Heeft 1 van jullie een respect voor een boltaart biscuit? Wil hem graag helemaal zelf maken dus zonder mix. Maar komt er miet uit hoeveel ik nodig heb voor een bol
Dankje. Vandaag toch maar uit pakje gemaakt. Van oetker maar niet echt over te spreken.
Hij is niet helemaal goed gelukt, maar voor de 1e keer ben ik wel tevreden. Moet nog wel echt een smoother gaan halen die had ik nou niet. En had de fondant niet genoeg gepakt dus had 2 kleine zijkanten nu niet. Fondant vind ik toch wat moeilijker als dat ik dacht.
Ziet er wel goed uit! Ik ga as donderdag en vrijdag mijn eerste fondant taart maken met bokkenpootjes vulling. Heb nog nooit met fondant gewerkt en ook pas de 2e keer dat mijn biscuit maak. Ben benieuwd
Dankjewel! Heb een pakje van 500gr en 250gr gehaald, gebruikt eerst die van 500 en als daarmee red kon ik dat andere terug brengen! Vanavond mijn biscuit bakken. Morgen vullen en bekleden en dan zaterdag opeten.
En die hierboven is ook goed gelukt voor de eerste keer..Ik zeg goed bezig dames
Valerie93
Berichten: 3135
Geregistreerd: 10-12-13
Geplaatst: 23-12-16 22:01
Dankjewel! Ben er ook trots op!
Marisje76
Berichten: 1999
Geregistreerd: 20-02-09
Woonplaats: noord-brabant
Geplaatst: 24-12-16 11:35
taart bewaren: als je geen bederfelijke vulling gebruikt zoals bv botercreme kan de taart gewoon buiten de koelkast bewaard worden. voor vullingen met slagroom o.i.d. moet de taart koel bewaard worden..met dit weer heb ik de taart in een plastic taartdoos gewoon buiten staan, of in de schuur. het kan ook in de koelkast, het nadeel daarvan is dat het fondant kan gaan zweten als je hem uit de koelkast haalt.
nog een tip voor het afsmeren, ik gebruik geen botercreme maar ganache. met pure chocolade (gewoon de goedkoopste) en slagroom 1:1 wit of melk chocolade en slagroom 2:1 slagroom warm maken en dan chocolade erin smelten, dit wordt ongeveer in eerste instantie zoiets als pasta als het afgekoeld is en daarna iets harder zodat je de taart heel strak kunt maken zonder bobbels je kunt de taart niet afsmeren met slagroom of bavarois dan smelt je fondant
Vandaag twee cakes gebakken en twee trifles gemaakt. Enorm leuk om te doen. Nu morgen alleen de afwerking nog
Noukie22
Berichten: 280
Geregistreerd: 03-07-11
Woonplaats: Wijchen
Geplaatst: 29-12-16 14:35
Weet iemand waar ze oliebollen tangen verkopen? Ik ga namelijk oliebollen bakken, dat kan natuurlijk met een lepel, maar een oliebollen tang gaat denk ik makkelijker.
Valerie93
Berichten: 3135
Geregistreerd: 10-12-13
Geplaatst: 29-12-16 15:59
Is toch gewoon een ijslepel? Denk xenos of blokker
Ik ken ook niet anders dan een ijslepel. En vorig jaar kon ik ze met oudjaar echt nergens krijgen, heb toen 2 lepels gebruikt. Afgelopen zomer toen ze er wel waren snel eentje gekocht!
Ah lief! Morgen ga ik weer eens wat bakken voor een high tea. Deze keer worden het kaneelvingers en focaccia. Kaneelvingers heb ik al vaak gemaakt, maar focaccia nog nooit. Ik ben benieuwd!
aaah supertof, ik ben ook zo blij met mijn kitchenaid! Sinds ik die heb bak ik ook echt een stuk meer. Heb hem met kerst zelfs meegezeuld naar mijn ouders, ze hadden gevraagd of ik zelf brood wilde bakken en ga echt niet met de hand kneden sinds ik dat ding heb Ik zet het overigens niet in de vaatwasser, hoor van meerdere mensen dat de boel er dof en lelijk van wordt. Dus met de hand hier.
Nog bedankt! Ben er nog steeds erg blij mee. De eerste lading van deze koekjes zitten nu in de oven. Ben benieuwd hoe ze smaken. http://www.brendakookt.nl/2013/02/10/ch ... e-cookies/ Het deeg was wel nog erg plakkerig met balletjes draaien.
Heb je een recept van de kaneel vingers?
Begin februari vier ik mijn verjaardag in combinatie met onze housewarming. In de middag voor familie en in de avond komen al onze vrienden. Wil graag zoveel hapjes zelf maken. Maar moet nog even kijken wat allemaal precies.