Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Cabelona schreef:Stoofpot en erwtensoep maak ik eigenlijk alleen als ik of de gehele ochtend of middag thuis ben, ander krijg je het niet gaar of goed op smaak.
Alle verse soepen hebben eigenlijk veel tijd nodig om de juiste smaak te krijgen.
Wat ik tot nu toe voor komende zomer op mijn lijstje heb staan om te gaan maken:
- Pavlova
- Zelf verse pasta maken
- Calzone (pizza gaat altijd prima)
Nickeltje schreef:Stoofvlees maak ik liever een dag voordat het opgegeten gaat worden. Om een uur of 10 het vuur aan en dan langzaamaan vanalles toevoegen, maar het vooral op een laag vuurtje een uur of 3 de kans geven om gaar te sudderen...
Maar dat geldt overigens ook voor erwtensoep, die maak ik in de winter regelmatig zelf maar dat lukt nooit in de voorgeschreven kooktijd.
Rena100 schreef:Oh als ik vlees probeer te maken dat ik doorgaans niet zo snel maak, denk aan een steak of een varkenshaas of iets in die trant, dan is meestal gewoon schoenzool als het uit de pan komt...lukt mij op de een of andere manier niet om dat soort vlees lekker te bereiden. Stoofpotjes ben ik ook heel slecht in, ook schoenzolen.
Het vlees dat je 'normaal' eet, zoals een stukje kip of een saucijsje of iets dergelijks lukt me natuurlijk wel, maar als ik dan uitpak met koken, dan moet het geen speklap zijn natuurlijk
Rena100 schreef:En ja het is denk al zo'n 2 jaar geleden dat ik het heb geprobeerd hoor, maar daarna niet meer geprobeerd dus wellicht gaat t nu beter. Stoofvlees neem ik de tijd niet voor of heb ik de tijd vaak niet voor dus tja...
Britt schreef:Dan is dit een echte aanrader
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R7 ... vleescurry
Absoluut to die for, als ie goed gemaakt is. Ik krijg hier nooit de kans om genoeg te bewaren hihi. Ik maak m vaak gelijk met 3,5 kg vlees ofzo.
Beetje rijst en groente erbij en knoflook-koriander naambroodjes.