Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95
Celebi schreef:Helaas tot de conclusie gekomen dat ik de machine nooit meer ga gebruiken.
Heb er 1x ijs van gegeten en wilde net mijn tweede pint eten maar ik bedacht me opeens dat die metalen staaf die de messen naar beneden duwt helemaal niet gewassen kan worden. Wat zoeken levert me op dat deze 'zelfreinigend' zou zijn maar daar geloof ik dus geen bal van. Alles wat in aanraking komt met het ijs laat neem ik aan bacteriën achter, ookal 'schraapt' een rubbertje alles eraf. Ik vind het maar een vreselijk vies idee, zeker na die aflevering op tv over de binnenkant van staafmixers.. Ik kan er dus echt niet bij hoe dit ontworpen is.
Kan wel janken. Heb maandenlang gewacht op dit verjaardagscadeau.. Had me zo verheugd op al die ijsjes. Heb ook hartstikke lang in de keuken gestaan om deze pint te maken en nu durf ik dat ding niet eens te eten.
Aan de ene kant denk ik, ik moet me niet aanstellen, maar aan de andere kant word ik altijd heel snel ziek van alles dus ik ben echt veel te huiverig om dit nog te gaan gebruiken. Is nog een duur apparaat ook.
Celebi schreef:Hier wordt het ook niet genoemd. Die metalen pin die de messen naar beneden duwen gaat weer omhoog het apparaat in na het spinnen. Je kunt dat niet schoonmaken terwijl het wel in contact komt met het ijs. Het schijnt self cleaning te zijn door een rubber randje dat het ijs eraf schraapt maar dat het schoon eruit ziet betekend niet dat alle bacteriën ook opeens weg zijn. Plus het uiteinde alleen even afnemen met een doekje? Daar blijven dan ook resten van melk, slagroom, yoghurt en andere flink bederfbare dingen achter. Alles wat in aanraking komt met het eten moet of met de hand afgewassen kunnen worden of in de vaatwasser gemikt kunnen worden en zodra het vast zit aan de machine en dus hooguit een doekje erlangs gaat is dat gewoon niet hygiënisch. Laat staan die metalen pin binnen in de machine. En ik las ook al dat de kieren in de deksel enorm veel resten en gore troep konden gaan bevatten na een paar ijsjes maken. Ik snap werkelijk niet hoe dit zo gemaakt kan worden. Als je er ook op zoekt naar het schoonmaken van het apparaat en de hygiëne ervan lees je ronduit slechte verhalen.
Iemand zei online dat ze een Creami die stuk ging uit elkaar gehaald hebben en dat er allemaal schimmel aan de binnenkant zat waar dus die metalen pin zit. Lekker als dat vervolgens weer je ijsje in gaat.