[FOTO] Show jouw maaltijd!

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Majabeestje
Berichten: 3808
Geregistreerd: 07-02-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-18 10:25

meisje_ schreef:
Oke echt tijd dat ik een staafmixer haal! Doe nu allea in de blender omschudden steeds. Super onhandig en daardooe maak ik veel te weinig soepjes.


Ja, een staafmixer is echt vet! Ik gebruik hem zo vaak. Eten elke week wel een keer soep maar ik gebruik hem ook voor bijvoorbeeld verse pastasaus (groente uit de oven pureren). Ideaal!

Nynkefleur

Berichten: 388
Geregistreerd: 17-12-16
Woonplaats: Nieuwerkerk a/d IJssel

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-18 13:12

Gister ketjapspeklapjes met bami
Afbeelding

van de week beefburgers
Afbeelding

En vorige week woensdag had opa speciaal voor ons geleerd hoe hij pannenkoeken moest bakken ( mijn oma bakte ze vroeger )
Met appel, spek en naturel :9
Afbeelding

Es_ther

Berichten: 18710
Geregistreerd: 28-06-08
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-18 19:10

Afbeelding
Simpel, maar lekker.

Rijsa
Berichten: 745
Geregistreerd: 18-10-11
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-18 20:36

Afbeelding
Portugees visstoofpotje met zelfgebakken brood om te dopen. :9

Deugenietje

Berichten: 2006
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-18 20:51

Afbeelding

C_arola
Hoofdmoderator Informatief, Kantine & Markt
May the horse be with you!

Berichten: 70531
Geregistreerd: 24-05-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-18 21:29

Rijsa schreef:
[ [url=m/LVkgeD.jpg]Afbeelding[/url] ]
Portugees visstoofpotje met zelfgebakken brood om te dopen. :9

Zou ik van beiden het recept kunnen krijgen? Ziet er erg lekker uit :)

Rijsa
Berichten: 745
Geregistreerd: 18-10-11
Woonplaats: Nederland

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-18 22:32

Voor de stoof:
2 uien, in halve ringen
4 teentjes knoflook
1 paprika, in dunne reepjes
1 cupje tomatenpuree
1 tl gemalen korianderzaad
1 blik groot blik tomatenblokjes
200 gram kapucijners
+-200 gram gamba's
+-300 gram witvis, ik had nu nog panga liggen. Maar die valt snel uit elkaar en is wat mild. Een stevigere zouter vis is lekkerder.

Gedroogd of vers korianderblad ter garnering en zout en chilivlokken naar keuze om op smaak te brengen.


Fruit de ui en de knoflook aan met korianderpoeder. Als de uien iets glazig worden voeg je de paprika toe. De paprika even kort meebakken.

Doe dan de tomatenblokjes erbij, met een scheut water en het cupje tomatenpuree. Even laten pruttelen en na ongeveer 5 minuutjes de (gare) kapucijners erbij doen. Dan op smaak brengen met zout en chilivlokken.

Als laatste de gamba's en de vis in stukken gaar laten worden in saus. Voor het opdienen het korianderblad erover heen sprenkelen.

Wij halen er 3 porties uit, maar m'n vriend is een flinke eter.

Voor het brood:

Afbeelding

Was voor mij de eerste keer dat ik dit brood maakte. Hij is luchtig en de korst knapperig. Maar ik zou hem liever nog luchtiger zien, dus de volgende keer ga kijken hoe het wordt als ik een beetje boter door het deeg kneed.

C_arola
Hoofdmoderator Informatief, Kantine & Markt
May the horse be with you!

Berichten: 70531
Geregistreerd: 24-05-08

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-18 22:35

Dank je!

Ldev

Berichten: 1396
Geregistreerd: 21-02-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-18 22:41

Afbeelding

Simpel :')

xLoki

Berichten: 3490
Geregistreerd: 16-01-08

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-11-18 23:15

Afbeelding

Voor het eerst risotto gemaakt, was erg lekker!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 12:59

Nynkefleur schreef:
En vorige week woensdag had opa speciaal voor ons geleerd hoe hij pannenkoeken moest bakken ( mijn oma bakte ze vroeger )
Met appel, spek en naturel :9
[ [url=m/ysHmIs.jpg]Afbeelding[/url] ]

Misschien ben ik overemotioneel maar mijn god ik heb hier tranen van in mn ogen.

Nynkefleur

Berichten: 388
Geregistreerd: 17-12-16
Woonplaats: Nieuwerkerk a/d IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 13:43

Emmaa_ schreef:
Nynkefleur schreef:
En vorige week woensdag had opa speciaal voor ons geleerd hoe hij pannenkoeken moest bakken ( mijn oma bakte ze vroeger )
Met appel, spek en naturel :9
[ [url=m/ysHmIs.jpg]Afbeelding[/url] ]

Misschien ben ik overemotioneel maar mijn god ik heb hier tranen van in mn ogen.


Ja nee ik kreeg ook tranen in mn ogen toen ik het zag hoor, hij is echt niet handig in de keuken en wij brengen hem elke dag een bak met eten..
De beste vriendin van mijn moeder geeft kookcursussen en die heeft dus met hem geoefend en hem geholpen. Echt zo lief.
M’n oma had het geweldig gevonden als ze er nog zou zijn.

prugelpiet

Berichten: 12562
Geregistreerd: 20-01-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 15:07

Nynkefleur schreef:
En vorige week woensdag had opa speciaal voor ons geleerd hoe hij pannenkoeken moest bakken ( mijn oma bakte ze vroeger )
Met appel, spek en naturel :9
[ [url=m/ysHmIs.jpg]Afbeelding[/url] ]


Oh wat vreselijk lief... <3 <3 <3

Lau

Berichten: 16669
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 15:15

Nynkefleur schreef:
En vorige week woensdag had opa speciaal voor ons geleerd hoe hij pannenkoeken moest bakken ( mijn oma bakte ze vroeger )
Met appel, spek en naturel :9
[ [url=m/ysHmIs.jpg]Afbeelding[/url] ]


Ik ga even in een hoekje huilen, wat ontzettend lief <3

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 15:16

Nynkefleur schreef:
Emmaa_ schreef:
Misschien ben ik overemotioneel maar mijn god ik heb hier tranen van in mn ogen.


Ja nee ik kreeg ook tranen in mn ogen toen ik het zag hoor, hij is echt niet handig in de keuken en wij brengen hem elke dag een bak met eten..
De beste vriendin van mijn moeder geeft kookcursussen en die heeft dus met hem geoefend en hem geholpen. Echt zo lief.
M’n oma had het geweldig gevonden als ze er nog zou zijn.

Och dus hij heeft niet ff een receptje op de iPad opgezocht maar het is hem zo veel waard dat zijn kleinkinderen bij hem pannenkoeken komen eten dat hij kooklessen heeft genomen om het te leren |( |( |( |( |( |( |(

Lau

Berichten: 16669
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 15:19

Nynkefleur schreef:
Emmaa_ schreef:
Misschien ben ik overemotioneel maar mijn god ik heb hier tranen van in mn ogen.


Ja nee ik kreeg ook tranen in mn ogen toen ik het zag hoor, hij is echt niet handig in de keuken en wij brengen hem elke dag een bak met eten..
De beste vriendin van mijn moeder geeft kookcursussen en die heeft dus met hem geoefend en hem geholpen. Echt zo lief.
M’n oma had het geweldig gevonden als ze er nog zou zijn.


Ooh hou op dit kan ik niet aan |(

meisje_

Berichten: 2531
Geregistreerd: 23-11-10
Woonplaats: Op de wereld

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 17:16

Ohhh jongens schei uit! Ben pas bevallen |( |( |(
Té lief <3

meisje_

Berichten: 2531
Geregistreerd: 23-11-10
Woonplaats: Op de wereld

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 17:27

Rijsa schreef:
Voor de stoof:
2 uien, in halve ringen
4 teentjes knoflook
1 paprika, in dunne reepjes
1 cupje tomatenpuree
1 tl gemalen korianderzaad
1 blik groot blik tomatenblokjes
200 gram kapucijners
+-200 gram gamba's
+-300 gram witvis, ik had nu nog panga liggen. Maar die valt snel uit elkaar en is wat mild. Een stevigere zouter vis is lekkerder.

Gedroogd of vers korianderblad ter garnering en zout en chilivlokken naar keuze om op smaak te brengen.


Fruit de ui en de knoflook aan met korianderpoeder. Als de uien iets glazig worden voeg je de paprika toe. De paprika even kort meebakken.

Doe dan de tomatenblokjes erbij, met een scheut water en het cupje tomatenpuree. Even laten pruttelen en na ongeveer 5 minuutjes de (gare) kapucijners erbij doen. Dan op smaak brengen met zout en chilivlokken.

Als laatste de gamba's en de vis in stukken gaar laten worden in saus. Voor het opdienen het korianderblad erover heen sprenkelen.

Wij halen er 3 porties uit, maar m'n vriend is een flinke eter.

Voor het brood:

[ [url=m/Frhpwa.jpg]Afbeelding[/url] ]

Was voor mij de eerste keer dat ik dit brood maakte. Hij is luchtig en de korst knapperig. Maar ik zou hem liever nog luchtiger zien, dus de volgende keer ga kijken hoe het wordt als ik een beetje boter door het deeg kneed.


Gare kappucijners moet je die vtv warmen dan of hoe zie ik dat? Sorry slechte chefkok :D
Dacht dat die uit pot/blik altijd klaar waren haha

Angelaa2
Berichten: 4226
Geregistreerd: 20-02-06
Woonplaats: Noord-Holland

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 19:31

Stoofpeertjes gemaakt <3

Alleen water en kaneel gebruikt, verder hadden we aardappeltjes, sla en een hamburger
Afbeelding

Melia
Berichten: 9846
Geregistreerd: 31-08-05
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 19:38

Afbeelding
Sperziebonenschotel

Rijsa
Berichten: 745
Geregistreerd: 18-10-11
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 20:15

meisje_ schreef:
Gare kappucijners moet je die vtv warmen dan of hoe zie ik dat? Sorry slechte chefkok :D
Dacht dat die uit pot/blik altijd klaar waren haha


Uit pot of blik zijn voor gegaard, die kunnen er zo bij om dan opgewarmd te worden in de saus. Verse/gedroogde kapucijners eerst even voor koken tot ze gaar zijn.

Froukje
Forever young

Berichten: 10839
Geregistreerd: 09-02-08
Woonplaats: Uithuizermeeden

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 20:25

Bbq krieltjes met paprika, ui, prei, kastanje champignons en wat peterselie.
Op het bord nog wat saté saus en oliehoorn fritesaus erbij. :9
Afbeelding

meisje_

Berichten: 2531
Geregistreerd: 23-11-10
Woonplaats: Op de wereld

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-18 20:48

Rijsa schreef:
meisje_ schreef:
Gare kappucijners moet je die vtv warmen dan of hoe zie ik dat? Sorry slechte chefkok :D
Dacht dat die uit pot/blik altijd klaar waren haha


Uit pot of blik zijn voor gegaard, die kunnen er zo bij om dan opgewarmd te worden in de saus. Verse/gedroogde kapucijners eerst even voor koken tot ze gaar zijn.


Dankjewel! Hihi stom dat ik t niet wist :+
Vrijdag ga k t maken voor mijn man. Hij vind t vast heerlijk!

Froukje
Forever young

Berichten: 10839
Geregistreerd: 09-02-08
Woonplaats: Uithuizermeeden

Re: [FOTO] Show jouw maaltijd!

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-18 11:51

Onverwachts vrij dus maar wat uitgebreider ontbeten.
Afbeelding

Exitium

Berichten: 7142
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-11-18 20:38

Afbeelding