Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Valerie93

Berichten: 3134
Geregistreerd: 10-12-13

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 10:05

Ik wil binnenkort speculaas cupcakes bakken. Heeft iemand een recept?

Anoniem

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 10:30

Cupcakes + koekkruiden + een bolletje spijs erin drukken? :-)

Buffelduke
Berichten: 1192
Geregistreerd: 26-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 10:36

pimaude schreef:
Cupcakes + koekkruiden + een bolletje spijs erin drukken? :-)


En wat geroosterde amandelen erover is ook lekker denk ik!

FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-18 11:09

Ik doe op 12 cupcakes ongeveer 3 lepels speculaaskruiden (niet afgestreken, eerder met bultje). Ik gebruik vaak een normaal cupcake of muffin recept, voeg deze kruiden toe en doe er stukjes chocola door. Heerlijk! (doet denken aan chocopepernoten)

Kimmie25501

Berichten: 7564
Geregistreerd: 19-01-14

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-18 09:16


Valerie93

Berichten: 3134
Geregistreerd: 10-12-13

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-18 10:07

Dank! Ik dacht al normaal recept en dan speculaaskruiden extra.

Spijs kan ik helaas er niet in doen. Niemand lust het haha

Anoniem

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-18 15:22

Ik heb nu al menig appeltaart gebakken met allerlei "extra"ingredienten. Allemaal super lekker, maar niet helemaal zoals ik hem zoek.

Ik zoek naar de gouden tip om een natte appeltaart te maken.
Meestal als je een normale appeltaart bakt en die snijd je, dan vallen stukjes appel er een beetje uit. Maar ik zoek nog de perfecte bindmiddel om alles lekker bij elkaar te houden en smeuig te laten zijn.
Dit heb ik allemaal al geprobeerd
Maïzena
Gele room
Gelatine
Bakingsoda
Kookpudding

Maar met niets lijkt het lekker stevig te blijven aan de binnenkant.
Iemand dé tip toevallig?

Anoniem

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-18 10:34

Wellicht met jam / gepureerd fruit met gelatine binden en er overheen doen voor het bakken?

Of het deeg is te warm als je het gaat verwerken.. dan bakt het niet stevig. Teveel vulling? Te dunne bodem + rand?

Ierpier

Berichten: 1831
Geregistreerd: 28-09-10

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 21:32

Ik heb vandaag mijn tweede taart gebakken. Een chocoladetaart *\o/* Afbeelding
Smaakt naar meer :D

Trui

Berichten: 4798
Geregistreerd: 26-04-16

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 21:51

ohhh ik wil ook <3

Ierpier

Berichten: 1831
Geregistreerd: 28-09-10

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 21:58


Anoniem

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 22:52

Lekkkerrrr.

Ik arretjwescake met rozijnen en m&m's

Nadir

Berichten: 12721
Geregistreerd: 12-02-04

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 22:58

Ik ga donderdag een pepernoten cheesecake maken :9

Jors
Berichten: 104
Geregistreerd: 11-01-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 23:06

[***] schreef:
Ik heb nu al menig appeltaart gebakken met allerlei "extra"ingredienten. Allemaal super lekker, maar niet helemaal zoals ik hem zoek.

Ik zoek naar de gouden tip om een natte appeltaart te maken.
Meestal als je een normale appeltaart bakt en die snijd je, dan vallen stukjes appel er een beetje uit. Maar ik zoek nog de perfecte bindmiddel om alles lekker bij elkaar te houden en smeuig te laten zijn.
Dit heb ik allemaal al geprobeerd
Maïzena
Gele room
Gelatine
Bakingsoda
Kookpudding

Maar met niets lijkt het lekker stevig te blijven aan de binnenkant.
Iemand dé tip toevallig?


Kook je de appels (en evt rozijnen) kort met een paar eetlepels water en suiker voor je ze in de vorm en in de oven doet? Dat zou nog het proberen waard zijn.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 23:56

Jors schreef:
[***] schreef:
Ik heb nu al menig appeltaart gebakken met allerlei "extra"ingredienten. Allemaal super lekker, maar niet helemaal zoals ik hem zoek.

Ik zoek naar de gouden tip om een natte appeltaart te maken.
Meestal als je een normale appeltaart bakt en die snijd je, dan vallen stukjes appel er een beetje uit. Maar ik zoek nog de perfecte bindmiddel om alles lekker bij elkaar te houden en smeuig te laten zijn.
Dit heb ik allemaal al geprobeerd
Maïzena
Gele room
Gelatine
Bakingsoda
Kookpudding

Maar met niets lijkt het lekker stevig te blijven aan de binnenkant.
Iemand dé tip toevallig?


Kook je de appels (en evt rozijnen) kort met een paar eetlepels water en suiker voor je ze in de vorm en in de oven doet? Dat zou nog het proberen waard zijn.


Ja goede tip, thanks!! ik had een recept gevonden, waarmee ik het ook met citroensap moest koken. En daarna dus het water zonder inhoud verder laten inkoken. Af laten koelen en dan over de appels in de taart gieten.
Ik kan je zeggen.. PERFECT! spot on. Mooie stevige binnenkant. Met het snijden geen appelstukjes die eruit vallen. Alles blijft als 1 geheel aan elkaar zitten. Alleen nog even uitvogelen hoe ik de korst meer smeuig krijg.
Haha ooit gaat het me lukken om de perfecte appeltaart te fabriceren :D

Anoniem

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-18 00:35

Ik ben heel benieuwd naar dat recept!

Rijsa
Berichten: 745
Geregistreerd: 18-10-11
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-18 17:56

Ik kom mezelf hier ook even voorstellen. Ik ben sinds wij ons nieuwbouwhuis zijn ingetrokken en een goede oven hebben weer flink aan het bakken. Waar ik het voorheen alleen bij appeltaarten en cupcakes hield probeer ik nu veel verschillende dingen uit.

Afbeelding
Marmercake

Afbeelding
Bokkepoot

Afbeelding
Worteltjestaart

Afbeelding
Vanmiddag voor de eerste keer brood gebakken.
Van het weekend wil ik eens een red velvet taart proberen.

Ik heb de bakbijbel van Rutger en gebruik ook veel recepten van Rudolph van Veen. De koekjesbijbel staat nog op het verlanglijstje.

_KellyAV

Berichten: 3761
Geregistreerd: 27-12-08
Woonplaats: Westerland

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 09:14

@rijsa, ik ben zooooo fan van de bakbijbel!! *\o/* ik heb hem voor mijn verjaardag gekregen. Elk recept wat ik tot nu toe gemaakt heb, is een grandioos succes!
De bokkepootjes heb ik ook al eens gemaakt :~

Vorige week heb ik gevulde speculaas gemaakt, wel gesmokkeld met het amandelspijs. Had geen zin om die helemaal zelf te maken haha
Afbeelding


En ik zat even mee te denken voor de smeuïge appeltaart. Zal een extra ei door het deeg er voor kunnen zorgen dat het smeuïger wordt? Bij een cake werkt dat wel

Siggislief

Berichten: 13969
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 09:41

Vorige week een Red Velvet gemaakt, en morgen mag ik een Green Velvet maken. :')

Rijsa
Berichten: 745
Geregistreerd: 18-10-11
Woonplaats: Nederland

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 11:08

Ja het is echt een succes. Alle recepten kloppen ook, dat vind ik heel fijn.

Oh dat gevulde speculaas ziet er fantastisch uit! :9

Was het goed gelukt siggislief? En wat doe je in de green velvet?

haffiefreak

Berichten: 1647
Geregistreerd: 02-05-05

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 13:16

Ik heb niet alles gelezen en kom even binnen vallen.
Ik ben op zoek naar een lekker recept voor arretjes cake en fudge.
Wie kan mij er mee helpen?

_KellyAV

Berichten: 3761
Geregistreerd: 27-12-08
Woonplaats: Westerland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 13:53

Rijsa schreef:
Ja het is echt een succes. Alle recepten kloppen ook, dat vind ik heel fijn.

Oh dat gevulde speculaas ziet er fantastisch uit! :9

Was het goed gelukt siggislief? En wat doe je in de green velvet?


Inderdaad ja! Ik had alleen de eerste keer even ruzie met de oven temperatuur. Mijn oven gaat wat harder :+ maar als je dat eenmaal weet is dat geen probleem :)

Ik hou me ook aanbevolen voor een lekker recept voor arretjes cake!

Buffelduke
Berichten: 1192
Geregistreerd: 26-09-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-11-18 11:45

haffiefreak schreef:
Ik heb niet alles gelezen en kom even binnen vallen.
Ik ben op zoek naar een lekker recept voor arretjes cake en fudge.
Wie kan mij er mee helpen?


Ik zou even op de site van laura’s Bakery kijken die heeft beide op de site geloof ik

urosa

Berichten: 2453
Geregistreerd: 23-05-06
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-18 17:10

_Kelly AV: je gevulde speculaas ziet er heel goed uit!

Welkom Rijsa, wat een prachtig brood heb je gebakken zeg!

Ik bak nu vooral van Laura's Bakery, heb ook haar boek en bevalt goed.
Vandaag voor mijn man's verjaardag Malteser taart gebakken.

Afbeelding

Het recept van de botercrème van Laura gaat bijna altijd in de schift, los je dan op met au bain marie verwarmen maar dan na koelen schift ie toch weer iets. Volgende keer ga ik dus even een andere botercrème maken.

Jolandaa_

Berichten: 6421
Geregistreerd: 08-03-06

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-18 17:36

Hier voornamelijk Laura's bakery, lekker en simpel of boeken. Random Recepten uit het Jumbo magazine of ah kan ook.

Deze toevallig via landidee. Recept was niet compleet, dus (goed) gegokt.. wat een klote werk om het deeg te rollen. Vond het te weinig voor een taart vorm, dus maar een rechthoek gepakt. Dat was genoeg. Gevulde speculaas was heerlijk, maar denk niet dat ik hem snel nog eens maak. Wil dan die van laura proberen

Afbeelding