Gisteren ben ik een beetje aan het proberen geslagen en door vanalles bij elkaar te gooien toch wel redelijk heerlijke nacho's weten te fabriceren.
Ik had een foto op facebook gegooid waarop ik meteen reacties kreeg van mensen die graag wilden weten hoe ik het gemaakt had.
Dus toen heb ik het uitgetypt en dacht; wie weet is dit ook leuk voor voedertijd op bokt.
Dus bij deze:
Recept:
Citaat:2 zakken naturel dipchips á 170g
2 zakjes geraspte kaas á 175g
Nacho dipsaus 300g
crème fraîche 200g
gehakt +- 350g
1 rode paprika
2 rode uitjes
Je kan natuurlijk zelf nog naar eigen smaak andere groenten/kruiden toevoegen.
Zelf heb ik er nog wat jalapeño pepertjes doorheen gedaan.
Ik heb zelf maar een heel mini oventje voor op het aanrecht en ik heb geen ovenschaal dus ik heb een springvorm van 24cm gebruikt.
- Oven voorverwarmen op 180graden.
- Paprika, rode ui en pepertjes fijnsnijden.
Dit samen met het gehakt bakken tot het gehakt gaar is.
- Dipsaus mengen met de crème fraîche.
- Gehaktmengsel goed laten uitlekken en mengen met de dipsaus en crème fraîche.
- Bodem van springvorm/grote ovenschaal bedekken met een laag chips.
- Daarop de helft van het gehakt/sausmengsel smeren.
- Vervolgens 1 zakje geraspte kaas verdelen over de bovenlaag.
- Daar bovenop komt nog een laag van chips, gehakt/saus en kaas.
- Een minuut of 10/15 in de oven totdat de kaas bovenop goed gesmolten is. (mag niet verbranden. )
Eet smakelijk.