Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 74 van de 95 [ 2360 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 95  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

Je eigen brood bakken.

 
Profiel   

Zien er smakelijk uit!
Ik moet er ook weer eens tijd voor maken.
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-04-23 11:40 



 
Profiel   

[ img ]

Ik heb het zuurdesem weer eens tevoorschijn gehaald.
Niet mijn beste creatie, maar wel lekker.
Ik had de pan iets langer moeten voorverwarmen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-05-23 15:08 



 
Profiel   

Ziet er imo prima uit. Zal goed smaken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-05-23 15:28 



 
Profiel   

Mooie luchtbelverhalen heb je erin!

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-05-23 15:37 



 
Profiel   

Twee broden gebakken. 1 mislukt een gelukt. Het mislukte wist ik gelijk. Teveel water er per ongeluk gedaan. Dus een grote slappe ellende. Het 2de brood was ik echt wel wakker en ging goed.
Ik heb het zonet afgebakken. Dus lekker vers broodje zodadelijk. Die ander gooi ik waarschijnlijk weg }> |(

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-06-23 06:11 



 
Profiel   

Geen foto van je misbaksel? ;)

Ik ben nog op zoek naar een nieuw recept. Voor variatie en afwisseling :)
Dus, heeft iemand nog een niet te spannend recept voor een (half)volkorenbrood? Mag ook deels met spelt. Geen desem, die moet ik nog starten als ik daar ooit nog eens tijd voor heb. In de winter denk ik.

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-06-23 07:14 



 
Profiel   

Hier foto van misbaksel. Die zat nog in de oven in het cakeblik, want de helft liep weg , zooitje, te soepel. Ik heb dus alles in het cakeblik gemikt. Het smaakt gelukkig wel.
[ img ]

Judith hier lekker broodrecept en simpel

500 gr meel naar voorkeur
300 ml melk of water
8 gr zout
Eventueel 60 gr margarine of iets van olie (doe ik zelf alleen als het een luxe brood moet worden).
20 gr gist ( koop ik hier bij de bakker of carrefour)
In lauwwarm water / melk gist oplossen tot het schuimt
Rijzen tot het verdubbelt
Dan plat lucht uitdrukken
Dan met naad naar onder nakijken in bakblik tot 2cm erboven
Oven dan voorverwarmen 220 graden 15 minuten
Dan bakblik net iets onder midden in oven plaatsen
Na 15 minuten rooster boven het midden plaatsen met aluminium folie ongeveer 30 minuten nabakken.

Smakelijk eten. Dit basisrecept heb ik gebruikt voor luxe kerstbrood, volkorenbrood, met melk, water etc. Ik gebruik beetje amandelmelk, die wat zoetig is om gist te laten schuimen. Werkt perfect. Kun je ook met wat gezoete melk doen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-06-23 07:31 



 
Profiel   

Gist oplossen tot het schuimt, roer je dat of laat je het gewoon staan? Schuimt het ook met water of alleen met melk?
En ik naam aan dat je vers gist bedoelt, wat je in de koeling vindt?

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-06-23 08:43 



 
Profiel   

Oh wat een heerlijke recepten allemaal. Ik stip even.
Dan kan ik van het weekend weer eens brood bakken....

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-06-23 09:10 



 
Profiel   

Ziet er lekker uit Pien!

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-06-23 09:13 



 
Profiel   

JudithO schreef
Gist oplossen tot het schuimt, roer je dat of laat je het gewoon staan? Schuimt het ook met water of alleen met melk?
En ik naam aan dat je vers gist bedoelt, wat je in de koeling vindt?


Ik maak voor het gist de amandelmelk lauw en roer met schone vinger het gist erdoor. Dit, omdat ik voel wanneer het lauw is en het vuur gelijk uit kan zetten. Zelfs bij een waterbrood gebruik ik amandelmelk (vroeger koemelk) want is wat zoeter.
Ik laat het vervolgens staan en het begint vanzelf te schuimen. Ik gebruik verse gist vd bakker cq uit de koeling (bakker is goedkoopste). Als het goed schuimt dan pas gooi ik het door het meel waar al zout doorheen is geroerd.
Omdat je het gist zo min mogelijk met het zout in aanraking wil laten komen roer ik dat al goed door het meel heen. Dan in het kuiltje de schuimgist en het water er om heen en van buiten naar binnen begin ik te kneden.

Dank je Axel.

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-06-23 11:33 



 
Profiel   

Bedankt Pien!

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-06-23 11:36 



 
Profiel   

Ik heb zojuist ook een Brood gebakken. Laatst al een keertje glutenvrije broodjes zonder gist, toen glutenvrij brood zonder gist en daarna wilde ik met gist proberen, maar dat ging helemaal verkeerd. Het was heel hard van buiten en niet gaar van binnen, helaas. Het was ook niet van rijzen.
Nu was het speltmeel in de winkel bijna aan datum en dus goedkoper. Ik heb daarom een speltbrood met gist gemaakt. Erg lekker! Het is me alleen nog niet 'fluffy' genoeg. Er zitten weinig gaatjes/bubbels in het brood. Iemand een idee hoe dat kan?
[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-06-23 14:14 



 
Profiel   

Spelt is vrij gevoelig voor kneden, liever iets minder kneden dan teveel!

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-06-23 18:01 



 
Profiel   

Oh :') mijn vorige brood ging waarschijnlijk juist grotendeels verkeerd door te weinig kneden, dus ik had nu extra lang gekneed :') volgende keer proberen met maar eventjes kneden dus.

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-06-23 19:50 



 
Profiel   

Je brood ziet er goed uit. Bij de bakker wordt broodverbeteraar gebruikt. Dat wil je niet. Dus ons brood zal nooit "een trampoline" zijn.

Gaatjes in het brood en zeker gaten kan een teken zijn van juist teveel rijzen. Dat wil je ook niet.

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-06-23 22:33 



 
Profiel   

[ img ]
[ img ]

Weer een desem gebakken. Heel tevreden met het resultaat.

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-06-23 07:15 



 
Profiel   

pien_2010 schreef
Je brood ziet er goed uit. Bij de bakker wordt broodverbeteraar gebruikt. Dat wil je niet. Dus ons brood zal nooit "een trampoline" zijn.

Gaatjes in het brood en zeker gaten kan een teken zijn van juist teveel rijzen. Dat wil je ook niet.

Nah dat valt wel mee hoor. Mijn broden (met gist) zijn net zo hoog/fluffy als van de supermarkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-06-23 07:35 



 
Profiel   

Kiwipitje schreef
[ [url=m/kdLIXr.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/sEj9iC.jpg]Afbeelding[/url] ]

Weer een desem gebakken. Heel tevreden met het resultaat.


Mooi. Heb je een recept?

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-06-23 18:23 



 
Profiel   

pien_2010 schreef
Kiwipitje schreef
[ [url=m/kdLIXr.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/sEj9iC.jpg]Afbeelding[/url] ]

Weer een desem gebakken. Heel tevreden met het resultaat.


Mooi. Heb je een recept?


En hoe maak jij je Starter? En voeding?

Ziet er prachtig uit het brood

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-06-23 15:08 



 
Profiel   

Die starter heb ik 2 jaar geleden gehad van iemand in Frankrijk waar ik mijn bio volkoren meel van koop. Vorig jaar was de starter van haar naar de gallemiezen en toen kreeg ze van mij 100 gram. Dus geen flauw idee hoe die tot stand kwam. Zelf doe ik er regelmatig bronwater bij uit de ijskast en volkoren meel en zet het dan weer terug.

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-06-23 15:56 



 
Profiel   

pien_2010 schreef
Kiwipitje schreef
[ [url=m/kdLIXr.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/sEj9iC.jpg]Afbeelding[/url] ]

Weer een desem gebakken. Heel tevreden met het resultaat.

Mooi. Heb je een recept?
Recept is het backwards bread van @marygracebread op Instagram.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-23 06:29 



 
Profiel   

Eindelijk een brood gebakken dat ook echt op het plaatje bij het recept lijkt! :D

Het recept
[ img ]

Mijn versie
[ img ]

[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-07-23 10:00 



 
Profiel   

Mooi brood zeg!

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-07-23 10:30 



 
Profiel   

Goed gedaan!
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-07-23 12:00 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 74 van de 95 [ 2360 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 95  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen