Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
8nnemiek schreef:Ik ben ook allergisch/overgevoelig voor koemelk en eieren, dat maakt koken wel een stuk lastiger, maar er zijn tegenwoordig zo veel veganistische recepten en kookboeken dat ik eigenlijk alleen maar veelzijdiger en gevarieerder ben gaan eten door de allergieën
Maris schreef:8nnemiek schreef:Ik ben ook allergisch/overgevoelig voor koemelk en eieren, dat maakt koken wel een stuk lastiger, maar er zijn tegenwoordig zo veel veganistische recepten en kookboeken dat ik eigenlijk alleen maar veelzijdiger en gevarieerder ben gaan eten door de allergieën
Ha, ik ook. Koemelk en eieren ( en ook geen gluten of soja ). Heb je namen van leuke kookboeken ?
Uit eten ga ik dus niet, heb niet het idee dat veel restaurants beseffen waar bijvoorbeeld allemaal ei in zit helaas.
snoetie schreef:ik vind het altijd een heel groot risico om de verantwoordelijkheid van een "ritje eerste hulp" bij een ander neer te leggen.
ik denk dat als je zo extreem allergisch bent voor iets, je beter zon risico niet kan nemen. Ik ben zelf ook bekend met voedselallergien, alleen niet in zo'n mate dat ik ermee naar de eerste hulp moet. Mocht dat wel het geval zijn, denk ik dat ik zo'n situaties liever vermijd.
Waar mensen werken, kunnen fouten gemaakt worden. In dit geval heet dat alleen een grote impact.
snoetie schreef:ik vind het altijd een heel groot risico om de verantwoordelijkheid van een "ritje eerste hulp" bij een ander neer te leggen.
Courses schreef:Ik schrik er best wel van hoeveel restaurants blijkbaar nog moeite hebben met allergieën. Ik werk nu zo'n 8 jaar parttime in de horeca en onder welke keuken ik ook stond, allergie wensen gaan altijd prima! Ook al mag je geen gluten, melk, noem het op. Onze keuken zorgt er altijd voor dat het klopt en komt met goede alternatieven
vermeerkaren schreef:Heb je al gedacht aan een vegetarisch / veganistisch restaurant?