Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
VenoSnorlax

Berichten: 4527
Geregistreerd: 04-02-12
Woonplaats: Den haag

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-20 15:18

Normale suiker, dat lost namelijk met lang genoeg kloppen op en anders word het mierzoet :)

Kinke

Berichten: 20547
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-20 15:22

vanille extract is natuurlijk niet zo lekker als vanille stokjes. Dan zou ik liever vanille pasta gebruiken. Als je dan toch extract gebruikt neem dan een goed merk, Massey bijvoorbeeld. Denk dat het niet uitmaakt wat voor suiker je gebruikt

haffiefreak

Berichten: 1667
Geregistreerd: 02-05-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-20 15:32

Kinke schreef:
vanille extract is natuurlijk niet zo lekker als vanille stokjes. Dan zou ik liever vanille pasta gebruiken. Als je dan toch extract gebruikt neem dan een goed merk, Massey bijvoorbeeld. Denk dat het niet uitmaakt wat voor suiker je gebruikt


Ik heb vanillesuiker en vloeibaar vanille extract. Welke kan ik dan beter gebruiken?

eline_di

Berichten: 3899
Geregistreerd: 12-02-06
Woonplaats: Rietmolen (Gelderland)

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-20 08:21

Heb je echt vanille extract of met vanilline?

haffiefreak

Berichten: 1667
Geregistreerd: 02-05-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-20 09:06

eline_di schreef:
Heb je echt vanille extract of met vanilline?


Echt vanille extract

eline_di

Berichten: 3899
Geregistreerd: 12-02-06
Woonplaats: Rietmolen (Gelderland)

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-20 11:17

Dan zou ik kiezen voor vanille extract. Dat is prima!

DaraBariton

Berichten: 1304
Geregistreerd: 15-12-11
Woonplaats: Noord holland

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-20 16:34

Afbeelding

Worteltaart uit de bakbijbel van Rutger <3

Venthe

Berichten: 3854
Geregistreerd: 23-03-08
Woonplaats: Groessen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-20 17:20

Ik lees al een tijdje mee.
Mijn laatste baksels toch maar eens showen

Paastaart met sloffenbodem, lemoncurd mascerpone en mango
Afbeelding

Forrero rocher taart
Afbeelding

Citroenbrownies met cream cheese en lemon curd
Afbeelding

En vandaag: hazelnootschuimtaart
Afbeelding

Nadir

Berichten: 12722
Geregistreerd: 12-02-04

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-20 18:36

Wat een kunstwerken! :9

Flynnieman

Berichten: 360
Geregistreerd: 27-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-20 19:12

Venthe schreef:
Ik lees al een tijdje mee.
Mijn laatste baksels toch maar eens showen

Paastaart met sloffenbodem, lemoncurd mascerpone en mango
[ [url=m/xpkQ7e.jpg]Afbeelding[/url] ]

Forrero rocher taart
[ [url=m/WmiKv9.jpg]Afbeelding[/url] ]

Citroenbrownies met cream cheese en lemon curd
[ [url=m/DvMyJ6.jpg]Afbeelding[/url] ]

En vandaag: hazelnootschuimtaart
[ [url=m/11YYj6.jpg]Afbeelding[/url] ]


Hmm ziet er lekker uit, ben zelf ook zot van lemon curd :9
Heb je toevallig een recept van de citroenbrownie toevallig :D?

Venthe

Berichten: 3854
Geregistreerd: 23-03-08
Woonplaats: Groessen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-20 19:25


Kinke

Berichten: 20547
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-20 19:27

als je lemoncurd zelf maakt....deze kun je ook heel goed invriezen :)

Flynnieman

Berichten: 360
Geregistreerd: 27-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-20 22:34

Kinke schreef:
als je lemoncurd zelf maakt....deze kun je ook heel goed invriezen :)


Ik doe het altijd in uitgekookte potjes zoals jam, is dan ook bewaard op een donkere en koele plaats lang houdbaar :j

Venthe

Berichten: 3854
Geregistreerd: 23-03-08
Woonplaats: Groessen

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-20 07:55

Ja heerlijk lemon curd! In dat recept staat ook hoe de lemon curd zelf moet maken.

byloulou
Berichten: 308
Geregistreerd: 08-04-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-20 10:38

Hoii!

Ik heb vorige week een aanval gehad, allemaal bak spullen gekocht!

Mijn neefje is 4 geworden en wilde een Spider-Man taart! Ik had er nog een topper opgedaan!

Mijn oven is nu heleaas stuk gegaan.. waarin en waarmee bakken jullie? Hete lucht? Onder boven? Combimagnetron??


Afbeelding

Kinke

Berichten: 20547
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-20 13:05

leuk byloulou :)
Ik bak met hetelucht (combi).
Heb nu die 'magische' vanille cake (taart?) in de oven staan, ben benieuwd wat het wordt

Kinke

Berichten: 20547
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-20 16:29

geinig die magische cake :D
Ik heb het recept van flyingfoodie gebruikt maar zie dat er veel verschillende recepten zijn. Dit recept bevat veel boter, lijkt me interessant om nog een ander recept te proberen om het verschil te proeven. Ik mis er wel een frisse tegenhanger bij, lijkt me goed te combineren met verse frambozen of wat frambozencoulis als saus erbij

eline_di

Berichten: 3899
Geregistreerd: 12-02-06
Woonplaats: Rietmolen (Gelderland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-20 18:33

Kinke schreef:
leuk byloulou :)
Ik bak met hetelucht (combi).
Heb nu die 'magische' vanille cake (taart?) in de oven staan, ben benieuwd wat het wordt

En???
Ik vind het recept zo apart

Gave taart trouwens Byloulou!
Wat heb je als vulling end. gebruikt?

Kinke

Berichten: 20547
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-20 18:46

is ok, vind hem niet spectaculair. Beetje custardachtig ofzo. Denk dat het met wat frambozencoulis stukken beter is :)

haffiefreak

Berichten: 1667
Geregistreerd: 02-05-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-20 19:37

Kinke schreef:
is ok, vind hem niet spectaculair. Beetje custardachtig ofzo. Denk dat het met wat frambozencoulis stukken beter is :)



Welk recept heb je gebruikt?
Moest volgens mij ook een beetje custard achrig worden. Waar heb jij hem in gebakken? Ik heb alleen een cakevorm. Morgen even opzoek naar een siliconen taartvorm.

Kinke

Berichten: 20547
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-20 19:42

https://www.flyingfoodie.nl/recept/magi ... e-3-lagen/
Ik weet dat het de bedoeling is qua consistentie, ik vond de smaak wat saai. Ik heb hem gebakken in een PME bakvorm, ik heb daar heel veel van omdat ik in het verleden op bestelling taarten maakte. Ik bak nooit met siliconen bakvormen. Als je die gaat gebruiken doe dan voor de zekerheid direct een snijplank oid onder de bakvorm als je hem uit de oven haalt. De taart 'beweegt' namelijk nog.
diameter 23 cm
https://www.ellenscreativecakes.nl/bakv ... diepte=560

haffiefreak

Berichten: 1667
Geregistreerd: 02-05-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-20 19:45

Kinke schreef:
https://www.flyingfoodie.nl/recept/magi ... e-3-lagen/
Ik weet dat het de bedoeling is qua consistentie, ik vond de smaak wat saai. Ik heb hem gebakken in een PME bakvorm, ik heb daar heel veel van omdat ik in het verleden op bestelling taarten maakte. Ik bak nooit met siliconen bakvormen. Als je die gaat gebruiken doe dan voor de zekerheid direct een snijplank oid onder de bakvorm als je hem uit de oven haalt. De taart 'beweegt' namelijk nog.
diameter 23 cm
https://www.ellenscreativecakes.nl/bakv ... diepte=560


Dan is het qua smaak verschillend. Van de week even een taartvorm bestellen.

byloulou
Berichten: 308
Geregistreerd: 08-04-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-20 00:36

eline_di schreef:
Kinke schreef:
leuk byloulou :)
Ik bak met hetelucht (combi).
Heb nu die 'magische' vanille cake (taart?) in de oven staan, ben benieuwd wat het wordt

En???
Ik vind het recept zo apart

Gave taart trouwens Byloulou!
Wat heb je als vulling end. gebruikt?



Gewoon vanille. Het was mijn eerste layer taart. Niet te veel risico.


Ik ga de magische vanille taart ook eens uitproberen!!


Heeft iemand de brownie frambozen cheesecake van miljuska al eens geprobeerd..

Heftig goedje maar fantastisch! Ik vind haar ook gewoon een leuk persoon.
Op Instagram en haar website deelt ze hele interessante tips!


Afbeelding

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-20 01:05

Ik vind miljuska niet zoveel aan helaas..

Ik heb moederdagcadeautjes gebakken.. donuts, macarons en gelukskoekjes. Morgen de macaronvullingen maken en een glazuur voor de donuts.


Afbeelding



Ik bak voornamelijk op hetelucht, maar mijn buurvrouw juist elektrisch.


Afbeelding

byloulou
Berichten: 308
Geregistreerd: 08-04-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-20 01:11

Leuk die macaron’s!!! Wil ik ook eens proberen

Gender revale taartje voor iemand gemaakt
Vind het glad maken van de botercreme soms nog wel een dingetje hoor

Afbeelding

Afbeelding