Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Zinzi_jewel schreef:Die van de appie vindt ik lekker .
De bekers van 1 liter .
Stevig maar niet brokkerig en als je m even roert in je kom is ie perfect
8nnemiek schreef:Griekse yoghurt wordt bereid door vocht eruit te filteren, waardoor hij dus een stuk dikker is dan de normale yoghurt. Het zou goed kunnen dat de yoghurt in de horeca eerst glad en los wordt geklopt met een mixer bv, maar echte griekse yoghurt zal nooit zo goed te schenken zijn als roeryoghurt of gewone standyoghurt omdat het vochtgehalte gewoon een stuk lager is.
Keet schreef:Heb je al eens geprobeert het te kloppen met een garde of in de blender? Bij mij wordt het dan altijd op een of andere manier super vloeibaar
mariekerocky schreef:Die van de zaanse hoeve is de 'dunste' die ik tot nu toe heb gehad
8nnemiek schreef:En als je hem mengt met roeryoghurt, en dan even met de mixer klopt? Dan kun je hem precies zo dik maken als je zelf wil
BiBiQ schreef:Dat dikke is nou eenmaal de structuur van Griekse yoghurt.
Maar 9 van de 10 Griekse yoghurts in de winkel zijn niet eens de echte. Vaak is het Griekse stijl. Dat is al weer anders qua vetten/eiwitten/koolhydraten enz, dan de echte Griekse Yoghurt.
ambre schreef:Idd die vh zaanse hoeve of die vd lidl. De lidl heeft ook portie verpakkingen en die zijn echt dun.Eigenlijk te dun.
De griekse vd aldi is net zo dik als de turkse vd lidl.
8nnemiek schreef:Als het goed is worden ze allemaal op dezelfde manier gemaakt. Yoghurt maak je door melk met yoghurtculturen te verwarmen en te laten fermenteren. Dat geldt voor alle soorten yoghurt. Roeryoghurt wordt tijdens het fermenteren geroerd. Standyoghurt blijft stilstaan en wordt iets warmer verhit. En griekse yoghurt wordt na het fermenteren gefilterd waardoor het indikt. Maar de ingrediƫnten zouden precies hetzelfde moeten zijn, zowel bij griekse stijl yoghurt als echte griekse yoghurt. Alleen het proces verschilt waarschijnlijk een beetje. Ik zou ze dus gewoon eens uitproberen
Keet schreef:Ik wil juist de griekse yoghurt waar je lepel in blijft staan kan de kleine dan zelf eten met zijn lepel
Dressuurgek schreef:Bedankt voor je uitleg! Dus in griekse stijl-yoghurt als in echte griekse yoghurt zouden dezelfde vetten/eiwitten/koolhydraten moeten zitten? Of zorgt het verschil in proces ervoor dat daar verschil in zit?