Taco's met zoete aardappel, tempeh, ananas en een (beetje te) simpel slaatje ernaast. Was eigenlijk de bedoeling om de sla erbij in te doen, maar de schelpen waren iets kleiner dan gedacht
Dikke rijst met basterdsuiker voor het eerst zelf gemaakt na oma haar recept
Froukje
Forever young
Berichten: 10835
Geregistreerd: 09-02-08
Woonplaats: Uithuizermeeden
Geplaatst: 21-10-17 23:00
Eloya schreef:
Dikke rijst met basterdsuiker voor het eerst zelf gemaakt na oma haar recept [ [url=m/yJeY7S.jpg]Afbeelding[/url] ]
Dat is zó lekker!
GaitMonster
Berichten: 3180
Geregistreerd: 23-06-07
Geplaatst: 22-10-17 00:29
Froukje schreef:
Eloya schreef:
Dikke rijst met basterdsuiker voor het eerst zelf gemaakt na oma haar recept [ [url=m/yJeY7S.jpg]Afbeelding[/url] ]
Dat is zó lekker!
Dat ziet er best lekker uit! Heb je een recept? Mag ook via pb, wil t graag eens proberen.
Eloya
Berichten: 5189
Geregistreerd: 27-12-14
Woonplaats: Deventer
Geplaatst: 22-10-17 00:33
Heel simpel! je kan het trouwens warm en koud eten
250 ml melk per 50gram rijst per persoon (maar heb zelf nu voor 2 personen) gebruik dessert rijst, soort melk maakt niet uit basterd suiker of andere topping naar keuze, met fruit is ook erg lekker
doe dit samen in een pan met dikke bodem, en een niet te grote pan zodat de rijst goed onder de melk staat. Dat breng je aan de kook op laag vuur. Blijven roeren de hele tijd! Moet ongeveer 12 a 15 min koken maar ik gebruik geen klokje. Als het echt indikt is het klaar. Dan vuur uit en even laten staan en dan kan je het eten ^^
Belangrijkste is blijven roeren anders verbrand de onderkant of plakt het vast in de pan. Pan met dikke bodem gebruiken.
in je pan blijft waarschijnlijk wel een soort korstje of witte aanslag achter, dit kan je er gelijk met heet water en beetje afwasmiddel uitwassen. of als de pan al is afgekoeld even laten weken in heet water een paar uurtjes krijg je het er de volgende dag zo uit
Of krijg je bruine (of zelfs zwarte) vlokjes door je rijstepap.
Ik doe t trouwens anders, maar ik gebruik onbewerkte rijst. Kookt dan ook een ruim uur. Wel super lekker.
Supervixen
Berichten: 12827
Geregistreerd: 28-04-11
Geplaatst: 22-10-17 18:39
Mexicaans stoofvlees met chorizo pamplona, uien, tabasco, kruiden, tomatenblokjes, borlottibonen en uien. In tacoschelpen met creme fraiche. Heerlijk!!
Roquen
Berichten: 1603
Geregistreerd: 18-12-08
Geplaatst: 22-10-17 19:13
Chili con carne burrito's met sla, zure room, cheddar en avocado.
Onverwachts gegeten in het restaurant van mijn zwager. Deze spareribs zijn echt de beste die ik ooit heb gegeten (zelfs beter dan een ribrestaurant in Amerika)