Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73 |
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp | |
Pagina 74 van de 95 [ 2360 berichten ]
Ga naar pagina Vorige 1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 95 Volgende |
|
Plaats een nieuw onderwerp |
Je eigen brood bakken. |
---|
axel_1997 | |
Zien er smakelijk uit!
Ik moet er ook weer eens tijd voor maken. |
Laatste bericht |
Geplaatst: 23-04-23 11:40 |
axel_1997 | |
Ik heb het zuurdesem weer eens tevoorschijn gehaald. Niet mijn beste creatie, maar wel lekker. Ik had de pan iets langer moeten voorverwarmen. |
Geplaatst: 25-05-23 15:08 |
pien_2010 | |
Ziet er imo prima uit. Zal goed smaken.
|
Geplaatst: 25-05-23 15:28 |
Kiwipitje | |
Mooie luchtbelverhalen heb je erin!
|
Geplaatst: 25-05-23 15:37 |
pien_2010 | |
Twee broden gebakken. 1 mislukt een gelukt. Het mislukte wist ik gelijk. Teveel water er per ongeluk gedaan. Dus een grote slappe ellende. Het 2de brood was ik echt wel wakker en ging goed.
Ik heb het zonet afgebakken. Dus lekker vers broodje zodadelijk. Die ander gooi ik waarschijnlijk weg |
Geplaatst: 01-06-23 06:11 |
JudithO | |
Geen foto van je misbaksel?
Ik ben nog op zoek naar een nieuw recept. Voor variatie en afwisseling Dus, heeft iemand nog een niet te spannend recept voor een (half)volkorenbrood? Mag ook deels met spelt. Geen desem, die moet ik nog starten als ik daar ooit nog eens tijd voor heb. In de winter denk ik. |
Geplaatst: 01-06-23 07:14 |
pien_2010 | |
Hier foto van misbaksel. Die zat nog in de oven in het cakeblik, want de helft liep weg , zooitje, te soepel. Ik heb dus alles in het cakeblik gemikt. Het smaakt gelukkig wel.
Judith hier lekker broodrecept en simpel 500 gr meel naar voorkeur 300 ml melk of water 8 gr zout Eventueel 60 gr margarine of iets van olie (doe ik zelf alleen als het een luxe brood moet worden). 20 gr gist ( koop ik hier bij de bakker of carrefour) In lauwwarm water / melk gist oplossen tot het schuimt Rijzen tot het verdubbelt Dan plat lucht uitdrukken Dan met naad naar onder nakijken in bakblik tot 2cm erboven Oven dan voorverwarmen 220 graden 15 minuten Dan bakblik net iets onder midden in oven plaatsen Na 15 minuten rooster boven het midden plaatsen met aluminium folie ongeveer 30 minuten nabakken. Smakelijk eten. Dit basisrecept heb ik gebruikt voor luxe kerstbrood, volkorenbrood, met melk, water etc. Ik gebruik beetje amandelmelk, die wat zoetig is om gist te laten schuimen. Werkt perfect. Kun je ook met wat gezoete melk doen. |
Geplaatst: 01-06-23 07:31 |
JudithO | |
Gist oplossen tot het schuimt, roer je dat of laat je het gewoon staan? Schuimt het ook met water of alleen met melk?
En ik naam aan dat je vers gist bedoelt, wat je in de koeling vindt? |
Geplaatst: 01-06-23 08:43 |
Jokonootje | |
Oh wat een heerlijke recepten allemaal. Ik stip even.
Dan kan ik van het weekend weer eens brood bakken.... |
Geplaatst: 01-06-23 09:10 |
axel_1997 | |
Ziet er lekker uit Pien!
|
Geplaatst: 01-06-23 09:13 |
pien_2010 | |
JudithO schreef Gist oplossen tot het schuimt, roer je dat of laat je het gewoon staan? Schuimt het ook met water of alleen met melk? En ik naam aan dat je vers gist bedoelt, wat je in de koeling vindt? Ik maak voor het gist de amandelmelk lauw en roer met schone vinger het gist erdoor. Dit, omdat ik voel wanneer het lauw is en het vuur gelijk uit kan zetten. Zelfs bij een waterbrood gebruik ik amandelmelk (vroeger koemelk) want is wat zoeter. Ik laat het vervolgens staan en het begint vanzelf te schuimen. Ik gebruik verse gist vd bakker cq uit de koeling (bakker is goedkoopste). Als het goed schuimt dan pas gooi ik het door het meel waar al zout doorheen is geroerd. Omdat je het gist zo min mogelijk met het zout in aanraking wil laten komen roer ik dat al goed door het meel heen. Dan in het kuiltje de schuimgist en het water er om heen en van buiten naar binnen begin ik te kneden. Dank je Axel. |
Geplaatst: 01-06-23 11:33 |
JudithO | |
Bedankt Pien!
|
Geplaatst: 01-06-23 11:36 |
Annetje | |
Ik heb zojuist ook een Brood gebakken. Laatst al een keertje glutenvrije broodjes zonder gist, toen glutenvrij brood zonder gist en daarna wilde ik met gist proberen, maar dat ging helemaal verkeerd. Het was heel hard van buiten en niet gaar van binnen, helaas. Het was ook niet van rijzen.
Nu was het speltmeel in de winkel bijna aan datum en dus goedkoper. Ik heb daarom een speltbrood met gist gemaakt. Erg lekker! Het is me alleen nog niet 'fluffy' genoeg. Er zitten weinig gaatjes/bubbels in het brood. Iemand een idee hoe dat kan? |
Geplaatst: 06-06-23 14:14 |
Juangi | |
Spelt is vrij gevoelig voor kneden, liever iets minder kneden dan teveel!
|
Geplaatst: 06-06-23 18:01 |
Annetje | |
Oh mijn vorige brood ging waarschijnlijk juist grotendeels verkeerd door te weinig kneden, dus ik had nu extra lang gekneed volgende keer proberen met maar eventjes kneden dus.
|
Geplaatst: 06-06-23 19:50 |
pien_2010 | |
Je brood ziet er goed uit. Bij de bakker wordt broodverbeteraar gebruikt. Dat wil je niet. Dus ons brood zal nooit "een trampoline" zijn.
Gaatjes in het brood en zeker gaten kan een teken zijn van juist teveel rijzen. Dat wil je ook niet. |
Geplaatst: 06-06-23 22:33 |
Kiwipitje | |
Weer een desem gebakken. Heel tevreden met het resultaat. |
Geplaatst: 07-06-23 07:15 |
lenaa_tje | |
pien_2010 schreef Je brood ziet er goed uit. Bij de bakker wordt broodverbeteraar gebruikt. Dat wil je niet. Dus ons brood zal nooit "een trampoline" zijn. Gaatjes in het brood en zeker gaten kan een teken zijn van juist teveel rijzen. Dat wil je ook niet. Nah dat valt wel mee hoor. Mijn broden (met gist) zijn net zo hoog/fluffy als van de supermarkt |
Geplaatst: 07-06-23 07:35 |
pien_2010 | |
Kiwipitje schreef [ [url=m/kdLIXr.jpg]Afbeelding[/url] ] [ [url=m/sEj9iC.jpg]Afbeelding[/url] ] Weer een desem gebakken. Heel tevreden met het resultaat. Mooi. Heb je een recept? |
Geplaatst: 07-06-23 18:23 |
lovelucydan | |
pien_2010 schreef Kiwipitje schreef [ [url=m/kdLIXr.jpg]Afbeelding[/url] ] [ [url=m/sEj9iC.jpg]Afbeelding[/url] ] Weer een desem gebakken. Heel tevreden met het resultaat. Mooi. Heb je een recept? En hoe maak jij je Starter? En voeding? Ziet er prachtig uit het brood |
Geplaatst: 10-06-23 15:08 |
pien_2010 | |
Die starter heb ik 2 jaar geleden gehad van iemand in Frankrijk waar ik mijn bio volkoren meel van koop. Vorig jaar was de starter van haar naar de gallemiezen en toen kreeg ze van mij 100 gram. Dus geen flauw idee hoe die tot stand kwam. Zelf doe ik er regelmatig bronwater bij uit de ijskast en volkoren meel en zet het dan weer terug.
|
Geplaatst: 10-06-23 15:56 |
Kiwipitje | |
pien_2010 schreef Kiwipitje schreef [ [url=m/kdLIXr.jpg]Afbeelding[/url] ] [ [url=m/sEj9iC.jpg]Afbeelding[/url] ] Weer een desem gebakken. Heel tevreden met het resultaat. Mooi. Heb je een recept? |
Geplaatst: 11-06-23 06:29 |
axel_1997 | |
Eindelijk een brood gebakken dat ook echt op het plaatje bij het recept lijkt!
Het recept Mijn versie |
Geplaatst: 06-07-23 10:00 |
Kiwipitje | |
Mooi brood zeg!
|
Geplaatst: 06-07-23 10:30 |
pien_2010 | |
Goed gedaan!
|
Omhoog |
Geplaatst: 06-07-23 12:00 |
Plaats een nieuw onderwerp | Plaats een reactie |
Pagina 74 van de 95 [ 2360 berichten ]
Ga naar pagina Vorige 1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 95 Volgende |
|
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp |
Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Inloggen |