Gisterenavond heb ik uit Gebak van Christophe Felder de Ouderwetse kruidkoek gemaakt. Het rook heerlijk in huis. Ik heb hem nog niet geproefd maar het beslag smaakte zo al goed in ieder geval.
Het is geproefd en goed gekeurd! Erg lekker en kruidig. Het lijkt dus wel op peperkoek maar dan gewoon beter/lekkerder/kruidiger enz.. 2 Van mijn collega's vonden het ook erg lekker.
Ik kom ook eens hier kijken! Ik ben zelf gek op bakken, maar ik ben pas 13 en zit dus liever zelf niet aan het vuur of aan de oven, omdat ik niet zo goed weet hoe het werkt. Daarom bak ik dus vaak samen met mijn moeder. We hebben laatst een veganistisch bananenbrood gemaakt en vorig weekend een cake met banaan als basis! Ook errug lekker
Ik meld mij hier ook! Taarten bakken is naast paardrijden mijn grote hobby. De hobby van mijn familie is ondertussen taart eten want zelf lust ik meestal de taarten niet
*kruipt onder de meeleessteen vandaan* vrijdag ben ik jarig, en ik ben er nog niet uit wat voor taart ik ga bakken heeft iemand lekkere ideeen/recepten?
Inderdaad een beetje gangbaar voor een verjaardag. Appeltaart is altijd goed. Die bak ik altijd Meestal een beetje op het seizoen afgestemd, dus in de winter doe ik er vaak wat amandelspijs en speculaaskruiden doorheen, in de zomer soms wat zomerfruit oid, soms gewoon lekker naturel. Verder bak ik graag iets met chocolade, donna hay heeft een heerlijke chocolade meringuetaart. Als een derde taart nodig is dan vaak iets met cupcakes of een kwarktaart/cheesecake. Of bij nog grotere gezelschappen een plaattaart of cake.
Appeltaart is inderdaad altijd goed. Misschien voor de variatie de appeltaart met mascarpone van Rudolphs Bakery? Recept staat daar vast op de site. Ik heb die een keer gemaakt en het was erg lekker. Of amandel-perentaart of zo?
Lauraennala
Berichten: 2694
Geregistreerd: 29-04-10
Woonplaats: Zuid-Holland
Geplaatst: 02-02-17 11:12
Ik kom even binnen vallen hier
Sinds een tijdje weet ik dat ik geen gluten mag eten, maar helaas vind ik het gluten vrije brood echt niet te eten. Nu zag ik hier hele mooi broden voorbij komen... Hebben jullie tips voor mij? Ik heb laatst een bananenbrood gebakken met o.a. zelfrijzend amandelmeel. Helaas bleek dat zelfrijzend een beetje tegengevallen, hij bleef halverwege het cakeblik steken (en er vervolgens ook nog eens in plakken ) Hoe zorg ik ervoor dat het beter rijst? En hebben jullie recepten voor makkelijk zelf te bakken brood (zonder gluten?)
ik heb gisteren arretjescake en muffins gebakken. vanochtend neergezet voor de collega's. de arretjescake was zo op en van de 40 mensen kende maar 1 persoon het! dat vind ik nou leuk trakteren hihihi.
glutenvrij brood is echt experimenteren. wat vind je lekker en wat niet. Feit blijft dat het brood echt wezenlijk anders is van smaak en structuur dan ' gewoon' brood. deze heb ik in mijn proeftijd (vermoeden dat dochter coeliakie had) uitgeprobeerd en beviel goed: http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsb ... vrij-brood geen gekke ingrediƫnten en makkelijk te maken.
Het meeste glutenvrije brood is of heel droog en valt uit elkaar tegen lunchtijd, of het is super plakkerig en smaakt heel chemisch Het recept in de link is absoluut het proberen waard, bedankt!
De koeken zijn goed gelukt. Ik moest bollen maken met mijn ijsschep. Dus dat heb ik gedaan. Ik kreeg er wel maar 8 koeken uit i.p.v. de 12 volgens het recept. Verder heb ik de witte chocolade vervangen door melkchocolade. Wit vind ik te zoet.
Oeh die pizza! Heb je een recept? Mijn vriend eet best vaak pizza maar is aan de andere kant wel bezig met goed eten dus dat is wel gaaf om voor hem te maken