Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Citaat:Ancient Roman Honey Serpette
12 1/2 oz plain flour
1 tsp baking powder (which the Romans didn’t have – sorry!)
1/8 teaspoon baking soda (as above … sorry!)
1/2 teaspoon salt
4 oz unsalted butter, room temperature
6 oz honey
2 eggs
1 egg white and castor sugar to sprinkle (or sesame seeds)
Put the flour, baking powder, baking soda and salt in a mixing bowl and use a whisk to mix them all together.
Use another bowl now. Put the butter and honey into it and beat them together. Add the eggs a bit at a time. Make sure that everything is mixed up very well.
Tip the flour and stuff into the bowl and mix it all together to make a dough.
Cover the dough bowl with cling film and put it into the fridge until the dough is cold and firmer.
Put the oven on to 180 degrees C.
Grease some baking trays and line them with baking parchment.
Sprinkle some flour on the work top. Roll bits of the dough into long sausage shapes. Cut them into shorter lengths and curl them to make an ‘S’ shape. Put the S’s onto the baking trays.
Brush some egg white onto the top of each serpette (this is a bit like glue) and sprinkle the tops with a bit of castor sugar.
Bake the serpette in the oven for about 7 minutes or until they are just turning golden.
Cool the serpette on a wire rack.
Traiectum schreef:Oeh, leuk topic
Ik probeer al tijden om historische recepten te verzamelen, maar het valt niet altijd mee om kookboeken te vinden (al kijk ik dankzij dit topic op Amazon, en m'n bankrekening gaat dat niet leuk vinden)
Ik heb een kookboek met Romeinse en Middeleeuwse recepten, eentje met 16e-19e eeuw, een Tudor kookboek, 'n Downton Abbey - geinspireerde, wat losse simpele recepten uit m'n Horrible Histories (oa. Stuarts, Normans, Saxons, Vikings). En m'n nieuwste aanwinst en favoriet: Feeding Tommy: Battlefield Recipes from the First World War.
Ik moet wel bekennen dat ik recepten lezen leuker vind dan ze uitproberen zeker het Romeinse/Middeleeuwse kookboek blijft heel dicht bij het origineel, en daar zitten af en toe ingredienten tussen waarvan ik denk serieus?
heidy_wilco schreef:[naam] schreef:Die man van 24 kitchen had toen een eeuwenoude appeltaart , recept zal wel op de site staan!
Een eeuwenoude appeltaart? Mag toch hopen dat hij hem niet opgegeten heeft. Wat moet hij anders last van zijn maag hebben gehad... (Flauw! Ik weet het )
Rebecca schreef:heidy_wilco schreef:
Een eeuwenoude appeltaart? Mag toch hopen dat hij hem niet opgegeten heeft. Wat moet hij anders last van zijn maag hebben gehad... (Flauw! Ik weet het )
-zucht-
http://m.24kitchen.nl/recepten/de-aller ... appeltaart
Deze
Traiectum schreef:Ik probeer al tijden om historische recepten te verzamelen, maar het valt niet altijd mee om kookboeken te vinden (al kijk ik dankzij dit topic op Amazon, en m'n bankrekening gaat dat niet leuk vinden)
Traiectum schreef:Oeh, leuk topic
Ik probeer al tijden om historische recepten te verzamelen, maar het valt niet altijd mee om kookboeken te vinden (al kijk ik dankzij dit topic op Amazon, en m'n bankrekening gaat dat niet leuk vinden)
Ik heb een kookboek met Romeinse en Middeleeuwse recepten, eentje met 16e-19e eeuw, een Tudor kookboek, 'n Downton Abbey - geinspireerde, wat losse simpele recepten uit m'n Horrible Histories (oa. Stuarts, Normans, Saxons, Vikings). En m'n nieuwste aanwinst en favoriet: Feeding Tommy: Battlefield Recipes from the First World War.
Ik moet wel bekennen dat ik recepten lezen leuker vind dan ze uitproberen zeker het Romeinse/Middeleeuwse kookboek blijft heel dicht bij het origineel, en daar zitten af en toe ingredienten tussen waarvan ik denk serieus?
Traiectum schreef:Ik probeer al tijden om historische recepten te verzamelen, maar het valt niet altijd mee om kookboeken te vinden (al kijk ik dankzij dit topic op Amazon, en m'n bankrekening gaat dat niet leuk vinden)