Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Mjetterd schreef:Een tijdje geleden heb ik een ijsmachine gekregen en braaf volg ik de recepten die in het boekje staan. Nu is het zo dat alle recepten voor roomijs rauw ei bevatten. Niet ideaal want ik heb jonge kinderen en er wordt afgeraden om jonge kinderen rauw ei te geven.
Citaat:De aanwezigheid van eieren betekent ook een langere bereidingstijd voor het roomijs recept. In tegenstelling tot ijs zonder ei, moet je het ijsmengsel in een steelpan opwarmen en daarna in de koelkast laten afkoelen. Pas dan kun je het mengsel in de ijsmachine gieten.
Brainless schreef:Mjetterd schreef:Een tijdje geleden heb ik een ijsmachine gekregen en braaf volg ik de recepten die in het boekje staan. Nu is het zo dat alle recepten voor roomijs rauw ei bevatten. Niet ideaal want ik heb jonge kinderen en er wordt afgeraden om jonge kinderen rauw ei te geven.
Als het goed is word de ei met melk eerst opgewarmd tot 80 graden waardoor het ei niet meer rauw is.
Mjetterd schreef:Nee, gaat er gewoon echt rauw in. Zo staat het in het boekje in ieder geval en zo doe ik het dus al die tijd al
santie schreef:Gaan de bacteriën niet dood door de koude temperatuur? Anders zou roomijs voor veel mensen gevaarlijk kunnen zijn en ik kan mij niet voorstellen dat het dan gewoon overal verkocht mag worden.
Myrsky schreef:In ijs zit regelmatig ei inderdaad, ook bij ijszaken. Niet ideaal als je geen ei mag hebben, dan is het echt navragen welk ijs wel kan.
Als je het zelf wil maken: je kan het ei ook vervangen door een ei-vervanger. Ik weet zo even niet meer welke wij de vorige gebruikt hebben, maar dat moet te googlelen zijn.
germie schreef:Baloedebeer schreef:Je moet het toch toch 80-82 graden verwarmen voor roomijs? Ken echt geen recept waar ze rauw de ijsmachine ingaat..
Voor zover ik mij herinner toen mijn ouders vroeger een ijsmachine hadden ging er gewoon rauw eiwit in hoor. Niks verwarmen. En he, ik leef ook nog steeds.