Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95
Tallie1979 schreef:Ik heb momenteel een tomaten verslaving Van die lekkere zoete tomaatjes. Doe ze regelmatig in de oven en snoep ze dan zo op, maar er is vast wel wat creatievers mee te bedenken.
Ik hou niet van pasta, heeft iemand een idee wat ik met de tomaatjes kan doen? Ben een beetje toos inspiratieloos
Ir111 schreef:Tallie1979 schreef:Ik heb momenteel een tomaten verslaving Van die lekkere zoete tomaatjes. Doe ze regelmatig in de oven en snoep ze dan zo op, maar er is vast wel wat creatievers mee te bedenken.
Ik hou niet van pasta, heeft iemand een idee wat ik met de tomaatjes kan doen? Ben een beetje toos inspiratieloos
Ik eet vanavond dit tomatenrecept: https://www.francescakookt.nl/rijst-uit ... it-simpel/
Voor het eerst dus kan nog niet zeggen hoe het was maar het klinkt heerlijk.
Daarnaast maak ik vaak een soort eigen gemaakte tomaten prut, ui, knoflook, courgette, aubergine en flink tomaten erbij. Op smaak brengen met oregano. Lekker met rijst of turks brood.
Tallie1979 schreef:Ik heb momenteel een tomaten verslaving Van die lekkere zoete tomaatjes. Doe ze regelmatig in de oven en snoep ze dan zo op, maar er is vast wel wat creatievers mee te bedenken.
Ik hou niet van pasta, heeft iemand een idee wat ik met de tomaatjes kan doen? Ben een beetje toos inspiratieloos
xPabloBokt schreef:Ik heb er pas een keer een recept van gekookt, maar mijn moeder had het constant over zijn recepten. Ik had zijn bulgur met paddestoelen gemaakt. Zelden zo'n smaakexplosie in mijn mond gehad, heerlijk
Ir111 schreef:Ik eet vanavond dit tomatenrecept: https://www.francescakookt.nl/rijst-uit ... it-simpel/
Voor het eerst dus kan nog niet zeggen hoe het was maar het klinkt heerlijk.
Ir111 schreef:Ir111 schreef:Ik eet vanavond dit tomatenrecept: https://www.francescakookt.nl/rijst-uit ... it-simpel/
Voor het eerst dus kan nog niet zeggen hoe het was maar het klinkt heerlijk.
Absoluut een hit, dit gaan we zeker vaker eten! Zorg dat je er flink veel tijm in doet, als je geen koriander lust zou ik die door platte peterselie vervangen.
axel_1997 schreef:ik heb ook nog dit recept.
Geitenkaassalade met vijgenbrood
4 personen
Bereiding: 25 minuten,
Ingrediënten:
[*]100 g biologisch ontbijtspek (optioneel)
[*]300 g zachte geitenkaas (in vier gelijke stukken)
[*]400 g vijgenbrood
[*]1 krop tricolor kluitsla
[*]500 g tomaten
[*]80 g notenmix pistachenoten, pecannoten en walnoten
[*]6 eetlepels olijfolie
[*]2 eetlepels balsamico azijn
[*]1 eetlepel honing
Bereiden:
snij en was de sla.
was en snij de tomaten in partjes.
snij het vijgenbrood in stukjes
verdeel de sla, tomaten, vijgenbrood en notenmix over de borden.
maak een vinaigrette door de honing, azijn en olijfolie te mengen.
omwikkel de kaas eventueel met het spek, en bak de kaas in een koekenpan tot die zacht is, en iets bruin aan de randjes.
leg op elk bord een stuk kaas en schep wat vinaigrette over de salade.