Zuid afrikaanse melktert!

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Marleen_

Berichten: 3576
Geregistreerd: 06-04-03
Woonplaats: Krimpen aan den IJssel

Zuid afrikaanse melktert!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-05-03 19:18

In zuid - afrika heb ik dit gegeten, echt super lekker, maar wel machtig!
Eet smakelijk!

MELKTERT (MELKTAART)

7 dl melk

kaneelstokje

15 g maïzena (2 eetlepels)

40 g suiker (3 eetlepels)

½ theelepel zout

30 g boter (2 eetlepels)

3 eieren

bladerdeeg

kaneel vermengd met suiker

Verwarm de melk en het kaneelstokje au bain marie. Meng maïzena, suiker en zout en roer er wat melk door. Breng het geheel over in de bain marie pan en roer tot het mengsel dik wordt. Laat het in de afgesloten pan nog 15 minuten gaan. Neem de pan van het vuur en roer er de boter door. Laat afkoelen, neem het kaneelstokje uit de pan en roer er de geklopte eieren door. Bekleed een springvorm met het bladerdeeg, dun uitgerold en vul de vorm met het mengsel. Bak de taart in een warme oven (200 ºC) gedurende 20 minuten. Neem de temperatuur dan terug tot 180 ºC voor de laatste 10 minuten. Strooi er voor het opdienen nog wat kaneelsuiker overheen.

Het lekkerste is om de taart warm (of lauw warm) te serveren!

Voor 1 taart.

bereidingstijd : 20 minuten, kooktijd : 45 minuten

land : Zuid-Afrika

gerechtsoort : gebak