Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight |
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp | |
Pagina 4 van de 17 [ 415 berichten ]
Ga naar pagina Vorige 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17 Volgende |
|
Plaats een nieuw onderwerp |
Ninja Creami |
---|
fjordjes | |
Ik las in eerste instantie Nicol Cremers
|
Laatste bericht |
Geplaatst: 07-06-23 23:01 |
Nientsje | |
@karuna, ik ben benieuwd naar je dan aanwinst. Ook jij bent van harte welkom om je creaties te delen. hopelijk ga je er veel plezier mee hebben!
Ninja Creampie Hoe kom je nu weer op Nicol Cremers ik ga stuk en mijn vriend maar vragen waarom ik ineens zo moet lachen |
Geplaatst: 07-06-23 23:33 |
karuna | |
Ik kan pas volgende week naar de winkel
Mijn ijsrecepten zullen voor veel denk ik niet zo top zijn. Beperkte ingrediënten mogelijk ivm flinke allergien. Geen melk, geen soja best wat fruit mag ik niet hebben. Ik ga experimenteren op basis van havermelk, rijst melk of kokosroom. En niet oranje fruit. En ik wil eens tomaten sorbetijs proberen en kaneelijs of zo |
Geplaatst: 07-06-23 23:58 |
Nientsje | |
Dat is wel lastig dat je veel niet mag. Ik vond daarom de Ninja Creami ook wel ideaal. Mijn moeder is ook voor heel veel dingen allergisch en lactoseintolerant. Dus die kan nooit een ijsje mee eten (natuurlijk haal ik wel eens speciaal, maar ze wil mij geen geld kosten blabka) dus nu, als mijn ouders komen eten, kan ik voor iedereen een ijsje maken
Kaneelijs klinkt wel heel lekker! |
Geplaatst: 08-06-23 05:15 |
karuna | |
Kijk eens wat er al braaf rondjes aan het draaien is wat bleek iemand die ik ken had deze in een opwelling gekocht, en dacht thuis nee dat wordt het niet (iets met gebrek aan ruimte denk ik, geen idee) en sinds die tijd stond deze dus ongebruikt in de fietsschuur in doos niet eens uitgepakt. Het iets grotere model dan ik in gedachte had. Vanmorgen heel vroeg opgehaald, Netjes haar de aanschafprijs betaald. Laten rusten zoals moest
En nu draait er een mix van choco havermelk, scheutje olijfolie voor het vet, wat kokosroom en raw cacaonibs, en hij komt al netjes omhoog nog een half uur geduld hebben en dan kan ik een hapje ijs proeven. |
Geplaatst: 08-06-23 09:25 |
Nientsje | |
Wat een mazzellaar!!
Ik ben heel benieuwd naar het resultaat |
Geplaatst: 08-06-23 09:56 |
karuna | |
Voor nu net niet helemaal ok. Iets te koud geworden lijkt het (te lang gedraaid denk ik) en wat ijskristallerig. Ik heb er wat extra kokosroom ingedaan en nu nog even extra nakoelen zonder draaien. Het zal even spelen zijn hoeveel suiker/honing er extra inmoet. Normaal maak ik de chocomelk zelf met havermelk maar dit pak had ik nog liggen en is wat dunner/wateriger dan zelf maken. Daar kan het aan liggen. Maar bevriezen doet het zeker
|
Geplaatst: 08-06-23 09:59 |
Nientsje | |
Ja het is in het begin altijd even zoeken natuurlijk komt vanzelf
|
Geplaatst: 08-06-23 10:12 |
karuna | |
|
Geplaatst: 08-06-23 10:20 |
secricible | |
als de smaak maar goed is! Dat is het belangrijkste.
|
Geplaatst: 08-06-23 11:00 |
Nientsje | |
Doet me een beetje denken aan cookie dough
|
Geplaatst: 08-06-23 11:19 |
karuna | |
Zo smaakte het niet. Te ijskristallerig. En daardoor was de smaak mij te vlak en meer sorbet achtig maar op zich niet verkeerd. Volgende poging volgende week nieuwe kansen
Ik vermoed dat je ivm de kou een sterkere smaak moet maken en dat door het gebrek aan room het vermoed ik meer sorbet achtig zal zijn dan romig. Ik wil ook als basis eens zien wat de haver barrista geeft of rijstroom. |
Geplaatst: 08-06-23 11:23 |
Nientsje | |
Wat jammer!
Maar het is inderdaad wel echt ontdekken wat werkt Maar dat is wel het leuke; vanalles uittesten en proberen Ik heb net het laatste beetje kokosyoghurt met ananas gegeten als ontbijt. Ik ben benieuwd hoe dat proeft als ijs |
Geplaatst: 08-06-23 11:28 |
Binoche | |
Nientsje schreef Wat jammer! Maar het is inderdaad wel echt ontdekken wat werkt Maar dat is wel het leuke; vanalles uittesten en proberen Ik heb net het laatste beetje kokosyoghurt met ananas gegeten als ontbijt. Ik ben benieuwd hoe dat proeft als ijs Hopelijk een beetje zoals pina colada . |
Geplaatst: 08-06-23 21:04 |
janderegelaa | |
Misschien stomme vraag maar is dit niet veel handiger:
https://www.lidl.nl/p/silvercrest-ijsma ... gLAEfD_BwE Goedkoper en met eigen vrieselement dus je hebt in 1,5 uur ijs ipv 24 uur. |
Geplaatst: 08-06-23 21:44 |
Nientsje | |
Voor de een wel voor de ander niet
Ik heb nu gewoon standaard wat in de vriezer staan. Als ik dan zin heb in ijs, kan ik dat binnen enkele minuten al eten. Ik heb zelf de tijd niet om anderhalf uur te plannen om ijs te maken Dus voor zo'n machine zal ik persoonlijk niet snel kiezen |
Geplaatst: 08-06-23 21:45 |
san4nie | |
Ik snap het nog steeds niet. Je stopt ingrediënten in een bak in de vriezer. Het komt er bevroren uit. En dan? Waarom dit ding? Wat doet ie? Waarom?
|
Geplaatst: 08-06-23 21:53 |
Nientsje | |
Het is gewoon gemakkelijk, je stopt wat je maar wilt in een containertje. Doet dat in de vriezer. En dan kan je ijs maken wanneer je er zin in hebt. Gewoon omdat het kan
|
Geplaatst: 08-06-23 22:04 |
secricible | |
san4nie schreef Ik snap het nog steeds niet. Je stopt ingrediënten in een bak in de vriezer. Het komt er bevroren uit. En dan? Waarom dit ding? Wat doet ie? Waarom? Het is een soort ultra keukenmachine die het blok ijs schaaft en snijdt waardoor de ijskristallen zo klein worden dat je schepijs krijgt. janderegelaa schreef Misschien stomme vraag maar is dit niet veel handiger: https://www.lidl.nl/p/silvercrest-ijsma ... gLAEfD_BwE Goedkoper en met eigen vrieselement dus je hebt in 1,5 uur ijs ipv 24 uur. Wat nientsje zegt. Daarnaast heb ik het idee als ik de recepten zie van nientsje dat je met een reguliere ijsmachine veel nauwer moet kijken naar je recepten. Zie ook voorbeeld van Karuna. Met een zelfvriezende machine krijg je geen denderend resultaat als je gewoon een pak chocolademelk in de bak stopt. |
Geplaatst: 08-06-23 22:15 |
san4nie | |
secricible schreef san4nie schreef Ik snap het nog steeds niet. Je stopt ingrediënten in een bak in de vriezer. Het komt er bevroren uit. En dan? Waarom dit ding? Wat doet ie? Waarom? Het is een soort ultra keukenmachine die het blok ijs schaaft en snijdt waardoor de ijskristallen zo klein worden dat je schepijs krijgt. Ja, dank. Hier heb ik iets aan. Nu snap ik het. Nientsje schreef Het is gewoon gemakkelijk, je stopt wat je maar wilt in een containertje. Doet dat in de vriezer. En dan kan je ijs maken wanneer je er zin in hebt. Gewoon omdat het kan Het leek mij makkelijker om dan het ijs rechtstreeks uit de vriezer te eten. (En goedkoper.) Maar blijkbaar is een blok ijs niet meteen schepijs. En maakt deze machine van 1 dik blok ijs, schepijs. |
Geplaatst: 08-06-23 22:26 |
Nientsje | |
@san4nie, klopt. Maar je kan naast schepijs ook sorbet, gelato, smoothie of milkshake maken de gekozen stand bepaald zegmaar de structuur van het eindresultaat
|
Geplaatst: 08-06-23 22:27 |
secricible | |
Nee als je chocolademelk of ijsbeslag oid invriest heb je gewoon een ijsblok. Het bestaat dan uit grote ijskristallen
Ijsbeslag kun je tot schepijs krijgen door het al roerend te bevriezen zodat er lucht onder komt en je de grote ijskristallen steeds klein houdt. Met dit apparaat breek je de grote ijskristallen tot kleine kristallen waardoor het schepbaar wordt |
Geplaatst: 08-06-23 22:29 |
Urbanus | |
En je er doorheen kunt varen met een bootje.
|
Geplaatst: 08-06-23 22:30 |
san4nie | |
secricible schreef Nee als je chocolademelk of ijsbeslag oid invriest heb je gewoon een ijsblok. Het bestaat dan uit grote ijskristallen Ijsbeslag kun je tot schepijs krijgen door het al roerend te bevriezen zodat er lucht onder komt en je de grote ijskristallen steeds klein houdt. Met dit apparaat breek je de grote ijskristallen tot kleine kristallen waardoor het scheepvaart wordt Ik snap hem, een soort van Titanic dus. Maar, dank! Interessant. Veel te interessant om hier ook maar iets over te zeggen thuis. |
Geplaatst: 08-06-23 22:34 |
secricible | |
Schepbaar dus lekker bezig
|
Omhoog |
Geplaatst: 08-06-23 22:36 |
Plaats een nieuw onderwerp | Plaats een reactie |
Pagina 4 van de 17 [ 415 berichten ]
Ga naar pagina Vorige 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17 Volgende |
|
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp |
Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Inloggen |