Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
[***] schreef:Ik heb nu al menig appeltaart gebakken met allerlei "extra"ingredienten. Allemaal super lekker, maar niet helemaal zoals ik hem zoek.
Ik zoek naar de gouden tip om een natte appeltaart te maken.
Meestal als je een normale appeltaart bakt en die snijd je, dan vallen stukjes appel er een beetje uit. Maar ik zoek nog de perfecte bindmiddel om alles lekker bij elkaar te houden en smeuig te laten zijn.
Dit heb ik allemaal al geprobeerd
Maïzena
Gele room
Gelatine
Bakingsoda
Kookpudding
Maar met niets lijkt het lekker stevig te blijven aan de binnenkant.
Iemand dé tip toevallig?
Jors schreef:[***] schreef:Ik heb nu al menig appeltaart gebakken met allerlei "extra"ingredienten. Allemaal super lekker, maar niet helemaal zoals ik hem zoek.
Ik zoek naar de gouden tip om een natte appeltaart te maken.
Meestal als je een normale appeltaart bakt en die snijd je, dan vallen stukjes appel er een beetje uit. Maar ik zoek nog de perfecte bindmiddel om alles lekker bij elkaar te houden en smeuig te laten zijn.
Dit heb ik allemaal al geprobeerd
Maïzena
Gele room
Gelatine
Bakingsoda
Kookpudding
Maar met niets lijkt het lekker stevig te blijven aan de binnenkant.
Iemand dé tip toevallig?
Kook je de appels (en evt rozijnen) kort met een paar eetlepels water en suiker voor je ze in de vorm en in de oven doet? Dat zou nog het proberen waard zijn.
Rijsa schreef:Ja het is echt een succes. Alle recepten kloppen ook, dat vind ik heel fijn.
Oh dat gevulde speculaas ziet er fantastisch uit!
Was het goed gelukt siggislief? En wat doe je in de green velvet?