Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Jindai schreef:Hahaha, dat dacht ik al! Geen groenten, vlees zonder kruiden...(bah )
kiwiwitje schreef:Jindai schreef:Hahaha, dat dacht ik al! Geen groenten, vlees zonder kruiden...(bah )
Gehaktbal,, Juk heb er nog nooit zo'n hekel aan gehad als nu. Gewoon zo uit t pakje.. met een eitje en paneermeel.. DODELIJK saai..
Pasta eten we al zo goed als niet behalve macaroni met ham en kaas. Want meneer lust geen pastasaus en geen groenten.. Vlees mag geen saus hebben dat is VIES. salades komen er niet.. kip is niet te pruimen(snap ik als je er niks mee doet..) en verder dan doperwtjes en boontjes uit blik(en worteltjes) komt ie niet.. maar wel allemaal soorten moes(appel, rabarber,kweeperen)
Oh en rijst met een flinke klont boter en een half pak bruine suiker.. BRRRR
En hij eet ALLES wat over de datum is en er vies uit ziet. Weggooien is zonde...
kiwiwitje schreef:Jindai schreef:Ik denk dat ik dit jaar de hele tafel vol zet met kleine hapjes, beetje tapas idee. Kan ik mooi een hoop van tevoren maken en zit er altijd iets tussen wat mensen lekker vinden.
Ben er alleen nog niet uit wat ik qua toetjes wil doen...
Tapas! Leuk!:D Krijg ik er hier niet in.. Schoonpa lust bijna niks. Geen groenten, geen vlees met kruiden of sausje. En kleine hapjes is helemaal een ramp.. Het is al drama als we amuses hebben... Mocht je nog wat tapas recepten willen,, stuur maar een pbtje
Toetje ; Iets van cheesecake met aardbeien of frambozensaus
Brownie
Creme brule(gewoon een fles kopen bij de groothandel of zelf maken)
Verschillende soorten ijs
Chocolade soesjes
Omelette seberienne(ijstaart)
Drifter schreef:Ik woon in Denemarken, t is hier altijd standaard, de traditionele gerechten.
And (eend)
Flæskesteg (erm, kan niet op nederlands vertaling komen, stuk varken met zwoerd uit de oven)
Medister (verse worst, zelfgemaakt)
Brun sovs (bruine saus)
Hvide kartofler (gekookte aardappels)
Brune kartofler (krieltjes gebakken in boter met suiker zodat er een caramel laag om zit )
Franske kartofler ( tja.. naturel chips)
en rødkål (rode kool)
toetje is Risalamande med kirsebærsovs. (rijstepap met gehakte amandel erdoor, met kersensaus )
^ traditioneel stop je in een schaal een ontvelde hele amandel, en als iemand die vindt krijgen ze een kadootje.
Aan de ene kant handig want geen stress om nieuwe gerechten te zoeken enzo, an de andere kant vind ik dat toch ook wel weer een nadeel.
heb minimaal een keer tijdens t voorbereiden zin om 'i want to break free' te zingen.
kiwiwitje schreef:Jindai schreef:Hahaha, dat dacht ik al! Geen groenten, vlees zonder kruiden...(bah )
Gehaktbal,, Juk heb er nog nooit zo'n hekel aan gehad als nu. Gewoon zo uit t pakje.. met een eitje en paneermeel.. DODELIJK saai..
Pasta eten we al zo goed als niet behalve macaroni met ham en kaas. Want meneer lust geen pastasaus en geen groenten.. Vlees mag geen saus hebben dat is VIES. salades komen er niet.. kip is niet te pruimen(snap ik als je er niks mee doet..) en verder dan doperwtjes en boontjes uit blik(en worteltjes) komt ie niet.. maar wel allemaal soorten moes(appel, rabarber,kweeperen)
En hij eet ALLES wat over de datum is en er vies uit ziet. Weggooien is zonde...
Drifter schreef:Ik woon in Denemarken, t is hier altijd standaard, de traditionele gerechten.
And (eend)
Flæskesteg (erm, kan niet op nederlands vertaling komen, stuk varken met zwoerd uit de oven)
Medister (verse worst, zelfgemaakt)
Brun sovs (bruine saus)
Hvide kartofler (gekookte aardappels)
Brune kartofler (krieltjes gebakken in boter met suiker zodat er een caramel laag om zit )
Franske kartofler ( tja.. naturel chips)
en rødkål (rode kool)
toetje is Risalamande med kirsebærsovs. (rijstepap met gehakte amandel erdoor, met kersensaus )
^ traditioneel stop je in een schaal een ontvelde hele amandel, en als iemand die vindt krijgen ze een kadootje.
Aan de ene kant handig want geen stress om nieuwe gerechten te zoeken enzo, an de andere kant vind ik dat toch ook wel weer een nadeel.
heb minimaal een keer tijdens t voorbereiden zin om 'i want to break free' te zingen.
Michelle77 schreef:Dat varkensvlees met zwoerd is buikspek! In Noorwegen eten we het ook (en ik maak het graag hier in NL). In Noorwegen heet het Ribbe. Super lekker!!!!
Jindai schreef:Op de paté en bloedpens na, klinkt het lekker Setefurii!
Vooral die witlofroomsoep!
Edit. Ochtendbuffet is eigenlijk ook wel een heel leuk idee!