Rijsa schreef:Voor de stoof:
2 uien, in halve ringen
4 teentjes knoflook
1 paprika, in dunne reepjes
1 cupje tomatenpuree
1 tl gemalen korianderzaad
1 blik groot blik tomatenblokjes
200 gram kapucijners
+-200 gram gamba's
+-300 gram witvis, ik had nu nog panga liggen. Maar die valt snel uit elkaar en is wat mild. Een stevigere zouter vis is lekkerder.
Gedroogd of vers korianderblad ter garnering en zout en chilivlokken naar keuze om op smaak te brengen.
Fruit de ui en de knoflook aan met korianderpoeder. Als de uien iets glazig worden voeg je de paprika toe. De paprika even kort meebakken.
Doe dan de tomatenblokjes erbij, met een scheut water en het cupje tomatenpuree. Even laten pruttelen en na ongeveer 5 minuutjes de (gare) kapucijners erbij doen. Dan op smaak brengen met zout en chilivlokken.
Als laatste de gamba's en de vis in stukken gaar laten worden in saus. Voor het opdienen het korianderblad erover heen sprenkelen.
Wij halen er 3 porties uit, maar m'n vriend is een flinke eter.
Voor het brood:
[ [url=m/Frhpwa.jpg]Afbeelding[/url] ]
Was voor mij de eerste keer dat ik dit brood maakte. Hij is luchtig en de korst knapperig. Maar ik zou hem liever nog luchtiger zien, dus de volgende keer ga kijken hoe het wordt als ik een beetje boter door het deeg kneed.
Gare kappucijners moet je die vtv warmen dan of hoe zie ik dat? Sorry slechte chefkok
Dacht dat die uit pot/blik altijd klaar waren haha