer zuur iets vochtiger (dikte van yoghurt) voor meer gist heb ik gelezen.
axel_1997 schreef:Weer een nieuwe versie.
En het is mijn mooiste en lekkerste brood tot nu toe.
Bakken in een pan was inderdaad de truc.
Veel smaak, dunne korst, voldoende bite en lekker mals.
Nu nog wat meer lucht er in.
[ [url=m/jOcGMU.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/SHRknL.jpg]Afbeelding[/url] ]
Kan het zijn dat ik bij de stretch & fold te ruw met m'n deeg ben en alle lucht er uit knijp?
Want het deeg blijft best aan de kom plakken.
Of hoort het deeg genoeg te hebben aan de laatste rijs van 2,5 uur?
Of moet ik een fietspompje gebruiken.