Taarten Decoreren deel XXIV

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Solaria_Liz

Berichten: 2136
Geregistreerd: 11-08-07
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-16 10:59

Ik vind beide niet lekker haha. Ik vind het te zoet dus eet er altijd om heen

Duhelo

Berichten: 28558
Geregistreerd: 29-05-03

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-16 13:01

ik vind marsepein ook niet lekker :D
NEt een leuk baksel gemaakt, biscuit, in drie lagen gesneden, gevuld met aardbeienjam, aardbeiencoulis, veul slagroom en veul verse aardbeiden.
Afgewerkt met botercreme (goed opgeklopt, met een botercremezakje van de aveve, en anderhalfuur in de koelkast gezet voor ik smeerde). Helaas is mijn biscuit aan de zijkant wat gebrokkeld dus het was een hele opgave om hem te plamuren. Ben er niet zo goed in, en die botercreme ws alsnog vrij zacht ...
Afgewerkt met rolfondant, nu staat die in aluminiumfolie in de koelkast om vanavond op te eten, ben benieuwd hoe hij er tegen dan zal uitzien :P

Iemand tips om een ronde taart in 10 stukken te krijgen?

Kinke

Berichten: 20541
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-16 13:14

Duhelo, misschien eens een workshop volgen?

Cabelona

Berichten: 1700
Geregistreerd: 29-10-08
Woonplaats: Vroomshoop

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-16 14:10


Duhelo

Berichten: 28558
Geregistreerd: 29-05-03

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-16 16:00

Workshop zou ik inderdaad graag eens doen, helaas zijn er in west vlaanderen niet zoveel, en ontbreekt het me momenteel in geld en tijd om er echt te gaan volgen. Dus ik klooi lekker aan :D

dankje Cabelona!

ClaudiaHS

Berichten: 8057
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-02-16 15:05

Momenteel heb ik het mooi rustig met de taarten ivm de verbouwing hier.
Af en toe een simpele aanvraag wat ik dan nog wel aan durf met mijn kleine Combi oven.

Van deze kreeg ik van mijn collega een tekening doorgestuurd hoe hij ongeveer moest worden :)
Afbeelding

Deze vanmorgen gemaakt.
Afbeelding

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-16 14:02

Leuke valentijnstaart! De zijkant is erg leuk gedaan. +:)+

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-16 14:24

Zou ik eens een mening vraagje mogen stellen aan jullie..
Zaterdag lever ik 200 cupcakes bij een open dag van een transport bedrijf. Nou gaat dat via mijn broer en die heeft gezegd doe maar gewoon naturel en een logo erop.
Dus ik dacht; naturel cupcakes, toef witte crème met een blauwe streep erdoor en dan het logo erop (rechthoekig en voornamelijk donkerblauw van kleur).
Nu wilde hij de cupcakes blauw van kleur maar ik vind het persoonlijk dan een soort smurfen Kermis worden. Dus nou is het idee om dan misschien een lichtblauwe toef te doen en gewoon naturel cupcakes. Wat denken jullie dat het mooiste geheel geeft? Alvast bedankt! :o

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-16 14:28

Ow en ik vind trouwens marsepein van Zeelandia helemaal geweldig :D

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-16 21:15

Ik kon de foto's vanmiddag op mn telefoon niet openen maar je taarten zien er goed uit ClaudiaHS! +:)+

Kinke

Berichten: 20541
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-16 21:28

je eerste idee, gewoon witte crème

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-16 21:38

Als er nog een logo opgeplakt word lijkt mij de witte creme mooier

Jolien87

Berichten: 17468
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-16 21:44

Met blauw gaat het er heel chemisch uitzien. Ik zou bij je oorspronkelijke idee blijven.

Kinke

Berichten: 20541
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-16 21:45

ik vind sowieso blauw gekleurde crème of blauwe biscuit er niet echt aantrekkelijk uitzien om op te eten :D

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-16 23:37

Bedankt voor jullie reacties!
Ik heb dat inderdaad ook een beetje met blauw gekleurde biscuit/ cupcakes...

ClaudiaHS

Berichten: 8057
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-16 09:06

Irene. Gebruik jij om te printen frosting of icing vellen?
Ik heb meestal icing en ouwel, maar frosting lijkt me ook wel wat.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-16 20:20

Frosting.
Ouwel zelfs nog nooit gebruikt.

ClaudiaHS

Berichten: 8057
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-16 20:23

Heb je ook wel met icingsheets gewerkt?
Frosting is iets voordeliger t.o.v icing.
Dus ik vroeg me eigenlijk af wat nou fijner werkt.

DIVA2

Berichten: 1941
Geregistreerd: 10-11-07

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-16 01:53

Nee, nooit icing. Weet het verschil niet eens, hahahaha. Nooit in verdiept. Als iets werkt dan werkt het

ClaudiaHS

Berichten: 8057
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-16 10:04

Oh haha.
Frosting is iets goedkoper.
En volgens mij wat dunner.
Gast het wel gewoon een keer proberen

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-16 22:10

Ik heb verschillende keren frosting gebruikt.. Ik bestel altijd bij smulprint en die hebben aangegeven dat frosting wel iets lekkerder is van smaak. Bij hun kan je ook dubbeldikke ouwel bestellen, die is wat steviger dus kan blijven staan.

ClaudiaHS

Berichten: 8057
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-16 22:46

Ik bestel altijd bij Bouwhuis.com.
ik heb nog bijna een heel pak Icing sheets liggen.
Maar mijn Kids hebben die blijkbaar eens open gemaakt en nu zijn ze allemaal keihard |( |( _-:(
Dus die kunnen niet meer door de printer.
De laatste paar keer dus op ouwel geprint en dit dan vastgemaakt op een plak fondant met tylose.
De Frozen taart is ook geprint op ouwel.
Maar de eerst volgende bestelling ga ik eens Frosting proberen.

dancertje

Berichten: 3458
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-16 13:21

ik heb nog niet gewerkt met geprinte afbeeldingen dus daar helaas geen ervaring mee.
Zag weer mooie taarten voorbij komen.
vind vooral de taart zo half roze en blauw leuk.

heeft een van jullie ervaring met het invriezen van gedecoreerde cake pops.
ik ben nu 36 weken zwanger en wil ze al maken.
Twijfel nu ofde chocolade niet wit uitslaat heb licht roze candy melts.

MamaMiesje
Fotograaf

Berichten: 18044
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-16 13:23

Als je ze luchtdicht verpakt moet dat goed gaan, toch?
Anders ff een handjevol maken en uitproberen?

dancertje

Berichten: 3458
Geregistreerd: 13-12-05
Woonplaats: Waarder

Re: Taarten Decoreren deel XXIV

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-16 13:28

heb geen flauw idee vries normaal niks in :P

Ja misschien maar uit proberen nadeel is dat ik niet heel veel langer wil wachten met maken :P