Taarten Decoreren deel XXIV

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
immii_clarr

Berichten: 789
Geregistreerd: 16-08-07
Woonplaats: Zuiderwoude

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-16 14:25

Gisteren voor het eerst een bruidstaart gemaakt samen met m'n zusje en klein beetje hulp van m'n vader. Was de eerste keer voor ons als hobby amateurs hihi. De bruid (m'n nichtje) stelde geen hoge eisen want ze hadden weinig budget. Ben ondanks het dramatisch vochtige weer nog best trots op het resultaat.
Bovenste twee waren gevuld met vanille bavarois, onderste en kleine extra om in te vriezen met chocolade bavarois.


Afbeelding

Kinke

Berichten: 20513
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-16 14:52

Knap gedaan! Het weer was echt drama voor dit soort taarten.

ClaudiaHS

Berichten: 8057
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-06-16 20:03

Ziet er prima uit +:)+

immii_clarr

Berichten: 789
Geregistreerd: 16-08-07
Woonplaats: Zuiderwoude

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-16 12:00

Dankjulliewel!

12rebel

Berichten: 223
Geregistreerd: 14-09-06
Woonplaats: den haag

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-16 19:19

Misschien een rare vraag. Maar kan je fondant ook weer zacht maken. Heb de restjes netjes opgeborgen in afgesloten zakjes en daarna in een bakje. Maar toch hard geworden.

ClaudiaHS

Berichten: 8057
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-16 19:56

Ik doe het wel een halve minuut in de magnetron.
Of goed doorkneden met wat crisco

Beauty26
Berichten: 2033
Geregistreerd: 10-02-10
Woonplaats: Raalte

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-16 21:46

Hoi hoi bokkers, iemand toevallig uit Utrecht?

Wij zoeken iemand die in september (laatste week september) een taart kan/wilt maken voor ons zoontje die dan 1 jaar word.

Weet u iemand of kunt u dit zelf? Dan hoor ik dit heel graag van u.

Groetjes

Tink89
Berichten: 2931
Geregistreerd: 16-02-14

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-16 11:21

Wij zoeken een bruidstaart die strikt melkvrij en notenvrij moet zijn. Heb al wat mensen gepb'd, maar ben toch benieuwd of er iemand in dit topic is die de uitdaging aandurft.

Kinke

Berichten: 20513
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-16 11:22

Tink89 schreef:
Wij zoeken een bruidstaart die strikt melkvrij en notenvrij moet zijn. Heb al wat mensen gepb'd, maar ben toch benieuwd of er iemand in dit topic is die de uitdaging aandurft.


oh…dat zag ik niet in je berichtje staan. Dan moet ik helaas afhaken maar ik weet wel iemand, ik stuur je even een pb

Tink89
Berichten: 2931
Geregistreerd: 16-02-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-16 11:35

Kinke schreef:
Tink89 schreef:
Wij zoeken een bruidstaart die strikt melkvrij en notenvrij moet zijn. Heb al wat mensen gepb'd, maar ben toch benieuwd of er iemand in dit topic is die de uitdaging aandurft.


oh…dat zag ik niet in je berichtje staan. Dan moet ik helaas afhaken maar ik weet wel iemand, ik stuur je even een pb


Nee, bedacht daarna pas dat dat natuurlijk wel essentiële info is. Sorry!

Felinde

Berichten: 1178
Geregistreerd: 12-09-05
Woonplaats: Manchester

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-16 19:25

Dag dames! Het is een tijdje geleden.. ik was van plan dit weekend weer eens een taart te bakken na dit een lange tijd niet meer gedaan te hebben. Nu is het zo dat ik voorheen altijd de biscuit mix gebruikte van Funcakes - aangezien ik helaas niet genoeg tijd meer heb om deze te bestellen / ergens te gaan halen wou ik de mix van Dr. Oetker gebruiken - werkt deze ook fijn? Heb al wel wat gegoogled maar kon zo niet echt goede antwoorden vinden.. Thanks!

ClaudiaHS

Berichten: 8057
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-16 20:50

Geen ervaring mee. Je kan ook zelf biscuitmix maken. Bloem suiker en eieren

MamaMiesje
Fotograaf

Berichten: 18043
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-16 21:10

Weet je wat wel heel lekker is als biscuit? Die Wolkencake :j

Kinke

Berichten: 20513
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-16 22:17

Of anders even kijken of er een verkooppunt van De Bakzolder in de buurt is die de biscuitmix verkoopt, die is ook lekker. En anders gewoon een cakerecept gebruiken, ook lekker (maar machtig) :D

12rebel

Berichten: 223
Geregistreerd: 14-09-06
Woonplaats: den haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-16 07:54

Van de week weer even tijd gehad om iets te maken.
Afbeelding

En beetje laat. Maar met de kerst ook lekker bezig geweest.


Afbeelding

nientje78

Berichten: 3432
Geregistreerd: 29-09-07
Woonplaats: Hanzestad

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-16 11:54

Die kersttaart is echt heel erg leuk!!
Die andere heb je ook heel leuk gedaan :j

Duhelo

Berichten: 28526
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-16 19:32

Ik heb tips nodig. Voor morgen wil ik een biscuit bodem bakken, daar een mooie laag vanillepudding over, en daarover dan vers fruit.
De bodem zit nu in de oven. maak ik alles vanavond al klaar, of wordt dat tegen morgen een zompige bedoening?
en de vanillepudding, spuit ik die als die afgekoeld is, of doe ik die relatief warm in de spuitzak, spuit hem er mooi op en laat ik het geheel afkoelen in de koelkast?

MamaMiesje
Fotograaf

Berichten: 18043
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-16 19:49

Ik zou het in ieder geval inderdaad pas morgenochtend doen :j
Je andere vraag..kweenie..ben er niet bekend mee Y;(

Ine23
Berichten: 4241
Geregistreerd: 16-11-09
Woonplaats: Zeeland

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-16 20:20

Met biscuit en fruit en pudding wordt het snel zompig is mijn ervaring. Of je biscuit moet wat steviger zijn (bijna cake). Ik zou het er koud op doen, gewoon vel er af halen als dat er op zou zijn en de rest spuiten. Maar dat is omdat ik het alleen nog maar zo gedaan heb :+ . Ik ben niet zo van het spuiten dus smeer het er meestal op.

ClaudiaHS

Berichten: 8057
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-16 21:17

Ja kan je pudding vast in een spuitzak doen, als je deze kunt afsluiten. Dan zou ik m in de koelkast leggen.
Komt er ook geen vel op en kan je het er morgen zo opspuiten.

Duhelo

Berichten: 28526
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-16 22:38

Ik heb uiteindelijk de pudding eropgedaan toen die nog lauw was, en het fruit net voor het opdienen gedecoreerd. Het viel erg goed in de smaak!

Even een tussendoor vraagje nog
normaal maak ik zelf mijn biscuit, maar die is behoorlijk stevig.

Nu heb ik "sponge cake' mix van de aveve mee. Voor een vorm van 22 cm heb ik 200 gram mix nodig, 20 ml water en drie eitjes, opkloppen en bakken. eerste taartje is zo te zien goed gelukt, maar 22 cm is wel erg klein

Mijn springvorm is 28 cm, verdubbel ik de hoeveelheden, of deel ik de hoeveelheden door 22 en vermenigvuldig ik met 28? (dan zou ik 250 gr mix, 3.8 eitjes (:+) en 25 ml water nodig hebben.
Wat denken jullie dat beter is?

ClaudiaHS

Berichten: 8057
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-16 23:20

Kan ik je zo niet mee helpen.
ik gebruik hoge bakvormen van 10 cm.
Zou ik dat aan houden (dan zou ik doorsnede 30 cm nemen) dan kom ik op 460 gr mix, 7 eieren en 46 nl water.

Duhelo

Berichten: 28526
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-16 23:22

de hoogte van de vorm staat niet vermeld op de verpakking. Dus geen idee hoe dat dan te berekenen XD
ik heb wat schrik om het recept te verdubbelen, als de cake dan te hoog wil komen heb ik het risico dat de binnenkant niet gaar is en de buitenkant aanbrandt. Anderszijds wil ik ook niet eindigen met een platte pannenkoek :D
Met het originele recept en de vorm van 22 cm is mijn taartje een 5-6 cm hoog

Kinke

Berichten: 20513
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-16 11:51

121 (11 kwadraat) x 3,14 (pi) x 5,5 (ff voor het gemak 5,5 cm hoogte aangehouden) = 1900 cm2
196 (14 kwadraat) x 3,14 x 8 cm (of wat jij als hoogte wil) = 4923 cm2
4923:1900 = 2,59
Dus alles vermenigvuldigen met 2,59 :D
Maar in deze berekening ga je dus voor een flink hoge van 8 cm :D
Met dank aan manlief voor de berekening ;)

ClaudiaHS

Berichten: 8057
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-16 12:23

Ja hallo Marina, dat snapt toch geen hond _O-

Duhelo,je kan je vorm verhogen met een strook bakpapier.
Dus je randen van de je vorm invetten en dan een hoge strook bakpapier rondom plakken.
Het aantal mix in mijn vorige post moet dan minimaal 45 min op 160°c bakken.
Je kan als de tijd bijna afloopt voorzichtig de bovenkant van je biscuit indrukken met je vingers.
Is hij gaar dan veert het terug.