Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
8nnemiek schreef:Wat ik in restaurants en cafés vaak mis zijn de veganistische maaltijden. Dus helemaal zonder dierlijke producten.
Ik kies zelf het liefst voor gerechten met zoveel mogelijk verse en onbewerkte ingrediënten in plaats van vleesvervangers of tofu. Maar die zijn vaak lastig te vinden.
LuffB schreef:8nnemiek schreef:Wat ik in restaurants en cafés vaak mis zijn de veganistische maaltijden. Dus helemaal zonder dierlijke producten.
Ik kies zelf het liefst voor gerechten met zoveel mogelijk verse en onbewerkte ingrediënten in plaats van vleesvervangers of tofu. Maar die zijn vaak lastig te vinden.
En dan zou bv een geitenkaas salade met diverse soorten sla, honing mosterd dressing, zongedroogde tomaatjes en noten maar zonder de geitenkaas een goede optie zijn voor jou of zie je dan graag iets dat speciaal voor jou is? Wil me zeg maar wat meer in jullie allemaal verplaatsen.
Dus eigenlijk vind jij een heerlijk gerecht met allerlei lekkere seizoens groenten het lekkerste? Dat is waar je naar zoekt in een restaurant?
batje schreef:LuffB schreef:
En dan zou bv een geitenkaas salade met diverse soorten sla, honing mosterd dressing, zongedroogde tomaatjes en noten maar zonder de geitenkaas een goede optie zijn voor jou of zie je dan graag iets dat speciaal voor jou is? Wil me zeg maar wat meer in jullie allemaal verplaatsen.
Dus eigenlijk vind jij een heerlijk gerecht met allerlei lekkere seizoens groenten het lekkerste? Dat is waar je naar zoekt in een restaurant?
Als mij dat als hoofdgerecht in een restaurant aangeboden zou worden zou ik not amused zijn. Niet om vervelend naar jou te doen hoor, maar omdat iemand veganist is ze een bak sla te geven is natuurlijk niet heel creatief . Ik wil ook liever geen tofu of andere vleesvervangers, om je vraag over wensen van vegans te beantwoorden. Ik word heel blij van bijvoordbeeld geroerbakte groente in een lekkere saus met linzen of een ovenschotel met groente en aardappelpuree.
Jennyj01 schreef:Wat denk ik handiger is in een restaurant is om voor de meest voorkomende allergieën gewoon wat op de kaart te hebben. En dan zo dat het voor iedereen aantrekkelijk is en niet in het hoekje speciale gevallen.
_sharonnn schreef:Jennyj01 schreef:Wat denk ik handiger is in een restaurant is om voor de meest voorkomende allergieën gewoon wat op de kaart te hebben. En dan zo dat het voor iedereen aantrekkelijk is en niet in het hoekje speciale gevallen.
Dat is tegenwoordig verplicht
In ons restaurant hebben we die ook, kun je gewoon vragen, ze moeten m hebben.
Verder ga ik weer in de meeleesmodus, vind dit interessant als medewerker van een restaurant
_sharonnn schreef:Komt neer op hetzelfde. Een restaurant moet het kunnen tonen en/of zeggen, dat was mijn punt
LuffB schreef:_sharonnn schreef:Komt neer op hetzelfde. Een restaurant moet het kunnen tonen en/of zeggen, dat was mijn punt
Gek genoeg mag er ook gezegd worden dat er geen garantie kan worden gegeven dat er niet sporen of resten in zitten
of nog gekker, je kan (volgens mij) ook aangeven dat je geen allergenen informatie hebt en voldoet dan alsnog aan de regels. Je hebt dan alleen natuurlijk niemand meer die bij je komt eten
Wat je het meeste ziet is dat er voor vragen naar meer informatie gevraagd kan worden en dan het mondeling toegelicht wordt. Maar een mooie (extra) menu kaart waarop de allergenen per ingredient op staan is misschien nog wel mooier/ wordt als betere service ervaren?
troi schreef:Manlief heeft een lactose intolerantie en wij hebben het eten buiten de deur maar opgegeven.. Het gaat ongveer in de helft van de gevallen mis en dat is gewoon teveel, hij is er twee dagen hondsberoerd van.
_sharonnn schreef:Eens, verschrikkelijk is dat.. Wij hebben wel een kaart die alles precies aan geeft gelukkig
karuna schreef:Ik moet echt volledig lactose vrij eten helaas. Zelfs een niet goed gespoeld koffie lepeltje of tegenwoordig die automaten waarook melk uit kan komen maken me echt heel erg beroerd. Met pillen zoals kerulac of tabs kom ik niet ver mee.