Hallo! Ooit in het begin van dit topic een tijdje actief meegedaan.. Toen maakte ik ook nog fanatiek taarten ... Inmiddels al behoorlijke tijd niets meer gedaan, dus besloten m'n spulletjes weg te doen. Misschien dat iemand hier interesse heeft? Is een leuke (starters)set zo bij elkaar .
Bij ons op het werk is het ook meega druk ! Taartjes tijd xd
josie
Berichten: 5412
Geregistreerd: 22-02-06
Geplaatst: 14-01-16 22:24
Kinke, hoe gaaf is dat?! Echt super!!
Purkill, ook weer super goed bezig geweest, knap hoor
Fading, welkom en ook super leuke taarten,
Sinds langere tijd ook weer wat gemaakt, Hazelnoot gebakjes, alla Brokking (Brokking is een bakker uit Dordrecht die bekend staat om de geweldige Hazelnoot gebakjes)
Voor de liefhebbers het recept, voor 4 gebakjes:
3 eiwitten 60 gr. fijne kristalsuiker 95 gr. hazelnoten zonder velletje (bakje van AH of Jumbo, bij de bakspullen) 100 gr. kristalsuiker 20 gr. gezeefde patentbloem Slagroom, 500 ml (hou je nog iets van over) Poedersuiker (kan ook met gewone kristalsuiker) Klop-fix
- klop de eiwitten stijf (kom en garde goed ontvetten!! kan met citroensap), met 60 gr. fijne kristalsuiker - rooster de hazelnoten even in een pannetje of onder de grill - bewaar 4 hele hazelnoten voor de decoratie - maal in een keukenmachine de hazelnoten grof, samen met 100 gr. kristalsuiker en de patentbloem - spatel het gemalen hazelnootmengsel kort en voorzichtig door het stijfgeklopte eiwit - doe alles in een spuitzak met rond spuitmondje op een bakplaat met bakpapier - je hebt nu nog over, dit spuit je verder op de bakplaat, als een plak, kan ook later als je over te klein is - bak dit nu ca een half uur op 150 graden (hetelucht). Tot het wat bruin gebakken is en knapperig is. - doe de PLAK in stukjes in de keuken machine en vermaal dit fijn. - klop de slagroom met 2 el. poedersuiker / kristalsuiker (of meer naar smaak) en een zakje klop-fix - spuit op 4 rondjes hazelnootschuim de slagroom - leg de andere 4 rondjes hier bovenop - smeer de zijkanten af met slagroom en rol dit door het gemalen hazelnootschuim - spuit de slagroom bovenop de gebakjes - leg een hazelnootje in het midden van elk gebakje - en klaar zijn ze, eet smakelijk!!
Oh hij is leuk Marina. Ik ben nog steeds (fatsoenlijke) oven loos. Laatst nog een taart gebakken in m'n combi maar dat is geen succes. Ik heb dan ook een symbolisch bedrag voor de taart gerekend omdat hij gewoon de hoogte niet in wilde. Complete keuken ligt er nu uit. Muren strippen, glad strijken, nieuwe tegels en dan kan eindelijk m'n nieuwe keuken erin. Zal nog wel even duren helaas
Ik heb net een uil gemaakt, ook niet zelf uitgevonden. Tenminste, het model niet, bekleding heb ik wel mijn eigen draai aangegeven. Soms moet je het jezelf een beetje 'makkelijk' maken.
Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09
Geplaatst: 04-02-16 22:49
*boe*
Na lange tijd van stilte (verbouwen, samenwonen, druk aan de bak, nieuwe baan etc) nu wel weer flink bijgelezen. Wat leuk dat er nog steeds taarten worden geshowt! Ik zal ook weer eens een foto posten.. Ik begreep ergens dat dat tegenwoordig ook via bokt zelf kan?! Halleluja! Kan iemand me vertellen hoe precies?