Ik ben inmiddels al wel weer even terug in Zuid Afrika, maar wat ik daar heb gegeten wat we hier niet hebben (of niet dat ik hier heb gezien)...
Niknaks
[
Afbeelding ]
Smaakt een beetje zoals onze kaasflips-chips, maar dan wat knapperiger. Wat meer bite
Biltong
Gedroogd rundvlees met heerlijke kruiden. Niet te vergelijken met iets wat we hier in Nederland hebben (beef jerky heb ik nog nooit gehad, maar vriendlief zegt dat biltong lekkerder is haha). Dit is in Groningen wel te verkrijgen bij de Leuk & Lekker, maar daar betaal je 7 euro voor 100 gram.
Af en toe halen we het wel, omdat het zo lekker is!
Droewors
Gedroogde worstjes van rundvlees. Lekker, maar ik kan er niet teveel van eten want dan word ik misselijk. Heeft vast met de kruiden te maken oid.
[
Afbeelding ]
Rusks/Beskuit (maar niet het beschuit wat wij kennen)
[
Afbeelding ]
Oh my fock. Dit is zo leker. Ik dipte ze in de rooibosthee en dan worden ze een beetje zacht. Ligt er natuurlijk aan welke je neemt, je hebt volkoren of met roomboter gemaakt. Ik vind die met boter het lekkerste. Lekker roomboter-smaakje zit eraan en combineert perfect met de smaak van de rooibosthee.
Je hebt ze trouwens met nog veel meer smaken. We hadden ook met bosvruchten en chocola. Die was ook suuuuper lekker.
Baxtons Apricots
[
Afbeelding ]
Dit is een snoep"je" (zo groot als bijvoorbeeld een slagroomsoesje) met abrikozensmaak. Hard vanbuiten en lekker marshmellow-achtig vanbinnen. Hiervan heb ik een zak meegenomen naar Nederland
Bakers Lemon Cream Biscuits
[
Afbeelding ]
Dit is zeg maar het koekje zoals wij ze kennen met vanille- of chocoladecreme vulling. Maar dan met citroenvulling. Nomnomnom. Ook een pak van meegenomen.
Ghost Pops
[
Afbeelding ]
Chipjes met de structuur van onze kaasflips-chips, maar dan met tomatenketchup smaak. Lekker!
En ik heb vast nog veel meer geprobeerd, maar dat kan ik me niet meer goed herinneren haha.